lørdag den 23. april 2016

Read-a-Thon - En minutiøs opdatering (#7)

I dag er en læsedag. De næste 24 timer er markeret og reserveret i min kalender til læsning og online læsesnak med bogelskere fra hele verden. Det er nemlig atter blevet tid til det halvårlige Dewey's Read-a-Thon, som indebærer 24 timers læsning. Og jeg er sikker på, det bliver 24 vidunderlige timer.
I dette indlæg vil jeg løbende tilføje opdateringer og tanker om mit læsedøgn. Tilføjelser af billeder og ord vil ske gradvist, og på den måde vi indlægget være under konstant opbygning. Alternativt kan I også følge med i dagens læseeventyr på Twitter og Instagram
Jeg håber, at I alle får en vidunderlig lørdag – og hvis du også er en del af dagens læsefællesskab, ser jeg frem til også at følge dine læseeventyr. 


Kl. 13.52 – Af en eller anden årsag starter mine Read-a-Thon's altid med et drys af panik. En halv time før læsemarathonnets start kommer jeg altid i tanke om noget, jeg mangler; jeg løber i butikker og løber tilbage, opstiller bøger og snacks, og når kun akkurat at lande i lænestolen, inden startskuddet lyder og læsedøgnet starter. Sådan var det naturligvis også i dag – selvom jeg egentligt startede i god tid med afhentning af bøger på biblioteket, anretning af snacks og finjustering af bogstakken. 
Men nu er jeg klar. Jeg sidder i min lænestol, omgivet af bøger og med øjnene på uret. Om lidt går det i gang. Om lidt skal hele verden læse.

Kl. 14.00 – Startskuddet er lydt, og flere tusinde mennesker over hele kloden åbner i dette øjeblik en bog. Jeg er ingen undtagelse, og den første bog på dagens læseliste er den kærlighedsfine "A Song for Summer" af Eva Ibbotson, som jeg synkronlæser med Anne Nikoline. Jeg glæder mig til at forvilde mig ind i historien – og endnu mere til at diskutere den undervejs. 
I skrivende stund sidder jeg i lænestolen på mit bibliotekskontor. Jeg er alene hjemme, lejligheden er stille, og ved siden af mig damper en kop te på livets løs. Det er det perfekte læsescenarie på en perfekt læsedag. 

Kl. 15.44 – Næsten to timer og 165 sider senere, sidder jeg stadig og læser på livet løs. "A Song for Summer" er akkurat så sukkersød og velskrevet, som jeg havde forestillet mig. Det er en traditionel fortælling om hjemlige dyder, overklasseslivet under Anden Verdenskrig og naturligvis om kærlighed. Jeg nyder at bladre i den.

Jeg har dog ikke nonstop læst siden startskuddet lød – min mor ringede nemlig, og en kort samtale udviklede sig til tre kvarters hyggesnak. Men den slags skal der nu også være plads til. Og det var, som altid, rart at høre hendes stemme. 

Kl. 16.52 – Jeg har netop færdiglæst min første readathon-bog. "A Song for Summer" var, på sin vis, alt jeg havde forventet, den ville være; en sød og rosenrød fortælling om en pige, der forelsker sig. Men den var alligevel slet ikke, som jeg troede; en smule for bekvemmelig og en sær blanding mellem eventyrlig og umulig. Ikke desto mindre var det en sød bog, som kun blev sødere af løbende Facebook-snak med Anne Nikoline

Kl. 17.41 – Efter næsten en times online klikkeri, vasketøjssortering og snackopdatering, er jeg tilbage i min læsekrog med en ny bog foran mig. Jeg har byttet lidt rundt på rækkefølgen i mine bøger og vil nu begive mig ind i en fantasy-verden, jeg længe har drømt om. Bogen der gør mig selskab er nemlig "A Wrinkle in Time" Madeleine L'Engle. Og mine forventninger er skyhøje.


Kl. 20.02 – "It was a dark and stormy night". Med de ord begyndte "A Wrinkle in Time", og med de ord forelskede jeg mig øjeblikkeligt i den. Madeleine L'Engle leger skødesløst med fantasy-klichéer og science-fiction elementer, og resultatet er en finurlig fortælling med skæve og levende karakterer. Jeg elskede det kaotiske eventyr, bogen førte mig ind i – og havde jeg vidst, hvor skøn bogen var, ville jeg have sørget for at eje fortsættelsen. Nu er jeg efterladt med en cliff-hanger og en ulidelig trang til mere.

Om lidt vil jeg begive mig ud i køkkenet for at lave mad, og derefter er den næste bog på min læse-liste en kort klassiker på blot 55 sider. Jeg glæder mig til et gensyn med Gustave Flaubert – men først har jeg brug for at fordøje det sidste smil, som "A Wrinkle in Time" bragte mig. 

Kl. 20.56 – Jeg elsker Flaubert. Jeg elsker hans benhårde realisme, hans skildring af tragiske menneskeskæbner og den higen efter noget mere, noget større, noget andet, som hans karakterer så ofte gennemgår. "A Simple Heart" er en meget lille historie på blot 56 sider. Men jeg kan ikke lade være med at være imponeret over den stille historie om en kærlighedsløs kammerpige og hendes symbolske papegøje.


Kl. 21.32 – Mørket er faldet på. Jeg har tændt stearinlys og byttet aftensmaden ud med en skål Cornflakes. Og nu er jeg tilbage i lænestolen med en bog; aftenens sidste bog, tror jeg endda. Jeg skal nemlig læse "Blankets" – en grafisk roman fyldt af vinterstemning og kærlighed. Og måske er den i virkeligheden mere årtidspassende, end jeg troede. Det sneede i hvert fald tidligere i dag, som for at opsætte den helt perfekte scene til læseriet. 


