fredag den 19. juli 2013

12 tilfældige facts (book edition)

Dette er et planlagt indlæg. Jeg er i feriehi, og er derfor lidt langsommere om at udgive og besvare kommentarer. Men jeg skal nok få det gjort efterhånden.


#1: Jeg ejer femten forskellige udgaver af Peter Plys-bøgerne. Hver gang jeg ser en henslægt på et tilbudsbord eller gemt i et støvet antikvariat, kan jeg ikke lade være med at købe den. Historien er mig bare så kær.
#2: Hvis en bog indeholder en spindende kat, elsker jeg automatisk historien en smule højere.
#3: Jeg har endnu ikke afprøvet en lydbog, og jeg tror slet ikke, jeg vil kunne koncentrere mig om det. Jeg foretrækker mine ord trykt på papiret, hvor jeg kan se dem og genlæse særligt skattede sætninger.
#4: Min læsning går altid en anelse langsommere, når jeg opholder mig udendørs. Jeg bliver distraheret af fuglesang og overvældet af dovenskab i solens varmende stråler. 
#5: Jeg har aldrig helt regnet ud, præcis hvad Vernon Dursley fra Harry Potter-serien arbejder med, og jeg aner ikke, hvad et drilbor egentligt er. 
#6Mit studie tvang mig engang til at læse "Den sindrige ridder Don Quixote de la Mancha" af Miguel de Cervantes, og jeg hadede hvert sekund tilbragt med den bog.
#7: Hver jul genlæser jeg Charles Dickens' "A Christmas Carol". Det er en ubrydelig tradition.
#8: Da jeg var yngre, var jeg (som mange andre) dybt betaget af Gåsehud-serien af R. L. Stine, selvom de gav mig mareridt og bange anelser. Jeg husker især "Dukkernes nat", som gjorde særligt indtryk på mig. 
#9: Jeg skylder 60 kr. til Odense Centralbibliotek, fordi jeg bevidst valgte at beholde en bog om Jane Austen lidt længere end tilladt. 
#10: Jeg er blot seks bøger fra at have læst alle bøger på BBC liste 'Top 100 reads'. 
#11: Lord Alfred Tennyson var den første digter, jeg nogensinde lærte at elske.
#12: Sidste år læste jeg "The Hunger Games" af Suzanne Collins uden at have fortsættelserne liggende. Det resulterede i en udholdelig og næsten panisk venten på posten, og da jeg endelig modtog "Catching Fire" og "Mockingjay" læste jeg dem begge to på samme dag. 


37 kommentarer:

 1. Jeg lavede samme fejl med den første Hunger Games-bog - og nægtede så at fortsætte med 2'eren før jeg havde 3'eren liggende klar :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, det er så grufuldt at starte på sådan en god bog, og bare blive efterladt med en desperat trang efter mere, mere, mere. Jeg kan godt forstå, du måtte sikre dig hele serien, før du begyndte igen!

   Slet
 2. Dursleys drilbor minder mig om vores samtale derom. Hånden på hjertet, så tror jeg heller ikke, at jeg har lyst til at vide, hvad drilbor er for noget. Det ødelægger illusionen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis. Der er en barnlig sødme over uvisheden!

   Slet
 3. Hehe, kan også nikke genkendende til nr. 12. Blev færdig med 1eren om lørdagen og gik helt i panik ved tanken om at jeg måtte vente til mandag med at få fat i de 2 andre, det blev en lang weekend..

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også helt ufatteligt, så spændende de bøger var. Man havde brug for mere - øjeblikkeligt, nærmest.

   Slet
 4. A lot of these facts are mine too! It was very interesting reading them!

  I remember Goosebumps...they were all the rage back when I was about 8. I was too scared to even read them though! Hehe

  xx Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. How funny that we have so many little things in common - and thank you for your kind words :)

   Goosebomps were really scary, but I couldn't stop reading them - even though they sent me terrible nightmares!

   Slet
 5. Jeg er helt enig i fact #2. Det gælder også, hvis der er en kat på coveret :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja præcis :D sådan har jeg det også :)

   Slet
  2. Ah, hvor er jeg dog glad for, jeg ikke er den eneste, der er lidt katte-skør på det punkt ;)

   Slet
 6. Hvor hyggeligt med bog-facts! Jeg undre mig også til dato over hvad en drilbor er, A Christmas Carol skal både læses og ses hver eneste jul - absolut en af mine favoritjuletraditoner (vi læser desuden altid "Kalle Kringlebæk" højt i løbet af december, i vores familie) og så var jeg også vældig facineret af Gåsehud's serien i 10 års alderen - jeg husker især Skyggepigen, som værende den, jeg synes var allerondest og særdeles uhyggelig. Dog kan jeg også huske, at da jeg læste Dukkernes Nat, lagde jeg altid bogen med coveret ned ad, fordi jeg synes forsiden var alt for skræmmende, til at jeg kunne holde ud at have den fremme (;

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er glad for, du kunne lide indlægget! Og hvor deler vi altså mange små bog-facts! Juletraditioner i form af julelæsning er simpelthen så hyggeligt og fint, og Gåsehuds-serien har virkelig fremkaldt mange søvnløse nætter og feber-lignende læsning hjemme hos mig også.
   Jeg husker også stadig coveret på "Dukkernes nat", og bare tanken kan næsten fremkalde myrekryb den dag i dag.

