torsdag den 20. november 2014

“Bibliotropic. Like sunflowers are heliotropic, they naturally turn towards the sun. We naturally turn towards the bookshop.”

Jeg sidder på en af vores gamle spisebordsstole og kigger rundt. Jeg er omgivet af bøger. Fra gulv til loft tårner de sig op, kræver plads og kræver opmærksomhed. Ved mine fødder står de seneste bjerge; en børnebog købt på Amazon, en bog om boghandlere købt i en boghandel, en beskadiget novellesamling og en dyrebar perle fra The Folio Society. Genlæsninger og genkøb, dobbeltgængere i min samling, lige ved siden af ukendte eventyr, som jeg endnu ikke har påbegyndt. Bøgerne er murstene i mit drømmebibliotek – og jeg elsker hver og en.
Mine bogkøb i oktober og november har været præget af en akut læsetrang, som jeg sjældent har følt før. Mine bogreoler er ikke tomme, og jeg har endnu meget uberørt læsestof, men i disse måneder har jeg haft lyst til noget andet. Jeg har haft brug for noget nyt, og med et ængsteligt udkig efter postmanden, har jeg ventet på bogpakker og på læseoplevelser. Jeg læste "A Tangled Web" samme dag, som jeg fandt den i min postkasse, og jeg lod spontant en hel læseuge forsvinde, da "The Count of Monte Cristo" blev afhentet bag Føtex' postskranke.  Det kribler i mine fingre for at genlæse "Little Women" efter en usammenlignelig vidunderudgave er nået frem, og jeg har allerede planlagt at tage "Hvalernes sang" med mig hjem, når jeg i weekenden besøger min mor. Mit læseskema er lagt, og snart er alle bøgerne i disse stakke læst. De har ramt plet i mit hjerte og i mit humør. 

I videoen nedenfor fremviser jeg de bøger, jeg har købt på det seneste. Hvad med jer? Er I også blevet ramt af efterårsstemning og læsetrang? Har I købt noget spændende eller noget fint for nylig? 

31 kommentarer:

 1. Skønne, skønne bøger! Hvor er de altså bare fine :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Jeg elsker også hver og en!

   Slet
 2. Åh, hvor kunne jeg godt tænke mig at gå på opdagelse i alle de skønne bøger du ejer! Min bøger lider af mindreværdskomplekser hver gang de ser din fantastisk samling af bøger!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, hvor er du dog sød. Jeg er vist også en håbløs og evig bogsamler..

   Slet
 3. Så fint indlæg, og så smukke bøger.
  The Shadow of the Wind er så god, glæd dig til den, men nyd den også for den er så fin! (På den anden side er der 2 bøger mere i serien om The Cemetry of Forgotten Books, som er næsten lige så gode.)
  Og så bliver du ved med at vise smukke bøger med Jane Austen, altså, min ønskeseddel vokser og vokser hele tiden.
  Og alle de Barnes & Nobles og Folio Society bøger, boghjertet sukker....

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak du fine!

   Og åh, jeg er ved at læse "The Shadow of the Wind" lige nu. Jeg måber over hver eneste sætning. Hvert ord er jo et helt kunstværk i sig selv. Jeg er lamslået og målløs, og jeg nyder hver side af bogen. Jeg har virkelig brug for de to næste i serien snart!

   Hvad Jane Austen angår, er der bare så mange bøger at skrive på ønskelisten. Jeg bliver aldrig færdig med at samle hendes bøger, de er så smukke! Og Folio Society er en drøm i sig selv. Åh..

