lørdag den 18. oktober 2014

Read-a-Thon – En minutiøs opdatering (#4)

I dag er en ganske særlig dag; en dag dedikeret til læsning, til fordybelse og til et fællesskab bygget rundt om papirssider og ordkrøller. I dag er dagen for det halvårlige Dewey's Read-a-Thon, hvilket betyder at mennesker over hele kloden vil læse uafbrudt i 24 timer og løbende diskutere og fortælle om de læseoplevelser, de møder på deres vej. Jeg deltager nu for fjerde gang; og jeg har glædet mig så længe.
Dette indlæg vil i løbet af dagen blive fyldt med opdateringer fra mit læsedøgn. Tilføjelser af billeder og ord vil ske gradvist, og på den måde vil indlægget være under konstant opbygning. Alternativt kan I også følge med i mit Read-a-Thon-eventyr på Twitter og InstagramJeg håber, at I alle får en skøn lørdag – uanset om I tilbringer den med en bog eller ej.

Kl. 13.51 - Jeg har brugt hele morgenen på at trippe og vente, nedstirre min bogstak og anrette min frugttallerken. Jeg har lavet te og vasket tøj, trommet med fingrene og været rastløs. Og nu er det snart. Faktisk er det lige om lidt.
Det er en mærkværdig ting, det der med at sidde og vente på en tilladelse til at læse. En så hverdagslig ting er næsten sær at tælle ned til. Men det er netop det, jeg elsker ved dette arrangement; læsningen forvandles til noget særligt. Til en begivenhed man venter på.

Kl. 14.00 - Minutviserne har ramt det magiske klokkeslet, klokken er to, og det er nu officielt læsetid. Den første bog i min læsestak er børneklassikeren "Heidi" af Johanne Spyri, som jeg traditionen tro synkronlæser med Anne Nikoline. Jeg glæder mig til at læse en bog, som jeg kun husker i brudstykker, og jeg glæder mig til at diskutere den med en ligesindet undervejs.
Jeg kryber nu sammen i sofaens blødeste hjørne iført dyne og nattøj, og bevæbnet med en stor kop te i et lyserødt krus. Jeg er klar til at læse – og jeg er klar til at forsvinde ind i en bog. 

Kl. 15.32 - "Heidi" er ligeså yndig, som jeg troede, den ville være. Læseoplevelsen er en smule pudsig, for hvert eneste ord jeg læser er fyldt med genkendelse. Det er som om, jeg har læst bogen før – selvom jeg kun mindes en billedbogsudgave af den hjertevarme fortælling. Men måske har billedbogen været nok til at gøre mig bekendt med grundlaget i historien? I hvert fald husker jeg kapitler, som jeg slet ikke anede, jeg havde læst.

Kl. 17.18 - En bog er færdiglæst, og en ny er påbegyndt. "Heidi" af Johanna Spyri var den fineste barndomsfortælling. Naturalistisk og yndefuld – charmerende og eventyrlig. Den varmede mig indefra og ud, og fik mig til at trække på smilebåndet flere gange. Sikke en sød begyndelse.
Efter at have færdiglæst "Heidi" har jeg spist en smule pizza, drukket to kopper te og fundet det næste læseeventyr frem. Jeg vil nu påbegynde "The Blue Castle" af L. M. Montgomery, og jeg glæder mig sådan. Det er nok den bog i min læsestak, jeg har set mest frem til. Og jeg er så spændt på endelig at læse den.

Kl. 20.22 - Mit hjerte. Mit bristefærdige hjerte kan slet ikke rumme eller kapere en så vidunderlig bog, som den jeg lige har læst. L. M. Montgomery er magisk. Hendes ord er magiske.
Kender I følelsen af at være blevet ramt? Af at have læst noget så særligt og så fint, at det er helt umuligt at finde en passende reaktion? Sådan har jeg det lige nu. Jeg har en klump i halsen og et smil på læben. "The Blue Castle" er en drøm. Og jeg skal lige bruge lidt tid på at fordøje den.

Kl. 21.30 - Nico laver pandekager, og den liflige duft er ved at sprede sig i den lille lejlighed. Efter en times klikkeri og bloggeri, er jeg ved at være klar til den næste bog i min læsestak;  "Among Others" af Jo Walton, som skulle være en stjernefin fantasyroman.

