søndag den 10. januar 2016

Et nyt år og nye bøger

Et nyt år betyder også et væld af nye bogudgivelser, og i de seneste dage har jeg klikket forventningsfuldt gennem kataloger og lister for at finde de nye bogudgivelser, jeg glæder mig til at læse i 2016. Det er blevet til en broget blanding af fantasy, klassikergenudgivelser, genfortællinger og længe ventede forfattergensyn. Og der er allerede så meget at glæde sig til.
2016 new releases
D. 2/2: "The High Mountains of Portugal" af Yann Martel.  Yann Martel vandt Man Booker-prisen og med den hele verdens opmærksomhed, da han udkom med "Life of Pi". Det er stadig blandt mine absolutte største læseoplevelser, og jeg ser frem til at læse en ny roman af ham. "The High Mountains of Portugal" er et årelangt eventyr om tre menneskeskæbner, der alle bliver blandet ind i den samme søgen efter et artefakt, der kan ændre historien. 
D. 1/3. "The Girl Who Raced Fairyland All the Way Home" af Catherynne M. Valente. Valentes farverige Fairyland-serie har vundet mit læserhjerte. September og hendes biblioteksdrages mange eventyr er usammenlignelige, og Valentes kaotiske skrivestil bringer dem så smukt til live. Denne bog er den sidste bog i serien – og selvom det er et vemodigt farvel, er det også et sødt gensyn med alle de karakterer, jeg er kommet til at elske. Og jeg kan slet ikke vente.
D. 1/3: "The Jungle Book" af Rudyard Kipling. Jeg har læst Kiplings mesterværk, og jeg elsker hans beretning om junglelove og menneskelig harmoni. Men af en eller anden grund er Kiplings berømte fortælling ikke at finde i min bogreol – og denne udgave er den perfekte anledning til at lave om på det. HarperDesigns nye udgave af "The Jungle Book" matcher nemlig denne udgave af "Peter Pan" med interaktive elementer, sjove illustrationer og smuk forside. Jeg kunne ikke forestille mig en bedre måde at genlæse den fantastiske klassiker på. 
D. 7/4: "Who's That Girl?" af Mhairi McFarlane. Jeg stiftede bekendtskab med McFarlane i 2015, og jeg glæder mig allerede til at læse langt mere af hende i 2016. Hendes humoristiske, søde og sjove chick lit-romaner kommer nemlig med smilegaranti – og jeg er sikker på, at "Who's That Girl?" ikke er nogen undtagelse. Den handler nemlig om en kvinde med katastrofetendenser; en uheldig episode til en kollegas bryllup og om at skulle skrive en biografi om en mand, man helst vil undgå. Bedre forårslæsning findes nok ikke.
D. 19/4: "Eligible" af Curtis Sittenfield. "The Austen Project" er et lidt pudsigt projekt igangsat af HarperCollins. Projektet går ud på, at kendte og etablerede forfattere bliver bedt om at genfortælle Jane Austens romaner i moderne rammer. Og resultaterne har altid videre været lidt blandede, men jeg glæder mig alligevel til at opleve Sittenfields behandling af Austens mest kendte roman.
D. 10/5: "The Noise of Time" af Julian Barnes. Da jeg læste Julian Barnes Man Booker-belønnede roman "The Sense of an Ending", var jeg målløs. Det var sådan en kort bog med så megen dybde, og den befinder sig stadig ofte i mine tanker. Nu udkommer Barnes med sin første bog siden 2011, og det er måske årets største udgivelse for mit vedkommende. "The Noise of Time" udspiller sig i 1936 og handler om en russisk operakomponist, der pludselig kommer i farezonen, da Stalin fatter interesse for ham og hans arbejde. Bogen er blot 200 sider lang og udlægger alligevel et helt liv. Det er noget, som kun Barnes kan gøre med lethed. 
D. 2/6: "Foxlowe" af Eleanor Wasserberg. "Foxlowe" er en fortælling om en familie, der bor sammen i et mærkværdigt kollektiv. Familien fører et utopisk liv, hvor de med lethed kan forsyne sig selv og ikke behøver indblanden udefra – ikke engang i forbindelse med skolegang eller uddannelse. Men på trods af det tilsyneladende idyl, er noget galt i familien og med deres liv. Og det lille utopiske samfund kan med lethed blive revet i stykker.

