torsdag den 24. oktober 2013

Konkurrence #6: Parisisk eskapisme

Denne konkurrence er venligst sponsoreret af People's Press.

Bøger kan omforme tid og sted; de kan fungere som magiske tidsrejser og komplicerede transportmidler, der flytter læseren fra en magelig plads i en mørkegrøn lænestol til en lille hjørnecafé i 1920'ernes Paris. Man blinker - og pludselig befinder man sig i en helt ny verden, et hidtil ukendt univers, eller en længe glemt tidsalder.
Akkurat sådan en effekt oplevede jeg, da jeg for nylig læste "Madame Hemingway" af Paula McLain. Bogen tog mig på en fortryllende rejse til et kunstnerisk Paris fyldt med store personligheder. Takket være People's Press kan en af jer nu også opleve denne stemning; de har nemlig sendt mig et ekstra eksemplar af bogen om Madame Hemingway og hendes første kærlighed. I kan læse meget mere om bogen lige her, og I kan læse min anmeldelse her

For at deltage i konkurrencen skal I blot skrive en lille kommentar til dette indlæg og fortælle, hvilket sted (eller tidsalder) I elsker at læse om. Husk også at skrive jeres e-mail, så jeg kan komme i kontakt med vinderen. I kan deltage i konkurrencen til og med d. 4/11, hvor jeg hurtigst muligt efter offentliggør den heldige vinder.

69 kommentarer:

 1. Jeg elsker at læse om det engelske kongerige i 1500-tallet med Henrik d. 8, Anne Boleyn osv. Så Philippa Gregory er en forfatter jeg læser en del af :)

  anne-p@hotmail.dk

  SvarSlet
 2. Der er så mange at det er svært :-) det hele kommer an på forfatteren. Men er irland med eller skotland er det en vinder :-D og tidsaldre så noget før vores tid :-) gerne 1800 og før. Eller fantasi verdener

  Sabrina / samhain4000@gmail.com

  SvarSlet
 3. Jeg elsker mest at læse om alternative verdener der findes, som fx. i Harry Potter og Det Gyldne Kompas osv. Jeg synes det er fantastisk når forfattere kan være så fantasifulde og opfinde et helt nyt univers

  louisehede1989@gmail.com

  SvarSlet
 4. Jeg har, gennem Carlos Ruíz Zafons romaner, forelsket mig i Barcelona i 1920'erne. Den smukke by og den besværlige tid skaber en perfekt ramme for eventyr, romantik og en smule uhygge.

  sofiebjensen@gmail.com

  SvarSlet
 5. Jeg elsker at læse fransk litteratur, så svaret må være FRANKRIG:)

  Mie/ mie@glimberg.dk

  SvarSlet
 6. Det er fantastisk at blive først tilbage i tiden og føle, man befinder sig i et andet univers. Det sted, jeg helst vil føres til, er 1800-tallets England. Tidsalderen og litteraturen er smuk, rolig og dybtfølt. Specielt Jane Austen er min favorit. Derudover elsker jeg også 1920'erne. The Great Gatsby og The Curious Case of Benjamin Button af Fitzgerald er blandt mine favoritter. The Curious Case of Benjamin Button strækker sig over en længere periode og kommer også forbi 1950'erne og 1960'erne, som jeg også har forelsket mig i (bl.a. efter tv-serien Mad Men).

  louiserytter29@gmail.com

  SvarSlet
 7. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at jeg vil elske denne bog!
  Er pjattet med 20erne. Om det er i Paris, London, New York...Love it. Men især Paris. Hele den verden, der fandt sted her på dette tidspunkt er så fascinerende. Den finurlige kombi af mystik, fest, farver og fattigdom. Skumle gader og farverige barer.

  SvarSlet
 8. Jeg er især vild med at læse om den første halvdel af 1800-tallet. Måske er det fordi, det er den periode, Jane Austen og Brontësøstrene skriver i, måske er jeg lidt ekstra vild med dem, fordi de skriver i og om den periode :)

  Derudover er jeg også helt vild med Saga Borgs serie - Vølvens Datter (der egentlig ikke er særligt godt skrevet), som foregår på en boplads i Sverige i 300-tallet. Der er et eller andet specielt ved at gå så langt tilbage i tiden :)

  anneliwallmann@gmail.com

  SvarSlet
 9. Hvor kedeligt det end må lyde, kan jeg nok bedst lide at læse bøger, der foregår i nutiden. Stedet er lidt ligegyldigt, da det altid er spændende at opleve nye steder, men det er også sjovt at læse om steder, man selv har besøgt. Jeg er også rigtig glad for fantasy-genrens utrolige og forfatterskabte universer, og klassikere som Harry Potter og Narnia går rent ind hos mig.

