onsdag den 16. december 2015

“Christmas isn't a season. It's a feeling.”

Jeg elsker julen og alt ved den. Jeg elsker at skrive ønskeliste og gaveliste; at finde på ønsker og at finde på gaver. Uanset om de er boglige eller ej.
Mine egne ønsker ender dog ofte med netop at være boglige. Jeg elsker firkantede pakker, og juledagene skinner stadig i barndommens skær, når jeg kan tilbringe dem med en ny bog; i en ny historie. Det er gaveglæde på det allerhøjeste plan, og derfor er min ønskeliste ofte fyldt med bøger og bogligt nips. Her er et (sent) uddrag af mine juleønsker;  
Christmas wishes 
1: "Finding Winnie" af Lindsay Mattick. Alle kender historien om Peter Plys, men få kender historien om den virkelige bjørn, som plysbjørnen var inspireret af. Winnie var en bjørn, der blev reddet af en dyrlæge under Første Verdenskrig, rejste verden rundt, og som endte sit liv i en zoologisk have i London, hvor en dreng ved navn Christopher Robin ofte kom forbi. "Finding Winnie" er ikke historien om drengen, men om bjørnen. Den bjørn som senere blev genstand for så mange andre børns kærlighed.  
2: "Magic Flutes" af Eva Ibbotson. "Magic Flutes" er historien om en prinsesse i 1900-tallets Wien. En prinsesse der flygter fra sin kongelige tilværelse og i stedet prøver lykken som operasangerinde. Det er efter sigende en fortælling om eventyr, om musikmagi og om kærlighed – og Eva Ibbotson er kendt for at fortælle den slags historier så smukt, at man ikke kan lade være med at leve sig ind i hvert eneste ord.
3: "Charlotte Brontë: A Life" af Claire Harman. Jeg ved forsvindende lidt om de tre Brontë-søstre. Jeg ved kun det, andre har fortalt mig, og de små mytiske bidder om deres liv, der så ofte svæver rundt i internetsfæren. Jeg vil så gerne vide mere om Brontë-søstrene og dermed kunne skelne deres liv fra myten – og særligt vil jeg gerne vide mere om Charlotte, der var forfatteren bag "Jane Eyre". 
4: Teaterbilletter til "Fornuft og følelse". I foråret opsætter Århus Teater en musikalsk version af "Fornuft og følelse" med Peter Langdal som instruktør. Austens ord bliver dermed vækket til live på en helt ny måde – og jeg har så svært ved at forestille mig hvordan. Jeg bliver nødt til at se det; jeg bliver nødt til at opleve det.
5: "The Fox and the Star" af Coralie Bickford-Smith. Coralie Bickford-Smith er designeren bag mange af Penguins allersmukkeste bøger. Hun er særligt kendt for at have designet Penguin Clothbound-serien og også for at have skabt de ikoniske mønstre for Penguin English Library-serien. Jeg har i lang tid beundret hendes bogdesign – og nu har hun skabt en smuk børnebog selv med hendes egne ord og hendes egne illustrationer. Bogen skulle tage sin læser med ind i et smukt univers fyldt med sarte streger og kunstfærdige billeder. Og jeg kunne ikke forestille mig noget bedre.
6: "A Christmas Carol" af Charles Dickens. Verdens mest ikoniske julebog i en vidunderlig juleindpakning. Folio Societys bøger er noget særligt, og der er noget ved denne røde farve, der drager mig. Det ville være en smuk tilføjelse til min bogreol. 
7: Et bogligt tekrus. Jeg elsker bøger, og jeg elsker te. Og faktisk elsker jeg også krus. Dette boglige tekrus kombinerer derfor flere af mine åbenlyse hjertelængsler og lover mig fine morgener med en dampende drik. 

Står der også bøger på din ønskeliste? I så fald, hvilke? Og hvad er dit højeste juleønske? 

8 kommentarer:

 1. Hvor er det bare nogle fine ønsker. Hvordan kan man andet end at elske bøgerne og alt hvad de bringer med sig?

  Jeg er muligvis "kommet til" at udelukkende at sende boglige juleønsker til min lillebror i år. Det skulle jo gerne være nemt, ikke? Listen er uendeligt lang, men inkluderer blandt andet Patrick Ness' "A Monster Calls", David Mitchells "Slade House" og A.M. Homes' "The End of Alice" :)

  // www.moonlitmadness.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt enig. Bøger er verdener <3

   Haha, dejlig nemt og altid glædeligt med bøger i gave! Og jeg gad virkelig også godt læse "Slade House". Mitchell plejer at give en god historiegaranti.

   Slet
 2. Hvor er det dog nogle fine ønsker! Jeg har selv lavet et lignende indlæg, som kommer på bloggen en af dagene. Jeg ønsker mig virkelig også Charlotte Brontë: A Life" af Claire Harman for, ligesom dig, ved jeg forsvindende lidt om hende, selvom jeg virkelig elsker hendes bøger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lader virkelig også til at være en fin bog. Og så er jeg ellevild med designet også.

   Slet
 3. Min ønskeseddel er overraskende kort i år! Den består kun af en modehånd fra Panduro Hobby og 6 bøger blandt andre "The Catcher in the Rye” af J.D. Salinger, “The War of the Worlds” af H. G. Wells og “Brave New World” af Aldous Huxley :)

  Jeg har allerede billetter liggende til "Fornuft og Følelse" på Aarhus Teater for så snart jeg så sæsonprogrammet vidste jeg bare at jeg MÅ se den forestilling!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, gode bøger du nævner. Dog havde jeg et være hyr med "Brave New World", da jeg læste den – jeg glæder mig til at høre, om du får en bedre læseoplevelse!

   Og det lyder herligt. Jeg tror, det bliver en stjerneforestilling. Hvornår skal du se den?

   Slet
  2. Jeg har længe gerne villet læse "Brave New World", så jeg håber meget, at den ligger under træet på torsdag! Der er mange, der har sagt, at den var en udfordrende læseoplevelse for dem, så jeg er meget spændt på, om jeg kommer igennem den.

   Jeg glæder mig helt ekstremt til at se den for jeg tror også at det bliver en stjerneforestilling. Jeg tror nok, at det er d. 7/5 kl. 16, jeg skal se den :) Jeg elsker bare generelt at gå i teatret. De sidste to uger har jeg været på Odense Teater tre gange og set "Hvem har æren?", "Lilleskoven" og "Brødrene Løvehjerte" så nu tror jeg at jeg har fået den her måneds teaterfix :P

   Slet
  3. Det kan jeg godt forstå! Jeg glæder mig til at høre, hvad du synes om den :')

   Åh, det lyder skønt. Jeg er så dårlig til det med teatergang – men jeg vil så gerne. Det er underholdning og kunst på en hel anden og ny måde.

   Slet