Kl. 23.23 – "Blankets" er en virkelig fin dannelseshistorie. Den er ikke nødvendigvis romantisk, men måske snarere idealistisk. Den handler om den første forelskelse og om at indse, hvem man er, og hvem man betyder noget for. Fyldt med fine familieøjeblikke og skildringer af søskende, er den medrivende og velskrevet. Og en perfekt modgift til tunge øjenlåg.


Kl. 00.07 – On my first visit to the public library, I was like a kid at a candy store where all the candy was free. I gorged myself until my tummy ached.” 

Nico er lige kommet hjem; en smule fuld og omtumlet, kærlig og pjattet, og sidder nu og stirrer på mig, imens han drikker Cola. Næsten i samme øjeblik som jeg hørte, nøglen dreje rundt i døren, vendte jeg den sidste side i "Blankets". Det var en rørende læseoplevelse, der så fint beskriver skrøbeligheden i den første kærlighed, og det skelsættende øjeblik hvor man indser, ens forældres livsstil ikke behøver at være ens egen. Det er en smuk historie med smukke tegninger, og den var så afgjort værd at læse.
Nu tror jeg, jeg vil gå i seng og sove fem-seks timer, inden jeg åbner den næste bog. Jeg er ikke voldsomt træt, men jeg ved, jeg får brug for min søvn. For jeg har mange planer for i morgen – og et behov for at hænge bedre sammen på mandag. Godnat til alle midnatslæsere og natteravne, der endnu er vågne. Gid I må sove godt! 

Kl. 06.12 – Jeg er vågen igen. Elkedlen damper, og jeg trisser rundt i sutsko og med uglet hår. Om lidt vil jeg starte på mit næste læseeventyr – "Kasyan from the Beautiful Lands" af Ivan Turgenev. Men først vil jeg lige tage mig lidt tid til at klikke rundt. Og til at vågne op.

Kl. 06.59 – Jeg har lige haft en sært gensyn. "Kasyan from the Beautiful Lands" indeholder to noveller af Turgenev, og den ene var "The District Doctor", som var den første tekst, jeg nogensinde fik til opgave at læse og analysere på Litteraturvidenskab. Jeg havde næsten helt glemt den – og pludselig kom det hele tilbage til mig igen. Hvor usikker jeg var dengang, hvor svært jeg havde ved at forstå, hvad jeg skulle, og hvor god novellen rent faktisk var til formålet. Det er sjovt, som nogle bøger kan tage en så let tilbage i tiden. Akkurat som musik. 
Inden jeg samler min sidste planlagte bog op fra min læsestak, vil jeg ud i morgenlyset og løbe en tur. Intet vækker mig på en bedre måde.

Kl. 08.13 – Jeg er tilbage efter en opkvikkende (og hård!) løbetur og vil påbegynde den sidste bog fra min læsestak inden morgenmaden. Bogen er "Hotel Alpha" af Mark Watson – en bog, jeg hovedsageligt vil læse på grund af det smukke cover og den Fitzgerald-lignende bagsidetekst. Jeg glæder mig og håber, at det er det helt rigtige læsevalg. 

Kl. 09.47 – Jeg er 150 sider inde i "Hotel Alpha", som er en farverig bog med skiftende perspektiver. Jeg aner endnu ikke helt, hvad jeg synes om den – så jeg læser stille videre med en kop varm kakao og en lille skål jordbær i hånden. Det er ægte morgenidyl.

Kl. 11.02 – Bogen snød mig, og der var færre sider, end jeg troede. De sidste sider var nemlig blot ekstramateriale; spørgsmål og novellefragmenter. Det er sært, når den slags sker. Jeg bliver altid så forvirret, når jeg kan mærke historien slutte, og der stadig er massevis af sider tilbage. Jeg føler mig ofte snydt.
Men bogen er færdiglæst, og den var god. Det er en beskrivelse af et kaotisk og fashionabelt hotel fra 60'erne til 00'erne – og mest af alt er det selvfølgelig en historie om mennesker i hotellet. Mennesker som har deres egne problemer, hemmeligheder og private smerter. Som alle har. Det var en fin fortælling – blot en smule usammenhængende. Og også en smule undervældende. Jeg havde nok i virkeligheden aldrig læst den, hvis det ikke var for dens forside.

Kl. 12.34 – Nico er netop stået op, og vi har været nede at handle og spist en bid morgenmad sammen. Nu er jeg tilbage i lænestolen og klar til slutspurten af årets Read-a-Thon. I et anfald af komplet fantasiløshed har jeg blot besluttet mig for, at færdiglæse den bog jeg egentligt var midt i. Jeg har nemlig stadig 90 sider tilbage af "Fathers and Children" af Ivan Turgenev. 

Kl. 13.28 – Jeg har netop vendt den sidste side i "Fathers and Children", som bestemt var god og tankevækkende, men måske i virkelig ikke lige det, jeg var i humør til. Det er en meget filosofisk og politisk bog, der hovedsageligt består af diskussioner af karakterernes ideologier. Og det blev en anelse tungt efter en dag med så mange vidt forskellige læseoplevelser.
Nu er der kun en halv time tilbage af det famøse læsedøgn, og jeg tror, jeg vil bruge den sidste tid på at klikke rundt og foretage et par blogbesøg. 

Kl. 14.02 – Læsedøgnet er slut, og jeg vil snart prikke hul på min lille læseboble. Det har, som altid, været en fornøjelse at læse med så mange andre læsere; at dedikere et helt døgn til bøgerne og bogsnakken; og at føre tilfældige Twitter-samtaler med mennesker fra hele kloden. Bøger kan bringe folk sammen på så mange måder. Og det her er en af mine foretrukne.
I løbet af de sidste 24 timer har jeg læst 1828 sider fordelt på 7 bøger og 18 timer. Jeg har besøgt fjerne fantasilandskaber, østrigske kostskoler, befundet mig på snedækkede landeveje og læst om russisk idealisme. De seneste timer har budt på alskens bogstavseventyr – i bøger såvel som på internettet. Og det har været en fornøjelse.

