lørdag den 15. oktober 2016

En ny bogstak – lige i tide til efterårslæsningen

I forgårs da jeg var sammen med min søster, faldt samtalen på efterårets mørke dage. Jeg erklærede min kærlighed til de brændte farver, til roen og til de kommende dynedage, og hun svarede med et grin: "Du har også bare altid gået i vinterhi, Rikke." Jeg svarede fornærmet, at det bestemt ikke passede, men ved nærmere eftertanke ved jeg godt, hun har ret. Hvert år når temperaturene vender, og dagene gradvist bliver kortere, bliver min kalender mere og mere tom. Helt bevidst.
For der er noget ved mørket og kulden, der giver mig lyst til at forblive under dynen og nyde mit eget selskab; til at tilbringe tid med fiktive venner og nærmest udelukkende indtage varm te og suppe.  Noget der giver mig lyst til stearinlys, varme striktrøjer og hele dage i nattøj. Vinterhalvåret ødelægger ikke mit humør, det giver mig bare et større behov for ro.
Og derfor er det på sin vis passende, at jeg netop har bestilt en bogstak. Jeg betragter det som en slags proviant. De ord, jeg skal leve af (og med) de næste måneder. De ord, der skal underholde mig og varme mig, når vinteren banker på. De ord, der skal med mig i vinterhi ... 

I videoen nedenfor viser jeg jer, de bøger der har fundet vej til min bogreol. Har I gjort nogle spændende bogkøb for nylig? I så fald, hvilke?

(PS: Husk endelig at sætte videokvaliteten til HD – nu når jeg endelig har fået mulighed for at filme i høj kvalitet igen. Og ignorer venligst det dårlige lys. Odense er overskyet og regnfuld i dag, hvilket ikke er så optimalt til videoblogging – perfekt læsevejr, dog!) 

30 kommentarer:

 1. Det bliver så dejligt at læse Lydia med dig! <3

  SvarSlet
 2. Så fine bøger, hvis det er den A Young Doctor's Notebook, som jeg tror det er, så er den også blevet filmatiseret som mini-tvserie af BBC, blandt andet med Daniel Radcliffe der spiller den unge doktor, som så skal forestille at føre samtaler med sit voksne jeg - eller også er det omvendt, hehe 😄

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror, det er den! Det lyder herligt med en Radcliffe-filmatisering. Han er altså fantastisk.

   Slet
 3. Det er nogle virkelig smykke bøger du har købt dig - som altid :)
  Og så vil jeg også lige sige, at det fungerer fantastisk godt, at du har filmet hver enkelt bog og klippet ind imens du fortæller om dem. Det er virkelig dejligt at kunne se bøgerne helt tæt på! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også ellevild med dem. Og glæder mig til at læse løs :)

   Og tusind tak! Jeg testede formatet lidt tilbage i april (?), og savnede det lidt. Det er så unfair, når bøgerne bare holdes op. Der er jo så mange detaljer, man gerne vil vise :)

   Slet
 4. Sikke nogle skønne bøger du har købt :)
  Jeg regner også med, at læse "The Call of the Wild" til Readathon. Det er ved, at være et stykke tid siden at jeg købte bogen, så nu er eet vist også på tide, at jeg får den læst :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også rigtig glad for hver og én!

   Og herligt. Jeg glæder mig virkelig til at høre, hvad du synes om den. Det er jo sådan en slags must-read, hvis man er til børneklassikere :)

   Slet
 5. Jeg er nøjagtigt på samme måde! Ligeså snart det begynder at blive koldere fortrækker jeg (som regel) mit eget selskab og en masse bøger :)
  Jeg har bestilt Lydia og Monster på biblioteket, og jeg glæder mig til at læse dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er sjovt, hvad vejret gør ved humøret. Man forpupper sig helt. Men det er nu også hyggeligt, synes jeg :)

   Og herligt! Jeg glæder mig især til 'Monster'. Alle taler altid så pænt om den bog.

   Slet
 6. Eg har i dag kjøpt Lewis Carrolls Alice i Eventyrland med Tove Janssons illustrasjoner :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, det er også sådan en yndig bog. De to ting matcher hinanden perfekt :)

   Slet
 7. Jeg elsker de her videoer! Glæd dig til "Monster". Jeg overvejer virkelig at læse den igen,snart :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Mia! Det er jeg glad for at høre!

   Og jeg glæder mig virkelig også. Alle elsker nærmest den bog :)

   Slet
 8. Meget fin samling af bøger, du har købt. 'Call of the Wild' har jeg længe overvejet at læse. Hvad fik dig egentlig til at købe den danske udgave af Patrick Ness' bog?

