søndag den 26. januar 2014

Currently reading #8

Det er eksamenstid. Min læsetid er sparsom og svindende, og når de daglige skriveetaper fuldføres, summer mit hoved så meget af mine egne ord, at jeg knap nok har plads til andres. Jeg vælter fortumlet rundt; går i seng eller tænder for fjernsynet, og indtager min daglige dosis af yndlingshistorier i film-versioner istedet for bogform. Jeg glæder mig til denne periode af sammenklistrede dage og udpræget frustration er forbi; men desværre har det lange udsigter, og jeg kan først ånde lettet op i midten af februar.
Den skønlitterære bog der hviler på mit natbord i disse dage er derfor beregnet til fuldkommen eskapisme og forkortede læsestunder. "Angela Carter's Book of Fairy Tales" er en eventyrsamling med fokus på kvindelige hovedpersoner, sælsom magi og groteske scenarier. Den indeholder folkeeventyr fra hele verden; både velkendte og fuldstændigt ukendte, variationen er stor, og ligeså er min begejstring.
Jeg læser bogen forlæns og baglæns i bittesmå bidder, udvælger enkelte eventyr og genlæser andre - og dypper forsigtigt mine tæer i dens blanke vandoverflade af ord, når jeg finder et ledigt øjeblik. Jeg bevæger mig ind og ud mellem bogens sider og min egen virkelighed; to verdener der eksisterer i en rørende lighed i disse dage. I stedet for tre prøvelser for at vinde prinsen, skal jeg blot igennem tre eksaminer for at vinde friheden.

Hvad med jer - hvad læser I? Hvilken bog ligger på jeres natbord for tiden?

26 kommentarer:

 1. Svar
  1. Bogen er skøn, ja :) Eksaminerne, not so much :b

   Slet
 2. Det er altid lidt træls med de pressede perioder. Jeg føler med dig og sender den bedste energi!

  Jeg er netop gået i gang med "Mig før dig" og det var et rent helvede at ligge den fra mig, fordi det ydre liv kaldte. Tsk. Men tilbage til bogen - den fangede mig simpelthen fra første side og jeg har ikke kunne tænke på andet lige siden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Jeg har brug for al energi i verden. Puha, det kan tage hårdt på en. Jeg glemmer altid hvor slemt det er, før jeg står midt i det. Jeg ved ikke hvorfor, men vintereksaminer er altid så meget mere uoverskuelige for mig end sommereksaminerne? Det er ikke til at holde ud.

   Og det lyder skønt! Jeg ELSKER den bog, den er så rørende og tankevækkende, og jeg håber, du også vil synes om den.

   Slet
 3. Åh eksamensperioder, adr. Jeg er imponeret over at du da får læst bare en smule!

  Jeg er pt. igang med Haruki Murakimis 1Q84 Bog 2, og den virker til at fortsætte i samme skønne stil som Bog 1 :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt fantastiske bøger! Håber du vil elske den lige så højt som jeg gør :D

   Slet
  2. Ja, det er simpelthen det værste. Især vintereksaminerne. Bah. Så er det godt med en bog som denne, hvor eventyrene bare er 1-5 sider pr. stk, og man lige kan læse et i ny og næ :)

   Og skønt med Murakami! Ham må jeg også snart lære bedre at kende.

   Slet
 4. Jeg er godt og vel halvvejs i Rowlings 'The Casual Vacancy' - en bog som jeg først havde svært ved at finde mig tilpas med, men som jeg nu er blevet ret opslugt af.
  Hendes personkarakteristikker er utroligt rammende og hendes evne til at binde menneskeskæbner sammen fungerer overraskende godt, således at man sidder med lige dele afsky og interesse overfor de forskellige karakterers liv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis. Jeg er så imponeret af hendes persongalleri. De er netop hverken gode eller onde, de bevæger sig i gråzoner, og de er blandinger af så mange elementer. Akkurat ligesom i virkeligheden. Det er meget imponerende.

   Slet
 5. Jeg forsøger at komme rigtigt i gang med Divergent. Den tegner rigtig godt, om end meget lig Hunger Games so far, men jeg har kun hørt godt om serien, så jeg glæder mig kun til at komme endnu mere ind i universet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ah, ja! Den har jeg også hørt meget om - men faktisk mest negativt? Jeg tror dog godt, den kunne være god (og medrivende) læsning. En rigtig page-turner forestiller jeg mig :)

   Slet
  2. De anmeldelser jeg har set på Youtube taler i hvert fald godt om dem :) Altså indenfor den genre som den nu tilhører. Indtil videre har den i hvert fald potentiale!