Kl. 23.42 - Mine øjenlåg er begyndt at blive tungere, siderne bliver vendt langsommere. Men ikke desto mindre hygger jeg mig, og "Among Others" er en fortryllende bog, der i ligeså høj grad handler om bøger og læsning, som den handler om eventyrlighed. Smukke citater dukker op alle vegne og rammer fuldstændig plet på et læsedøgn som dette. If you love books enough, books will love you back.

Kl. 02.17 - Jeg er skiftevis træt og energisk. Ganske langsomt læser jeg min vej igennem "Among Others", mens jeg drikker te og spiser vindruer. Nico er gået i seng, og lejligheden er helt musestille.

Kl. 03.04 -  Jeg har lige færdiglæst "Among Others", som var en drømmende fortælling, der balancerede så fint på kanten mellem magisk realisme og virkelighed. Jeg er endnu ikke sikker på, om der rent faktisk er magi i bogen, eller om bogen i sig selv bare er magisk.
Næste bog på min liste er "En plus en" af Jojo Moyes. Jeg glæder mig til at påbegynde den og til at læse noget fjerlet i disse sene nattetimer. 

Kl. 05.19 - Det der med søvn er en sjov ting. Jeg når altid til et krisepunkt i løbet af disse tidlige morgentimer, tvinger mig selv videre og holder pludselig op med at være træt. I hvert fald for nu. Moyes' bog er hyggefin, og jeg vil snart lave mig en kop varm kakao til at supplere den med. 

Kl. 06.51 - Min energi er langsomt ved at vende tilbage, og "En plus en" er den perfekte bog til et lidt sløvt sind. Ikke desto mindre føles den dog mere forudsigelig og mindre speciel end hendes andre bøger – men med 150 sider tilbage, kan den nå at overraske mig endnu.

Kl. 08.31 - Solen er stået op, men himlen er grå. Små melodiske plop rammer ruden, og jeg læser i skæret fra et næsten nedbrændt stearinlys. Det er atter morgen, og jeg er ikke engang træt. Ikke endnu.
Jeg har lige færdiglæst "En plus en". Den var god, sød og helt chick-lit fornøjelig, men den var ikke mere eller andet end dét. Moyes andre bøger har ramt mig hårdere, og måske havde jeg forventet noget mere.
I mellemtiden vil jeg finde endnu en bog frem. Jeg er spændt på at læse "Cinder" af Marissa Meyer, som er en genfortælling af yndlingseventyret om Askepot. Jeg aner slet ikke, om det er mig – men det vil jeg snart finde ud af.

Kl. 11.43 - Overspringshandlinger. Fra vasketøj til gåtur, fra morgenmad til et lille bogkøb, jeg klikker mig rundt og vender ikke helt så mange sider. Jeg har nu læst en tredjedel af "Cinder", og den er meget fin og letlæst, men umiddelbart heller ikke andet end dét. Jeg venter stadig på at blive overrasket og overvældet.
Jeg har i øvrigt sammenklippet en lille stemningsfilm og mini-videoblog. I kan se den nedenfor. 

Kl. 12.25 - Jeg læser, og jeg læser. Det er blevet tid til slutspurten, til den sidste time og den sidste bog. Jeg ved endnu ikke, om jeg kan nå at færdiglæse den, men jeg vender ivrigt side efter side og udnytter hvert resterende minut.

Kl. 13.39 - Selvom finalefanfaren endnu ikke har lydt, er jeg stoppet med at læse. For tyve minutter siden færdiglæste jeg "Cinder" af Marissa Meyer og skyndte mig derefter ud for at tage et langt og brændende varmt bad.
"Cinder" var en god bog til formålet – letlæst, hurtiglæst og ufattelig plotbaseret. Men den er til gengæld heller ikke så meget andet eller mere end dét. Jeg er glad for, jeg inkluderede den i min bogstak, men jeg er også glad for, at jeg gemte den til allersidst. 

