søndag den 8. december 2013

Konkurrence #8: Anden adventssøndag

Denne konkurrence er venligst sponsoreret af SAXO.


Selvom jeg aldrig har lært at elske Tolkiens Ringenes Herre-triologi på den måde, som jeg tilsyneladende burde, har jeg dog altid haft et blødt punkt for hans lidt mere komprimerede eventyrsfortælling, "Hobbitten". Med sine lidt lysere toner af eventyrsfærd, udlængsel og hjemme-følelse, er bogen langsomt vandret i mit hjerte, ligesom jeg troede, at Tolkiens fantasiverden slet ikke var for mig.
I anledning af decembers anden adventssøndag og den biografaktuelle filmatisering af "Hobbitten", har SAXO sponsoreret den misundelsesværdige jubilæumsudgave af den finurlige fortælling. Bogen er en dansk oversættelse, sirligt dekoreret med Tolkiens egne illustrationer og fyldt med alverdens detaljer. Den vil i sandhed pryde enhver bogreol. I kan læse meget mere om bogen lige her.

For at deltage i konkurrencen skal I blot skrive en lille kommentar til dette indlæg - fortæl gerne om I har læst Ringenes Herre/Hobbitten før, eller om I blot har nøjes med at se filmene. Husk også at skrive jeres e-mail, så jeg kan komme i kontakt med vinderen. I kan deltage i konkurrencen til og med d. 13/12, hvor jeg hurtigst muligt efter offentliggør den heldige vinder.

136 kommentarer:

 1. Jeg har læst Ringenes Herre, og set filmene, samt Hobbitten, men har faktisk aldrig fået læst Hobbitten. Jeg synes virkelig Hobbitten filmen var god, og ville elske at kunne læse bogen bag den!

  SvarSlet
 2. Dén vil jeg gerne vinde!!! Jeg har allerede læst den, men har kun sådan en bette paperbackudgave. Og skal selvfølgelig også ind og se filmen; Min kæreste, min lillebror og jeg går tit i biografen, og sidste år fik vi trukket bettebror med ind og se hobitten, og så blev han hooked og har også siden set ringenes herre filmene :) Så I år skal vi selvfølgelig ind og se 2'eren!
  gittewinneche @ hotmail.com

  SvarSlet
 3. Det eneste Tolkien jeg har læst, er Hobitten i tegneserieudgave, da jeg var meget lille. Det var måske på tide at give den en chance til, denne gang i "voksenudgave" ;)

  SvarSlet
 4. jeg har hverken set eller læst ringenes herrer, men jeg har altid haft lyst. jeg har dog lige lånt Hobitten filmen hjem, men jeg ville meget hellere læse bogen først.

  emiliethestarwarrior@gmail.com

  SvarSlet
 5. Uh den bog er så smuk.. Jeg elsker den verden og der er også allerede bestilt til at vi skal ind og se filmen på onsdag! Jeg glæder mig! Men som mange andre så har jeg heller ikke læst hobitten og vi sad faktisk og så første film i går og snakkede da om at vi burde læse selve bogen..

  SvarSlet
 6. Jeg har læst alle bøgerne (inkl Silmarillion), men er faktisk større fan af filmene. Peter Jackson & Co. har formået at skabe nogle mesterværker, der fuldstændig tager pusten fra mig, hver eneste gang jeg ser dem
  ~Iben
  boroughofbooks@gmail.com

  SvarSlet
 7. Hvor er den smuk. Den vil jeg frygtelig gerne vinde. Jeg har læst både Ringenes Herre og Hobbitten. Sidst nævnte flere gange. Og jeg elsker filmene. Ringenes Herre er mine absolutte yndlingsfilm, jeg knus elsker dem. :0) På lørdag skal jeg ind og se den næste film i Hobbitten og jeg glæder mig som et lille barn gør til en juleaften. Det er SÅ stort og så fedt at de film har den effekt på mig som voksen. Det er jeg dem evigt taknemmeligt for.
  mail@karinhald.dk

  SvarSlet
 8. Har desværre ikke læst bøgerne, endnu ;)
  Elsker filmene både LOTR og Hobitten, at vinde Hobitten, ville være den perfekte måde at gå i gang med bøgerne på!

  trinelb@yahoo.dk

  SvarSlet
 9. jeg har læst hobitten, men har stadig ringenes herre til gode. jeg har lidt undgået filmene, så det bliver mere spændende at læse bøgerne.
  /Nina, nin_279@hotmail.com