  MetRas79@hotmail.com

  SvarSlet
 10. Jeg elsker at læse bøger der foregår i helt andre verdener end vores egen, hvor alt kan ske og man gang på gang bliver overrasket. Især når det lykkes forfatteren at skabe så gennemført et univers at man er lige så nysgerrig efter at høre mere om stedet handlingen udspiller sig, som efter handlingen i sig selv :-)

  karinalindxd@hotmail.com

  SvarSlet
 11. Jeg elsker at læse om rigtig mange tidsaldere. Regency eller victoria London. 1920'erne USA. Slutningen af 1800 tallets New York. 1600 tallets Danmark. 1700 tallets England og 1400-1600 tallet også...Det er også sådan en fantastisk periode at læse om. Renæssance Italien. Den amerikanske borgerkrig. Frankrig elsker jeg bare generelt at læse om, jeg elsker stemningen byen har til skyerne.

  skrivepultenkh@gmail.com

  SvarSlet
 12. Det var et svært spørgsmål - for jeg elsker nemlig at bøger kan tage mig med på rejser alle mulige forskellige steder hen.. :-)
  Men særligt om vinteren og efteråret vil jeg gerne til storslåede eventyruniverser sammen med Ringenes Herre og Hobitten, men også at rejse til forskellige steder her i det kolde nord og løse krimi og mysterie- gåder.. :)

  og så bliver jeg ALDRIG træt af at rejse til Hogwarts .. jeg er netop lige begyndt at genlæse bøgerne (for gud ved hvilken gang efterhånden.. )

  liselotte.hansen7@gmail.com

  SvarSlet
 13. Jeg er faktisk rigtig vild med 'the roaring twenties'! Er helt vild med miljøet og festerne og alt det pompøse i eksempelvis Gatsby!!

  Clara_gleerup@yahoo.dk

  SvarSlet
 14. Jeg elsker bøger, der foregår i Frankrig.

  ireneejensen@hotmail.com

  SvarSlet
 15. Alle bøger har hver sin charme og tid og sted er bestemt ikke afgørende for mit valg af bog. Jo flere jo bedre, så er adspredelsen større. Ofte vælger jeg bevidst en ny bog der er langt fra den netop læste i tid og rum, da det på den måde er lettere at skælne læseoplevelserne fra hinanden. Lige nu læser jeg The Enchanted April af Elizabeth von Arnim. En bog om 4 kvinders eksistentielle rejse i 1920, hvor de skal lære at sætte grænser i en verden som ellers forventer at de tier stille og makker ret :-)

  Lise.dahls@gmail.com

  SvarSlet
 16. Sikke en fin bog :) Jeg elsker simpelthen når bøger foregår før ca. 1950. Jeg er især forelsket i historier omhandlende 1800-tallets England. Måske især sidst i 1800-tallets London. Der har jeg efterhånden læst en del bøger fra, og det er virkelig bare en fortryllende tid. Men elsker generelt al historisk fiktion.... det bliver ofte så eventyrligt :)

  sidselbuchodgaard@gmail.com

  SvarSlet
 17. Hvis en bogs handling foregår i Barcelona, eller Spanien i det hele taget, bliver jeg straks mere tiltrukket af den :) Jeg er især meget begejstret for bøgerne af Carlos Ruiz Zafón, som jeg til hver en tid vil anbefale andre at læse.

  sofielasoe@live.dk

  SvarSlet
 18. Sikke en dejlig konkurrence! Jeg holder meget af at læse om kulturlivet i 1900-tallets begyndelse :-)
  huskebloggen@gmail.com

  SvarSlet
 19. Jeg har ingen præferencer, men vil bare gerne kunne relatere til personerne :-)

  annaschoeningf@hotmail.com

  SvarSlet
 20. Sikke en skøn præmie! Jeg elsker at læse bøger, der foregår i den sidste halvdel af 1800-tallet eller i 1920'erne (:

  celine-hein@hotmail.com

  SvarSlet
 21. Den her bog har stået på min must read liste længe, så det er lige en konkurrence for mig :)
  Jeg har en svaghed for bøger, og film for den sags skyld, om anden verdenskrig.