Kl. 14.01 - Målstregen er passeret, og dette efterårs Read-a-Thon er nu officielt slut. 24 timer er gået, 5 bøger er blevet læst, og 1765 sider er blevet vendt. Jeg har læst om læsekærlighed i "Among Others", trådt i en modernistisk Askepots fodspor i "Cinder", befundet mig i smukke bjerglandskaber omgivet af idylliske familiehjerter i "Heidi", været på en umulig roadtrip i "En plus en" og sukket over forhåbningsfulde luftkasteller i "The Blue Castle". På et enkelt døgn har jeg oplevet talrige eventyr og bedst af alt; jeg har haft nogle at dele dem med.
Denne gang har mange danske blogs (bogblogs såvel som andre blogs), Instagram-kontoer og Twitter-profiler bugnet med bogopdateringer og læseindtryk. Der har været så stor opbakning, så stort fællesskab og så meget læsestof at finde, at et enkelt blogbesøg hurtigt blev til mange. Og det har været så vidunderligt at være en del af. 


131 kommentarer:

 1. Jeg er lidt vild med dit Ana-krus, hvor er det fint, ligesom din bogstak. God Read-a-Thon til dig! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! :D I lige måde! Jeg håber, du er godt i gang :D

   Slet
 2. Må også slutte mig til fanskaren af det fine Disney krus, når man nu samler lidt på den slags så er det bare så fint et til samlingen.
  Og så er det vist lidt af en piget bogstak du har samlet dig denne gang, det ser godt ud. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig bare smadderfint, og jeg er meget glad for det! :) Og ja – der er vist et pige-tema over bøgerne denne gang. Det er nu også rigtig rart. Og åh, det er den bedste ting at begynde med en børnebog. Så hyggeligt!

   Slet
  2. Børnebøger tror jeg faktisk er en god ting til read-a-thon, fordi de er forholdsvis nemme at læse sig igennem så man føler pludselig at man får læst meget mere. ;)

   Slet
  3. Lige præcis! Det er en god måde at starte på :D

   Slet
  4. Hvor er det utroligt at du er blevet ved hele natten! Det vil jeg altså også prøve på et tidspunkt. :)
   Det blev bare ikke denne gang, hehe.

   Slet
  5. Det er virkelig også hyggeligt. Man skal bare over krisetidspunktet, så går det let! :D

   Slet
 3. Ih, så må vi se om øjnene falder ud - jeg er sikker på I der deltager får en skøn og hyggelig dag, vejret er jo også lige til det! Så er det bare om at finde tæpper, the/kaffe/kakao og snolder frem!

  God læselyst Rikke :D

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh – lad os håbe, at øjnene bliver der, hvor de er! Men ja, vejret er helt læseperfekt. Det er så hyggeligt!

   Tusind tak! God lørdag til dig :)

   Slet
 4. God fornøyelse med Heidi. Eg har og bestilt den boka, men den ligger på postkontoret, så den les eg ein anna dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er virkelig fin! Den skal du glæde dig til :)

   Slet
 5. Glædeligt readathon søde Rikke :D Jeg glæder mig enormt til at høre om dine læseoplevelser under vejs!
  Ikke mindst hvad du synes om Cinder: Jeg overvejer stadig, om det er en bog, jeg på et tidspunkt skal give mig i kast med :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Og i lige måde :D ..

   Jeg er også meget spændt på 'Cinder'. Det er ikke umiddelbart noget, jeg selv ville læse, men tænker, den vil gøre sig godt i de sene nattetimer! Det er i hvert fald den sidste bog på min liste :)

   Slet
 6. Heidi er en god bog men det er også mange år siden jeg har læst den.

  God læselyst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er virkelig sød! Jeg tror også, jeg har læst den før, selvom jeg ikke rigtig kan huske det. Pudsigt!

   Slet
 7. En fin bogstak til et fint event! God fornøjelse! :D

  SvarSlet
 8. Such beautiful books!! I've had 'Heidi' on my reading list for a while now!

  Yolanta x
  www.yolantarosetta.blogspot.co.uk

  SvarSlet
  Svar
  1. 'Heidi' is the first book in my pile and I am throughly enjoying it. It is so lovely!

   Slet
 9. Rigtig god læselyst :) Håber du er kommet godt igang!

  SvarSlet
  Svar
  1. I lige måde! Og det er jeg helt bestemt. Er du også det? :D

   Slet
  2. Det går lidt langsomt, men fremad :) Med maven fuld af dejlig risengrød vil jeg nu finde tilbage til Sydstaterne og miss O'Hara.

   Slet
  3. Åh, RISENGRØD! Det er det bedste! Det vil jeg også snart have igen!

