søndag den 23. marts 2014

En gylden laurbærkrone

Der er dage, hvor det at have en blog føles som et rent eventyr. Muligheder dukker op i ens mail-indbakke, pakker dukker op i ens postkasse, og nye talentfulde bekendtskaber myldrer frem i én stor pærevælling. Det kan til tider føles helt surrealistisk, at ens nedskrevne ord i en lillebitte internetafkrog, kan føre al det med sig. I går var afgjort en af den slags dage.
En anelse forvirret befandt jeg mig i går aftes foran Politikens Hus. Jeg hastede fra det ene blogarrangement til det næste og mistede min stedsans lidt undervejs. Ikke desto mindre, fandt jeg min vej, trådte gennem en glasdør og ind i en summende og larmende verden af forfattere, boghandlere og forlagsansatte. Snakken kredsede om bøger, om dagens hovedperson, Anne-Cathrine Riebnitzsky og om de genkendelige ansigter i menneskemængden. Hele aftenen befandt jeg mig i et tætbefolket boglandskab - jeg var starstruck, overvældet og rørt, og det var fantastisk.
Sammen med min medblogger Suzette og søde medarbejdere fra PR-afdelingen ved Politikens Forlag, tilbragte jeg aftenen med at knipse billeder, skrive tweets og med at nyde og lytte til festlige indslag. Manu Sareen var toastmaster og indtog scenen med humor og charme, Johannes Møllehave havde komponeret en hyldestsang, Lisbeth Zornig holdt en rørende tale om de barske temaer i "Forbandede yngel" og Anne-Cathrine Riebnitzsky blev kronet med den laurbærskrone, hun så inderligt fortjente. Riebnitzskys efterfølgende takketale blev leveret med skælvende stemme og efterlod mig dybt imponeret af den kvinde, der var kommet så langt ved brug af sine ord. Hendes kloge, stærke, rammende, poetiske, medrivende og smittende ord.

Resten af aftenen forsvandt i tonerne fra Jens Unmack, boblerne i et champagneglas og de glade ansigter på dansegulvet. Jeg stødte på søde Ida, fik ømme fødder, en hæs stemme og inden jeg fik set mig om, befandt jeg mig i et fyldt nattog på vej hjem til Odense. Og med mig hjem bragte jeg en uforglemmelig oplevelse; et blogeventyr.

Tusind tak til Politikens Forlag for invitationen til Laureatfesten. Billedet af Suzette og jeg er lånt fra Politikens Forlags Twitterprofil.

20 kommentarer:

  1. Rigtig dejligt indlæg, som jeg nød at læse. Dine ord smitter også.


    SvarSlet
  2. wow

    Det må have været en speciel aften.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var det virkelig også :) Jeg var så rørt, flere gange.

      Slet
  3. Sikke en lørdag aften!! Det ser ud til at have været lidt af en aften, og lige i din ånd :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Lige præcis! En hel aften, faktisk en hel dag, i bøgernes tegn. Jeg elskede det!

      Slet
  4. Sikke en vidunderlig oplevelse - skønt at læse om dit blogeventyr, Rikke!

    SvarSlet
  5. Åh, misundelse på både dig og Ida (jer "kender" jeg). Det lyder til at have været et fortryllende arrangement.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var det virkelig også. Det var så gennemført!

      Slet
  6. Det ser ud til, at have været et skønt arrangement - rigtig fine stemningsbilleder, du har taget; laksetallerkenen kunne jeg godt sætte tænderne i!

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var virkelig også skønt! Og maden var ligeså! Åh, haps.

      Slet
  7. Hvor er jeg bare glad for endeligt at have fundet en blog med kærlighed til bøger!

    www.enestund.squarespace.com

    SvarSlet
    Svar
    1. Og hvor er jeg glad for, du er klikket forbi! :)

      Slet
  8. Hvor ser det altså fantastisk ud! Et rigtig spændende arrangement :)

    SvarSlet
  9. SÅsjovt at høre om, skøn oplevelse...

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak! Det var virkelig så fin en aften.

      Slet
  10. Rigtig spændende og lærerigt indlæg smukke :D
    Du gør det virkelig godt!

    SvarSlet