  SvarSlet
 22. Jeg elsker at læse om det 20. århundrede! Det er så vedkommende og spænde, derfor ville jeg elske at læse netop denne bog :

  SvarSlet
 23. jeg elsker at læse om kærlighed under 2. verdenskrig og specielt ulykkelig kærlighed på tværs af landegrænser kan jeg godt lide - Emas historie kan jeg specielt anbefale :) den er virklig god

  Maibritt // maibrittj_@hotmail.com

  SvarSlet
 24. Venedig eller Paris som steder (og fantasisteder..) og 20. århundrede som tidsalder! :)

  Emmatrs@gmail.com

  SvarSlet
 25. Åh, det må faktisk være 20'erne :) fantastisk tid!!
  Jeg krydser en hel masse fingre for, at den kommer hjem til mig og bor :)

  SvarSlet
 26. Er en sucker for Hogwarts, så det må være yndlingsstedet!
  Men skal det ikke være fantasy, har jeg ikke som sådant nogle præferencer.

  SvarSlet
 27. Jeg elsker at læse om Amerika under borgerkrigen! :) Bøger som Borte Med Blæsten er fantastiske at læse!

  c88lmd@hotmail.dk :)

  SvarSlet
 28. Jeg er måske lidt kedelig.. men jeg er faktisk mest begejstret for nutiden - eller i hvert fald de sidste 20-25 år. Landet tænker jeg ikke helt så meget over, men alligevel vil jeg sige, at det nok er USA. Jeg synes bare, der er så mange genrer, der fungerer bedre med USA som sted :)
  funny94girl@hotmail.com

  SvarSlet
 29. Jeg finder 2. verdenskrig super interessant :).

  Mvh.
  Pia Lyng Madsen
  Pialyng@live.dk
  www.moenneberg.wordpress.com

  SvarSlet
 30. HARRY POTTER ALTID!
  Derudover er jeg glad for at læse futuristiske fortællinger, eller fortællinger fra det 20. og 21. århundrede ^^
  sorttale@gmail.com

  SvarSlet
 31. I love reading about New York especially during the 1920's /1930's. F.S. Fitzgerald is one of my favorite ! loreleiw@hotmail.fr

  SvarSlet
 32. Jeg elsker den Victorianske æra og tiden efter den op til omkring 1. verdenskrig. Mine favoritter inden for dette er bla. The Picture of Dorian Gray, Mrs. Dalloway og A Farewell to Arms :-)
  - Frida, fridafries1@live.com

  SvarSlet
 33. Jeg er nok lidt af en boglig kosmopolit. For det skønne ved bøger er jo, som du selv skriver, at det er som at hoppe ind i en tidsmaskine, der kan sende dig alle steder hen - lige fra fiktive farvande til en fortovscafé i Paris. Så jeg kunne ikke drømme om at slå mig ned et af stederne og kalde det min favorit. Jeg vil rejse til, hvor end den næste bog i rækken fører mig hen. Måske det er fordi, jeg aldrig kommer ud for landets grænser i den virkelige verden. Så er bøgerne ligesom blevet mit fiktive rejseselskab :) litteraturlistig@gmail.com

  SvarSlet
 34. Jeg læser hovedsagligt litteratur fra det 1900tallet. Jeg elsker bøger fra omkring 1 & 2 verdenskrig, og at se hvordan litteraturen ændrede sig efter.

  carolinethomsen92@gmail.com

  SvarSlet
 35. Jeg elsker at læse! og meget gerne om steder jeg selv har været. Men de bedste bøger er faktisk dem, der formår at gøre en periode, emne eller et sted, der ellers ikke interesserer mig, interessant og nærværende. Men denne bog ved jeg jeg vil elske - så håber jeg vinder.

  kogsghana@hotmail.com

  SvarSlet
 36. Jeg elsker amerikanske romaner som foregår i 1960'erne og frem til i dag.

  milroesen (a) gmail (dot) com

  SvarSlet
 37. Jeg bliver fanget af det meste, men tidsepoken omkring 1920 plejer altid at sig mig noget mere. Elsker historierne og stilen fra den tid, så din giveaway passer helt perfekt ;)

  maria.toftelund@gmail.com

  SvarSlet
 38. Elsker at læse om kærlighedsaffører hvor det foregår i skjul. Gerne under et forhold, hvor miljøet har betydning for bogens karakter og valg senere hen.. :)
  Agnethe Herskind
  Agnethe.herskind@oegnet.dk

  SvarSlet
 39. Der er noget helt særligt ved det at blive ført tilbage i tiden og pludselig befinde sig i et andet univers, selvom man sidder hjemme i lænestolen. :) Jeg elsker selv at læse bøger både fra og om 1920'erne og 1930'erne.