  SvarSlet
 10. Nøøøøj hvor er den smuk. Den ville jeg smadder gerne vinde
  Jeg har læst hobbitten og jeg elsker den. Elsker også filmen, og glæder mig til at se den nye.
  Jeg har ikke læst ringenes herre men har set filmene og de er så gode

  samhain4000@gmail.com

  SvarSlet
 11. Nej sikke en fin version!
  Jeg har læst Hobbitten, men ikke set filmene. Og set Ringenes Herre, men ikke læst bøgerne ;) Så det kunne være jeg snart skulle bytte det rundt og få læst og set det hele.
  carolinethomsen92@gmail.com

  SvarSlet
 12. Jeg har læst Hobitten 2 gange, men på trods af det er jeg aldrig kommet i gang med Ringenes Herre. Jeg tror jeg har set lidt af den første film, men ellers har jeg faktisk heller ikke set filmene. Jeg har både bøger og film stående herhjemme og jeg håber at jeg en dag får taget mig sammen til både at læse og se hele serien.

  SvarSlet
 13. Jeg elsker Ringenes Herre bøgerne og filmene. Bøgerne bruger jeg faktisk som sådan en back-up bog, hvis jeg er kørt træt i det læsestof jeg er igang med eller trænger til at læse noget andet, sidder der altid et bogmærke i en af ringenes herre bøgerne, og jeg snupper et par sider af Tolkiens univers inden jeg fortsætter anden læsning. Det er egentligt sjældent at jeg finder dem frem, men det er bare hyggeligt altid at være igang med Ringenes Herre. Jeg ejer faktisk ikke Hobitten, så dette ville være en fantastisk bog at vinde.
  sarahbodk@hotmail.com

  SvarSlet
 14. Denne bog ville pynte så fint på min reol - det betyder altså meget, hvordan bogen ser ud! Jeg er jo helt forelsket i din smukke bogfyldte reol :)
  Jeg er endnu ikke nået til at læse Ringenes Herre-bøgerne, så det ville jo hjælpe at vinde Hobitten :)

  Mvh. Mette / mettenissen86@gmail.com

  SvarSlet
 15. Denne bog ville pynte så fint på min reol - det betyder altså meget, hvordan bogen ser ud! Jeg er jo helt forelsket i din smukke bogfyldte reol :)
  Jeg er endnu ikke nået til at læse Ringenes Herre-bøgerne, så det ville jo hjælpe at vinde Hobitten :)

  Mvh. Mette / mettenissen86@gmail.com

  SvarSlet
 16. Jeg har set alle tre Ringenes Film, og (selvfølgelig) endte jeg med at tude til sidst i filmen ;-)
  offentliganna@gmail.com

  SvarSlet
 17. Uh, sikke en god konkurrence!
  Jeg har kun læst og set Ringenes Herre trilogien, så det er lidt en selvfølge at jeg også skal have læst og set Hobbitten!
  Det ville være en dejlig juleoverraskelse :)
  Ha' en dejlig december alle sammen.
  Maja_trier@hotmail.com

  SvarSlet
 18. Sidst jeg læste Hobitten var da jeg var 12, men jeg har læst og set Ringenes Herre mange gange og skal snart ind og se den næste Hobitten film. Jeg ville elske at vinde denne udgave, da jeg selv er illustrator og har en forkærlighed for illustrerede bøger. At det så er Tolkien selv der har illustreret den er da endnu mere sejt! Jeg håber jeg selv kommer til at illustrere en bog en dag :)

  SvarSlet
 19. Jeg har læst både Ringenes Herre og Hobitten, men fandt dog at Ringenes Herre blev en smule langtrukken og den var ærlig talt lidt svær at komme igennem. Derimod var Hobbiten meget nemmere og også hyggeligere at læse.
  Mit eneste problem er bare, at både Ringenes Herre og Hobbiten er mine forældres bøger, og nogle meget gamle og slidte eksemplarer. Derfor kunne det være så rart at have min egen udgave, især en så flot som denne.
  Nille1910@hotmail.com

  SvarSlet
 20. Jeg har læst alt af Tolkien og er stor fan:-) I disse dage nyder jeg julemandens breve:-)

  SvarSlet
 21. Det lyder ikke just som at være den bedsts egnet børnebog, men ikke desto mindre fik jeg læst Hobitten op af min onkel, da jeg var en lille pige, så den har altid stået mig meget nær. Personligt foretrækker jeg at læse børnebøger og eventyriske fortællinger, men ingen har endnu kunne givet mig samme sus i maven som Hobitten. Der er bare nogle helt specielle minder koblet til den bog for mig. Ironien er, at jeg aldrig har været indehaver af den selv. Så det kunne være en fantastisk julegave at få :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Min e-mail er forresten: bymichellea@hotmail.com

   Slet
 22. Jeg har både læst og set Hobbitten/Ringenes Herre og jeg er helt klart en stor team-tolkien! ;)
  Jeg ejer allerede den smukke udgave af bogen der, men jeg kaster alligevel et lod i puljen, for jeg kender en der vil blive rigtig glad for den!

