lørdag den 16. april 2016

Doctor's orders: En stille læsedag

Min weekend startede ikke helt, som jeg havde tænkt mig. Hvad der skulle have været et hurtigt tandlægebesøg udviklede sig i stedet til en to timers lang seance, der endte med, at jeg forlod tandlægeklinikken en visdomstand fattigere og en dunkende tandpine rigere. Min tandlæge beordrede mig desuden til at forholde mig i ro weekenden over; at være lidt god ved mig selv og at undgå at få pulsen op.
Mine lørdagsplaner er således blevet vendt på hovedet – for de inkluderede en løbetur, jeg nu er blevet frarådet og en brunch, som jeg nu ikke kan spise. I stedet nyder jeg en flydende kost bestående af yoghurt og te, og krummer mig sammen i sofahjørnet iført striktrøje og dyne og med et udvalg af lørdagslæsning foran mig. For findes der noget mere velegnet til at få pulsen ned end en stille læsedag? Jeg tvivler.
Bøgerne der gør mig selskab i dag er den længe ventede fortsættelse på Valentes betagende Fairyland-serie og et par gotiske historiegys leveret af Charlotte Perkins Gilman og selveste Charles Dickens. Jeg har netop færdiglæst "The Yellow Wall-Paper" og er både foruroliget og fascineret af historiens skarpe tone og fint antydende plot. Det er godt konstrueret og enormt tankevækkende.

Jeg håber, jeres lørdag er lidt mindre påtvunget stille end min. Hvilken bog gør dig med selskab i denne gråvejrsweekend? Og er den god? Del gerne jeres boganbefalinger med en sofaliggende, tandlægeskræk lørdagslæser. 

24 kommentarer:

 1. "The Yellow Wall-Paper" er en af mine yndlings noveller. Den er så vidunderlig, så skarp og så forunderlig. God bedring, søde!

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er virkelig fantastisk! Jeg var ellevild med den.

   Og tusind tak, darling!

   Slet
 2. Det lyder som en ubehagelig omgang! Den slags, der får én til at undgå tandlægen i årevis... God bedring :)

  Jeg er godt i gang med Jandy Nelsons "I'll Give You the Sun", som er ufatteligt meget mere vidunderlig, end jeg på nogen som helst måde havde forestillet mig. Håber inderligt, at jeg kan nå at læse den færdig i dag uden forstyrrelser :)

  God lørdag
  // www.moonlitmadness.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Præcis! Faktisk var det også tre år siden, jeg havde været der sidst. Og kom kun fordi jeg havde knækket noget af min tand. Hvilket selvfølgelig endte med, at vi "lige så godt kunne snuppe den visdomstand, nu jeg var der". Åh, altså.

   Og det lyder fantastisk! Jeg har efterhånden hørt så meget godt om den bog :)

   Slet
 3. Visdomstænder er det værste! Jeg gik to af mine opereret ud i 2009 og en trukket ud sidste år, så jeg ved, hvad du går igennem lige nu!
  Jeg bruger lørdagen i selskab med "The Letter for the King" af Tonke Dragt og så har jeg lige downloadet de to første dele af "Belgravia" af Julian Fellowes på min helt nyindkøbte Kindle som jeg allerede knuselsker mere end jeg havde regnet med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også tidligere fået to opereret ud. Yaks.

   Og det lyder simpelthen skønt. Jeg er meget nysgerrig på 'Belgravia'. Sig til, hvis den kan anbefales!

   Slet
 4. God bedring, Rikke! Har sjølv trukket tre visdomstenner, men aldri blitt beordra til å halde meg i ro. Lesing er utan tvil den beste medisin akkurat nå og det høyres ut som du har funnet ein god plass i sofaen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Elida! Det har været en hård omgang.

   Jeg har heller aldrig hørt det der med at holde sig i ro før. Men min tandlæge kiggede meget kritisk på mig, da jeg spurgte, om jeg måtte løbe. Så måtte hellere holde mig i ro :)

   Slet
 5. God bedring, men heldigvis er der bøgerne til at hjælpe dig, med at få dig ned i gear!