127 kommentarer:

 1. Rigtig god fornøjelse med din læsning - jeg glæder mig til at følge med! <3

  SvarSlet
  Svar
  1. I lige måde, søde Malene! <3

   Slet
  2. Åh, det er en helt særlig oplevelse, når bøger tager en tilbage i tiden! <3
   Morgenløbetur??? Pyhh! Den slags overskud imponerer mig altid. :P
   Rigtig god fornøjelse, med de sidste timers læsning!

   Slet
  3. Haha! Egentligt er det fordi, jeg er startet på et lettere intensivt løbeprogram, hvor jeg skal løbe bestemte dage i ugen. Og æh, kunne ikke lige bære at misse en dag, så måtte ud – om jeg ville eller ej :p Det er meget fint at blive tvunget til det af sin egen stædighed, når motivationen fejler!

   Og ja, det er så fint med bøger, der bringer minder. Jeg elsker det!

   Også god fornøjelse til dig! Jeg håber, du får vendt nogle gode sider :)

   Slet
  4. Det synes jeg da kun er flot, at du så kom ud, i stedet for at springe turen over! *high five*

   Tak for et hyggeligt læsedøgn! <3

   Slet
 2. God læselyst! Ville ønske at jeg selv kunne deltage, men er i Legoland med familien hvilket jo også er hyggeligt :-)
  Vil dog læse så meget jeg kan komme til senere på dagen/aftenen og så følge jer andre på sidelinjen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh altså! En Legoland-tur kan man dog ikke helt være ked af heller. Det lyder fantastisk :)

   Og god plan med at læse med senere – har du en særlig bog liggende til formålet? :)

   Slet
 3. Noget af det bedste ved readathon, er at læse med dig. Rigtig dejligt læsedøgn! <3

  SvarSlet
  Svar
  1. I lige måde <3 Det er sådan en fin, ubrydelig og helt uundværlig tradition! Lad os gøre det, så længe vi orker!

   Glædelig læsedag til dig!

   Slet
  2. Hvor lyder 'A Wrinkle in Time' bare god. Den må jeg helt sikkert snart få læst.

   Slet
  3. Helt bestemt! Jeg er sikker på, du vil elske den!

   Slet
  4. Jeg håber, at du har ret. <3
   Hvor lyder 'Blankets' dog som en vidunderfin historie. Kiggede vi egentlig ikke på den til egneseriemessen? Det mener jeg nok. Jeg må få den læst på et tidspunkt. Tegningerne er så fine.

   Slet
  5. Jeg ved det, næsten! :')

   Og det kan jeg faktisk ikke huske, om vi gjorde? Jeg har haft den i tankerne længe, men da Den Lille Bogblog anbefalede den til dagen, kunne jeg ikke lade være med at bestille den hjem. Jeg har faktisk købt den på saxo, men den nåede ikke frem til formålet (typisk, right?), så jeg bestilte den på biblioteket i stedet. Og den er virkelig fin! Om forelskelse og om frigørelse. Vidunderligt.

   Du læser også tegneserie nu, right? Jeg glæder mig meget til at høre, hvad du mener om 'V for Vendetta'! :)

   Slet
  6. Det tro jeg nok vi gjorde. Det gør heller ikke så meget, at den ikke nåede frem, når den så viste sig at være god, og du stadig fandt frem til en udgave, så har du stadig din egen udgave til en anden gang.

   'V for Vendetta' var en mundfuld. Jeg kunne godt lide den, men jeg var ikke helt så begejstret, som jeg havde håbet. Den er meget tæt og kompakt, men også ret spændende med dens temaer.

   Slet
  7. Præcis! Selvom jeg ville have foretrukket at læse min egen udgave, nu når jeg havde købt den. Men det er den slags timing, man aldrig helt kan regne med :)

   Og ja. Jeg husker den også som et politisk spindelvæv, der var overraskende tungt på en eller anden måde. Spændende, men tung, bestemt.

   Slet
  8. Helt forståeligt. Det er da også typisk, at den så ikke når frem til tiden. Øv!
   God slutsspurt, min kære!

   Slet
  9. Så typisk, ja!

   Tusind tak. I lige måde, du <3

   Slet
 4. Jeg er færdig med Alice, kan jeg fortælle dig, og den var virkelig alt, jeg håbede på! Håber din første bog er lige så magisk!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er det skønt at høre! Det er virkelig den fineste historie i verden. Og så fyldt med ordkærlighed! Hvad er den næste bog på din liste?

   Slet
  2. Jeg har læst "Berørte Katrine", som er en bog i Gyldendals nye SPURT-serie. Den var god, men ikke mindeværdig. Nu mangler jeg 40 sider af "Skæbnens Kald" af HW Klaris, og det er skøn fantasy. Men koncentrationen svinder, så nu holder jeg en aftensmadpause :)
   Håber din fantasy-oplevelse bliver god - jeg glæder mig til at høre, om jeg skal sætte den på min TBR-liste :)

   Slet
  3. Jeg synes simpelthen, SPURT-serien er sådan en sjov og god idé. Rart med bøger, der er beregnet til at blive læst i et snuptag :)

   Og dejligt med fantasy og aftensmadpause. Jeg skal lige finde ud af, hvad jeg skal have at spise. Er ærlig talt lidt idéforladt :)

   Og 'A Wrinkle in Time' kan kun anbefales. Den er skøn!

   Slet
  4. Den kommer på læselisten med det samme så :) Dejligt med anbefalinger til dette skønne Readathon. Jeg er tilbage i YA-verden med bidende realisme om mobning og at finde sig selv. Hvad læser du, søde RIkke?

   Slet
  5. Herligt!

   Og det lyder spændende. Og godt? Jeg læser en graphic novel – "Blankets" af Craig Thompson. Og den er virkelig god!