  Maja-wh@hotmail.com

  SvarSlet
 23. Jeg har hverken læst eller set nogle af dem, så det kunne være vildt spændende at vinde bogen og komme igang :)

  kathrinems96@gmail.com

  SvarSlet
 24. Sikke en smuk udgave af bogen!
  Jeg har desværre aldrig læst nogle af bøgerne, selv om Ringenes Herre trilogien står og venter på min bogreol. Jeg vil dog gerne læse Hobitten før jeg går igang med de andre, men har desværre ikke en udgave af denne endnu (;

  Celine
  celine-hein@hotmail.com

  SvarSlet
 25. jeg har læst Hobitten og enkelte uddrag fra Ringenes herre. Jeg har aldrig fået set Ringenes herre på film men hobitten var jeg da i biografen at se :)

  anne-p@hotmail.dk

  SvarSlet
 26. Jeg har læst Hobitten hver eneste sommer så længe jeg kan huske, det er blevet en dejlig lille tradition :-) Bilbo's eventyr holder jeg altid af at vende tilbage til. Det er en drøm at eje så smuk en udgave at kunne falde i stave over :-)
  Kristine, krisetp@hotmail.com

  SvarSlet
 27. Jeg har læst Hobbitten på dansk og elskede den så meget, at jeg fluks bestilte alle tre Ringenes Herre på engelsk. Men jeg måtte give op efter ca. 100 sider, og er aldrig kommet videre. Glæder mig til den dag, hvor jeg er voksen og tålmodig nok til at sætte mig ned og få læst dem i håb om at de kan leve op til mine forventninger fra Hobbitten. Jeg ville derfor elske at genlæse denne fine version, inden jeg atter begiver mig i krig med Ringenes Herre-triologien.
  Filmene har jeg heller aldrig fået set, da jeg generelt helst vil læse bøgerne først!

  sarah.krogh.iversen@hotmail.com

  SvarSlet
 28. Jeg har faktisk aldrig fået kæmpet mig igennem hverken filmene eller bøgerne om Ringenes Herre. Den eneste af bøgerne jeg har fået læst er Hobitten. Men en oplagt mulighed for måske at få åbnet dette univers, ville da oplagt være sådan en fin bog som denne. :-)

  Mvh
  Camilla, pedersencamillalouise@gmail.com

  SvarSlet
 29. Jeg må skammeligt indrømme, at jeg aldrig er kommet igennem Ringens Herre serien. Jeg har læst første bind, og påbegyndt nummer to et hav af gange, men jeg må altså erkende, at de ikke fanger mig. Men jeg vil læse dem en dag, det er jo en klassisker, og når jeg er så vild med film-boxen, synes jeg de skal læses. Hobitten derimod, har jeg læst en enkelt gang, og synes er en rigtig sød og meget mere overskuelig historie. Glæder mig ualmindelig meget til at se anden del i biografen, og overvejer at genlåne bogen, som jeg har læst en enkelt gang før. Så er jeg helt opdateret, når jeg rammer bio-sæderne (:

  - Anne

  SvarSlet
 30. Jeg har forsømt Ringenes Herre en smule, og prøver at komme efter det, og har længe gået og sukket efter lige netop denne udgave af Hobitten, og det ville være en drøm at have den stående på hylden. Den vil være et sandt pragteksemplar! ;)

  - stineingrid@gmail.com

  SvarSlet
 31. ceniaguldstrand@live.dk

  Har set alle filmene og venter spændt på anden del af Hobbitten kommer ud. Har også de tre Ringenes Herre bøger, men mangler liiiige den der, som kunne se rigtig fin ud på min bogreol! :)

  SvarSlet
 32. Jeg har ikke læst nogen af Tolkiens bøger, men er vild med filmene. Ville elske at læse Hobitten her til jul! :)

  johannapoulsen@gmail.com

  SvarSlet
 33. Tolkien er en af de få forfattere, hvor jeg har ladet mig intimidere af en uklar viden om hvor vidt orginianl sproget ville være for meget for mig. Jeg er vokset op med engelsk i hjemmet, og kunne det før dansk, men alligevel har jeg læst Eventyret om Ringen på dansk af netop denne frygt for at blive tabt af gammel engelsk sprog. Derfor kunne jeg godt tænke mig at vinde Hobitten, (coveret er jo også smukt!) så jeg kan få læst den (hvilket jeg ikke har, og jeg skammer mig lidt, for jeg ELSKER universet og alle filmene produceret af Peter Jackson). Jeg har i sinde at læse alle Tolkiens bøger, både på engelsk og på dansk, men først skal jeg opstøve de engelske i de smukkeste versioner muligt.

