torsdag den 3. april 2014

Mine læseprojekter i april

April markerer starten på et læseprojekt, jeg længe har set frem til. Et kærligt gensyn med en yndlingsbog, jeg har haft lyst til at genlæse, lige siden jeg læste den for første gang for tre år siden. "Middlemarch" af George Eliot. Jeg husker så tydeligt, hvordan min sidste læsning af bogen endte i tårer; ikke fordi slutningen var sørgelig, men fordi jeg simpelthen ikke kunne håndtere, at den overhovedet sluttede. Jeg var ikke klar til at give slip; jeg ville have mere. Bogen er tydeligt indridset i min hukommelse som noget af det mest majestætiske, jeg nogensinde har læst. 
For at gøre (gen)læsningen af "Middlemarch" til noget helt særligt, har jeg allieret mig med Stine og Mette, og sammen vil vi læse og diskutere vores vej gennem bogen. Ligeledes vil jeg glæde mig til at diskutere den på bloggen med jer; en anmeldelse af "Middlemarch" og "My Life in Middlemarch" vil dukke op, sammen med en heltindehyldest til en af verdenslitteraturens mest usædvanlige heltinder; Dorothea Brooke. Jeg har ofte beklaget, hvor overset en perle "Middlemarch" er, og nu har jeg fundet en anledning til at sætte en smule fokus på den.

På grund af uigennemskuelige årsager og mærkværdigt placerede undervisningstimer, ender jeg også med at blive tildelt 17 dages sammenhængende påskeferie. Det er ufatteligt lang tid, og det er ren fritid med tid til hyggeri og læsning. Derfor har jeg også ambitiøse planer for resten af månedens læsning; jeg drømmer om at tage hul på de omfattende værker, der har samlet sig i min bogreol på det seneste. Charles Dickens' "The Old Curiosity Shop" er den ældste ulæste bog, jeg ejer herhjemme, og det har jeg tænkt mig endelig at ændre på. 
Påskeferien virker som det bedste tidspunkt til at dykke ned i de bøger, jeg ikke kan koncentrere mig om i dagligdagen. Sidste år læste jeg "Les Misérables" i de stille påskedage, og det var så vidunderligt med den form for fordybelse.
Ligeledes er april også måneden for det internationale Read-a-Thon; et helt døgn dedikeret til læsning og bogstakke. Eventet finder sted d. 26. april, og jeg er allerede i gang med at udvælge bøger og finpudse mine planer. Jeg har tidligere skrevet om Dewey's Read-a-Thon her, og I kan tilmelde jer officielt lige her. Jeg er sikker på, at april bliver en enestående læsemåned.

Hvilke læseprojekter fylder jeres april? 

24 kommentarer:

 1. Jeg glæder mig sådan til at læse Middlemarch sammen med dig og Stine, det bliver så hyggeligt, og det er en af de bøger, jeg længe har haft på min "to read" liste :) Og de andre bøger ser virkelig også fine og spændende ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig virkelig også til at diskutere bogen med dig! :)

   Slet
 2. Jeg glæder mig til at høre om Middlemarch! Efter dine roser har jeg efterhånden fået høje forventninger til værket, så jeg glæder mig til, også selv at gå igang med den.

  Jeg har et par danske romaner på listen denne måned. Derudover håber jeg på at få læst et par bøger, jeg har været igang med lidt for længe, læst færdig. Jeg har så stor en trang til at læse store klassikere for tiden, men eksaminer, undervisning og arbejde kommer konstant i vejen for det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du bør virkelig også glæde dig til at læse den; den er så enestående. Meget bredt favnende og egentligt helt svimlende med alle dens karakterer og hændelser. Eliot er måske (gisp) en mere talentfuld skribent end Austen, og de billeder hun maler er enormt nuancerede. Der er ikke så megen karikatur, men mere menneskelighed. Det er smukt.

   Åh det er sådan en skam når praktiske gøremål vinder ind. Desværre sker det jo bare indimellem! Jeg håber, du snart får din læsetid igen!

   Slet
 3. Åh, og jeg glemte helt at nævne, hvor flotte billederne er!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Det er så dejligt at høre :'D

   Slet
 4. Hvor er det lækkert med dine 17 dages påskeferie og tid til blandt andet at genlæse "Middlemarch" af George Eliot.
  Jeg er blevet anbefalet Håkan Nessers forfatterskab, fordi han skule skrive enestående godt - det vil jeg gerne opleve i april.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lækkert er lige ordet! Jeg fryder mig så inderligt ved tanken!

   Og det lyder som en fin oplevelse, der venter! Jeg håber, Nesser kan indfrie forventningerne :)

   Slet
 5. Ej, hvor lyder det dejligt med en lille ferie til at kunne fordybe sig med gode bøger :)

  Middelmarch er så fantastisk, og jeg nød virkelig at læse den. Jeg glæder mig til at følge med i jeres projekt.

  Jeg har ikke nogle planlagte projekter for denne måned. Lige nu er jeg i gang med at læse en meget god bog, men jeg kan slet ikke bestemme mig for, hvad jeg skal læse efterfølgende. Jeg har så mange interessante bøger stående lige nu, så det er svært at vælge :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er virkelig også dejligt - næsten lige før, jeg synes det er for lang tid. Men tiden flyver jo som regel, når ferien først når at ankomme :p ..

