fredag den 28. marts 2014

Ferieminder

Det er efterhånden tre og et halvt år siden nu. Jeg var lige blevet student, jeg havde fødselsdag, og jeg var i Florida med min familie. Som en helt særlig fødselsdagsgave, havde jeg fået lov til at bestemme dagens program og seværdighed, og jeg tøvede ikke så meget som ét sekund. Jeg ville til Universal Studies - jeg ville ind i den nybyggede Wizarding World of Harry Potter. Og det kom jeg.
At træde igennem den store port og vandre mellem de brogede bygninger i et landskab af kunstigt sne, var som at træde ind i en bog. Havde det ikke været for den kvælende varme og de farverigt påklædte turister, ville jeg næsten have troet på illusionen. Butiksnavnene var genkendelige, de omhyggeligt arrangede vinduesudstillinger var tillokkende og stemningen var fantastisk. Selvom der var rig mulighed for at fare afsted med høj fart i store forlystelser, var den største oplevelse egentligt bare at stirre. At slentre ind i Honeydukes og befinde sig i et pastelfarvet sukkerunivers, at ae de bløde ugle-bamser i ugleriet og at blive nedstirret af de bevægende portrætter i Hogwarts' dunkle gange. Der var så mange indtryk og så mange detaljer. Det var magisk.

Da jeg for nylig forvildede mig ind i mappen med gamle og grynede feriebilleder fra tiden før mit spejlreflekskamera og mindste fotosans, kunne jeg ikke lade være med at sukke lidt og drømme mig tilbage. Jeg fik slet ikke set det hele, dengang jeg var der. Der var slet ikke tid nok, plads nok eller ro nok; jeg kunne have tilbragt flere dage inde i den lille afgrænsede Harry Potter-verden, og stadig ikke have set mig mæt. 
Efter sigende er Universal Studios ved at udvide Hogsmeade nu, og når de engang er færdige, vil jeg gerne derover igen. Til varmen, stemningen og barndomsfiktionen. Det fascinerer mig, når så mange kræfter og så megen omtanke bliver lagt i at realisere en fiktiv verden, som ellers kun ville kunne opleves indeni læserens hoved. Af samme grund vil jeg også meget gerne opleve Harry Potter-studiet i London - hvilket vist også skulle være nærmere inden for rækkevidde.

31 kommentarer:

 1. Åååååh.. Jeg smelter, bare ved de små glimt du viser her. MÅ og SKAL opleve det en dag. Min indre HP-nørd ville elske det.

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er himlen for enhver HP-nørd!

   Slet
 2. Åh, hvor er jeg misundelig på dig Rikke! Det må have været fantastisk at opleve!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var virkelig også fantastisk! Jeg husker det med et smil på læben.

   Slet
 3. Øj! Det gad jeg virkelig også godt opleve en dag. Da jeg var på ferie i Florida i 2012, brugte jeg i stedet 4 dage i DisneyWorld - det var nu også lidt af en oplevelse ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja! Disney World er også fantastisk. Vi brugte 2 dage der, tror jeg! Det var sand barndomslykke.

   Slet
 4. Åh det er altså også en drøm, at komme til London studierne. Jeg bliver stadig nogle gange helt melankolsk når jeg bliver nødt til at indse, at det ikke er virkelighed, og at følelsen ved at leve der for første gang aldrig kommer tilbage.. (':

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt ret! Jeg ville virkelig også gerne se det i London. Ud fra hvad jeg har hørt ville det være et helt eventyr!

   Slet
 5. Sikke nogle fine billeder :)

  Jeg skal på roadtrip i det vestlige USA i september, og jeg kan slet ikke vente! Turen går også forbi Universal Studios - det bliver helt sikkert en uforglemmelig oplevelse :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih, mange tak. De er fra langt tilbage i arkivet, og der er slet ikke nær så mange af dem, som jeg ville ønske. Havde jeg taget derned i dag var jeg gået helt kamera-amok!

   Og det skal du glæde dig til! Det bliver helt sikkert fantastisk. Så meget at se og opleve!

   Slet
 6. Rikke! Du er simpelthen fuldstændig fantastisk til at tage billeder! Forelsker mig altid i hvert og et ^_^

  Simone
  Microcut.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Det er lidt pudsigt, du siger det, for jeg synes egentligt de her, er lidt tvivlsomme, hæhæ. Men de er også gamle :)

   Slet
 7. Hvor lyder det som en helt magisk oplevelse, Rikke! Da vi i 2011 var i Californien som en del af vores roadtrip, skulle vi selvfølgelig også besøge Universal Studios i LA. Faktisk på min kærestes fødselsdag. Det var så hyggeligt at befinde sig i en helt anden verden, hvor fokus bare var på leg, forestillinger og parallelverdener! Jeg fik lidt et sug maven da vi så vejen fra Desperate Housewives, fordi jeg netop kun havde set det på tv før.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også været i studiet i LA, og jeg giver dig helt ret. Der er så meget at se, og de mange små ture, man kan tage derinde er simpelthen fantastiske. Jeg var også helt overvældet, da den lille tram-vogn drejede ned af Wisteria Lane.

