torsdag den 17. marts 2016

12 tilfældige facts (book edition #4)

#1: Da jeg flyttede i ny lejlighed, tog jeg en dyb indånding og sorterede mine bøger. Jeg tømte de opbevaringsreoler, jeg havde hjemme ved min mor, og jeg smed over 150 bøger ud i processen. Det var nok bare på tide at indse, at de blev opbevaret for opbevaringens skyld. 
#2: For nylig sad jeg overfor en 11-årig pige og hendes lillebror i toget. Han malede i en malebog, og hun læste "Harry Potter og de vises sten". Da han ville vise hende sin tegning, sagde hun: "Ikke lige nu, jeg læser altså lige", og jeg blev så rørt. Hun mindede mig om min første Harry Potter-læsning. 
#3: Jeg elsker filmatiseringerne af Nicholas Sparks' bøger – men jeg kan ikke udstå bøgerne selv. Jeg tror, det er skrivestilens skyld. 
#4: Når det sner, får jeg altid lyst til at læse digtsamlinger. Jeg ved ikke helt hvorfor; lyrik og snevejr virker som det perfekte kombination. 
#5: Nico læser ofte det første kapitel i en bog højt for mig. Det er lille tradition, vi har – og sommetider har det første kapitel været så godt, at han løbende har spurgt til bogen efterfølgende. "Bare for at høre, hvad det hele endte med". Han var især vild med at læse kapitlerne i Laini Taylors "Daughter of Smoke and Bone"-trilogi. 
#6: Pottermore har tidligere sorteret mig i Slytherin. Efter en omsortering er jeg dog havnet i Ravenclaw – hvilket føles langt mere rigtigt. 
#7: Jeg er færdig med at låne bøger på biblioteket. De sidste fem gange har det resulteret i glemte bøger og store bøder. Jeg kan simpelthen ikke længere huske at få dem afleveret tilbage igen. 
#8: Jeg er langsomt (og lettere modvilligt) blevet fan af at læse bøger på min telefon. Oftest er det manuskripter, som jeg læser i arbejdssammenhæng, når jeg sidder i toget. Det er bare så bekvemmeligt. 
#9: Jeg spoiler ofte mig selv. Når jeg ved, jeg ikke vil læse en bog, googler jeg tit slutningen. Det gjorde jeg bl.a. efter at have læst den første bog i Cassandra Clares Mortal Instrument-serie. Jeg gad ikke læse videre, men jeg ville stadig have slutningen, så Wikipedia forekom mig som den bedste løsning. 
#10: Noget af det bedste ved mit job er, når jeg skal åbne en bog, der lige er kommet fra tryk. Duften er helt usammenlignelig. 
#11: Nico er ved at indrette en læsekrog til mig på hans kontor også. Jeg tror, jeg ender med at sidde og læse der langt mere end inde på mit eget kontor. Jeg kan godt lide andre menneskers nærhed, når jeg læser. 
#12: Da jeg var yngre, ville jeg så gerne læse "Den uendelige historie" af Michael Ende. Jeg elskede filmen, og jeg var overbevist om, at bogen ville være uendelig. Eller i hvert fald meget lang. Jeg blev lettere skuffet, da jeg opdagede, den "kun" var omkring 400 sider. 

20 kommentarer:

 1. Hvor er du sød, Rikke :-) Så fine boglige facts! Og hvor er det altså hyggeligt, at Nico læser det første kapitel i mange af dine bøger højt for dig! Jeg ville ønske, jeg kunne få Emil til at gøre det samme! (han synes, det er hyggeligt, når jeg læser højt for ham, men gider ikke selv læse højt hah). Til gengæld lytter vi somme tider til den samme lydbog i sengen om aften inden vi skal sove. Det er ret hyggeligt med én høretelefon hver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, søde Ida :)

   Og det er nemlig vildt hyggeligt! Han gider dog kun et enkelt kapitel – medmindre han bliver for nysgerrig eller jeg ekstratigger – men det er så rart :) Og hyggeligt med lydbøger om aftenen. Det må jeg også prøvet at få sneget ind :)

   Slet
 2. Åh, det lyder hyggeligt at Nico læser højt for dig! God tradtion :)
  Da jeg for nyligt læste Eleanor & Park læste jeg en stor del af den højt for Stig, fordi han var syg. Det var SÅ hyggeligt og han har flere gange siden refereret til den, fordi han vitterligt ALDRIG selv læser en bog - så tror jeg det var en god oplevelse for ham. Siden er han begyndt at lytte til sin første lydbog, når han løber. Fremskridt ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig så hyggeligt! Og fedt at du har 'omvendt' Stig til lydbøger. Det giver nemlig noget helt andet :)

   Slet
 3. Ej et fint indlæg, og hvor er det sødt! .. Især at Nico læser for dig. Det har jeg en sjælden gang fået min kæreste til - dog aldrig et helt kapitel, for jeg læser stort set kun på engelsk, og han er desværre ikke lige den skarpeste til engelsk, så jeg må jo læse selv ;-)
  Og jeg er 100 % enig med Nicholas Sparks bøgerne .. jeg kan rigtig godt lide filmatiseringerne, men bøgerne er bare heller ikke lige mig - det skulle da kun være The Notebook. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Zenia! Og ja, højtlæsning er simpelthen så hyggeligt. Nico elsker at læse på engelsk – og læser det næsten bedre end dansk – så det er kun en fordel for ham :) Og så laver han typisk alle mulige accenter undervejs. Det bedste han ved er faktisk at læse Dickens/Austen el. lign. med højtidelig britisk accent. Og så elsker han, når han kan afprøve noget skotsk. Haha. Det er fjollet.

