søndag den 7. september 2014

“She read books as one would breathe air, to fill up and live.”

Det er søndag, mit hoved er tungt, og himlen er grå. Det er den første ud af mange grå septemberdage, første led i rækken af de mange stille vejrskiftninger, der venter forude. Jeg har slæbt min dyne med mig ind i stuen, og jeg putter mig under den med både sutsko og hættetrøje på. I min hånd er der en dampende kop te, og mit søgende blik er rettet mod mine bogreol. For der ligger de, side om side, i stabler og stakker, og venter. Ulæste, uberørte og fyldt med uendeligt potentiale. De er min vinterproviant.
Selvfølgelig er efterårssæsonen og den ventende vinter mere end noget andet bogsæson. Serie-sæson. Film-sæson. Regndråberne, snefnuggene, mørket og gråvejret opfordrer nærmest til indendørs hygge og udflugter, der kan foretages i magelige lænestole. Der hviler en anden ro over verden på dage som denne; en stilhed der danner grundlag for eftertænksomhed, for drømme og for en virkelighedsflugt ind i en bog.
Så ligesom bjørnene går i vinterhi, myrerne samler forråd og fuglene flyver sydpå, så forbereder jeg mig på vinteren. Jeg samler ind, provianterer og organiserer. Jeg køber bøger, skriver læse-lister og ønskelister. Jeg har tænkt mig at jage det ventende vintermørke væk med en elskelig stak eskapisme bestående af ord. Ord jeg har fundet i hyggelige bogbutikker i Spanien, på tilbudshylder herhjemme, og ord der har krydset et helt ocean for at nå mig. Og allerede nu kan jeg fornemme, at jeg, i selskab med ordene, går en smuk gråvejrssæson i møde.

I videoen nedenfor fremviser jeg de bøger, jeg har købt på det seneste. Hvad med jer? Hvilke bøger står på jeres september-læste? Hvilke nykøbte skatte skal farve jeres efterår?  

28 kommentarer:

 1. Du finder altid de mest interessante og pæne bøger! Og jeg er meget overrasket over at høre at du har samme erfaringer med bookdepository som jeg har! Troede faktisk bare at jeg altid var uheldig med de bøger jeg modtog af dem, men det lyder da til at de bare ikke pakker og behandler deres bøger helt ansvarligt. Jeg er faktisk holdt helt op med at købe fra dem pga. de buler osv. jeg modtager bøgerne i. Jeg er i stedet blevet stor fan af Wordery.com. Billigere end Bookdepository, også gratis fragt, og de pakker dem forsvarligt ind. Har endnu ikke modtaget en skadet bog fra dem :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg glad for, at du synes! Jeg elsker også hver og en!

   Det er en generel ting for TBD, at deres bøger kan have skrammer og små bukkede kanter. Det er bare irriterende, når man netop har betalt fuld pris og forventer at få en ordentlig bog - som man jo også har betalt for! Jeg vil bestemt holde øje med, om Wordery også kunne fungere bedre for mig.

   Slet
 2. Sød video,som altid - og sikke nogen fine bøger du har fundet - again ;) Her i efteråret står den nye bog af Ken Follett i hans triologi "på kanten af evigheden" som nr. 1 jeg skal læse. Derefter har jeg planer om at læse en biografi om Karl Stegger, som lige er udkommet - tror jeg vil elske at læse om "far" (til 4). Ellers har jeg planer om at læse et par af de bøger der er udkommet om Nord-Korea, om de trods alt få mennesker det lykkes at slippe ud af landet, bl.a. Min vej ud af Nordkorea og Pigerne fra Nordkorea, og så glæder jeg mig meget til at læse Jens Henrik Jensens nye krimi, dog skal jeg lige have læst den 1. i serien "De hængte Hunde", men umiddelbart derefter vil jeg så læse "De mørke Mænd". Så vores læse genre er som altid meget forskellig - men glæden ved at læse har vi jo tilfælles ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Og ja - again ;) Det kan smutte, det' skidt ;D

   Og åh ja - ny Ken Follett! Selvfølgelig skal du læse den, og det bliver sikkert helt fantastisk. Karl Stegger-bogen lyder også lige i din genre (og sikke en rar mand at læse om), og lidt bøger om Nordkorea er helt sikkert også super spændende! Jeg håber, at dit læse-efterår bliver fyldt med skønne oplevelser - det lyder i hvert fald sådan. Og nøj, hvor er det altså rart.