   Slet
 8. Wauw, siger jeg bare! OM jeg ikke også gerne vil derover og opleve den Harry Potter verden :-)
  .. Det skal nok ske en dag. Hehe.
  Dine billeder og ord er som altid så utroligt fine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for dine evigt fine ord! Du er så sød :)
   Og Harry Potter verdenen kan bestemt også anbefale. Sådan et eventyrsted.

   Slet
 9. Hvad har du gjort for at fremme din viden om at tage flotte billeder? Har selv et spejlreflekskamera og synes alligevel det kræver en hvis viden at bruge det optimalt.
  Mvh Michella

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kræver afgjort en stor viden, og jeg har slet ikke den fulde viden overhovedet. Jeg tror end ikke, jeg kender halvdelen af funktionerne på mit kamera. Men altså, jeg har læst lidt om det, googlet mig frem til lidt, og desuden lært en smule i Photoshop hen af vejen. Et godt redigeringsprogram kan gøre underværker for ethvert billede :)

   Slet
 10. Jeg var i London studierne for et par uger siden. Det var så fantastisk, helt surrealistisk og virkelig stort. Det var virkelig en fed oplevelse. At se dine billeder, for mig da også til at ville hoppe på det næste fly til Florida. (:

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ville jeg virkelig også SÅ gerne! Det må være helt magisk :)

   Slet
 11. Jeg har også været i London studierne og vil rigtig gerne tilbage, jeg var derovre lige i de første måneder de havde åbnet og der er jo også sket en del ændringer siden da, så der er sikkert meget mere at se på. Om ikke andet kan man jo forbløffes over det hele endnu engang. Endnu mere henrykt er jeg over at skulle til Florida til sommer, hvor jeg også har fået lov til at bestemme vi skal i Universal en af dagene, og om jeg forvilder mig rundt i Potter land uden de andre har jeg sådan set ikke meget i mod. Der er så meget jeg er bange for at overse mens jeg er derovre. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder simpelthen fortryllende. Du skal virkelig glæde dig til tiden i Universal! Jeg kunne vandre rundt derinde i en evighed, og særligt de små butikker med alskens troldmandsnips er fantastiske.

   Jeg drømmer virkelig også om at tage til studiet i London. Det må jeg få gjort engang!

   Slet
 12. Det ser simpelthen så magisk ud! Jeg vidste faktisk ikke, at der fandtes sådan et sted. Det må skrives på listen over steder der skal besøges :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Magisk er lige ordet! Det kan anbefales for enhver, der nogensinde har ventet på sit Hogwarts brev :)

   Slet
 13. Åhh, hvor gav du mig bare hélt lyst til at læse ALLE bøgerne igen!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Den lyst kæmper jeg også med for tiden. Jeg tror snart, det bliver tid til den store hyggegenlæsning :)

   Slet
 14. Så smukt :) Jeg var i London i sommers og vi overvejede kraftigt at tage til Harry Potter land, men vi gjorde det ikke. Fortryder det faktisk lidt lige nu :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg var faktisk også i London i 2012, men der tog vi heller ikke i studiet, desværre. Der var simpelthen ikke tid til det - men næste gang skal jeg helst sikkert derind!

   Slet
 15. Åh, jeg drømmer simpelthen om at opleve Harry Potter i Universal Studios. Og vil også gerne se magien i London. Hvor ville det dog bare være perfekt at træde ind i den verden på anderledes vis end gennem siderne på en bog! Og så ville jeg ikke have noget imod at købe en fin hoodie, nu hvor jeg er blevet sorteret i hus på Pottermore ^_^


  http://stainsofpaint.blogspot.com/

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis! Jeg ville elske endnu en gåtur ned af Diagonalstræde. Det er jo alt det, man kender så godt fra sin barndomslæsning, og det er enestående at se det, "rigtigt". Som en drøm der går i opfyldelse.

   Og hvad angår merchandise, kunne jeg virkelig også købe mig fattig!

   Slet
 16. Det er min største drøm at komme til Orlando og se Wizarding World of Harry Potter. Og da også gerne Harry Potter-studiet i London.
  Jeg kom lige forbi denne bogsamling på Amazon og følte jeg ville dele det med dig :D http://www.amazon.co.uk/Harry-Potter-Page-Screen-Filmmaking/dp/1612185916/ref=sr_1_2?s=books&ie=UTF8&qid=1396520007&sr=1-2&keywords=harry+potter+from+page+to+screen

  SvarSlet