   Og ja, ikke? Alle elsker de filmatiseringer, men bøgerne – not so much. Det er lidt en skam, for historierne er der jo intet i vejen med.

   Slet
  2. Ha ha, ej hvor er det dejligt! .. Det er også sjovt at prøve at læse med accent, det gør jeg også nogle gange når jeg læser højt for mig selv engang imellem :-P

   Og ja, jeg blev MEGET overrasket da jeg læste 'A Walk to Remember' og 'Dear John' kan jeg huske, fordi bøgerne overhovedet ikke levede op til filmene - og normalt er det jo omvendt, så det var helt forkert i mit hoved. Men ja, det må være skrivestilen, der heller ikke lige tiltaler mig. :-)

   Slet
 4. Årh, det må sørme da også betegnes som noget af en kærlighedserklæring, at han vil give dig en hyggeplads på hans enemærker :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, faktisk! Men det hænger også sammen med, at før læste jeg ofte i stuen, hvor hans computer også stod i den gamle lejlighed. Nu sidder vi lidt for langt fra hinanden og kommer til at savne hinanden på tværs af rummene :b Små selskabsdyr, du ved ;D

   Slet
 5. #2 - don't even try to disturb, you might get a poke in the eye!

  :D

  - Anne
  Www.venterpaavin.blogspot.dk

  SvarSlet
 6. Måske lidt skørt, men jeg er virkelig overrasket over det med at læse på telefonen! Hovedsageligt fordi jeg som regel er rørende enig med dig, når det kommer til bøger vs. teknologi, og jeg kan virkelig ikke UDSTÅ at læse på mobilen. Læste 2-3 bøger på den i starten af februar, fordi jeg ikke kunne finde dem fysisk, og jeg fik så hamrende ondt i skulderen af at sidde med den dumme mobil hele tiden, haha :)

  // www.moonlitmadness.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også overrasket! For jeg *er* principielt imod det. Men det er bare så let og uforpligtende for mig, når jeg er på farten :)

   Slet
 7. Rigtig hyggelig læsning! Men jeg bliver lidt nysgerrig - hvordan/hvorfor opstod #5?

  Højtlæsning er i øvrigt skønt - min allerkæreste og jeg har læst en del bøgerne op for hinanden gennem årene - blandt andet alle Harry Potter-bøgerne (det var særlig sjovt med Dobby-afsnittene ;-)).


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Højtlæsningen opstod, fordi jeg var syg og fik hovedpine, når jeg læste. Så sprang Nico til og læste et kapitel højt for mig, og så blev jeg bidt af historien og tog resten selv. Og siden har jeg nemt kunne lokke ham til at læse "et enkelt kapitel" højt, og vi er blevet enige om, det er sjovest, når det er start-kapitlet (for så er jeg ikke så utålmodig med selv at læse videre og vide, hvad der sker).

   Og åh hvor hyggeligt med HP-højtlæsning!

   Slet
 8. Haha, dejligt med nogle facts - jeg synes det er sjovt, at du spoiler dig selv. Det tør jeg slet ikke gøre når det gælder bøger! :D Pottermore sorterede også mig i Ravenclaw! <3 Jeg prøvede 4 gange på tilfældige tidspunkter i løbet af årene fordi jeg ville være sikker på at jeg var i det rigtige kollegie. Heldigvis føles det som det rigtige kollegie for mig så den må være god nok :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg spoiler faktisk ofte mig selv – også selvom det er en bog, jeg gerne vil læse. Jeg tager ikke så tungt på spoilere, for når man får dem, når man ikke kender til plottet, betyder de jo ikke så meget. Og når man så er inde i plottet, så kan man ikke helt kæde det sammen med noget, man vidste på forhånd/ikke forstod omfanget af. Det lyder fjollet, men det gør mig ikke så meget :D

   Og yay, fellow Ravenclaw! Det var netop der, jeg allerhelst ville hen. Nico havnede der også!

   Slet
 9. Åh hvor fint, at Nico læser første kapitler for dig! Og hvor perfekt, at han indretter en læsekrog, det er da også så hyggeligt, at man kan sidde sammen! :) <3
  Jeg har så til gengæld lige fundet ud af, at jeg aldrig bliver fan af læsning på min telefon, skulle til forfatterforedrag, og ville derfor lige læse noget af forfatteren, fandt derfor bog frem på Mofibo, læste i åbenbart lidt for lang tid og havde så konstant hovedpine i 3 dage med stadig træthed i hoved og øjne til følge (det er nu næsten en uge siden), tror det er stillingen af arme sammen med lyset i telefonen, der bare slet ikke gjorde noget godt for mig! Men så lærte jeg da det! :P

  SvarSlet
  Svar
  1. Præcis! Det er nemlig hyggeligere at sidde sammen. Vi talte på et tidspunkt også om at lave et vindue mellem hans og mit kontor :'D Menæh. den kørte ikke rent ind hos boligforeningen :'b

   Åh, sikke en irriterende måde at lære dén lektie på. Æv. Jeg synes ellers, det er så praktisk!

   Slet
 10. Neeej, du smed da ikke bare bøgerne i skraldespanden, gjorde du? :o :b

  Pottermore sorterede mig tidligere til Ravenclaw, hvilket passede mig helt fint. I den nye fordelingsrunde, er jeg kommet til Gryffindor, og det virker helt forkert. Jeg er den mindst modige person, jeg kender!

  SvarSlet