torsdag den 2. oktober 2014

Puffin In Bloom

Jeg har aldrig været i stand til at kunne modstå en smukt designet bog. Jeg vil altid drages mod farverige bogrygge, sirligt guldtryk, bedårende illustrationer og omhyggeligt design. Jeg vil altid sukke over finurlige detaljer, grafisk originalitet og små forsidereferencer til historien indeni. Uanset om jeg ejer bøgerne i forvejen i to, tre eller fem andre udgaver, bliver jeg ramt af en øjeblikkelig købetrang, samlertrang, ejertrang. Derfor kan det vel ikke undre nogen, at der kun gik splitsekunder mellem opdagelse og bestilling af disse fire børnebøger. For hvordan i alverden skulle jeg kunne stå imod noget så smukt?
Puffin In Bloom er en af de nyeste børnebogsserier fra Penguins børneforlag, Puffin. Serien består af fire klassikere; L. M. Montgomerys "Anne of Green Gables", Frances Hodgson Burnetts "A Little Princess", Johanna Spyris "Heidi" og Louisa May Alcotts elskede "Little Women". Forsiderne er malet og designet af kunstneren Anna Bond, som er kendt for sine yndige blomstermotiver; og netop blomsterne pryder alle de fire forsider.
Men udover blomsterne er der også andre elementer, der går igen. De sjove og lidt pudsige børneansigter, de skinnende guldelementer, et rammende citat på bagsiden af bøgerne og dekorative åbningssider med historiespecifikke detaljer inde i bøgerne. På mange måder forener Puffin In Bloom-serien alt det, som jeg elsker ved børnebøger; lige fra den nostalgiske "This belong to" rubrik på den første side, som man kan udfylde med klodsede blyantsbogstaver, til den overflod af mønstre og farver på bogcoveret. Det er intet mindre end vidunderligt; den perfekte kombination af spøjst og fint. 

I kan klikke ind på Anna Bonds officielle hjemmeside her. Bøgerne forhandles desuden hos de fleste engelske bogforhandlere. Og til de interesserede viser jeg bøgerne frem fra flere leder og kanter i nedenstående video.

36 kommentarer:

 1. Hvor er det dog lækre bøger du viser! En smukt designet bog sælger næsten sig selv - det betyder i hvert fald utroligt meget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det betyder nemlig enormt meget! Det er faktisk motivation nok i sig selv :)

   Slet
 2. Ih, de er så skønne! Jeg har jo faktisk ikke læst nogen af dem (shame on me, I know!), hvilket jo er et fantastisk argument for at købe alle fire :D (at jeg har Little Women stående på reolen taler vi så ikke lige højt om :'D)

  SvarSlet
  Svar
  1. Skønne er lige ordet! <3

   Og, åh. Stine. Stine, Stine, Stine. Jeg tvinger dig til at læse "Little Women". Til jul, måske? Jeg kan ikke leve med, at du ikke har læst den, den er SÅ bedårende. Så elskelig. Så... <3

   Slet
 3. Er lidt nysgerrig, hvor meget løb det op i med ekspeditions gebyr og told og sådan? :O
  Derudover nogle virkelig smukke bøger! Little women er en af mine yndlings!

  SvarSlet
  Svar
  1. 'Little Women' er virkelig også min favorit. Både i design og i historie. Jeg elsker den bog, så højt. Den er fantastisk.

   Og mht. told blev det 200 kr. (hvilket er en del, i betragtning af at pakken i sig selv kun havde værdi af 400 kr.)

   Slet
 4. Hvordan kan de have gået min næse forbi?! De er simpelthen så smukke!

  SvarSlet
 5. Hvor er de smukke! Det er lidt en skam der ikke er mere end 4 bøger i serien :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Så smukke! Og ja - jeg ville gladeligt samle dem, hvis der var flere :)

   Slet
 6. De er simpelthen SÅ smukke! Det er så fint med matchende bogmærker også :D

  SvarSlet
  Svar
  1. De er virkelig juveler i min samling! Og ja - bogmærkerne er ren kærlighed :D

   Slet
 7. Jeg lige fået "Little Women" og "Heidi" i denne udgave, leveret fra Saxo, dog uden bogmærker, men de er virkelig smukke.