   Slet
 10. Åååh den udgave af Hedi er bare så yndig!! Håber du får et fantastisk døgn :)!

  SvarSlet
  Svar
  1. Indholdet er mindst ligeså yndigt! :D Og tak – jeg håber også, at du hygger :')

   Slet
  2. Dét gør jeg!! Åh gud, er lige blevet færdig med Stardust. Rikke, det er det mest vidunderlige jeg nogensinde har læst. Hvis jeg skrev, skulle det være sådan!!! TAK for anbefalingen!

   Slet
  3. Hvor er det fantastisk, at du også har det sådan. Jeg har faktisk, ordret, sagt til Karin engang, at hvis jeg skulle skrive en bog, så skulle det enten være som "Stardust" eller som "The Night Circus". Skrivestilen er så sublim, dragende, smuk. Åh.

   ANYTIME! <3

   Slet
 11. Hvor er det hyggeligt at se, at der er så mange, der har Jojo Moyes på læselisten :) Og sikke fine pyjamasbukser :D
  Rigtig god Read-a-Thon :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt bestemt! Hun er en populær dame – men hun skriver jo også fantastisk!

   Hæhæ, mange tak! Jeg elsker de natbukser :p Og i lige måde!

   Slet
 12. Ih, Heidi lyder skøn! Den må læses en dag. Hvad har du kastet dig over nu? :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Heidi ér skøn! <3 Lige nu læser jeg "The Blue Castle", åh, åh, åh! Glædsel!

   Slet
  2. Jubii, ventetiden er ovre! NYD den, sødeste <3

   Slet
  3. DEN VAR SÅ GOD, STINE!!!!! Åh, jeg kan slet ikke.....

   Slet
  4. DEN KOMMER PÅ LÆSELISTEN STRAKS!! Ih, alle de bøger <3

   Hvad med Cinder, er den god? Hvahvahva?

   Slet
  5. GODT, GODT, GOOODT! <3

   Cinder er også god, men ikke god-god :p

   Slet
  6. God slutspurt, kæreste! Jeg hepper :D

   Slet
  7. Tak yndlings heppekor! Håber også din slutspurt var givende :D

   Slet
 13. Rigtig god læselyst ! Jeg glæder mig til at følge med :)

  SvarSlet
 14. Åh, så elsdyr-bukserne, der lige er perfekte til read-a-thon! :) Og så den fine "Heidi", der passer perfekt til :)

  Jeg venter lidt med comfy-pants'ene, da jeg lige har fået nye, og betragter dem lidt som et hemmeligt våben til når det bliver mørkt og koldt ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er aldrig read-a-thon uden de natbukser :D Hæhæ. Jeg elsker dem :p .. "Heidi" var i øvrigt også smaddersød, på den der helt børne-nostalgiske måde. Så yndigt med den slags fortællinger!

   Og det forstår jeg godt. Så føles det mere vinter-agtigt, når de så endelig tages i brug :D

   Slet
  2. Åh, hvor skønt at The Blue Castle var en ligeså fantastisk historie, som du havde drømt om! Den må straks komme på listen, hvis den har rørt dig så meget :)

   Slet
  3. Jeg kan kun anbefale den! Nu er jeg ved at undersøge, hvor mange af Montgomerys værker, jeg ikke tidligere har læst, som jeg kan skaffe hjem snarest. Hun skriver enestående!

   Og nu skal jeg til at læse "Among Others". Den havde du også læst, ikke? Jeg trænger til lidt godt fantasy :D

   Slet
  4. Som du har opdaget, så er der ikke så meget reelt fantasy over "Among Others" - det er mere en coming-of-age fortælling om forelskelse og bøgernes magi - hvilket jo i sig selv er helt fantastisk!

   Dejligt at du kan lide den :)

   Slet
  5. Det er lidt sjovt, at den markedsføres så tydeligt som fantasy, for måske tænker jeg umiddelbart mere magisk realisme? Der er i hvert fald et hårfint skel der, og det er superfint at reflektere over. Bogen er jo en skattekiste af fine citater, intertekstualitet og melankoli. Jeg er vild med det!