  Mvh. Natasja/npgrossman@gmail.com

  SvarSlet
 34. Ringenes Herre er alle læst, men nu mangler jeg Hobitten - filmen er set, men jeg må også få læst den bog!

  Clara_gleerup@yahoo.dk

  SvarSlet
 35. Jeg er desværre aldrig kommet helskindet igennem. Har forsøgt mig flere gange med at komme igennem Ringens Herre, men falder altid af hesten hen ad vejen. Det afholder mig dog ikke for at prøve igen og igen. Hobitten har jeg aldrig læst, men lyttet på lydbog. Det var en rigtig god og hyggelig oplevelse (:
  Det kunne dog være fedt, at få den ægte vare i hånden.

  - Kit

  SvarSlet
 36. De er alle læst mange gange i løbet af mine teenageår! Rigtig mange gange...Nu skal jeg have genlæst dem igen så denne gave ville være en kærkommen ven til samlingen :-) Glædelig 2. advent!

  SvarSlet
 37. Min email er: mariannething@gmail.com

  SvarSlet
 38. Jeg har indtil videre kun set filmene!
  Men jeg har haft bøgerne stående siden jeg var 11, så jeg burde egentlig snart få taget mig sammen og læse dem!

  Glædelig 2. advent!

  rikkestavski@gmail.com

  SvarSlet
 39. Jeg læser Hobbitten hvert år i efterårsferien, det er en tradition gennem efterhånden mange år. Jeg læste den første gang da jeg gik i 3. klasse. Min veninde fik den læst op af sine forældre, men mine forældre var ikke læse-historier-typen, så jeg læste den selv. Og således blev en fantasynørd født... :D
  Jeg læser i øvrigt stadig den selvsamme udgave, printet i 1966. Da jeg flyttede hjemmefra fik jeg nemlig både Hobbitten og Ringenes Herre med fra mine forældres bogreol.

  Kh. Anna/annajoy85@hotmail.com

  SvarSlet
 40. Jeg synes, at 'Ringenes Herre' bøgerne var svære at komme igennem. Jeg var tretten år gammel, da jeg læste dem. Måske skulle jeg give dem endnu en chance, nu hvor jeg er blevet {en del} ældre :-) 'Hobbitten' var tilgengæld min yndlingsbog dengang - og den står stadig højt på yndlingslisten. Vi har to eksemplar af den herhjemme, så jeg ønsker ikke at deltage i konkurrencen. Det ville være lidt unfair. Jeg håber, vinderen kommer til at elske den. :-)

  SvarSlet
 41. Jeg har læst "Ringenes Herre" bøgerne, men aldrig "Hobbitten" desværre. Nu var måske en god mulighed.
  Glædelig jul ;)

  SvarSlet
 42. Åh, den er så smuk. Brød mig desværre ikke rigtig om bogen, så jeg snød og læste den som graphic novel i stedet. Ikke min kop te, desværre. Men, men, men! Jeg ved, at kæreste ville blive såååååå glad for den. Og jul er vel tid til at give?! :D

  ireneejensen@hotmail.com

  SvarSlet
 43. Hvor er det en lækkerbisken af en præmie....:-)
  Jeg er stor fan af hobitten pg ringenes herre selvfølgelig også.
  Har set den første hobitten film, kan næsten ikke vente med at se 2 eren og bogen har jeg læst flere gange.

  Julehilsen fra
  Katrin

  katrin@greencat.dk

  SvarSlet
 44. Da filmene kom og *alle* kom ud fra biografen og pludrede "og så ender den bare med at han står på et BJERG! - jeg kan slet ikke vente til 2'eren kommer!" besluttede jeg mig for, at jeg ikke ville se filmene før jeg havde læst bøgerne. Læste dem alle tre i rap og elskede dem! Men eftersom jeg havde læst dem i rap, var ikke end gang 2'eren udkommet endnu, så jeg besluttede mig for at jeg ikke ville se dem før alle tre film var udkommet.. ..jeg er så bare aldrig kommet i gang med at se filmene.. Mere eller mindre alle går lidt i spåner, når jeg fortæller det, men ja.. Tror det ender med en tur i sommerhus, hvor vi bare bruger en hel weekend på at se dem (for ja, kæresten har selvfølgelig alle tre i "Extended Version" og what not)..
  Men Hobitten har jeg aldrig læst - og har heller ikke set den første film.. Igen nok fordi jeg bliver lidt kontrær når alle mener at det er et must-see :) Men har tit tænkt at bogen skulle læses; bare for at holde stilen ;)
  Noget HELT andet - så lige det her kort og tænkte at det kunne være noget for en bogelsker som dig: http://www.wearedorothy.com/shop/book-map-original-open-edition
  God jul!