   Slet
 4. Hvis man ikke allerede er forelsket i bøger, så bliver man det da af at se dine bookhaul-videoer. Elsker din glæde og de smukke bøger, du finder :-)

  Jeg har indgået en pagt med mig selv om, at jeg fremover (har ikke sat en slutdato endnu) må købe én bog, hver gang jeg har læst tre af de ulæste bøger, jeg har stående på bogreolerne herhjemme. Vil gerne mindske antallet af ulæste bøger, så det her er en rigtig effektiv måde at gøre det på (og måske en ekstra motivationsfaktor mht. at få læst flere bøger :-D). Jeg har dog derudover også 'lov' til at købe fire bøger i julegave til mig selv samt tre bøger til min fødselsdag i marts ;-)

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Så søde, hjertevarmende ord. Tusind tak for det!

   Det lyder virkelig som et smart system. Så kommer man rigtigt igennem hylderne! Hvilke bøger har du i tankerne til de selvgivne julegaver? :D

   Slet
  2. Det er et rigtig godt spørgsmål, for jeg har planer om at købe dem efter jul, så det kan være, at jeg satser på at købe nogle af de bøger, jeg har ønsket mig i julegave men ikke fået. Jeg kan dog pt. mærke, at jeg er i humør til vinterbøger - gerne noget med frost og kulde - så lige nu er jeg på udkig efter bøger med vintertema :-)

   Slet
  3. Ah – se, dét var smart! :)

   Og det lyder helt fortryllende. Vinterbøger er altid så stemningsfulde, synes jeg. Har du evt. læst "Deathless" af Catherynne M. Valente? Den er helt enestående. Så isnende at man næsten fryser sine fingerspidser, når man vender dens sider.

   Slet
  4. Nej, den kendte jeg ikke noget til i forvejen, men nu har jeg lige læst om den, og den lyder ret spændende! Tak for anbefalingen :-)

   Slet
  5. Jeg synes i hvert fald, det er blandt de bedste bøger, jeg har læst i år! :) Og det var skam så lidt :)

   Slet
 5. Tysk ryg - det har jeg alligevel aldrig hørt før :) Hvor stammer det fra?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bare fordi, i Tyskland trykker de bøgerne med omvendt ryg, ligesom jeg viste ;D

   Slet
 6. Jeg har genfundet min kærlighed til børnebøgerne! Efter at have genlæst Anne of Green Gables, måtte jeg bare have mere! Så der blev shoppet L.M.M i stor stil;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Man kan aldrig få for meget LMM, begynder jeg at fornemme! <3

   Slet
 7. Åh en vidunderlig udgave af Little women! Jeg har selv set på forlagets hjemmeside nu, og de er da nogle af de smukkeste bøger, jeg nogensinde har set!! Dem vil jeg belønne mig selv med bøger fra, når der er penge til det :D
  Skønne køb!

  SvarSlet
  Svar
  1. Folio Society er nemlig det mest enestående forlag i verden! Deres bøger er en lille, detaljeret bid af himlen!

   Slet
 8. Endnu engang en helt utrolig fin og hjertevarm video fra dig, søde Rikke! Man bliver simpelthen så inspireret af din gribende entusiasme og store kærlighed for de bøger, du erhverver dig :-)
  Jeg har faktisk selv lige klikket 'A Christmas Carol' hjem, som skal læses gennem december måned :-) Filmen med Jim Carrey har længe været en juleklassiker hjemme hos min familie, og nu fik jeg endelig købt mig bogen, så jeg kan synke endnu dybere ned i den fine fortælling - den glæder jeg mig helt vildt til at komme igang med!! Og så er jeg ellers i gang med lidt af en broget flok af bøger, nemlig Good Wives (ja, eller Little Women), Pride & Prejudice og så selvfølgelig Shopaholic stiler mod stjernerne. Det er sjældent, jeg har gang i så mange bøger, men så længe de er så gode og fine hver i sær, så har jeg svært ved at holde mig helt tilbage ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du er dog noget af det sødeste, min kære Nanna! Tak, tak, tak for de søde ord! :) Jeg er virkelig evigt bogbegejstret.