   Slet
 15. Gennemlæst 1 hel bog, opdateringer på Instagram, svarer alle på din blog - respekt. Det er altså rigtig kvinder i den grad kan multitaske :) Fortsat rigtig god læselyst :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hæhæh, tusind tak :D .. Jeg håber også, du har en skøn lørdag. Du deltager ikke? :)

   Slet
 16. Jeg har det ligesom dig mht. at føle at man skal have tilladelse til at læse. Jeg blev færdig med Helle Helles nyeste i torsdags, og ville ikke begynde på en ny bog inden readathon, men så sad jeg bare hele fredag og ikke vidste hvad jeg skulle gøre af mig selv, fordi jeg ikke måtte læse :p

  Jeg glæder mg til at høre hvad du synes om Jojo Moyes nyeste, nu når du var så glad for Mig før dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er virkelig skørt – men altså, det er jo også bare fordi man glæder sig sådan :D Og det er dejligt at gå til læse-opgaven med helt frisk energi ;)

   Jeg glæder mig også meget til at læse den. Nu skal jeg lige læse en fantasy-roman, og så er det Moyes der er på menuen. jeg tænker, det er supergodt til tidlige morgentimer :)

   Slet
  2. Det er jo netop det man skal. Og det går jo heller ikke at man har hængepartier til når readathon går i gang ;)

   Det tror jeg du har helt ret i :) Det skal helst ikke være for tungt og dystert

   Slet
  3. Lige præcis. Den slags kan jeg heller ikke overskue!

   og ja – krisetidspunkterne kræver nøje planlægning :p

   Slet
  4. Din video er så fin. Din bogglæde smitter! :)

   Og jeg er ked af at høre at Moyes' nye, i dine øjne, ikke var lige så fantastisk som hendes to sidste. Øv

   Slet
  5. Tusind tak! Det er jeg glad for at høre :')

   Og ja, desværre levede den ikke helt op til mine forventninger. Den var god og slet ikke dårlig, men den var bare ikke.. Noget særligt.

   Slet
 17. Tilslutter mig Morten herover! Nøj hvor er du sej Rikke! Jeg nyder at følge med og se hvad du får læst :) Rigtig god fornøjelse!

  SvarSlet
 18. Åh, hvor har jeg bare lyst til at læse Heidi, jeg husker den også fra min barndom, jeg tror, vi havde den på lydbånd. Er spændt på at høre om din næste bog. Knuselskede Montgomerys bøger som barn :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, lydbånd! Det var tider :'D .. Jeg knuselskede også Montgomerys bøger, især Emily-serien. Den her var virkelig fantastisk. Helt seriøst. Jeg har næsten lyst til at sammenligne det med Jane Austen-romantik. Det er i hvert fald tæt på. Vidunderligt bittersødt og så fantastisk!

   Slet
 19. Jeg er i tvivl om, hvorvidt jeg faktisk har læst Heidi eller ej - eller om jeg kun har set den på tv som barn? Men jeg husker det som en dejlig historie :-)

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er skørt sådan noget. Jeg tror virkelig kun, jeg har læst den som billedbog, men jeg husker den så tydeligt! ikke desto mindre er det netop en vidunderlig fortælling :)

   Slet
  2. Det er i hvert fald en god idé at have et par hyggelige bøger i bogstablen. Jeg overvejer at have et par eventyrbøger med i bogstablen til næste readathon :-)

   Slet
  3. Lige præcis! I foråret læste jeg bl.a. "Æsops fabler" og det fungerede også supergodt med små korte eventyrs-lignende historier!

   Slet
 20. Hold da op, hvor lyder det dog som en fantastisk, fantastisk læseoplevelse <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det virkelig også! Så god! Så fantastisk. Åh <3

   Slet
 21. Der findes ikke noget bedre end at blive ramt af en rigtig smuk fortælling! Man bliver helt glad indeni :)

  Og duften af pandekager er også ret skønt. Fortsat god læselyst :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør man nemlig! Og mærkeligt tom når den så er slut. Åh, men det er jo den største læsemagi, der findes! <3

   Duften af pandekager er det bedste, men nøj hvor er jeg dog mæt nu! Aaalt for meget mad :'p

   I lige måde! Jeg håber, vi kan holde hele natten :D

   Slet
 22. Jeg er simpelthen så glad for at Montgomery levede op til dine forventninger, det ville have været så frygteligt, hvis hun skuffede. Men jeg må jo også bare læse den nu (;

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er sjovt, for jeg havde godt regnet ud, at jeg ville kunne lide den, og jeg nød også at læse den, men slutningen blæste mig bare helt omkuld, og det kan jeg slet ikke komme over. Den er SÅ god!

