søndag den 13. april 2014

Litterære tegneseriestriber

Kender I Kate Beaton? På en eller anden måde er den talentfulde tegner gået min næse forbi indtil for ganske nylig, da Amazon sendte mig en af deres (uhyggeligt præcise) mails med købsforslag. Da jeg først klikkede ind for at læse nærmere om Kate Beatons skøre bog med den mærkværdige titel, kunne jeg slet ikke modstå den.
Kate Beaton er et stort navn i den internationale blogsfære; hun er kendt for sine små karikaturer af historiske og litterære personligheder i tegneserieform. Hendes blog er fyldt med latterfremkaldende striber, der alle indeholder en snert af ironisk sandhed. Fra Brontë-søstrenes morbide smag i mænd til Fitzgeralds-parrets turbulente ægteskab, Austen-fanbasens stigende absurditet og de mange stridigheder mellem Jules Vernes grundighed og H. G. Wells' flyvske opfindelser, tegner Kate Beaton sin vej gennem litteraturen. Jeg læste "Hark! A Vagrant" under en grum eksamensperiode, og det var den mest morsomme overspringshandling i verden.
I virkeligheden er der slet ikke nogen egentligt grund til at købe Beatons bog, medmindre man ligesom jeg konstant er på udkig efter flere af de såkaldte coffee table books til samlingen. Alle Beatons tegneseriestriber er nemlig at finde på hendes blog; og på en søndag som denne, kan jeg varmt anbefale at klikke forbi og fnise en smule over Gatsbys kærlighed til Daisy, Robinson Crusoes indbildskhed eller Napoleons problematiske forhold til hans elskede Josephine. Det er helt søndagsperfekt.

"Hark! A Vagrant" er udgivet af Jonathan Cape i 2011. I kan desuden finde Kate Beatons blog lige her, og en oversigt over (de fleste) af hendes tegneseriestriber lige her

10 kommentarer:

 1. Hvor lyder den dog bare fin.... sikke dog!

  SvarSlet
 2. Fantastisk tip! (du ruinerer mig...)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, åh altså :p Jeg beklager! ;)

   Slet
 3. Jeg har godt set nogle af striberne diverse steder på nettet, og det er simpelthen så sjove og fine. Yndigt indlæg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak søde Nikoline! Og ja, de er virkelig enormt hyggelige!

   Slet
 4. Jeg faldt engang over tegneseriehæfter (/bøger) på børnebiblioteket. Der var samlet 4-5 stykker i hvert, bl.a. Pride & Prejudice, Jorden rundt i 80 dage osv. Det er en virkelig god idé! Jeg er i hvert fald fan. Fik dog aldrig lånt dem med hjem :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej hvor lyder det dog fint! Det kunne jeg godt tænke mig at se nærmere på :)

   Slet
 5. Jeg ELSKER hendes tegneserier! De er simpelthen bare så geniale! Min yndlings er den her: https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash2/t1.0-9/196024_10151044759658674_1991758726_n.jpg

  SvarSlet
  Svar
  1. Hahha, JA! Elsker de Austen-relaterede, det er helt genialt :'D

   Slet