 Hvilke udgivelser glæder I jer til i år 2016?

14 kommentarer:

 1. Den bog jeg glæder mig aller mest til i år er nok Caitlin Morans "Moranifesto" som udkommer i marts. Jeg glæder mig også til at tilføje HarperDesigns nye udgave af "The Jungle Book" til min samling og som du siger, så matcher den jo den fine udgave af Peter Pan, som jeg også er den lykkelige ejer af!
  Derudover glæder jeg mig også til Eva Maria Fredensborgs nye bog "Det hvide mørke", ny Afdeling Q bog af Jussi Adler-Olsen og så har jeg hørt, at der også skulle komme en biografi af Jussi Adler-Olsen til efteråret, som jeg også meget gerne vil læse. Godt jeg snart er færdig med studierne, så der bliver mere tid at læse i!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor dejligt med nyt Moran :) Og ja, de to bøger kommer til at matche så fint. Jeg glæde rmig til at eje dem begge :)

   Og mere Jussi – herligt! Så ved jeg også, hvad jeg skal have købt til min mor ;-)

   Slet
 2. Jeg glæder mig mest til "The Jungle Book" af Rudyard Kipling og "The Girl Who Raced Fairyland All the Way Home" af Catherynne M. Valente.

  SvarSlet
 3. Jeg glæder mig også meget til, at netop den udgave af "The Jungle Book" udkommer – jeg er virkelig spændt på at se, hvilke ting der gemmer sig i den. "Fowlowe" og specielt "The Girl Who Raced Fairyland All the Way Home" er også to titler, jeg ser meget frem til! :D
  Derudover glæder jeg mig også til "Angel Catbird", som er en graphic novel, Margaret Atwood udkommer med til efteråret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan har jeg det også. Det bedste ved de udgaver er jo netop, hvordan de er sat op sidemæssigt. Det bliver så fint at se! Og Valente er jo altid en perle. Tænk at vi har nået afslutningen på serien. Det virker helt forkert.

   Og den havde jeg faktisk også haft i tankerne. Det bliver spændende!

   Slet
 4. Her glæder jeg mig også til The Jungle book som jeg længe har beundret på ssaxo.dk. Derudover glæder jeg mig til sommer læsning i form af en ny og forhåbentlig skøn bog fra Jojo Moyes, nemlig; Sommeren jeg mødte dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er virkelig også smuk. Og jeg glæder mig endnu mere til at bladre i den!

   Og fantastisk med en ny Moyes-bog. Den er helt smuttet forbi min næse. Den må jeg kigge nærmere på – tak for tippet!

   Slet
 5. I'm most excited about "The Jungle Book"! That edition looks gorgeous

  SvarSlet
  Svar
  1. It truly does. And I can't wait to see what it looks like inside with illustrations and pop-up elements :)

   Slet
 6. Foxlove lyder godt nok spændende. Kunne være, at den skulle skrives på den mentale huskeliste.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også meget spændt på den. Den lyder helt anderledes og tilpas gotisk.

   Slet
 7. Ih, sikke en fin liste af bøger, som lyder vidunderlige :) Jeg har selv lige fået en review copy af "The High Mountains of Portugal", og glæder mig til at komme igang med den. Desuden har jeg selvfølgelig forudbestilt den sidste Fairyland bog, og selvom jeg aldrig havde hørt om "Foxlowe", så er den kommet fluks på ønskelisten, for den lyder jo fantastisk :)

  På min ønskeliste for 2016, har jeg desuden "Strange the Dreamer" af Laini Taylor (dog først i sep), "Peace Talks", der er den næste bog i yndlingsserien om Harry Dresden, og så "This Savage Song" af Victoria Schwab, som jeg er blevet ret vild med.

  I øvrigt "Godt Nytår", og jeg glæder mig meget til at følge med i endnu et læseår hos dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. De lyder nemlig så skønne, og jeg glæder mig til hver og én! Ser også meget frem til at høre, hvad du synes om Martel – sejt med en review copy!

   Åh, mere Laini Taylor? Jeg har læst hendes 'Daughter of Smoke and Bone'-bøger på det seneste, og jeg *elsker* dem. De er fantastiske. Vil glæde mig til mere fra hende! Det var jo også dig, der introducerede mig for hende i første omgang :'D Tak for det!

   Og i lige måde til dig.

   Slet