   <3.

   Slet
 3. Det er som sædvanlig en fornøjelse at se dine book hauls :)
  Jeg er meget spændt på, hvad du synes om kattebogen - er selv ret glad for katte, selvom min allerkæreste dog overgår mig med flere længder (jeg overvejer pt., om jeg skal give ham en kattebog i kalendergave senere i år ;)).

  Vil du fortælle lidt mere om bogshopping i Spanien? Hvor stort er udvalget af engelske bøger dernede? Og hvad er prisniveauet?


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg glad for at høre!
   Og åh ja - kattebogen. Den glæder jeg mig virkelig til at læse, den virker så uendeligt fin! Det bliver hyggeligt at læse lidt om de søde små dyr :)

   Og mht. bogudvalget i Spanien er det ganske fint. Jeg var i Malàga, og der stødte jeg på en butik udelukkende med engelske bøger (Book World hed den), som var virkelig fin. Desuden fandt jeg også rækker med engelske bøger i de store indkøbscentre osv. Prisniveauet var helt almindeligt europæisk - billigere end i Danmark men ikke så billigt som i fx. England :)

   Slet
 4. Åh sikke mange fine bøger!
  Og hvor er det altså bare trist med den bog fra bookdepository.. Jeg håber at den næste du modtager IKKE er beskadiget på nogen måde! :(

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er sand læselykke!

   Og det håber jeg bestemt også. Ævs at de ikke kan gøre det 'ordentligt' første gang :/

   Slet
 5. Åh, fineste haul! Og jeg har lige selv bestilt "The Art of Neil Gaiman", og glæder mig SÅ meget til at bladre i den - den ser endnu finere ud i din video end jeg turde håbe på :)

  Selv har jeg jo egentlig masser af proviant allerede (og har haft nogle af dem i årevis), men glæder mig meget til at skulle på endnu et "books by the centimeter"-marked om et par uger, hvor jeg regner med at få en god stak med hjem til vinteren :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Glæd dig til at eje den - den er virkelig, virkelig, virkelig fin! Der er endda også hans tanker om bog-filmatiseringerne osv. Det er virkelig gennemført og skønt. Jeg glæder mig sådan til at få den læst, selvom den også fungerer udmærket som bladre-bgog / coffee-table book :)

   Og jeg har nu også rigeligt med læseproviant - det er bare lidt sjovere også at have lidt nyt, selvfølgelig! Det lyder simpelthen så skønt med de bogmarkeder! Jeg glæder mig til at høre om, hvilke fund du gør dig :)

   Slet
 6. Sikke mange fine bøger! Jeg glæder mig til efterårsaftener i selskab med bøger, men jeg har endnu ingen planlagte bøger, som jeg skal i gang med. Jeg regner dog med, at der snart skal læses nogle gode klassikere, for det passer nu så godt til det lidt køligere vejr, synes jeg. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg knuselsker dem også! :) Og det har du helt ret, klassikere passer så skønt til denne lidt afdæmpede efterårstid :)

   Slet
 7. På min liste over bøger jeg skal have læst er, i hvert fald "Oryx og Crake" af Margaret Atwood, Neil Gaiman generelt, "Læserne i Broken Wheel anbefaler" og hvis der er tid, så skal jeg i gang med Middlemarch, som jeg fik fra Bookdepository i sidste uge. Men ellers må den nok vente til Oktober. Det virker som en bog der kræver god tid til fordybelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil også meget gerne læse Atwoods "Oryx and Crake" og mere af hende generelt. Ellers er det virkelig en smuk læse-liste du har; jeg glæder mig SÅ meget til at høre, hvad du synes om "Middlemarch". Den er så enestående.

