mandag den 7. marts 2016

En god byttehandel


I sidste uge afholdte Arnold Busck deres famøse bogbyttedag. Konceptet startede sidste år og går ganske enkelt ud på, at man én dag kan aflevere en brugt bog og købe en ny med 50% rabat. En ordning, der er svær at modstå for en bibliofil, der er ved at sammensætte sit drømmebibliotek og har alt for mange bøger på ønskelisten.
Bogbyttedagen fandt sted i Arnold Busck-butikker over hele landet, og alle de indleverede, brugte bøger vil i løbet af måneden være at finde i alle Arnold Busck-butikker i såkaldte bytteroler, hvor man vil kunne bytte en brugt bog til en af de indleverede bøger fra i tirsdags. Helt gratis. På den måde kan boggenbrug blive forvandlet til guld.
Selv var jeg lidt i tvivl om, hvilken bog jeg skulle bytte. Efter at have flyttet og have ryddet voldsomt op i mine bogreoler, har jeg ikke mange bøger stående, som jeg ikke ønsker at beholde. Derfor gik jeg på skattejagt i min egen reol, og fandt til sidst en glemt paperback i et hjørne. Bogen var "The Understudy" af David Nicholls, som jeg købte i Spanien forrige år, læste på flyveturen hjem og hadede fra start til slut. Det var en elendig bog for mig. En næsten ulæselig bog. Og jeg er sikker på, den vil finde et langt bedre hjem i Arnold Buscks byttebogsreol end hos mig. 
Derfor afleverede jeg "The Understudy" i den fantastiske Arnold Busck i Købmagergade, og gik derfra med en betydeligt tungere bog i min taske. Jeg brugte nemlig min bytterabat til at købe "The Wizard of Oz: The First Five Novels" i en vidunderlig, læderindbundet udgave fra Barnes & Noble. Bogen har smaragdgrønne sider, er fyldt med vidunderlige illustrationer og indeholder hele fem romaner, hvoraf jeg kun har læst (og elsket) den første. Jeg glæder mig allerede til at genbesøge Oz – i denne, fantastiske udgave.

Hvad med jer? Benyttede I jer af Arnold Buscks byttetilbud? Og i så fald, hvilken bog byttede i – og hvilken bog byttede I jer til? Læs desuden mere om Arnold Buscks byttebogskoncept her

28 kommentarer:

 1. Jeg lavede faktisk næsten samme byttehandel som dig :-D jeg havde en paperback bog med en YA roman, som aldrig havde fanget mit hjerte, og byttede den til den smukke læder indbundne udgave af Æsops fabler. Kan slet ikke vente med at læse dem!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, et fantastisk valg! Det er en skøn bog :')

   Slet
 2. Åh, det er simpelthen sådan en flot bog!
  Virkelig fint byttefund. <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også så glad for byttehandlen!

   Slet
 3. Det er nu altså et super smart koncept! Havde jeg haft tid igår, ville jeg klart også have byttet en af mine bøger til en ny en :) Og sikke en lækker bog du også fik hapset. Jeg ææælsker de leatherbound books fra barnes & noble :) x

  - LS
  http://www.sephira.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig helt genialt! Og ja, B&N's bøger er noget helt særligt! :)

   Slet
 4. Jeg benyttede mig også af at bytte en bog, men åh, hvor ville jeg ønske at min lokale Arnold Busck også forhandlede B&N Leatherbound Classics, for så ville jeg helt sikkert have gjort et lignende køb. Hvor ærgerligt at ingen Arnold Busck i Aalborg sælger disse smukke udgaver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ah, ja. Det er også kun fordi, jeg var i København den dag, og kunne slentre forbi Købmagergade, at jeg kunne gøre mig så fint et byt :)

   Slet
 5. Sikke et byt! Jeg byttede selv Jojo Moyes "Hvalernes Sang" væk, som jeg nok havde det med på samme måde, som du havde det med "The Understudy". Ikke noget kært bekendtskab for mig - men den kan uden tvivl blive det for en anden! I bytte for den fik jeg den smukke, orange udgave af Jandy Nelsons "I'll Give You the Sun", som vi skal læse i læseklubben i næste måned - og jeg glæder mig allerede helt vildt! :)

  // www.moonlitmadness.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, ja. 'Hvalernes sang'. Den kunne jeg faktisk også godt have fundet på at bytte væk – for nøj, hvor var den irriterende.