   "Middlemarch" er nemlig fantastisk. Jeg elsker den og glæder mig til at oversvømme bloggen i den. Det er en bog, jeg ville ønske, alle ville læse. Så god er den bare.

   Hvilken bog er du i gang med nu? Det lyder jo fantastisk. Jeg har lige læst den nyeste af Donna Tartt, og mener også du har den liggende. Den kan jeg på varmeste anbefale som påskelæsning :)

   Slet
 6. Øv øv øv! Har glædet mig til Read-a-thon lige siden du skrev om det i efteråret, men jeg skal arbejde hele den weekend det står på, så er nødt til at melde pas endnu en gang. Sådan noget møg! Sætter kryds i kalenderen så snart næste dato bliver offentliggjort - denne gang VIL jeg være med! (:

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh hvor er det dog irriterende :(

   Slet
 7. åh gud jøsses dog, 17 dage!??! Jeg har fri på helligdagene, og så er det selvfølgelig min lørdag på job - så får ikke engang den 5-dages miniferie :D Æv.
  Jeg har planer om at læse forbandede yngel og Gøgens kalden - derudover må det blive lidt surprise, surprise :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Avs! 17 dage er næsten også for galt, men under 5 dage er nu også for lidt :D Vi burde deles lidt om min ferie i stedet :p Bliver næsten helt frustreret over alle de aflyste timer. Jeg får dem jo senere, alligevel.

   GLÆD DIG til "Forbandede yngel", den er god. Og meget barsk. "Gøgens kalden" glæder jeg mig til at høre nærmere om. Den står bare i min bogreol og glor uden formål :p

   Slet
 8. Det lyder absolut fantastisk med så mange læsedage og læseprojekter! Jeg håber også på at få læst en del i påsken - har en Stephen King-bog på over 800 sider, som jeg vil tygge mig igennem den uge (håber jeg ;-)), og så deltager jeg også i D Read-a-thon - dog ikke fuldtids, da jeg skal ud af døren søndag kl. 08.00 (argh!). Men jeg prøver - ligesom ved den danske Read-a-thon - at få læst så meget som muligt.

  Mvh.
  www.denlillebogblog.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Der bliver i hvert fald tid til en del, det er jeg helt sikker på! :)
   Hvilken King bog er det, du vil ig ang med? Spædende lyder det hvert fald! Og jeg glæder mig til at læsehygge med hele blogland d. 26. - nøj det bliver hyggeligt :)

   Slet
  2. Jeg er i gang med en af hans novellesamlinger - Manden i det sorte jakkesæt - og som det ofte er med novellesamlinger, så er det en blandet oplevelse. Men jeg nyder forfatterens anekdoter til hver novelle. Det er altid interessant at læse en forfatters tanker om det værk, vedkommende har skrevet.

   Slet
  3. Novellesamlinger er altid en blandet landhandel. Ikke desto mindre kan det dog skabe fine afbræk. Jeg er glad for, du nyder de sideløbende kommentarer og refleksioner :)

   Slet
 9. Den er så fin, den udgave af Middlemarch, og jeg skal altså også snart have taget mig sammen til at få den læst! Det bliver dog nok ikke lige i april, som er fyldt med besøg, tur til Danmark, fødselsdag og masser af arbejde... Suk..

  Heldigvis er der jo også Read-a-thon, og jeg har hele weekenden fri og skal bare læse og hygge og cheere og læse noget mere :)

  Rent læsemæssigt, så er jeg så dårlig til at planlægge, men jeg håber på at kunne få læst et par af mine nyeste anskaffelser :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er virkelig yndig. Jeg tror faktisk, det er min favorit af de smukke clothbound. Der er bare noget ved de små portrætter, der er uendeligt fint, synes jeg. Du skal glæde dig til at læse bogen. Den er enestående.

   Og dejligt du også deltager i Read-a-Thon, jeg glæder mig virkelig! :D ..

   Slet
 10. Man kan da kun være misundelig på 17 dages påskeferie. Hvor lækkert!! Selv må jeg nøjes med 6 dage, men da turen går til Berlin er det nu helt okay :) Derfor bliver der nok heller ikke så meget tid til læsning…
  Ih og jeg går igen glip af read-a-thon d. 26. april. Havde skrevet det i kalenderen og det så meget lovende ud, indtil der så kom en fødselsdagsinvitation til selv samme dag. Typisk. Oh well, næste gang!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er virkelig også meget! Det giver mig lyst til at lave en masse spændende, men når alle andre arbejder, er det en anelse besværligt at planlægge det helt store. Ikke desto mindre er jeg i denne uge hjemme i Jylland hos min mor til råhygge og familiekærlighed.
   6 dage til Berlin lyder jo helt fantastisk. Jeg håber, du får den bedste tur!

   Ejs hvor irriterende med Readathon! Det kunne ellers være hyggeligt at have dig med!

   Slet
 11. Jeg er så glad for dit venlige skub hen mod Eliot - åh, hvor jeg nyder hendes skrivestil! Især det langsommere tempo og Austen-lignende humor gennem forfatterkommentarer og -betragtninger. Det er virkelig tiltrængt med en læseoplevelse, der er så lovende, at jeg er lykkelig over bogens imponerende sidetal. Tusind tak søde Rikke :D <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg simpelthen så glad for, du siger! Jeg er 400 sider inde nu, og jeg elsker den bog. Havde helt glemt hvor dejligt kompleks og dybdegående særligt Lydgates karakter. Bogen har stor psykologisk dybde!

   <3

   Slet