mandag den 7. oktober 2013

“Never trust anyone who has not brought a book with them.”

Blogging er en sjov ting. Det er et medie, der tilbyder udvalgte glimt ind i fremmedes liv, tanker og hverdagsrutiner. Man læser andres ord, betragter deres billeder, og fletter alle brudstykkerne sammen til et helt indtryk af en person, man egentligt slet ikke kender. Og dog.
For sommetider er det de små ting, der gør forskellen. Dét at man ved, hvilke bøger andre læser, og hvilken forfatter de elsker. Dét at man genkender andres udtryksform og sædvanlige formuleringer. Dét at man er konstant inddraget i hverdagsstunder og problematikker på Twitter, Facebook og Instagram. Sommetider kan alle disse små ting efterlade en med følelsen af, at man kender en person, man aldrig har mødt eller set, men blot betragtet udefra gennem computerens vindue. 
I lørdags havde jeg æren af at møde nogle af personlighederne bag min daglige bloglæsning. Katja havde nemlig inviteret til bogbloggertræf, og pludselig fandt jeg mig selv siddende i et lokale fyldt med bogbloggere - hele tyve af slagsen.
Det var en fantastisk dag - ikke kun på grund af den tunge goodiebag med bøger, jeg slæbte med mig hjem, eller den ihærde indlevelse i en runde af bog-jeopardy, eller Katjas overdådige kagebord. Det var en fantastisk dag på grund af de mennesker, jeg mødte, og den snak der medfulgte. Der er noget særligt fint ved at få omdannet billeder til ansigter og ord til stemmer. Og det nød jeg.
Dagen var så gennemført og velarrangeret. Der var rig mulighed for snak, fjol, spisning og blogmæssig diskussion. Bog-jeopardy var en latterfremkaldende fin idé, der fik alle op af stolene, og fremkaldte både begejstring og hukommelsesmæssige frustrationer. Vi morede os med bog-puslespil, fantasy-spørgsmål og et bogligt landkort. Mit hold indhentede en 2. plads på trods af en komisk sløv start. Og hvor var det dog hyggeligt.
Da jeg begav mig hjem kl. 18, var det med et hoved summende af indtryk, en mave fyldt med kage, og et uundgåeligt smil på mine læber.

Tusind tak til Katja, som arrangerede alting så fint. Desuden har jeg også lånt tredje billede i dette indlæg af Katja, og på det ser I Maja, Andra og jeg, som er midt i en koncentreret bogudfordring.
De andre bloggere, der deltog var; Mathilde, Xenia, Sabrina, Marie, Katja, Gitte, Sabina, Tanja, Anna, Ingrid, Karin, Susanne, Simone, Irene, Kirstine og Ida

Min goodiebag var et sandt vidunder af sponsorerede læseoplevelser og akkompagnerende fornøjelser. Bogstakken indeholdt "Døden kører Audi" af Kristian Bang Foss fra Gyldendal, "NT" af Henrik Dahl fra People's Press, og "Delirium" af Lauren Oliver fra Politikens Forlag. "Delirium" er også resultatet af en byttehandel mellem Karin og jeg, da hun ejede den i forvejen.
Endvidere har Gyldendal også uddelt et sæt høretelefoner i samarbejde med Storytel, som sponsorerede et gavekort på 14 dages gratis prøvetid til deres lydbøger. Det er et tilbud, jeg glæder mig særligt til at benytte - jeg har altid været meget forbeholden overfor lydbøger, og har derfor aldrig rigtigt fået det prøvet af. Det er der dog rig mulighed for nu.
Desuden var posen fyldt med andre godter i form af hyggelige bogmærker og velduftende te - de perfekte tilføjelser til efterårets læsning. 

27 kommentarer:

 1. Ih, hvor er jeg glad for alle jeres indlæg der popper op og den glæde I viser frem for alle jeres læsere. <3 Det var en sand fornøjelse at have jer allesammen samlet denne gang, både nye og gamle. Og fantastisk at der blev taget så godt imod de nye tiltag. Det varmer mit hjerte, både bloggermæssigt, læsemæssigt og i det hele taget. <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Du havde simpelthen arrangeret det så flot, at det ikke undrer mig, der ikke er andet end glæde til overs for det :') Nøj hvor var det skønt. :')

   Slet
 2. Hvor ser det fint og hyggeligt ud. Jeg har også mødt nogle bloggere fra Aarhus, og det er virkelig hyggeligt at møde personer i regi af bloggen. Nu er min blog jo ikke en litteratur-blog, og din blog er den eneste indenfor den genre jeg læser, men jeg erklærer mig enig i din fine beskrivelse af, hvordan man ud fra brudstykker via bloggen og instagram - det sprog og de billede en person vælger at artikulere sig med - konstruerer en forestilling om personen bag bloggen. Ofte har billederne faktisk vist sig utrolig tæt mine forestillinger, når jeg så har mødt personerne i den fysiske verden.