   Har du læst mere/andet af Montgomery, som du kan anbefale? Jeg er virkelig hooked på at læse mere af min barndomshelt nu :)

   Slet
 23. Hej søde Rikke. Håber du er kommet godt i gang med både pandekager og din næste bog. Jeg har også altid haft svært ved at gå direkte fra en bog til den næste... det kommer nok ikke til at blive et problem i denne omgang, da jeg er kommet så sent i gang, og jeg tror jeg skal være heldig, hvis jeg holder mig vågen til at færdiggøre The Perks inden jeg skal have en lur. Målet er at læse den også sove lidt. Men pandekager.... ej, nu får jeg jo helt lyst til sådan nogle også! Jeg tror vi, efter disse 24 timer med læsning, skal have 8 uger på slankekur :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pandekagerne er spist, og ligger nu trygt i maven! Åh det var lækkert. Men jeg synes virkelig også, man får spist en del på sådan en dag :p En slankekur lyder som en meget rimelig løsning herefter, for puha altså!

   Er du stadig vågen? Jeg kan så godt lide Perks, den er så god :)

   Slet
  2. Gik i seng efter jeg var færdig med The Perks (omkring 1.30) - kan slet ikke holde til så lidt søvn - så er ikke kommet i gang endnu. Men er på vej - først morgenmad også over i sofaen med bog nr. 2 :-)

   Slet
  3. Du har jo også været godt i gang i løbet af dagen med fødselsdag og så videre! :) Men skønt du blev færdig med Perks! :) Den er så fin.

   Slet
  4. Efter at have sovet på den - er jeg stadig lidt i tvivl. Den begynder at ramme mig som en typisk ungdomsroman - men så alligevel ikke. En klassiker uden tvivl - men ja.. skal bruge mere tid til at trygge på den! Det er et godt tegn når bøger sætter sindet i tvivl!

   Men nu er jeg færdig med bog nr. 2 og på vej til nr. 3. Det går udemærket - trods søvnbehov.

   Slet
  5. Ah, ja. Det er også, på mange måder, en lidt traditionel ungdomsroman. Men den er bare så velskrevet, synes jeg!

   Hvor er du god! Det er mange bøger i løbet af en enkelt dag ;D

   Slet
 24. Beautiful pictures of your books! I've read Cinder and Scarlet and am really enjoying that series.
  I hope you have a great readathon!

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you so much! I really look forward to reading 'Cinder'. It will be my last book of this readathon, so I hope it can keep me awake in hour 24!

   You too!

   Slet
 25. Det lyder som om at læsningen flyver derudaf. Er meget interesseret i den Montgomery-bog du nævner. Nu er jeg jo Anne-fan, så mon ikke også denne bog vil være noget for mig?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tror jeg helt bestemt, at den vil! Den er fyldt med sødme, den handler om kærlighed, om drømme og om at få lov til at være sig selv, og den er simpelthen så velreflekteret undervejs. Virkelig smuk læsning – kan kun anbefales!

   Slet
 26. Så mange citater i den bog, åh altså! :D

  SvarSlet
 27. Jeg tror, at Cinder er en rigtig god bog at slutte readathon af på, når dine øjenlåg er tunge. Den er let og hurtig læst - jeg syntes egentlig, at den var ganske okay alt taget i betragtning. Intet litterært mesterværk, men en meget sjov nyfortolkning af Askepot og en rigtig god bog, når hjernen er koblet fra.. Kan se du har samme udgave som mig: Det bliver nok også til din fordel at teksten på siderne er stor og med en del linjeafstand.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det du siger, lyder jo helt perfekt ift. dens formål og min bagtanke til at læse den. Jeg tænker nemlig også 'bare' på den som let underholdning, og det er jo ganske fint! Askepot er i øvrigt blandt mine absolutte yndlingseventyr :)

   Og dejligt med stor tekst og fin linjeafstand. Den slags klæder de trætte øjne ;)

   Slet
 28. Yay, du har også en sød mand, der laver mad til dig! Det er altså herligt :D Her stod den på hjemmebagte boller til aftensmad (og tiramisu...).
  Glæder mig til at høre hvad du synes om 'Among Others'! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, og det er virkelig dejligt :D De søde mænd altså <3. Fantastisk med hjemmebagte boller – det er altid et hit!