  Jeg overvejer i øvrigt at have eventyr som et af temaerne for min læsning til næste år :-)


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også så glad for dem! 'Call of the Wild' skulle jo være fortryllende!

   Jeg er endt med den danske udgave af Ness, fordi jeg simpelthen ikke kunne finde den illustrerede engelske i hardcover på saxo. Og så blev jeg bare lidt doven og klikkede den danske hjem i stedet. Er spændt på konsekvenserne.

   Og, ih! Hvor herligt! Hvilke eventyr tænker du så at læse? Perrault? Angela Carter? Grimm? Lang? Det er en fantastisk verden!

   Slet
  2. Det er ikke afklaret endnu, men jeg overvejer at kombinere flere 'eventyr-stilarter'. Det kunne være oplagt at tage enten skandinaviske folkeeventyr eller Grimm, men det kunne også være interessant at kigge på asiatiske eller russiske folkeeventyr eller måske nyere eventyr. Jeg glæder mig helt klart til at researche til det emne :-)


   Mvh.
   Den lille Bogblog

   Slet
 9. Ihh, jeg elsker dine videoer, Rikke! De er så fulde af stemning og du har sådan en rar stemme :)

  Glæd dig til Patrick Ness! "Monster" er alt hypen værd!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, altså. Tusind tak! Det er altid lidt sært, der der med ens egen stemme ...

   Og det vil jeg gøre. På Goodreads er der jo en hel stjernehær, når jeg scroller ned over anmeldelserne!

   Slet
 10. 'A Treasury of Irish Fairy and Folk Tales' is on my TBR list too, so I am really looking forward to your review :)

  SvarSlet
  Svar
  1. I'm really looking forward to it as well, though it'll probably be some time, before I get to it. It's quite a brick!

   Slet
  2. Ah... well, I see ;) That's also why I still hesitate to purchase it. I have so little time to read these days that it may easily take me several months to go through this one.

   Slet
 11. Smukke bøger! Jeg har også lige købt "Monster", og glæder mig til at læse den, inden han dukker op på BogForum. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. BogForum var også mit clue til endelig at få den købt. Glæder mig meget til at teste hypen :)

   Slet
 12. Sikke nogle fine bøger! Jeg overvejer selv at købe Monster :)
  Jeg har selv fået købt mig Beauty and the Beast and Other Classic Fairy Tales i B&N Leatherbound Classics udgaven og glæder mig simpelthen så meget til at få den!

  SvarSlet
  Svar
  1. Herligt med den nye eventyrsamling! Jeg har også kigget (og savlet over) den, men desværre går mange af eventyrene igen fra min anden eventyrsamling, så jeg tror, jeg springer over. Men den er så yndig.

   Slet
 13. Hvor var det dejligt at opdage en video fra dig :) Ren efterårshygge at se dine fine nye bøger - tror jeg skal have bestilt Monster, for den lyder ret så interessant.
  Jeg har lige købt et par bøger af Terry Pratchett, som jeg glæder mig til at modtage. Indtil da genlæser jeg en af de mest geniale fantasy bøger, jeg nogensinde har læst – Jonathan Strange and Mr. Norrell :) Har du læst den? Ellers kan jeg varmt anbefale en læsning af den – især på denne årstid ;)

  Vh Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de søde ord, Rikke!

   'Monster' lyder virkelig interessant, ja. Især fordi Patrick Ness har skrevet historien ud fra en idé, en anden forfatter havde efterladt ufærdig, før vedkommende døde. Det er en lidt interessant historie, og jeg glæder mig til at se, hvad de rkommerud af den.

   Og sjovt du nævner Susanna Clarkes bog. Jeg har overvejet den så længe, men aldrig fået den købt. Men Neil Gaiman har jo anbefalet den, så den virker så oplagt. Tak for påmindelsen!

   Slet
 14. Endelig, Rikke, ENDELIG! Du skal læse "Monster", og så skal du skrive til mig, hvad du synes om den! (Håber selvfølgelig at du falder pladask for den <3)

  Derudover så håber jeg virkelig at "Lydia" er god! Jeg glæder mig til selv at læse den. Natasha Farrant har nemlig skrevet en af mine yndlingsbøger "Minus Iris" (After Iris), så mine forventninger er ret høje!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hahaha! Jeg er lidt nervøs for den. Alle får den til at lyde som en hjerteknuser!

   Åh, jeg anede slet ikke, det var den samme forfatter. Det ér jo spændende! Jeg glæder mig til at læse den og se, hvad det er for noget!

   Slet