   Slet
  6. Jeg er netop blevet færdig med føromtalte YA-bog, og det var nogle af de vigtigste 180 sider, jeg har læst i mit liv. Den var virkelig god og rørte mig meget!
   Rigtig god idé med en løbetur. Jeg kan bare ikke løbe ude i naturen, det er fjollet! Jeg skal på løbebånd, og jeg kan ikke forklare hvorfor. Vi tager i fitness, når Mark kommer hjem fra arbejde....

   I nat har sneen dækket jorden og gjort mig i julestemning. Nu en kort læsepause, fordi min næstsidste planlagte bog ligger hjemme. Det er MONSTER af Hr. Ness. Har du læst den? :)

   Slet
  7. Åh, det lyder dejligt. Det er så godt, når man formår at ramme helt plet!

   Er det rigtigt? Jeg løber faktisk kun i naturen, og jeg elsker det! Jeg har det bedst, når jeg kan *se* jeg flytter mig, og omgivelserne skifter. På løbebånd føler jeg tit, det hele står stille. Det bliver så monotont for mig. Dog ville jeg ønske, nogen kunne fjerne vinden. Men altså.

   Og det lyder herligt! Her har det også sneet lidt i går, men der er dog intet, der har lagt sig. I stedet løb jeg forbi blomsterenge og påskeliljer :)

   Jeg har endnu ikke læst 'Monster'. Men jeg vil SÅ gerne. Må få anskaffet mig den bog, snart!

   Slet
  8. Jeg lover at opdatere på, om den er fantastisk! Det tror jeg bestemt og illustrationerne er magiske!

   Slet
  9. Monster kan ikke beskrives med ord. Den skal opleves. Åh Rikke, jeg er ikke blevet knust sådan af en bog siden Harry Potter. Den må du love mig at læse!

   Slet
  10. Åh, den lyder altså fantastisk! Alle jeg kender har bare grædt over den!

   Slet
  11. Det er der virkelig en grund til - det er ikke bare hype. Den rammer lige i maven og hjertet! Rigtig god slutspurt :)

   Slet
  12. Det er herligt, når den slags spiller!

   Tusind tak! I lige måde <3

   Slet
 5. Åh den der panik lige inden startskuddet lyder, kender jeg alt for godt. Kommer pludselig i tanke om 100 ting jeg burde have gjort og så er det for sent. Men nu er vi gang, og rigtig god læselyst til dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Samme her – evigt og altid! Og denne gang ringede min mor også præcis klokken 14.05 og så snakkede vi i tre kvarter. Sikke en skæv start. Men nu er jeg back on track og nyder læseriet! Det håber jeg også, du gør :)

   Slet
 6. Åh ja, jeg blev også lige ramt af stress de sidste ti minutter før. Og jeg troede ellers, jeg havde alt parat. Men det hører måske bare med?
  Hvad skal du læse bagefter? Har du lagt en plan eller tager du det lidt som det kommer efterhånden?

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan er det bare altid! Jeg farer altid rundt og stresser helt åndssvagt. Og det er jo åndssvagt. For man ved det jo på forhånd :)

   Nu vil jeg holde en lille blogging-pause og klikke rundt på blogs og holde mig opdateret. Derefter står den på "A Wrinkle in Time" og efter den "Blankets". Jeg tror, jeg bliver nødt til at overgive mig til søvnen senere, så min taktik er nok i virkeligheden at læse mine bøger efter, hvad jeg mest har glædet mig til. Så får jeg det hele med :)

   Hvad med dig? Har du en plan eller en taktik? :)

   Slet
  2. Det er virkelig fjollet, men jeg tvivler på, man kan undgå det :-)

   "A Wrinkle in Time".. Bare titlen lyder jo helt magisk! Jeg håber, den lever op til den. Jeg håber, jeg denne gang kan undgå søvnens komme, men jeg tvivler på det. Du plejer at være god til at holde dig vågen hele døgnet, men det regner du ikke med i år? :-)
   Det forstår jeg godt. Jeg læser også efter lysten. Og lidt taktik - men det er mest i forhold til at gemme det, jeg tror, jeg har mest lyst til at læse i nattetimerne, hvor det er lidt sværere at holde sig i gang.

   Slet
  3. Også jeg!

   Den var virkelig magisk. Og virkelig sjov, finurlig og skæv. Jeg kan kun anbefale den!

   Jeg tror ikke, jeg satser på et søvnløst døgn. Med arbejde mandag morgen vil jeg nok foretrække at få søvnen med. Ellers hænger jeg slet ikke sammen. Men jeg håber på at presse så meget ud af aftentimerne, som jeg overhovedet kan!

   Og ah, dér kan også være en værdifuld taktik. Jeg tænker også, det er smart med graphic novel om lidt – det er lidt mere letfordøjeligt end så meget andet :)

   Slet
  4. Det vil jeg huske. Det ser ud til (på billedet på Instagram), at der blev leget med både bogstaverne og stregerne i den. Det er altid hyggeligt, og selvom det ikke er i Peter Plys det er opfundet, så får det mig alligevel altid til at tænke på ham, når små illustrationer indgår i teksten på den måde.

   Åh, det forstår jeg godt. Jeg burde måske i virkeligheden heller ikke med eksaminer i hobetal, men jeg vil alligevel gerne prøve om det kan lade sig gøre. Nu må vi se.

   Ja, det er sikkert også meget rart! Jeg tænker, at det skal være noget letlæseligt eller noget meget spændende, der skal præge mine nattetimer. Og graphic novels er tit begge dele! :-)

   Slet
  5. Lige præcis. Det er så finurligt fint med den slags sjove ordopstillinger og afbrydelser. Jeg forbinder det i øvrigt også altid med Peter Plys og Alice – det var nemlig første gang, jeg stødte på fænomenet :)

   Eksaminer? Nu? Burde det ikke først være om en måned? Eller er det begyndt ulideligt tidligt hos jer i år?

   Og lige præcis! Det gælder om at vælge dem med omhu. Nu går jeg i gang med 'Blankets', og det bliver nok min sidste bog for i dag. Jeg håber, den er helt fantastisk!