   Og hvor dejligt at du skal læse "A Christmas Carol". Den er så skøn, og jeg elsker den. En rigtig december-bog. Det er vrkelig mange, skønne bøger, du læser for tiden! Hvad synes du om "Good Wives" so far? Du havde vist ikke læst den før, vel? Jeg holder så meget af den!
   Og "Pride and Prejudice" kan man aldrig læse for mange gange. Det er sand kærlighed.

   Slet
 9. Åh! <3 Jeg siger det stort set hver gang, men dine book hauls er simpelthen altid så fantastiske, og du snakker så hjertevarmt om alle bøgerne, at jeg straks får lyst til at købe/læse dem alle :)
  Jeg købte "My True Love Gave To Me" engang i sidste måned, og jeg er virkelig helt betaget af, hvor fin den er med sit blå cover og pinke sider. Desuden er jeg fuldstændig overbevist om, at indholdet er mindst lige så fint. Derudover har jeg lige bestilt "The Original Folk & Fairy Tales of the Brothers Grimm", da min kæreste virkelig gerne ville læse den. Og ud fra hvad jeg kan se på billeder af den, så ser den virkelig også fin ud. Jeg glæder mig i hvert fald meget til at modtage den (den kom dog desværre i restordre‏ lige efter, jeg bestilte den - virkelig trist!), og også rigtig meget til at læse de originale eventyr af Brødrene Grimm - selvom det helt sikkert bliver en meget underlig oplevelse, når jeg jo er opvokset med de noget 'pænere og sødere' fortællinger :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Det er jeg bare så glad for at høre! :')

   Og du har helt ret. "My True Love Gave to Me" er virkelig en bogskønhed. Helt usammenlignelig og juleperfekt. Og dejligt med Brødrene Grimm, de skrev virkelig gode eventyr. Bl.a. den bedste version af "Rapunzel", som jeg nogensinde har læst!

   Slet
 10. Jeg elsker dine videoer, de er så smukke og stemningsfulde! - og så er det virkelig også nogle fantastiske smukke bøger alle sammen. Jeg har også lige købt "My true love gave to me" og et par Montgomery bøger efter dine varme anfefalinger. Jeg glæder mig så meget til at modtage dem! Og så kan jeg ikke lade være med at savle over den nye udgave af "Little Women", hvor er den altså mange yndig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for dine søde ord! Jeg giver dig helt ret. Udgaven af "Little Women" er fuldstændig overdådig!

   "My True Love Gave to Me" er virkelig en fin bog. Jeg glæder mig til at læse den og også til at høre, hvad du synes om den! :) Og hvor er det dog dejligt, at du har købt bøger af Montgomery. Hvilke har du købt?

   Slet
  2. Jeg har købt Emily serien og Blue Castle og så har jeg skrevet lidt flere på ønskelisten :) Jeg er virkelig også i humør til smukke børnebøger for tiden, i sær oven på eksamenslæsning. Så er det altså bare rart at kunne dykke ned i en smuk og eventyrlig fortælling :)

   Slet
  3. Fantastisk, fantastisk, fantastisk! GLÆD DIG til Emily-trilogien. Det er noget af det smukkeste, jeg nogensinde har læst.

   Slet
 11. Åh sikke en fin bunke nye bøger. Jeg har været en forlænget weekend i stockholm og er kommet hjem med rygsækken fyldt af nye bøger, så nu har jeg et lager til den mørke tid :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt med et lille lager! Der er intet som at fylde en rygsæk eller en taske med dejlige bøger!

   Slet
 12. Ih, Rikke! Om jeg begriber hvordan du altid kan opspore så smukke bøger, som ingen andre nogensinde har hørt om! Det er en ren fryd at se dine videoer og blive inspireret af alle de smukke bøger, du fremviser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg virkelig glad for, du siger! Det gør mig så glad at kunne inspirere lidt :D

   Slet
 13. Tusind tak!

  Jeg er virkelig også en bogsamler. Der er noget særligt ved at samle sammen til sit livs bibliotek.. Fantastisk med Peter Plys lån fra biblioteket, de historier er så enestående og hjertevarmende!

  SvarSlet