  Jeg gad godt, der kom et blogtræf der kunne lokke dig herop til Aarhus eller mig ned til Odense - det kunne være så hyggeligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det bestemt også!
   Det er sjovt hvordan man via de sociale medier kan danne sig så komplette billeder af andre folks liv og væremåde. Og det er endnu sjovere, hvordan det rent faktisk ofte stemmer overens - som du siger.

   Det gad jeg virkelig også. Jeg har fulgt din blog så længe med stor glæde, og det ville være så rart en dag at møde dig. Hvis du nogensinde kommer forbi Odense, så råb lige højt.

   Slet
  2. Det vil jeg gøre! Og i lige måde, hvis din vej kommer til Aarhus :)

   Slet
 3. Det lyder (og ser ud) som en helt fantastisk dag! Virkelig en god ide. Jeg er specielt fan af det spil med det amerikanske kort og bøgerne. Det er jo helt gennemført, og vidunderligt med sådan en opbakning fra de forskellige sponsorer :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det bestemt også! Og det var så sjovt med bog-jeopardy og div. udfordring! (Faktisk vandt vi den på billedet, som gik ud på at placere bøger efter deres handlingssted.)
   Sådan en skøn dag - og du har helt ret, sponsoropbakningen er virkelig fin :)

   Slet
 4. Sikke en skøn idé med et bogbloggertræf og det må være spændende for jer at få ansigter på andre bogbloggere og lære dem mere at kende. Jeg har været til mange blogtræf - det er noget ganske særligt at møde dem, man ellers kun kender fra blogverdenen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var virkelig enormt spændende - du har helt ret i, der er noget særligt når blogverden og virkelig forenes. Fantastisk.

   Slet
 5. Uhhh, du har også fanget nogle gode billeder fra dagen! Og sikke en god beskrivelse af mødet med de mennesker, man netop på en gang kender ret godt og slet ikke. Tak for en hyggelig dag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Faktisk tog jeg kun fem billeder i alt - men det er dog altid noget, de så var brugbare!

   Og du har helt ret. Det er et paradoksalt bekendtskab; men nøj hvor var det hyggeligt! Selv tak for en skøn dag :)

   Slet
 6. Hvor ser det altså bare hyggeligt ud!

  - Anne

  SvarSlet
 7. Hvor ser det hyggeligt ud! Tillykke med andenpladsen ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hyggeligt er lige ordet! Og mange tak, hæhæ :p

   Slet
 8. Åhr misundelsen vokser for hvert af disse indlæg, det ser bare SÅ hyggeligt ud. Hvor er det bare et fedt koncept hende Katja sørger for ^^

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var bestemt også enormt hyggeligt! Og det er så flot arrangeret af Katja!

   Slet
 9. Hvor ser det bare hyggeligt ud ;) Bare det var mig ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja, jeg nød også at være med!

   Slet
 10. Rigtig hyggelig dag <3 Og det var også skønt at snakke med dig :) Synes det er så dejilgt at møde bogfolk man har skrevet med over nettet i virkeligheden og rigtig kunne snakke :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt enormt! :') <3 Og i lige måde!
   Du har helt ret, det er sådan en sjov oplevelse og rart endelig at få sat et ansigt på folk, man læser om dagligt :') ..

   Slet
 11. Det lyder virkelig til at have været en hyggelig dag. Jeg synes det er så fint at man som bloggere indenfor et bestemt interesseområde kan mødes og snakke om fællesinteresser - det er med til at skabe fællesskaber på tværs af helt nye platforme! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det bestemt også. Det er så overvældende, hvor givende blogging egentligt kan være. Det er fantastisk med det sælige fællesskab! :')

   Slet
 12. Ja det var skønt du gad at bytte med mig. Delirium passer også bedst i farven til de to andre bøger du fik. :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den gør den vist! Et godt byt på alle tænkelige måder ;)

   Slet
 13. Nøj, det ser ud til at have været en dejlig dag :) Det er altid dejligt at møde folk, som man har skrevet med over nettet i virkligheden.

  Jeg prøvede Storytel i sommers, og var som sådan glad nok for det. Jeg fik det dog ikke brugt så meget som jeg gerne ville. Da jeg var yngre elskede jeg at lytte til lydbøger, men jeg synes det er svært at finde ro til at sidde og lytte - og man skal også lige vænne sig til at lave ting mens man skal koncentrere sig om en bog. En svær balancegang synes jeg. Jeg glæder mig til at høre hvad du siger til det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var virkelig en skøn dag på alle tænkelige måder. Det er så rart at få sat ansigt på dem, man egentligt læser om dagligt.

   Jeg har også længe været en smule i tvivl om hele lydbogs-konceptet; netop fordi det kræver en slags passiv koncentration, som jeg ikke helt ved, om jeg overhovedet har. Men jeg elskede det også som barn - så det kunne da være skønt at give det endnu en chance. Jeg glæder mig til at få det afprøvet :)

   Slet