   Slet
 6. Læser 'den hundredårige' .. Det går også lidt langsomt. Tror det er en blanding af at være startet i nyt job med tidlige arbejdstimer og være i ny lejlighed. Det er næsten et nyt liv. Og så det faktum, at jeg stadig ikke er nået længere end hvor jeg nåede til i lydbogen, så der er ikke 'sket noget nyt' endnu :p

  SvarSlet
  Svar
  1. Ah, ja. Det er virkelig mange omvæltninger på én og samme tid - jeg forstår så udmærket den fortumlede følelse. Og så er læsning jo ikke det, man altid lige kan finde roen til. Bogen er dog god, og meget underholdende - rigtig fin læsning til de lidt lettere stunder :)

   Slet
 7. Den bog ser da vildt flot ud, og har derfor lige sat den ind på min btbr-liste. Jeg er i gang med at læse "Songs of the earth" af Elspeth Cooper, er dog lige startet på den, så jeg ved ikke lige helt hvad jeg syntes om den

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er meget flot, og også meget god, hvis man interesserer sig for folkeeventyr eller kvinderepræsentationer! Meget spændende læsning :)
   Og jeg håber, din bog udvikler sig til en skøn oplevelse :)

   Slet
 8. Hvor er det dog en smuk bog! Kan blive ved med at kigge på det cover ...
  Jeg er i gang med at læse Life After Life - har også et ekstremt smukt cover ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er virkelig smuk! Så inddragende og detaljeret at kigge på. Jeg elsker det.

   Og det lyder skønt. Jeg har lige googlet den, og nøj hvor er den yndig!

   Slet
 9. Lige i øjeblikket er jeg igang med 'Mockingjay', den tredje bog i Hunger Games trilogien, men det er desværre ikke så meget jeg får læst for tiden: Jeg er lige ankommet til Irland for en uge siden for at studere et halvt år, så der er meget tilvænning og i dag starter studierne så småt!
  Men jeg glæder mig til at finde hyggelige bogbutikker i Limerick's gader :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh hvor spændende med et helt nyt land og en helt ny hverdag! Jeg har faktisk aldrig været i Irland, men jeg kunne godt forestille mig, det var et vidunderligt sted at færdes. Og helt sikkert også mange bogbutikker at gå på opdagelse i! :)

   'Mockingjay' er i øvrigt helt fantastisk. Læser du den for første gang? Jeg elsker faktisk slutningen på den. Den konkluderer serien på en måde der både er tilfredsstillende og realistisk ift. Collins' univers.

   Slet
  2. Det er bestemt spændende, ja! Men også en svær tilvænning. Det er også min første gang i Irland, men indtil videre har jeg kun positive ting at fortælle; folk er så søde og hjælpsomme!
   Jeg er indtil videre kun faldet over en enkelt bogbutik, men har ikke turdet at bevæge mig inden for, i frygt for at bruge en masse penge jeg ikke har. Til den 1. vil jeg dog sætte mig det mål at gå på opdagelse i bøgernes verden herovre.

   Ja, det er første gang jeg læser trilogien, og jeg var helt vild med de første to. Læste dem begge inden for få dage efter jeg fik dem i julegave. Jeg er glad for at høre at du er så positiv overfor afslutningen. Jeg var ved at blive lidt nervøs for hvordan hun kunne afslutte historien på en proper måde. :-)

   Slet
 10. Sikke en fin bog. Den er uendelig smuk og så lyder den også ret interessant...

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er virkelig både smuk og interessant; folkeeventyr, feminisme og kvinderepræsentationer. Jeg elsker den slags!

   Slet
 11. Den lyder som noget jeg burde læse, nu hvor vi har om eventyr i 1. klasse :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er i hvert fald meget interessant, og blandt eventyrene er der mange, jeg aldrig har hørt før. Jeg er også vild med den geografiske spredning; fra Afrika til Kina, Rusland og Norge, den spænder bredt og vidt. Den feministiske vinkel er også enormt spændende, og eventyrene er opdelt i kapitler efter kloge kvinder, fjollede kvinder, hekse osv. Virkelig fin læsning!

   Slet
 12. Puha, sikke et bjerg du får bygget på dit natbord! :D .. Og jeg forstår godt, du lige skal have slutningen med i fifty shades. Det er nu rarest at få afsluttet sine projekter på den måde! Sådan får jeg det hvert fald tit selv :D

  SvarSlet