   Og det lyder dejligt med et læseklubskup!

   Slet
 6. Den bog er det fineste, der helt perfekt komplimentere bogens indhold. Jeg byttede mig selv til "Den uendelig historie" med en gammel Hemingway bog.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, 'Den uendelige historie'. Det er bestemt også et jubelbyt!

   Slet
 7. Jeg benyttede mig også af konceptet, og byttede en nyere børnebog, som jeg virkelig var meget lidt begejstret for (men som en anden helt sikkert bliver glad for at finde i reolen), til den fineste udgave af "Viden i piletræerne" af Kenneth Grahame med illutrationer af Robert Ingpen, som jeg sådan glæder mig til at dykke ned i :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, hvor lyder det herligt! Jeg knuselsker 'Vinden i piletræerne'. Det er en genial og så smuk bog.

   Slet
 8. Benyttede mig også af konceptet. Afleverede "The Devil Wears Prada" sammen med dens efterfølger "Revenge Wears Prada", som begge var bøger, jeg inderligt hadede at læse og som jeg havde meget få positive ting at sige om. Så de fyldte lidt for meget på min reol.

  Med mig hjem tog jeg så en bog, der fylder endnu mere. Jeg benyttede mig nemlig af den 50% rabat til endelig at anskaffe mig Hallbergs "Byen brænder", så jeg nu kan sidde og sukke over den og håbe, at jeg snart får tid til at læse den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at give hadede bøger et nyt (og bedre?) hjem, og så få noget helt nyt og skinnende i bytte. Det er altså genialt.

   Glæd dig i øvrigt til "Byen brænder". Den er hver en side værd!

   Slet
  2. Lige netop, det burde man faktisk gøre noget mere i stedet for at samle på bøger, man egentlig ikke har lyst til at have stående. Der skal jo nok være nogen andre, der kan finde noget i dem, man ikke kunne.

   Jeg glæder mig allerede, den læseprøve fik mig virkelig overbevist, selvom det ikke lyder som en bog, jeg normalt ville vælge at læse. Så nu håber jeg bare, jeg snart får tiden til at dykke ned i dens overvældende sideantal.

   Slet
  3. Helt sikkert. Jeg storryddede mit skab, inden jeg flyttede i ny lejlighed. Det er alts dejligt.

   Og det vil du ikke fortryde. Den er virkelig god!

   Slet
 9. Sikke en god byttehandel, jeg kom ikke afsted med en bog, jeg havde simpelthen for travlt. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, je er også vældigt tilfreds! Og sikke en skam, det er ellers en god deal, synes jeg :)

   Slet
 10. Jeg nåede det desværre ikke, men jeg stod selv med selvsamme bog om OZ i hænderne dagene efter og overvejede stærkt at købe den med hjem. Desværre kunne jeg jo ikke få 50% rabat, så jeg noterede bogen og ISBN til senere ønske ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er virkelig også fin. Og de smagragdgrønne sider er en genial detalje!

   Slet
 11. Arg øv, jeg troede den dag lå i april. Nåh, bedre held til mig næste år. Ha ha :-P
  Men super flot bog du fik købt dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gjorde den måske også sidste år? Jeg kan faktisk slet ikke huske det!

   Slet
 12. Jeg var godt på vej hen i Rosengårdscentret inden jeg kom i tanke om at jeg havde glemt at tage en bog med og jeg kunne ikke overskue at skulle hjem for at hente en bog så jeg fik ikke benyttet mig af chancen den her gang desværre

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, hvor irriterende! Men måske dukker konceptet op igen :)

   Slet
 13. Det må man sige var en god byttehandel! Jeg må prøve det koncept næste år!

  SvarSlet