  SvarSlet
 45. Åh! Hvor er det dog en fantastisk smuk bog! Jeg har altid drømt om at forsvinde ind i Tolkiens univers på skrift, men har desværre ikke nået dette endnu (der er så ufatteligt mange bøger på min tbr-liste, at det er svært at tage hånd om!)
  Jeg elsker til gengæld Ringenes Herre filmene og glæder mig som et lille barn til at se den nye Hobbitten film i den kommende uge.
  Det er en fantastisk idé med advents-udtræknng - en ekstra hyggelig ting at se frem til her i den eksamenstravle december :)

  Mail: valboell.amanda@gmail.com

  Hav en dejlig 2. søndag i advent, Rikke!

  SvarSlet
 46. Den bog er simpelthen så flot! Den ville jeg ikke have noget imod at have stående på min boghylde. Jeg har godt nok ikke læst noget af Tolkien endnu men det skal jeg helt sikker snart

  Mail: malou424@hotmail.com

  SvarSlet
 47. Jeg har set/lest Ringenes Herre - men har aldrig fået taget mig sammen til at gøre det samme med Hobitten! Det ville da være perfekt at læse denne;) Vil dog vente med at se dem til alle filmerne er ude..

  trinesoppskrifter@gmail.com

  SvarSlet
 48. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 49. Den bog er simpelthen så smuk og mangler i min reol ved siden af trilogien. Det er vel ved at være mere end 10 år siden, jeg læste min mors udgave af Hobbitten, så det er passende at genlæse den snart. Krydser fingre!
  menirtak(at)gmail.com

  SvarSlet
 50. Jeg må indrømme, at jeg aldrig har hverken set filmene eller læst bøgerne. Jeg nåede halvt ind i den første film, hvorefter jeg stoppede, fordi den kedede mig bravt. Jeg tror dog mest af alt det skyldes, at jeg slet ikke var i humør til den på det tidspunkt. Bøgerne vil jeg helt sikkert også have læst på et tidspunkt. Jeg føler bare, det er et univers, jeg bliver nødt til at opleve på et tidspunkt :)

  funny94girl@hotmail.com

  SvarSlet
 51. Jeg gik godtroende igang med Hobitten på engelsk i en alder af tretten år, men det var en alt for stor mundfuld. Har set alle de nuværende film, og skal ind og se Hobitten del 2, d. 13. dec. Glæder mig!
  emmaviborg@gmail.com

  SvarSlet
 52. Jeg vil så gerne have læst bøgerne - det er på min bog-bucketliste :-)
  Ih, hvor jeg håber, at jeg vinder den!
  Rigtig glædelig 2. søndag i advent
  Kh Nanna
  Nanna_munk@hotmail.com

  SvarSlet
 53. Jeg elsker filmene, de er så fantastiske! Jeg har aldrig fået læst bøgerne, men ville virkelig gerne! :)

  SvarSlet
 54. Jeg har set brudstykker af filmene, hvis de har været i fjernsynet og faldt blandt andet i søvn til to'eren en af de sene nattetimer, haha, men jeg har altid haft den holdning, at bøgerne skal læses, før jeg ser filmene. Jeg har Ringenes Herre-trilogien til at stå på min hylde, men jeg har endnu ikke fundet tid til at læse dem endnu, selvom jeg regner med at gå i gang med dem, når jeg har læst nuværende og den næste bog på min liste. Jeg glæder mig og er meget spændt på at træde ind i det spændende univers!

  SvarSlet
 55. Jeg læste de tre Ringenes Herre bøger for et par år siden efter at have set filmene, og var ligesom dig ikke helt så begejstret for bøgerne som så mange andre lød til at være... Har dog aldrig fået læst Hobbitten, selvom den er på min to-read-liste. Har set den første Hobbitten film, og datoen er allerede fastsat for hvornår jeg skal se den næste, hvilket jeg glæder mig til. Så håber bogen kan fange mig lige så godt :) udgaven man kan vinde her er i hvert fald helt utroligt fin, så jeg krydser fingre :)

  karinalindxd@hotmail.com

  SvarSlet
 56. Jeg har faktisk hverken set eller læst Hobitten eller Ringenes Herre. Jeg har altid synes at det var lidt for stor en mundfuld at skulle give sig i kast med (i hvert fald Ringenes Herre),og så har det univers måske egentlig heller aldrig rigtig sagt mig noget, men din beskrivelse ramte plet. Nu har jeg lyst til at læse den!