  Menika
  menikaisager@gmail.com

  SvarSlet
 40. Jeg elsker at læse bøger hvor du bliver bragt ind i andre mystiske verdener, hvor der er en hemmelig gade i London, en drage der dukker op midt ud af det blå, hvor der gemmer sig en fortryllet verden på den anden side af bymuren eller hvor et bibliotek har en hemmelig afdeling kun for troldmænd!

  Dog elsker jeg også Jane Austens fortællinger om 1800 tallet :) <3

  Kristine
  kristinewilcken@gmail.com

  SvarSlet
 41. Jeg kan ikke bare bestemme mig for et sted, én periode; det smukke er jo netop, at man i bøger kan komme hvor som helst, når som helst :)!
  gittewinneche@hotmail.com :)

  SvarSlet
 42. Det er lidt forskelligt med hvilken tidalder jeg bedst kan lide at læse om, da det har meget med selve historien i bogen at gøre. :)
  Men denne vil jeg vildt gerne læse!

  Kamilla N.

  kamillawn91@gmail.com

  SvarSlet
 43. Jeg elsker at læse om det gamle Egypten med alle deres faraoer og guder.

  denlilleverden@godmail.dk

  SvarSlet
 44. Årh, det var en svær en! Tænk at skulle vælge. Generelt kan jeg godt lide, når det er historisk fiktion. Men ellers er jeg begejstret for tiden under 2. Verdenskrig, 1800-tallet eller det gamle Egypten :)

  helenevester.dk
  helenevester@gmail.com

  SvarSlet
 45. Jeg kan godt lide at læse om autentiske ting og gerne fra mine bedsteforældres tid
  Lki@lobe.dk

  SvarSlet
 46. Jeg tror, at jeg holder mest af nutiden, altså at følge med i de nye bøger. Gerne også selvbiografier som f.eks. Natascha Kampusch. Jeg er generelt meget glad for spænding og at man kan bladre hen på en ny side og tænke "wauw!" :-)

  /Heidi
  heidi1608@hotmail.com

  SvarSlet
 47. Har lige læst " haren med ravgule øjne", den foregår i en spændende tid op til anden verdenskrig. Men alle tider er jo spændende at få indblik i, hvis bogen er velskrevet.
  Birthebrobeck@hotmail.com

  SvarSlet
 48. Det er meget forskelligt hvilke steder/tidsaldre jeg kan lide at læse om.. Kan simpelthen ikke vælge én ting da jeg netop elsker det med at man i bøgerne kan "forsvinde" ind i steder, tidsaldre og skæbner som er dét anderledes end vores egen..

  ZindyL@hotmail.com

  SvarSlet
 49. Den er svær for det kommer meget an på bogen. Men tror at jeg har en for-kærlighed og bliver draget til middelalderen, som jordens søjler af Ken Follett. sarahbodk@hotmail.com

  SvarSlet
 50. Jeg leser virkelig "godt blandet" - men er vild med alternative universer, som feks Harry Potter og ringenes herre. Ellers er jeg meget glad for "nutids" - det er alltid spennende!
  Historiske romaner, som går tilbage til 1800 tallet er også riktig godt... Og har ellers "lige" lest en serie om Isfolket, som er en slægtsserie der spinder sig fra 1581 og frem til "i dag"... :D

  trinesoppskrifter@gmail.com

  SvarSlet
 51. Jeg er klart mest til alternative virkeligheder som Harry Potters univers. Kæresten og jeg har for nyligt genset alle filmene, og jeg fik straks lyst til at give mig i kast med bøgerne igen :)
  du kan fange mig på lillemus.blog@gmail.com

  SvarSlet
 52. Jeg kan godt lide at læse om 1920'erne i Frankrig :)

  Mvh. Anna K. Eriksen
  anna.k.eriksen@hotmail.com

  SvarSlet
 53. Åh - jeg synes 1920'ernes Frankrig - eller 1950'ernes USA er spændende at læse om! :)

  Mvh. Anne - annehvelplund@yahoo.dk

  SvarSlet
 54. Jeg har læst mange bøger, men dem der har betydet mest for mig, er Ayla bøgerne Hulebjørnens klan, som følger Ayla fra hun er lille pige, til hun er voksen i istiden :)

  Pia
  piarotbl@yahoo.dk

  SvarSlet
 55. Jeg elsker bøger som er virkelighedsnær. Jeg elsker tanken om det kunne være sket i virkeligheden, når jeg sidder og læser.
  Den mest spændende tidsperiode vil nok være fra omkring 1800-tallet med Jane Austen og frem til omkring 1950.


