tirsdag den 16. august 2016

Boglige fund fra Edinburgh

Jeg tog ikke til Skotland for at shoppe. Ikke engang for at shoppe bøger. Nico og jeg deltes om én kuffert, og allerede før afrejsen var den fyldt til bristepunktet. Der var ikke plads til at bringe meget mere hjem end derover; og slet ikke tunge og tykke bøger.
Men det glemte jeg selvfølgelig i forbifarten, og pludselig stod vi dér, i lufthavnen med overvægt og en pludselig panikompakning. Tre bøger var åbenbart nok til at tippe skalaen – selvom jeg egentligt følte, jeg havde begrænset mig meget pænt. 
De tre bøger jeg endte med at bringe med mig hjem over havet (i min rygsæk) var til gengæld også tre bøger, det kribler i mine fingre for at læse. Jeg købte dem i den smukkeste Waterstones, der lå skråt overfor vores hotel – en bogbutik med det fineste børnebogsområde og en tilhørende café med udsigt over Edinburgh Castle. Det var en fortryllende butik, men mit kamera gik desværre ud, da jeg stod derinde.

De tre bøger jeg købte var:
 • "Pretty Honest" af Sali Hughes som er den yndigste, sart lyserøde bog om skønhed, parfumer, stil og sminketips. Jeg er egentligt ikke så stor tilhænger af beautyguides i bogformat, men denne kunne jeg slet ikke stå for. Dens layout er bedårende, og skrivestilen er afslappet, humoristisk og uformel. Det er en bog, jeg rent faktisk har tænkt mig at læse. Og så er den vildt brugbar. 
 • "The View from the Cheap Seats" af Neil Gaiman som jeg slet ikke kan forstå, jeg ikke har købt før nu. Det er en samling af Neil Gaimans nonfiktion; artikler, essays og refleksioner. Jeg glæder mig allerede til at læse den og forsvinde ind i Gaimans univers, der altid er fantastisk – uanset om det er fantasiskabt eller benhård virkelighed. Jeg har endnu kun bladret i bogen men allerede hvinet over det faktum, at den indeholder en artikel ved navn: "Why Our Futures Depend on Libraries, Reading and Daydreaming".
 • "Harry Potter and the Cursed Child" af J. K. Rowling, John Tiffany og Jack Thorne som jeg egentligt er lidt imod. Jeg synes, det er et fjollet koncept, men da jeg færdedes i Edinburghs smalle Diagonalsstræde-lignende gader og derefter trådte ind i en Waterstones overpyntet med denne bog, kunne jeg ikke stå imod mere. Pludselig stod jeg med bogen i hånden og begav mig hen mod kassen. Og det er egentligt også fint nok. 

12 kommentarer:

 1. Flotte billeder og hvilken fristelse med en boghandel lige over for hotellet :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Og ja, det var så lokkende. Men det var også fantastisk bare at sidde på den boghandlens tilhørende café og nyde stemningen :)

   Slet
 2. Imponeret over at du kunne begrænse dig til kun 3 bøger i de bugnende engelske boghandler ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Oh well, det var nu nemt nok – kufferten satte sine naturlige begrænsinger ;-) Desuden tog jeg heller ikke afsted for at shoppe. Der var så meget andet at lave!

   Slet
 3. The view from the cheap seats er fantastisk. Glæd dig 😊

  Kh. Nynne (kaerejulie.blogspot.dk)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, det gør jeg bestemt også! Den lyder som en drøm!

   Slet
 4. Angående Harry Potter bogen havde jeg heller ikke tænkt at købe den, men blev bare grebet af stemningen i London

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det kan jeg godt forstå. Jeg faldt i fælden med begge ben. Den var overalt!

   Slet
 5. Skønne billeder og sikke nogle smukke bøger!
  Kram,

  http://nikkilund.dk

  SvarSlet
 6. Hey Rikke!
  I feautured some of your pictures on my blog in this particular post: http://sweetstuff.blogs.sapo.pt/os-meus-blogs-preferidos-paperback-208707

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you so much for sharing – and for the kind words you wrote about my blog :) I had to use Google Translate in order to get a gist of it :)

   Slet