  //Lisa (lisa@dueslag.dk)

  SvarSlet
 57. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 58. Jeg har aldrig læst hverken Ringenes Herre eller Hobbitten, men jeg har set Ringenes Herre en million gange og det er nogle af mine yndlings film. Jeg så den første del af Hobbitten i biografen og skal snart ind og se anden del. Har altid snakket om, at jeg gerne vil læse den! :D

  kroelle@live.dk

  SvarSlet
 59. Jeg har kun set filmene, men synes de er fantastiske, så ville gerne læse bøgerne, hvis jeg engang får tiden til det :)

  SvarSlet
 60. Jeg elsker, ELSKER Ringenes Herre og Hobbitten! Ringenes Herre er mine yndlingsbøger (og Tolkien min yndlingsforfatter). Hvis bare jeg kunne finde tiden til det, ville jeg nok være en af dem som læser dem hvert år. Oveni er jeg også rigtig glad for Peter Jacksons filmatisering af hele serien og sidder pt. og er ved at sprænges at forventning til jeg skal ind og se den nye Hobbitten film på tirsdag (hurra for midnatspremiere og undervisningsfri-dage!). :D

  regitze@rokkedahl.eu

  SvarSlet
 61. Jeg har set Ringenes Herre mange gange, men aldrig læst nogle af bøgerne. Har også set Hobbitten, som var ret god og det kunne være spændende at læse bogen.

  mc_heer@hotmail.com

  SvarSlet
 62. Indtil videre har jeg hverken set Hobitten eller Ringenes Herre, men jeg ser meget frem til at skulle se den nye film med Hobitten i næste måned - jeg har udelukkende hørt godt om dem, og de fleste siger, at bøgerne er bedste, så jeg har helt klart planer om at få dem læst :-)

  Forsat god søndag/advent!

  Ann-Sofie Steffensen // fie-95@hotmail.com // writerswonder.blogspot.dk

  SvarSlet
 63. Sikke en fantastisk smuk udgave!
  Uha, det er jo efterhånden mange mange år siden jeg læste Hobitten - og elskede den! Derimod kunne jeg ikke færdiggøre triologien og måtte stoppe midt i bog 2. Jeg ville elske at læse bogen igen, efter så mange år, og hvor jeg ikke er en lille teenager mere :)
  Glædelig 2. advent.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hov, min mail er: kristinewilcken@gmail.com

   Slet
 64. Hold nu op det er en lækker bog, som jeg gerne vil prøve at holde i mine hænder - og læse naturligvis. Lige som dig har jeg ikke helt fået Ringenes Herre ind under huden (som mange andre tilsyneladende) men jeg er helt klar på at give det et nyt forsøg med dette pragteksemplar af en bog : )
  mail@stjernekyz.dk

  SvarSlet
 65. Jeg har både læst bøgerne og set filmene, og selvom bøgerne er gode, må jeg indrømme at jeg mener filmene er bedst. Det har noget at gøre med de utallige forskellige navne der bliver nævnt, og slægter der er svære at hitte rede i. Filmene er bare en smule mere overskuelige. Jeg har dog aldrig læst Hobitten, og det kunne da helt sikkert være en hyggeligt ferie-beskæftigelse.

  Caroline K
  carolinekj2@hotmail.com

  SvarSlet
 66. Sikke en smuk præmie.
  Jeg har Ringenes Herre stående i reolen, og jeg har selvfølgelig også læst dem. Hobitten har jeg aldrig læst, men det vil jeg forfærdeligt gerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hov, jeg glemte e-mail-adressen. Den er: gbp_1@hotmail.com
   - Christinna Ciric

   Slet
 67. Jeg har set både Ringenes Herre-filmene og Hobbitten, men har aldrig fået læst bøgerne. Forsøgte mig vist en gang med den Ringenes Herre, men gik meget hurtigt i stå. Men så vidt jeg har forstået, skulle Hobbitten være noget lettere at gå til, og med sådan en flot udgave vil man da næsten ikke kunne lægge den fra sig :)

  Mail: mathilde_strandberg@hotmail.com

  P.S. Glædelig 2. søndag i advent :)

  SvarSlet
 68. Jeg har endnu ikke læst Ringenes Herre-trilogien (I'm a disgrace, I know), men jeg har læst Hobitten. Tolkiens univers er så gennemført; elversproget, væsenerne, detaljerne. Denne udgave af Hobitten er jo en hel skønhed, som virkelig vill pryde bogreolen! :)
  overgaardliv@gmail.com

  SvarSlet
 69. Det er simpelthen den yndigste bog! Jeg har selv læst og genlæst (!) alle bøgerne et væld af gange, så mange at jeg ikke længere kan tælle det på to hænder, og jeg nyder hver eneste genlæsning, sætning og ord.