   "Among Others" er indtil videre rigtig fin, tankevækkende og velskrevet. Jeg mangler endnu 100 sider, og jeg har vitterligt ingen idé om, hvordan den vil ende.

   Slet
 29. Jeg har for nyligt genlæst alle Heidi bøgerne, og de er bare skønne. Første gang jeg hørte dem, var da jeg som lille spunk, sad ved siden af min mor i lænestolen, og hun læste dem højt for mig, det var så hyggeligt, og de gjorde stort indtryk på mig, dog ikke så stort som Det Lille Hus på Prærien bøgerne gjorde, de er fuldstændigt fantastiske, og hvis du ikke allerede har læst dem, så gør det endelig, jeg læser dem mindst en gang om året.
  Fortsat god læselyst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh hvor er det dog skønt, at du har så gode minder omkring de bøger :') .. Den slags barndomsskatte er guld værd!

   Det lille hus på prærien-serien elskede jeg virkelig også som barn. Læste dem igen og igen og igen!

   Slet
 30. Just wanted to stop by to give you some read-a-thon cheer and tell you that your mug is absolutely adorable!

  Hope you've been having a great time today. :) #rahrahreadathon

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you! I adore my mug as well. Frozen is the best thing ever!

   I hope you're having fun as well :)

   Slet
 31. Du er så sej at du stadig er vågen og får læst så meget, jubiii!! :D Jeg er ikke længere sikker på, at jeg når til Moyes. Eller jo, måske når jeg dertil, men bliver i hvert fald ikke færdig :'D

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er du sød :D ... Jeg hygger mig også, <333..

   . Og det går nu nok også med det! Bare du hygger :D

   Slet
 32. Hvor er du sej, Rikke! Jeg tror jeg faldt i søvn omkring kl. 00.30 og er lige vågnet igen. Har taget dynen (og Frederik) med ind på sofan, og med en varm kop kaffe ved min side er jeg klar til at dykke ned i bøgerne igen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hæhæ, mange tak! Og godmorgen til dig! Det lyder helt hyggefint med kaffe, sofahygge og en god bog :)

   Slet
 33. Det er stærkt gået! Jeg fik sovet lidt i løbet af natten og startede så morgenen med at læse 'A Monster Calls' Pyha. Så fik jeg da også lige fældet nogle tårer - også selvom jeg godt kunne regne ud, hvordan det ville ende. Men altså... sikke en historie :-)

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Og jeg har netop godt hørt, at den historie skulle rive i alle følelseskanalerne. Det er ret vildt. Må også få den læst engang :)

   Slet
 34. Du er så sej, kære Rikke! Og næste gang tager jeg mandag fri, så jeg endelig kan blive oppe med jer hele natten :) Glæder mig til at høre hvad du synes om Cinder, da jeg har hørt så meget godt, men ikke rigtigt ved om det er mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du er sød! Og det kunne meget vel være, man skulle overveje mulighederne for mandagsfri. Jeg tror også, jeg bliver liiidt for træt i morgen.

   Jeg er nu en tredjedel inde i Cinder, og den er god, men ... Ikke rigtigt god alligevel. Giver det mening?

   Slet
 35. Hold da op du er sej! Meget imponerende :D Jeg er nu klar til at udnytte de sidste par timer efter en veltrængt lur

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak ;D .. Og det lyder skønt! En god lur er altså også guld værd. Nu er det snart slutspurt-tid!

   Slet
 36. Hvor er det altså bare sejt, at du har holdt dig vågen hele natten! Der bliver godt nok kværnet nogle bøger i disse timer - det er så herligt!

  Jeg håber du bevarer din friskhed resten af forløbet, og at trætheden først rammer bagefter! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hæhæ, tusind tak! Jeg er virkelig nået til et punkt, hvor jeg slet ikke er træt længere. Det er så hyggeligt! Og der er netop så mange gode bøger at kværne også!