   Slet
  6. Ja, det er det virkelig. Jeg er gået i gang med The Wizard of Oz, og der er også finurlige tegninger, som er lavet med meget løs hånd. Jeg ved ikke helt, om jeg kan lide dem eller om jeg synes, de er for skødesløse, men det gør det alligevel lidt hyggeligt.

   Jae, de ligger tidligt i år. Og så er der fire styk lige efter hinanden, så det betyder også, at vi skal starte det tidligere.. Sådan er det jo bare engang i mellem.

   "Blankets" lyder som en perfekt bog at slutte af med. Så kan du jo i samme omgang indhylle dig i masser af tæpper :-)

   Slet
  7. Ah, ja. Da jeg læste 'Wizard of Oz', synes jeg også, både tegningerne var sjuskede og sære. Men det er historien på sin vis også (skødesløse/carefree i hvert fald?), så på den måde tror jeg, jeg forenede mig med det. Hyggeligt var det i hvert fald :)

   Haha, ja. Tæpper og 'Blankets'. Den var faktisk virkelig god. Som i hvorfor-har-jeg-ikke-læst-den-før god!

   Slet
 7. Så skønt at læsedøgnet er startet! Jeg er i gang med 'The Phantom of the Opera' af Gaston Leroux, og den er virkelig god indtil videre!
  Det ser ud til at være en fin læsestak du har udvalgt. Jeg glæder mig til at følge dit læsedøgn :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig herligt!

   Og det lyder skønt. Vi læste den engang til læseklubben, og det er også sådan en bog, der giver stof til eftertanke. Herligt! Har du set filmen? Den mangler jeg endnu.

   Og i lige måde! Jeg elsker læsedagen!

   Slet
  2. Ja, jeg har både set filmen og musicalen på Broadway, og indtil videre er bogen både en finurlig blanding, men også meget anderledes end de to. Jeg nyder i hvert fald at få mange flere detaljer og baggrundshistorie med, end film og musical giver :)

   Skønt, at du allerede har færdiglæst to bøger - 'A Wrinkle in Time' skal jeg helt sikkert også læse engang :)

   Slet
  3. Åh, hvor fantastisk. Jeg har hverken set film eller musical. Men jeg vil gerne, engang. Det kommer på min huskeliste :)

   Og ja, det er herligt! Den kan virkelig kun anbefales, hvis man er til skæv fantasy og hyggelæsning :)

   Slet
  4. Så blev jeg færdig med Phantom - den var god, men endte med at være meget anderledes, end jeg havde forestillet mig, selvom det jo i virkeligheden er skørt at basere sine forventninger på filmversionen - i hvert fald er både film og musical en del mere romantiserede versioner af originalen. Men filmen er fantastisk, selvom den kun følger bogen løst, så den må du helt sikkert se engang :)

   Det lyder fornuftigt med søvn, du må sove godt! :)

   Slet
  5. Ah, ja. Jeg kan dog forestille mig, det hjælper at visualisere det fra filmen? Jeg kan huske, jeg synes nogle af de afsluttende scener, hvor de løber rundt i mørket var vildt svære at se for sig, når man ikke havde set filmen. Der kunne jeg i hvert fald godt bruge hjælpen!

   Og tak! Har du også fået sovet lidt? :)

   Slet
  6. Jo, det har du helt ret i. Selvom The Persian helt er skåret ud af filmen, så det kun er Raoul der løber rundt under jorden, så var det helt sikkert en hjælp at have set det visuelt - scenen i spejlkammeret og afslutningen i det hele taget er dog virkelig anderledes i filmen - det virker næsten som to helt forskellige historier :)

   Jeg måtte opgive at holde mig vågen omkring kl. 7, men fik heldigvis kæmpet mig ud af sengen igen ved 10-tiden, så jeg kunne nå slutspurten :)
   Det ser da ud til, at du allerede er kommet igennem din læsebunke - det er virkelig godt gået! :D
   Har du fundet en ekstra bog frem? :)

   Slet
 8. Rigtig god læselyst, kære Rikke! Håber alle dine bøger bliver fantastiske læse-eventyr :)

  SvarSlet
  Svar
  1. I lige måde, sødeste Camilla! Det er skønt at 'se' dig online igen! :) Det er også en tradition, jeg holder meget af :)

   Slet
  2. Åh, jeg glæder mig til at høre hvad du synes om "A Wrinkle in Time". Jeg læste den jo selv for et par read-a-thons siden, og var glad for den, men også lidt vægelsindet om HVOR glad :)

   Selv er jeg færdig med Harry, og skal have lidt mad inden jeg starter den næste bog :)

   Slet
  3. Den er virkelig, virkelig fin, synes jeg! En anelse fjollet og meget quirky. Men virkelig fin. Og alligevel slet ikke hvad jeg havde forventet. Sjovt!

   Og herligt. Jeg skal til at fremtrylle mad nu – og aner ikke, hvad menuen skal indebære.

   Slet
 9. Jeg kender virkelig også til panikken lige før. Uanset hvor god tid jeg har før, så løber jeg alligevel rundt de sidste par minutter før uret slår 14.00 ;)
  Hvor er det forresten virkelig hyggeligt, at dig og Anne Nikoline fortsætter med at starte med jeres synkronlæsning. Det er altså lidt fint :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan er det bare altid! Jeg bliver SÅ stresset. Og det er så fjollet.

   Og ja, det er så fint. Og så hyggeligt. Den bedste måde at starte på! Jeg håber også, dit readathon er startet godt, og at du er i fuld gang med læseriet? :)

   Slet
  2. Mit readathon startede virkelig godt, og det kører stadig helt vildt godt :)
   Det ser også ud til, det går rigtig godt for dig? Jeg glæder mig forresten meget til at høre, hvad du synes om "Blankets". Den har jeg nemlig kigget på så mange gange, men den har bare altid virket uoverskuelig tung at slæbe med hjem fra biblioteket. Ret fjollet egentlig. Især taget i betragtning af, hvor mange andre tunge bøger, jeg slæber med hjem :)

   Slet
  3. Det er bare dejligt at høre!