   (Og det er Neil Gaiman selvfølgelig også. Altid)

   Slet
 8. SKØN video! Ville dog ønske, at jeg ikke vidste noget om de der jubilæums-Margaret Atwood bøger ... dem gad jeg virkelig godt at have, men ... jeg har dem jo alle i forvejen, men de her nye er så fine ... *suk* - må prøve at glemme dem ...

  The MIniaturist lyder spændende - ser frem til din anmeldelse!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Og ja, de er så fine. Jeg drømmer også bare om de alle! Især fordi de matcher hinanden så godt. Åh, det er fristende. Og svært.

   Og den var også meget spændende! Tror der kommer anmeldelse i næste uge!

   Slet
 9. Dejlig videoblog! Du finder altid de smukkeste bøger som man aldrig har hørt om. Det er meget inspirerende :)

  Kom der told på da du bestilte den Jane Austen bog? Jeg er nemlig meget fristet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak - det er jeg meget glad for at høre! :)

   Der kom ikke told på Austen-bogen, da jeg købte den inden for EU :)

   Slet
  2. Tak for svar! Så bestiller jeg den straks :)

   Slet
 10. Skøn video! Jeg er fuld af beundring over, at du får læst så meget, Rikke. Jeg er jo blevet hooked på at læse e-bøger, men der kan næsten heller ikke presses flere bøger ind i vores lille hus :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Det er nu også skønt for e-bøger, for de er netop så pladsbesparende :)

   Slet
 11. Har sagt det før, jeg siger det igen... Jeg er så vild med din billeder! Så flotte! :D Skøn video!

  Knus Line
  guldstjernen.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, tusind tak for de søde ord! :)

   Slet
 12. Sikke en masse fine bøger, du har investeret i! De skal nok blive det hele værd :)
  Jeg har længe tænkt på om du egentlig har lyst til at lave nogle indlæg, hvor vi læsere kan komme bag bøgerne og ind til dig fra andre vinkler end blot den litterære? Det kunne være spændende at læse om dine andre interesser, håb og drømme om fremtiden eller bare dine tanker.

  Kærlige tanker fra Nasima

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg også helt sikker på, de nok skal blive! :)

   Jeg har faktisk lavet et par af den slags indlæg, bl.a. i forbindelse med min spørgerunde i maj: http://paperbackcastles.blogspot.dk/2014/05/sprgerunde-2-fremtidsdrmme-forbilleder.html :)

   Det er lidt svært for mig med de mere personlige indlæg, for jeg aner ikke, hvad jeg egentligt skal skrive om :)

   Slet
 13. Jeg ved ikke om det kun er mig, men jeg kan ikke se din video på bloglovin? Gør jeg noget fejl, eller skal man sidde ved en computer? Nåh, men nu fik jeg endelig tændt den bærbare og fik set din fine video. Og jeg bliver simpelthen nødt til at sige, at jeg elsker dine videoer. Selvfølgelig pga. indholdet, men også fordi du har sådan en behagelig stemme! :D

  Du har virkelig købt nogle fine bøger! Jeg synes bestemt heller ikke, at man kan have for mange udgaver af Pride & Prejudice - især ikke når det er så flotte udgaver, som dem du har! :) Og selvfølgelig tak for inspiration. Jeg tror, at Cat Stories skal købes til min søster, der er gået hen og blevet en crazy cat lady.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis du bruger Bloglovin' app'en på din telefon, skal du scrolle ned i indlægget og vælge 'View original post', når der er indlæg med videoer i :) Jeg ved ikke hvorfor, men sådan er det bare! Men når du gør det, kan det sagtens lade sig gøre at se videoen via mobil :)
   Tusind tak for al din ros! Det er altid lidt mærkeligt at lytte til sin egen stemme og den slags :D

   Og jeg er glad for, jeg ikke er den eneste, der er ellevild med P&P! Det er simpelthen den skønneste bog, og der findes så mange smukke udgaver! Og fantastisk med 'Cat Stories' - det er en vidunderlig gave til enhver læseglad kattedame :D

   Slet
  2. Tusind tak for forklaringen, selvom jeg pinligt må tilstå, at jeg aldrig har lagt mærke til "view original post" før, haha. Men skønt det virker :)

   Slet