  SvarSlet
  Svar
  1. De er nemlig virkelig smukke! Jeg var næsten helt målløs, da jeg modtog dem :)

   Slet
 8. I have been eyeing off these books for a few weeks. They're beautiful!

  xx Carina

  SvarSlet
 9. Åhh.. jeg elskede Heidi da jeg var lille. Sikke fine udgaver du har fået hjem... kan virkelig fornemme den der ejertrang ligenu. :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan virkelig kun huske den billedbog – glæder mig til at læse bogen rigtigt og få fat i hele historien! :') .. Og det forstår jeg godt - de er så yndige!

   Slet
 10. Åh hvor er det godt at du fik dem hjem og blev glad for dem :D:D Jeg er vildt misundelig :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var jo virkelig bare meant to be, og jeg kunne slet ikke stå for dem, da du først havde vist mig dem! Åh. <3

   Slet
 11. Åh, de er så smukke!!

  SvarSlet
 12. Ej nogle fine bøger, så smukke og dekorative. Det første jeg hørte til Heidi var et par år siden, hvor min tandlæge sagde, at hun synes jeg lignede Heidi (i en voksenudgave, håber jeg, men jeg anede ikke hvad hun talte om haha). Kunne være jeg skulle læse den :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Gud hvor finurligt! :D Måske burde du læse den og se hvori ligheden består :D

   Og ja. Virkelig helt bogkunst!

   Slet
 13. Av av, de er så smukke at det gør helt ondt. Og jeg ejer endda Leatherbound-udgaven af Little Women!

  SvarSlet
  Svar
  1. De er nemlig alt for smukke til, at man overhovedet kan kapere det. Jeg ejer også Leatherbound-udgaverne af både 'Little Women', 'Anne of Green Gables' og 'A Little Princess', men jeg synes disse udgaver er fine på en helt anden måde!

   Slet
 14. Hvor finder du alle disse smukke bøger henne? Hvordan opdager du at de overhovedet findes? :-)

  Det ville også være fedt hvis du engang ville skrive et indlæg, hvor du viser alle de bøger du har to af og fortæller hvorfor. Jeg misunder dig din samling, men jeg har bare svært ved at forsvare at købe flere af samme bog. Hvordan har du det med det? :-)

  Elsker i øvrigt din blog, den er god inspiration!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg følger mange engelske booktubers og bloggere, og desuden er mine venner og bekendte også meget gode til at råbe op, når de ser smukke udgaver! Blev bl.a. tippet om de her bøger fra en medblogger, Gitte fra Boghylden :)

   Og det kan du tro, at jeg gerne vil. På det seneste er det blevet mere og mere tydeligt, hvor ofte jeg egentligt køber dubletter af mine bøger, så det er bestemt et indlæg værd :)

   Og tusind tak for de søde ord :)

   Slet
 15. Hold da op, hvor er de flotte! Elsker når du poster den slags :)

  SvarSlet
  Svar
  1. De er nemlig virkelig smukke! Og tusind tak, det er jeg glad for at høre, jeg nyder også at vise sådanne bøger frem :)

   Slet
 16. Fantastisk flotte bøger! Tror jeg må se lidt nærmere på little women, som simpelthen er sådan en fin histore. Er jo også, fra barnsbens af, helt vild med anne-bøgerne, men her tror jeg at jeg holder mig til mine gamle paperbacks ;) men nu du nævner emily-bøgerne igen, minder det mig om at jeg burde læse dem :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker dem virkelig også! Og åh, 'Little Women' er så fin, og jeg elsker netop særligt denne udgave!

   Hvad Emily-bøgerne angår, kan jeg slet ikke anbefale dem nok. De er så oversete og så fantastiske på alle tænkelige måder.

   Slet
 17. Jeg kan næsten ikke beskrive, hvor misundelig jeg er på, at du har de bøger, de er bare så utrolig smukke! <3 Vil så gerne eje dem! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. De er nemlig bare så smukke! Og heldigvis også ganske overkommelige i pris :D *lokkelokke*

   Slet