   Ja, det går rigtig fint – jeg er netop ved at læse "Blankets", som virkelig er god! Det er ikke så meget en kærlighedshistorie, som jeg troede, det er snarere en dannelseshistorie. Og det er vildt tankevækkende. Siderne flyver forbi!

   Slet
 10. Dejligt at følge med hos dig i dag :) God læselyst!

  SvarSlet
  Svar
  1. I lige måde! Glædeligt læsedøgn til dig :)

   Slet
 11. God fornøjelse - det ligner en rigtig hyggelig sommerbog :-)


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo tak! Den var ikke vildt sommeragtig som sådan, men den var sød og fluffy. Og måske lidt for let. Men stadig, en fin (og hurtig) bog at starte med!

   Jeg har i øvrigt fulgt din anbefaling og bestilt 'Blankets' hjem til anledningen. Jeg glæder mig *meget* til at gå i gang med den senere. Tak for tippet! :)

   Slet
  2. Ja, det så jeg - er spændt på, hvad du synes om den. Den har et meget stille og forsigtigt tempo, som jeg lige skulle vænne mig til (men som passer meget godt til vinter :)), og så sniger historien sig stille og roligt ind på én ;-)

   Slet
  3. Åh, jeg glæder mig sådan! Og man kan jo næsten fremtrylle vinterstemning med snevejret tidligere. Sær timing!

   Slet
  4. Hehe - med lidt mørke og stearinlys kan man sagtens lade som om :-)

   Jeg hygger mig med 'Good Wives' og Saga 4, men må nok snart overgive mig til søvnen... zzz...

   Slet
  5. Præcis! Det er der ingen, der bider mærke i ;-) I hvert fald var den virkelig god. Og fin. Og handlede om mange ting på så mange måder. Det kunne jeg godt lide.

   Og herligt du læser 'Good Wives'! Den bog er guld værd for mit vedkommende. Hvad synes du om den? :)

   Slet
  6. Er glad for, at du kunne lide den ♥
   Indtil videre hygger jeg mig fint med 'Good Wives'. Den virker mere voksen/moden end forgængeren, og det passer mig fint - nu glæder jeg mig til at læse videre efter morgenmaden :-)

   Slet
  7. Den var herlig! TAK for anbefalingen <3

   Og det lyder dejligt. Jeg tror faktisk også bedre, jeg kan lide 'Good Wives', når det kommer til stykket. Men det er nok mest fordi, der er mere kærlighed i ;-)

   Jeg skal også have fundet ud af det med den morgenmad der. Åh, decisions, decisions!

   Slet
  8. Hvad synes du om de efterfølgende bøger - lever de op til de to første?

   Slet
  9. Altså de næste bøger i 'Little Women'-serien? Jeg kunne virkelig godt lide 'Jo's Boys', som er den fjerde i serien. Den er lidt 'mørkere' end de andre bøger på en eller anden måde (dog uden nogensinde at blive vildt dystert – det er trods alt stadig den hjemlige Alcott, der skriver). 'Little Men' irriterede mig lidt, fordi den på sin vis blot var en gentagelse af 'Little Women' med omvendte kønsroller :)

   Slet
  10. Jeps. Jeg er dog overrasket over, at 'Good Wives' er så meget mørkere end 'Little Women'. Men bestemt en god bog.

   Tak for en hyggelig Read-a-Thon :-)

   Slet
 12. Jeg glæder mig til at følge dit læsedøgn. Og håber sådan du får nogle gode læseoplevelser... Især med Blankets ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. I lige måde, Louise! Jeg glæder mig også meget til 'Blankets'. Jeg skal nu til at læse 'A Wrinkle in Time', og så snupper jeg 'Blankets' bagefter. Min taktik er nemlig at læse de bøger først, som jeg glæder mig allermest til. Så er jeg sikker på, jeg når dem! :)

   Du har også læst 'A Wrinkle in Time', ikke? Kunne du lide den?

   Slet
  2. Det lyder som en rigtig god taktik (for det er også den taktik jeg bruger) ;)
   Jeg håber sådan du kommer til at kunne lide Blankets :)

   Jo det har jeg, og jeg syntes den var helt fantastisk. Især at den er så "forud" for sin tid, med sin sci-fi genre for børn. Jeg vil sådan ønske at Folio også udgav de andre bøger i serien

   Slet
  3. Ah, great minds think alike ;-)

   Jeg KAN virkelig godt lide 'Blankets'. Den er ikke helt, som jeg troede – men den er helt fantastisk alligevel. Jeg er meget positivt overrasket.

   Og ja, det kan du have helt ret i. Det ville være så fint med en matchende serie, for jeg vil gerne læse videre. Har du også planer om at læse den næste bog i serien?

   Slet
  4. Blankets overraskede nemlig også mig, ved slet ikke at være som jeg troede, men heldigvis blev det en positiv overraskelse :)

   Jeg elsker bare når serier matcher, så det ville jo være skønt hvis Folio besluttede sig for at udgive dem. Jeg vil gerne læse videre i serien, men jeg syntes også samtidig at den sluttede på en god måde, og derfor kan jeg godt vente med at begive mig på eventyr med dem igen :)

   Slet
 13. Dine billeder er så fine:-) Ønsker dig en god læselyst med din anden bog :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, tusind tak! Jeg glæder mig også MEGET til min næste bog. Den har toppet min læseliste i et stykke tid!