   Jeg håber, at du hygger :D

   Slet
 37. Hvor er du bare sej! Jeg elsker din læsestak. Fyldt med magi og gode historier.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Og ja – de har været nøje udvalgt. Og de har været skønne <3

   Slet
 38. Jeg har NYDT at følge dine opdateringer i det sidste døgn! Jeg er imponeret over, at du kan holde dig vågen og læse næsten 5 bøger på 24 timer - dét vil jeg også prøve en dag (men jeg falder altid i søvn!). Skøn stemningsvideo :) God læsning her den sidste time; jeg læser læser læser!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, tusind tak du sødeste! :) .. Jeg synes bestemt, du skal være med næste gang, så du også kan få kværnet nogle bøger. Det er SÅ tilfredsstillende at få ryddet ud i reolen på den måde og bare fordybe sig :)

   Også god læsning til dig!

   Slet
 39. Awwee.. en skøn video! :-) Savler stadig lidt over pandekagerne! heheh

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Og ja, haps! Pandekager er det bedste :D

   Slet
 40. Tusind tak! Det vigtigste er nu netop, at det har været en herlig oplevelse. Og det lyder virkelig også, som om det har været det for dig! :D

  Og selv tak. Jeg er glad for, du gad kigge med :)

  SvarSlet
 41. Hvor er det dog en skøn video! Jeg er vild med, at der også er nogle klip med dig :)
  Det har været rigtig hyggeligt at følge med herinde, og jeg bliver vist nødt til at få fat i The Blue Castle!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! :') ..

   .. Åh, ja! Det gør du. Den bog ... Jeg har stadig ingen ord. SÅ fantastisk.

   Slet
 42. Det har vore så kjekt å følge deg utover i maratonet. 5 bøker lest er ein bragd, Rikke!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Og ja, det blev til en del! Og hvor er det dog dejligt!

   Slet
 43. Åh, det har været hyggeligt. Jeg håber du får dig nogle dejlige timers søvn!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hyggeligt er lige ordet! :)

   Jeg har sovet indtil nu, og så tror jeg, jeg vil sove igen, her ved en 21tiden. Skal umenneskeligt tidligt op i morgen 8-/

   Slet
 44. Tak for denne gang! Det har været skønherligt at følge med i din læsning! Er som sædvanlig helt tosset med dine billeder og din fine video! :D

  SvarSlet
 45. Sådan Rikke! Tak for endnu et hyggeligt readathon! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, i lige måde :D Det har været så hyggeligt!

   Slet
 46. Åh, hvor er det dog en fin, fin video! Og nu ærgre jeg mig endnu mere over, at jeg ikke har læst flere bøger, haha :D Eller egentlig vil jeg bare gerne næste gang, finde en bog som virkelig fanger mig og som rammer på den måde som The Blue Castle ramte dig. Og som Stardust ramte Gitte. Me Before You fik mig til at hulke af gråd, men her efterfølgende er jeg ikke alt-opslugt. Og det mangler jeg. Nåh, men egentlig vil jeg bare sige, at det er en super, super fin video! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! :') ..

   .. Bøger som rammer plet er virkelig svære at finde, og endnu sværere at forudsige. Jeg havde slet ikke regnet med, at The Blue Castle ville ramme mig så meget, men på den måde kan man altid blive overrasket. Og det er så dejligt, når det sker! :)

   I øvrigt fik 'Me Before You' også mig til at bryde sammen. Åh, den bog altså!

   Slet
 47. Hvor lyder det dog skønt! Må prøve at deltage næste gang :-) Skal også snart prøve at læse noget Jojo Moyers, hører så gode ting om hendes bøger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Skønt er lige ordet! Og åh ja, hun kan kun anbefales. Især "Mig før dig", den er fantastisk!

   Slet
 48. tusind tusind tusind tak for et skønt døgn med opmuntrende ord på kritiske tidspunkter!
  Jeg aldeles elsker din video, den er fantastisk. Den fangede stemning så fuldstændigt!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak du allerkæreste <3... Og tusind tak for dine søde, rosende ord :'D

   Slet
 49. I wish I could understand your reaction to one of my favourite books - the Blue Castle, but it at least looked positive, and there was a "wow!" ...

  SvarSlet
  Svar
  1. I loved "The Blue Castle". It blew me away, it was so beautiful and the last 30 pages was mesmerizing. Such a hopeful and beautiful story. Almost Austenesque.

   Slet
 50. Sikke en smuk video, du rundede arrangementet af med! Jeg nød at følge din læsning og glæder mig allerede til næste gang :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, det er jeg glad for, at du synes :') .. Og jeg nød også at følge dig, det var så hyggeligt! :)

   Slet