  Jeg selv læser Ekstremt højt og Utrolig tæt på, og den melankolske stemning der på en eller anden måde er i bogen, er perfekt til mit lørdagshumør. Ellers drømmer jeg mig væk med: det lille hus på prærien, til et sted og en tid, hvor alting måske var hårdere, men enklere:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Signe! Og ja, en god bog hjælper altid :)

   Og sikke to skønne bøger, du har gang i. Det er så længe siden, jeg læste 'Det lille hus'-serien, men jeg har så mange gode minder om den :)

   Slet
 6. Ja, det her er en overspringshandling fra min bachelor (som jeg lige har haft et mindre panikanfald over mht. tidspres - så hvad fanden laver jeg egentlig her. En en verdens paradokser..), men ja - god bedring! Og jeg måtte ikke drikke noget varmt i en uge da jeg fik min visdomstand opereret ud - men det var nok fordi de var nede i kæben og opererer også?!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, den bachelor ... Hvornår skal du aflevere? Snart? Jeg hepper!

   Tusind tak! Jeg fik bare af vide, jeg ikke måtte "drikke eller spise noget meget varmt eller meget koldt i 48 timer". Hm. Det har ærlig talt givet en vildt kedelig kost. Og så over en weekend. Men ja, jeg forestiller mig, det er meget værre, når der også er kæbeoperation involveret. Pyh!

   Slet
 7. Av av av, kan godt huske da jeg fik opereret en af mine visdomstænder ud, og jeg trækker lidt tiden inden den sidste skal have samme tur. Det ér ikke så rart, men ja du må forkæle dig selv og tage weekenden i et roligt tempo :-)

  Jeg er selv igang med "To Kill a Mockingbird" (godt nok på dansk og et forsøg som ebog). Selve historien er jeg ret betaget af! Det er interessant hvordan en så seriøs og kompleks historien er fortalt fra et barns perspektiv...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er virkelig ækelt! Jeg har tidligere fået to trukket ud, men det var faktisk endnu værre end denne gang. Så jeg er sluppet heldigt, alting taget i betragtning :)

   Og det lyder fantastisk! Det er virkelig sådan en god bog.

   Slet
 8. God bedring!

  Jeg har selskab af Knausgård og Om vinteren denne weekend 📘

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, hvor herligt! Jeg gad så godt læse lidt Knausgård. Snart.

   Slet
 9. God bedring, kære Rikke <3 Jeg er blevet forkølet, så jeg har brugt hele min lørdag på at genlæse Harry Potter og Dødsregalierne :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak du! :') Og sikke en perfekt genlæsningsanledning!

   Slet
 10. God bedring søde Rikke!

  Jeg er igang med bogen til vores bogklub - og den virker ret så sød indtil videre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, du fine!

   Og det lyder lovende. Jeg glæder mig meget til at læse den (har faktisk først lige fået den bestilt. Hvorfor er jeg altid så langsom?!)

   Slet
 11. Av, tandpine er noget af det værste! God bedring, Rikke :-)
  Jeg skal læse Hanif Kureishi i dag og drikke spandevis af min nye yndlingste!
  Jeg ville i øvrigt høre dig, hvor du har købt Fairyland serien?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er simpelthen så stygt! Æv. Men tak for de positive tanker :)

   Og det lyder som en fantastisk læsesøndag. Fairyland-serien har jeg købt rundt omkring. 1'eren og 2'eren købte jeg vist på Book Depository i sin tid (?). De andre bøger har jeg bare købt på saxo.com :) De burde stadig være tilgængelige.

   Slet
 12. Av, din stakkel! The Yellow Wallpaper er en fascinerende fortælling! Jeg læder 'Mariana' af Monica Dickens - så skøn en bog!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er noget rod!

   Og, åh. 'Mariana' er så skøn! Så fin og så velskrevet!

   Slet