   Hvad læser du lige nu? Jeg håber også, det bringer dig glæde! :)

   Slet
  2. Hvor dejligt at du skal læse den nu! Jeg læser 'The Forbidden Library', som indtil nu er rigtig fin. Jeg har nået godt 100 sider, og Isabel er forlænget færdig med hendes to første bøger:-) så gemmer hun den sidste (for i dag) og bedste bog til i aften:-)

   Slet
  3. Den er virkelig også sød, 'The Forbidden Library' altså. Meget let, men det passer måske også meget fint til dagens anledning :)

   Åh, hvor hyggeligt med din datter! Jeg er vild med, at I læser sammen :)

   Slet
  4. Det er en meget fin bog med mange spændende og magiske væsner, og så er det jo den første bog i en serie - noget som jeg ikke lige havde tænkt over inden jeg købte den :0) Det har været så hyggelig en eftermiddag og aften, og hun glæder sig til at læse videre i morgen tidlig:0)
   Mine øjne er ved at være lidt små, er dine også det?

   Slet
  5. Lige præcis! Jeg tror aldrig, jeg får læst videre. Men det er ikke fordi, jeg ikke vil! Jeg kan bare ikke helt overskue det, tror jeg.

   Åh, ja, lidt. Men det hjælper meget at læse en graphic novel. Det fastholder opmærksomheden ret godt :)

   Slet
  6. Jeg tror heller ikke at det er en serie, som jeg får læst videre på.
   Du må sove dejligt!
   Jeg vil læse de sidste par sider i 'The Pearl', som er en fantastisk novelle!! Jeg nupper lige en lille time mere inden jeg også vil til drømmeland:-)

   Slet
  7. Nej, vel? Den er sød nok 'for sig selv', men man har ikke så stort behov for mere. Den kan sagtens stå alene.

   Og det lyder fantastisk. Jeg *elsker* 'The Pearl'. Den er så god, fin og vildt melankolsk. Og så kan den læses på så mange forskellige måder!

   Slet
  8. Hvor er du sej med en løbetur her fra morgenstuden!!! Har det sneet ved dig?
   "The Pearl" har gjort noget inden i mig, som jeg ikke helt kan beskrive! Det er en fin fin historie, som siger meget mere end ordene på den lille bogs fine linjer! Glæder mig til at høre om "Hotel Alpha" er lige så smuk som bogens ydre :0)

   Slet
  9. Haha, tak! Og nej det har det ikke. Eller jo, lidt i går – men det var kun et lille drys. Der er i hvert fald ikke rigtig noget, der har lagt sig :)

   Og det er jeg så glad for at høre! "The Pearl" er virkelig en af mine yndlingsbøger. Så kort, så fin og så velskrevet. Utroligt hvor mange kloge refleksioner, man kan presse ind på så få sider! :)

   'Hotel Alpha' var i øvrigt en rigtig fin og letlæselig bog. Men coveret er stadig pænere end indholdet, desværre :)

   Slet
  10. Tusind tak for denne gang :-) Det var så hyggeligt at følge med hos dig 😄

   Slet
 14. Hvor er det en fin idé at dele en læseoplevelse på den måde, det må give et ekstra lag til en bog.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør det helt bestemt, på en meget speciel måde. Denne bog er ikke som sådan en, der ligger op til meget diskussion, men det er alligevel sjovt at meningsudveksle undervejs. Også selvom man ikke læser helt i takt.

   Jeg håber også, du nyder dine læseoplevelser! Jeg spottede lidt Gaiman i din bunke – det er da perfekt!

   Slet
  2. Ja, sidste Sandman fortælling. Det gjorde næsten helt ondt at læse den. Sandman har været meget op og ned for mig, men overordnet har det været en læseoplevelse, jeg slet slet ikke ville have skulle slutte.

   Slet
  3. Jeg ved, hvad du mener. Også fordi den slutter, som den gør. Man bliver helt deprimeret.

   Slet
 15. Hvor er det bare en smuk stak bøger du har fundet! Jeg glæder mig til at se, hvad du synes om resten af bøgerne :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de er virkelig en fryd for øjet – og for sjælen, forhåbentligt. Jeg glæder mig virkelig til 'A Wrinkle in Time', som jeg begynder på lige om lidt. Det er også en Folio med fine illustrationer – det tilføjer altså bare lige dét ekstra <3

   Jeg håber også, du er i gang med alverdens spændende bøger! :)

   Slet
 16. Som jeg skrev i mit svar til din kommentar, så er jeg skide misundelig på dine billeder. Og du skuffer på ingen måder i dette indlæg. :D OG i dit forrige. Åhhhh den blomstereng der!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, hvor er du sød! <3 Og ja, den blomstereng fotograferede nærmest sig selv. Nøj, der er kønt i Odense for tiden!

   Slet
 17. Rigtig god læselyst! Det er så hyggeligt at kunne følge dit læsedøgn herinde :) xx

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, tak Marie! Læser du også med i dag? :)

   Slet
  2. Åh, havde ikke set du havde skrevet - men ja, jeg læste med og havde et fantastisk læsedøgn, simpelthen så gode bøger og så søde mennesker ^^ Det lyder også som om du havde et rigtig godt readathon :) Helt mærkeligt, at du gik i seng haha - til de andre readathons har jeg været så imponeret over, at du kunne blive oppe :) Men work-life gør det jo lidt svært at smadre døgnet helt (jeg sov også 5-6 timer i nat) :)

   Slet
 18. Rigtig god fornøjelse med dit læseparadis! Ville ønske jeg kunne være med, men jeg må nøjes med at klikke forbi og følge med jer andre. Det er nu også enormt hyggeligt! <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, søde Nena <3 Forhåbentligt kan du tage læserevanche en anden dag! :')

   Slet
 19. Det lyder til at du rigtig har en dejlig mig-dag alene i lejligheden. Det kan både være rart at være alene hjemme til readathon, men nogle gange syntes jeg også det er lidt rart at andre er der. For eksempel til at lave mad på et eller andet tidspunkt, hvis man ikke selv gider at forberede noget. ;)
  Men forsat god læselyst, og hvor ville jeg gerne kunne være med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig smadderhyggeligt – men også helt tilfældigt. Nico var jo inviteret flere måneder i forvejen, før jeg opdagede, det var på readathon. Normalt kan jeg meget godt lide, han er hjemme, imens jeg læser. Det giver lidt mere liv og hygge :)

   Og ja – mad er et problem. Jeg aner ikke, hvad jeg vil spise. Og det er vist tid til at finde ud af det :)

   Slet
 20. Happy reading! I'll be looking forward to hear your thoughts on "A Wrinkle in Time" because it's a book I've wanted to read for awhile :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you so much!