  SvarSlet
  Svar
  1. windsweptwishes [a] hotmail [dot] com

   Slet
 70. jeg har aldrig læst de bøger men jeg kunne egentlig godt tænke mig det - alle siger jo at de er så gode så der må jo være noget om det :D

  // Maibritt

  SvarSlet
 71. Da jeg var 11-12 år og i spænding ventede på den næste Harry Potter-bog, forsøgte jeg mig med Hobitten, men det blev et meget kort bekendtskab. Der var ikke noget, der kunne fylde Harry Potter-tomrummet, men måske Hobitten skulle have en ny chance?
  dite.kamper@gmail.com

  SvarSlet
 72. Jeg har faktisk læst Ringenes Herre bøgerne. Jeg fik kæmpet mig igennem den på grund af min store kærlighed til filmene - men de skuffede lidt. De var for lange og indviklede til mig, ihvertfald dengang (det er vist 2-3 år siden). Hobbitten derimod har jeg stadig til gode, og jeg håber når jeg engang får den læst at den får mig til at elske tolkien!

  linenuller@gmail.com

  SvarSlet
 73. Jeg har læst både ringenes herre triologien og hobbitten, og jeg er helt forelsket i Tolkiens verden. Ringenes herre bøgerne er dog mere tinge at komme igennem end hobbitten er, så derfor er det faktisk også et af de tilfælde, hvor jeg er mere til filmatiseringerne end bøgerne - jeg elsker filmene, og synes det er helt fantastisk at se en af mine ynglingsuniverser udspille sig på det store lærred - så derfor glæder jeg mig også rigtig meget til at se den nye del af Hobbitten i den kommende uge!

  Mvh - og skøn blog - fra Maria W. Høyer, mariawh07@hotmail.com

  SvarSlet
 74. Jeg har læst dem alle.
  Jacobsen.betty@gmail.com

  SvarSlet
 75. Jeg har aldrig læst Ringenes Herre. Jeg forsøgte mig med den første, men kunne ikke engang tygge mig igennem den første tredjedel. Dog mindes jeg svagt, at jeg læste Hobitten, da jeg gik på efterskole. Jeg husker ikke historien særlig godt, så det kunne være sjovt at genlæse den ;-)
  stinebay85@gmail.com

  SvarSlet
 76. Ej, den vil jeg virkelig gerne vinde. Jeg fik den læst højt som godnatlæsning da jeg var omkring de ti år og har elsket bogen lige siden. Selve bogen er dog endt på min søsters reol så det ville være fantastisk at vinde en så flot kopi til min reol. Glæder mig til selv at læse den højt for mine børn en dag.

  SvarSlet
 77. Ej, den udgave er simpelthen fantastisk! Jeg har læst Hobbitten, og synes det er et rigtig dejligt eventyr. I Ringenes Herre-serien må jeg, med skam i stemmen, indrømme at jeg kun har læst første bind. Da jeg endelig blev færdig med den synes jeg den havde været så hård at komme igennem, at jeg besluttede mig for at vente med at læse de to næste. Det er så ved at være nogle år siden nu (!). Jeg har dog stadig de bedste intentioner om at prøve igen på et tidspunkt. Filmene er jeg ret vild med. Det er jo en fantastisk historie og et helt igennem eventyrligt univers.

  sidselbuchodgaard@gmail.com

  SvarSlet
 78. Sikke en smuk bog. Forsiden har lidt Mumi vibes over sig.

  SvarSlet
 79. Det tog mig tre forsøg, men så kom jeg også ordentlig i gang med Hobbitten og fandt ud af, at det er en skøn bog. Faktisk så skøn at det har givet mig lyst til at læse Ringenes Herre også. Det havde jeg ellers afskrevet, fordi jeg har set filmene (som jeg elsker) og tænkte, at jeg så ikke behøvede bøgerne...men dem behøver jeg også nu...