   Slet
 7. Kan nikke genkendende til 3, 4 og 8. Har stadig en del af Gåsehud bøgerne derhjemme, selvom de skræmte livet af mig det meste af tiden :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Gåsehud-bøgerne skræmte virkelig også mig; men jeg var sært afhængig af dem alligevel!

   Slet
 8. Jeg elsker også Hunger games bøgerne!

  SvarSlet
 9. Hehehe, prøv at læs Kings 'Dyrekirkegården' - er ikke sikker på, at den spindende kat deri nødvendigvis vil gøre dig begejstret :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh nej, det lyder en anelse foruroligende! ;)

   Slet
 10. Hahaaa, jeg må indrømme at jeg indtil nu ikke har mødt nogen der ved hvad et drilbor er - men det gør jeg xD Føler mig nørdet ... Jeg gjorde lidt det samme som dig med Hunger Games, men da jeg var færdig med den første havde biblioteket stadig åbent i en halv time. Så jeg hoppede på cyklen og spurtede derned - og jeg nåede det skisme, og fik både nummer 2 og 3 med hjem. Og læste dem begge i et hug på samme dag. Lå til klokken 3 om natten - og dagen efter begyndte jeg forfra med serien. Den er altså bare god!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er det dog skønt, du rent faktisk ved, hvad det er (i modsætning til alle os andre) ;) Det har altid været et håbløst diskussionspunkt i min omgangskreds!
   Du har i øvrigt helt ret, The Hunger Games-triologien er alt for spændende og medrivende. Man sluger nærmest de bøger, hver gang man åbner dem!

   Slet
 11. Hvor er det finurligt når man kan nikke genkendende til nogle af punkterne! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bestemt hyggeligt, at man deler den slags små og hyggelige særheder :)

   Slet
 12. Jeg elsker sådan nogle små sjove facts om folk, det giver en god følelse af at kende dem lidt bedre, som sidder bare bloggen :-)
  Et fuldstændig ude at kontekst spørgsmål, hvor er kjolen fra?
  Samler du egentlig ikke også på mumibøgerne? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er glad for, du kan lide den slags indlæg. Jeg synes også, det er så hyggeligt at skrive, og sidde at komme i tanke om den slags små fjollerier. Ubetydeligt og utroligt sigende på én og samme tid.

   Kjolen er købt på ASOS, og den er fra mærket Traffic People. Den blev købt i sidste måned, så mon ikke, du kan finde den derinde endnu :)
   Og jo, jeg har samlet Mumi-romanerne sammen (de tre store indbindninger fra forlaget Carlsen), og jeg overvejer lidt også at påbegynde en samling af tegneserie-striberne også. De er simpelthen bare så fine.

   Slet
 13. Jeg smilede, da jeg nåede til 7'eren - samme historie indgår nemlig i en af mine få juletraditioner: hvert år ser jeg Muppets' udgave af A Christmal Carol om eftermiddagen den 24. december :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nøj, hvor hyggeligt. Jeg elsker jul, og jeg elsker traditionerne, der medfølger. Jeg har faktisk aldrig selv set Muppets' udgaven af den kære fortælling - selvom jeg har hørt så meget ros om den. Det må jeg gøre til næste jul. Måske det kunne blive en ny slags tradition :)

   Slet
 14. Jeg læste "The Hunger Games" før "Cathing fire" kom ud, snak om uudholdeligt!
  Jeg læste også alle gåsehud bøgerne da jeg var lille, jeg elskede dem. Fik heldigvis aldrig mareridt.. (:

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh nej dog - sikke lang tid at bide negle og vente spændt. Det må have været uendeligt nervepirrende!
   Og hvor hyggeligt, du også læste de bøger. De var virkelig så populære dengang.

   Slet
 15. Hunger Games-hungeren! Jeg læste 1'eren lige op til påsken, hvor alle bog-junkie-steder jo lissom er helt aldeles lukkede. Fandt så ud af, at jeg kunne låne 2 og 3 som e-bøger og læste dem på min bærbare mac, med det resultat, at mine øjenæbler nærmest tørrede ind, fordi det er frygteligt at læse på en computer. Også 2 bøger på samme dag, som dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hunger Games er sådan en besættende læsning! Jeg forstår udmærket godt dit desperate forsøg på computer-læsning. Havde jeg tænkt på det, havde jeg helt sikkert også gjort det.

   Slet
 16. Haha, elsker #5 - jeg aner det nemlig heller ikke ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh altså! Det er komisk hvor meget, jeg har tænkt over det som barn. Nu har jeg bare opgivet spekulationerne ;)

   Slet
 17. Sådan nogle lister er altså virkelig bare så hyggelige! Specielt når man kan sidde og nikke genkendende til flere af punkterne :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh det er jeg glad for, du synes. Jeg synes også, de er lidt fine at skrive :)

   Slet
 18. Lækkert indlæg :)

  http://innocentcherry.blogspot.dk

  SvarSlet