   I adored 'A Wrinkle in Time'. So fun, quirky and wonderfully written. I cannot recommend it highly enough!

   Slet
 21. Jeg færdiggjorde lige The Children Act af Ian McEwan i går (fantastisk og rørende bog!) og har nu påbegyndt Station Eleven af Emily St. John Mandel, som jeg allerede er helt opslugt af. Nu vel hjemkommet fra hyggelig familietur, siddende i sofaen med mine kære nær mig, nylavet te på kanden, rolig musik i baggrunden og en sød hund sovende ved siden af. Så jeg er klar til at leve mig videre ind i det post-apokalyptiske univers :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, jeg elskede også 'The Children Act'. Det er en fantastisk bog, der virkelig rørte mig dybt! 'Station Eleven' har jeg endnu ikke læst – sig endelig til, hvis den kan anbefales!

   Og det lyder som en fantastisk læselørdag, du har :)!

   Slet
 22. Jeg glæder mig til at se, hvad du synes om "A wrinkle in time", den står temmelig højt på min ønskeliste. Hvor er det også bare i smuk bog! Folio er noget af det bedste der findes :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er virkelig fantastisk. Så sjov og finurlig og skæv. Jeg kan kun anbefale den :)

   Slet
 23. Du har den helt rigtige hyggetrøje på til sådan en readathon! Håber, at du får det BEDSTE læsedøgn <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, ikke? Den er fantastisk! Og tak, yndling <3 Glæder mig til at se dig på tirsdag!

   Slet
 24. Sindssygt lækre billeder, i øvrigt :)

  SvarSlet
 25. Sov rigtig godt, min kære.

  SvarSlet
  Svar
  1. <3 Tak! Jeg håber også, du sov godt!

   Slet
 26. Er vild med at du også lige får sorteret vasketøj midt i det hele :)
  Forsat godt læsedøgn :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, ja! Hele verden går jo desværre ikke i stå, bare fordi det er et læsedøgn ;-) Jeg fik også ryddet op i kælderen i går og ordnet alverdens småting. Det er nu rart!

   Jeg håber også, dit læsedøgn har været skønt? I hvert fald fortsat god læselyst :)

   Slet
  2. Det har været et dejligt døgn :) Min verden gik lidt i stå i de 24 timer. Til gengæld nåede jeg en masse før så det netop kunne lade sig gøre.

   Slet
 27. Sikke et fantastisk læsedøgn du har haft!
  Og ja, det er en sær og alligevel særlig følelse, at en historie, man næsten havde glemt, kan bringe så mange minder tilbage. Det er sjovt, at noget så simpelt kan minde os om så meget.

  Fortsat god læselyst!

  SvarSlet
  Svar
  1. Fantastisk er lige ordet! :)

   Og ja, det er virkelig en særpræget fornemmelse. Men også fint, at man kan rejse tilbage i tiden på den måde med en velkendt historie :)

   Og i lige måde! Jeg håber, din læsning er gået godt?

   Slet
 28. Årh det er så skide snyd når en bog pludselig slutter og alle de sider man troede man stadig havde til gode, er noget helt andet! Jeg bliver lige hidsig hver gang det sker - specielt hvis jeg føler slutningen er for åben og vag! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, præcis! Jeg bliver SÅ frustreret!

   Slet
 29. Det ser ud til, du har haft et dejligt løsedøgn med nogle fine bøger. Det har virkelig været hyggeligt at følge med i din læsning og dele små historier undervejs. Jeg ville i virkeligheden ønske, at read-a-thon foregik over et par dage, så man havde mulighed for at bruge endnu mere tid på at dele smukke citater og læseglimt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har jeg bestemt, søde Ida. Og det håber jeg også, at du har! Jeg har i hvert fald nydt at følge med fra sidelinjen :)

   Og du har helt ret. Det ville være meget mere hensigtsmæssigt – men selvfølgelig ikke lige så let at gå til :)

   Slet
 30. Sikke et imponerende resultat du har nået, søde Rikke! Og hvor har det været hyggeligt at følge med i din læsning :)
  Jeg håber du har haft et dejligt læsedøgn - det har jeg, i hvert fald!

  SvarSlet
 31. Det lyder til (og ser ud til) at du har haft et helt magisk og skønt læsedøgn! <3

  SvarSlet
 32. Super hyggeligt at følge med i din læsning! Hver gang der holdes det her read-a-thon er jeg forhindret i at deltage - datoen kommer altid bag på mig. Nåh, bedre held til mig næste gang :-P
  Men jeg er også altid vildt imponeret over, hvor meget du når at læse -HVORDAN kan du læse så hurtigt? o_O
  Jeg tror jeg kunne nå at læse en 1/3 af hvad du har læst på de 18 timer.

  Jeg håber du havde et godt læsedøgn :-)

  SvarSlet
 33. Sikke et fint læsedøgn du har haft, og så mange sider du fik læst - godt gået :-)

  SvarSlet
 34. Det lyder som om, at du har haft et skønt læsedøgn - og endda med imponerende resultater!

  /Www.mitbogunivers.blogspot.com

  SvarSlet
 35. So many beautiful books. I think you read more than most. Definitely adding to my TBR list.

  SvarSlet
 36. Åh, hvor hyggeligt - jeg glæder mig til, at jeg en dag kan være med igen ;-)
  Kan se, at du ikke længere holder dig vågen om natten - det er bare lidt sværere når man skal på arbejde om mandagen. Sjovt med Nico der kom fuld hjem midt i det hele :-D

  SvarSlet