lørdag den 12. marts 2016

"Pride and Prejudice" – fortalt gennem marsvin

For nylig sendte Anne mig et billede af den sødeste bog. Bogen var en genfortælling af Jane Austens klassiske samfundsskildring "Pride and Prejudice" med billeder af marsvin. Udklædte marsvin, endda. Marsvin iført hatte og kraver, kyser og roser, jakkesæt og håndtasker, og siddende på små sejlbåde, foran klaverer, på legeværelser og foran storslåede dukkepalæer. Jeg havde aldrig i mit liv set noget så sødt, fantastisk og fuldstændig latterligt på samme tid.
Anne var så sød at tage bogen med fra Århus til Odense, og da hun overrakte mig den, bladrede vi den igennem sammen og fik et vidunderligt grin. For bogen er en smule absurd. Men den er også helt uimodståeligt sød.
Siden da har jeg også læst bogen, og jeg stornød den i de få minutter, den varede. Det fineste ved den er nemlig, at selvom bogen kun er på 30 sider, og halvdelen af dem er billeder, så fortæller den historien meget fint – på en troværdigt, nedkogt måde. Jane Austens historier er udkommet i så mange formater og er blevet fortalt fra så mange vinkler, og jeg elsker tanken om, at en bog der blev skrevet for 200 år siden, stadig er så levende. Også i marsvinform. 

"A Guinea Pig Pride and Prejudice" er skrevet af Alex Goodwill og Tess Gammell. Bogen er udgivet af forlaget Bloomsbury i 2015 og kan bl.a. købes her. Og trænger du til et lille grin, så gør dig selv en tjeneste og se nedenstående bogtrailer. Det er så fint og morsomt.  

9 kommentarer:

 1. Nej hvor er det cute!!! <3

  SvarSlet
 2. Haha, hvor er den bare fin! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, ikke? Hvem kan også stå for marsvin i kyser og tophatte? :D

   Slet
 3. awww hvor er det sødt. Og den trailer er virkelig finurlig! x

  - LS
  http://www.sephira.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig vidunderligt sødt!

   Slet
 4. Jeg har virkelig brug for den bog, den ser helt fantastisk ud! <3 :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Fantastisk er lige ordet! Åh, marsvin <3

   Slet
 5. Jeg var ellers i gang med at lede efter en bog om marsvin til min søn. Denne her bliver jeg dog nødt til at købe :D. Tak for tip.

  SvarSlet