  Jeanetterosenvind@gmail.com

  SvarSlet
 56. Jeg elsker at læse Jane Austen bøger og hele den tidsalder det indebærer! Har både bøgerne og de gamle film (synes ikke helt de nye lever op til bøgerne)!

  JulieM93@hotmail.com

  SvarSlet
 57. Jeg elsker de ældre kærligheds-romaner. Jane Austen, Emily Brontë og andres tid er en fantastisk tid at blive taget tilbage til, fordi det på en eller anden måde mere er så meget mere romantisk, end hvis det skete i dag - og jeg må jo indrømme, jeg er en sucker for gamle kærligheds romaner.

  Ida-haugaard@hotmail.com

  SvarSlet
 58. Der er mange spændende tidsaldre og steder, jeg siger 1920ernes Frankrig og 50ernes USA

  SvarSlet
 59. Der er mange spændende tidsaldre og steder, jeg må sige 1920ernes Frankrig og 50ernes USA = )

  wowmads123@live.dk

  SvarSlet
 60. Jeg elsker at læse om the victorian age i england, synes der er noget så fint og romantisk over den tid :)
  Maria w. Høyer, mariawh07@hotmail.com

  SvarSlet
 61. Jeg elsker fortællinger fra 1600/1700-tallet - gerne fra Amerika. Men har også en svaghed for de første 40 år af 1900-tallet.

  stine_bay@live.dk

  SvarSlet
 62. Det skifter lidt, men lige pt. dyrker jeg New York og helst i 1920'-1930'erne! Love it!

  benteskou@gmail.com

  SvarSlet
 63. Det er faktisk 1920'ernes Paris, som jeg holder allermest af. Jeg har læst mange bøger om og fra den periode, og jeg må have set filmen Midnight in Paris af Woody Allen mindst 10 gange. Kunstnerne, festerne og den let berusende stemning er så skøn at dykke ned i fra tid til anden. Jeg håber, jeg får mulighed for at blive klogere på Madame Hemingway og samtidig føle mig hensat til Paris.

  Tak for en rigtig god blog.
  Lea - leaharbo@gmail.com

  SvarSlet
 64. Åååhhh! So many choices, so little time! Det er alt fra (18)60ernes USA (læser pt Canada af Richard Ford som på trods af navnet OGSÅ foregår i USA), Janes Austens England, klassisk russisk 1800-tals litteratur, DDR-tiden såsom Tårnet af Uwe Tellkamp. Næste bog fra biblioteket bliver Mellem rødt og sort af Jan Guillou som jo meget ambitiøst beskriver et helt århundrede!

  SvarSlet
 65. Jeg elsker din måde at beskrive overgangen fra læserstadiet (i den grønne lænestol) til den fuldstændige fortabelse og indleven i en verden af ord og beskrivelser. Netop den stemning nyder jeg allermest at finde i rejsebeskrivelser fra en svunden tid. Ganske som Hemingways erindringer om forfattertilværelsen i min yndlingsby Paris i bogen "Der er ingen ende på Paris". Jeg blev så glad, da jeg genfandt den i min yndlingsgenbrugsbutik på besøg hjemme i lille Varde for nyligt. Jeg har også elsket at suge mig ind i både illustrationer og portrætter af Ebbe Sadolins "Vandringer i Paris". Hmmm, aner man et tema her? He he, man er vel frankolfil! Og lige nu er jeg som optakt til en tur til Kenya i fuld gang med Karen Blixens "Den afrikanske farm". Måske lidt klichéagtigt, men jeg nyder at kombinere de mere faktuelle guides med indblik i autentiske oplevelser og historiens vingesus....

  Kh Katrine

  SvarSlet
 66. Som passioneret 'frankofil' og franskstuderende elsker jeg at læse fransk litteratur, især om Paris. Har netop afsluttet Edwards Rutherfurds roman "Paris" og er gået i gang med Flauberts "følelsernes opdragelse', som formegentlig også vil komme til at give et fantastisk billede af Paris i 1800-tallet.

  Ser frem til at læse flere af dine boganmeldelser,

  Maria (mariachristinebm@gmail.com)

  SvarSlet
 67. i Italien i renascænsetiden
  har lige opdaget din blog i forgårs og er allerede helt forelsket i dine smukke beskrivelser og fantastiske boganmeldelser.
  emilietm@live.dk

  SvarSlet