  SvarSlet
 80. Jeg vil super gerne læse bogen, men har kun set filmene - som jeg synes er SÅ gode. Håber jeg er den heldige!
  Sandra R. Jensen / Sandrarytterjensen@hotmail.com

  SvarSlet
 81. Jeg har set filmene og var tossevild med dem, men jeg er aldrig nået til at læse dem desværre.
  Skøn konkurrence og god 2. søndag i advent til dig!
  hulgaard92@hotmail.com

  SvarSlet
 82. Ej hvor pudsigt, så sent som i morges spurgte min kæreste mig, om vi skulle tage ind og se den i biografen (han har aldrig inviteret mig i biografen haha)
  Nu har jeg så aldrig set den første film og ej heller læst bøgerne, så det vil da være en perfekt start at læse denne :-D
  Cilleis@live.dk

  SvarSlet
 83. Jeg har set alle Ringenes Herre filmene + Hobitten første del, og jeg regner med at jeg skal ind og se Hobitten 2 del i løbet af den kommende uge. Bøgerne har jeg stadig til gode, og det ville derfor passe mig perfekt, at få mulighed for at begynde med Hobitten :) Rigtig glædelig jul.

  SvarSlet
 84. Det her ville være sådan en fantastisk julegave til mig selv - især fordi jeg ELSKER "Hobbitten," da min mor læste den op for min bror og jeg da vi var børn. Selvom den har et helt speciel sted i mit hjerte må jeg til gengæld også indrømme, at det eksemplar jeg har ikke engang er min egen. Har muligvis nappet den med fra min mor der, ligesom jeg selv, er ekstrem påpasselig med at låne sine bøger ud - også til mig. Derfor ville det være så fedt at have min egen OG at kunne give min mor hendes bog tilbage. :-)
  Tak for at bringe så mange gode anmeldelser og anbefalinger ud på internettet - jeg har ihvertfald fået brugt det til meget og jeg må da også indrømme, at fx "The Literary Cure" er kommet på årets ønskeliste!

  Mvh,
  C.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu glemte jeg selvfølgelig min email - UPS! Her er den: lentalsoup@gmail.com

   Slet
 85. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 86. Jeg har set filmene, men aldrig læst dem - vil elske at få lov at læse lige præcis den der udgave - nej den pæn :) Mvh Theresa - theresa_yde@hotmail.com

  SvarSlet
 87. For længe længe siden gravede jeg min fars gamle version af denne bog op fra gemmerne og begyndte på den. Jeg tror dog jeg var for ung til den verden der blev åbnet for mig - jeg blev hvertfald aldrig færdig med den. Siden dengang har jeg haft dårlig samvittighed over ikke at have læst den færdig og dette kunne jo, hvis jeg er heldig nok, være en god mulighed for at få den læst.
  idamoelmer@gmail.com

  SvarSlet
 88. Jeg elsker elsker elsker Ringenes Herre triologien på film, har dog aldrig fået læst bøgerne. Jeg ser desuden frem til snart at se den nye hobbitten film, der har præmiere lige om lidt :)

  totrefirefem@gmail.com

  SvarSlet
 89. Åh nej den her bliver jeg simpelthen NØDT til at vinde, jeg ELSKER Ringenes Herre-universet og Hobbitten ligeså. Har læst Hobbitten rigtig mange gange, og min gamle ødelagte bog kunne godt trænge til en aflastning fra denne smukke én. Håber det bliver mig :-)

  stine811@hotmail.com

  SvarSlet
 90. Jeg er ret vild med Ringenes Herre, men har aldrig læst / set hobitten..
  og nu har jeg bestemt mig for at vente med at se Hobitten-filmene, til jeg har læst bogen :-)
  Så denne fine udgave ville være perfekt til at få indblik i Hobit-universet..

  / Lotte (liselotte.hansen7@gmail.com)

  SvarSlet
 91. Jeg elsker Tolkiens univers. Var så heldig engang at finde alle ringenes herre bøgerne til 10 kr. stk. i Netto.. Jeg har dog endnu ikke fået dem læst, da jeg får lyst til at se filmene hver gang jeg prøver, tænker at det ville være godt at starte med Hobbitten :)

  Cecilie.borgund@gmail.com

  SvarSlet
 92. Jeg ejer alle tre Ringenes Herre bøger, men har indtil videre kun læst lidt af et'eren. Jeg synes det er meget svært, at kæmpe sig igennem den, så jeg håber at Hobitten, vil være et bedre valg for mig. :)

  SvarSlet
 93. læste selv for første gang Hobitten i 5 eller 6 klasse, og lige siden har jeg elsket den bog. Den er blevet læst og genlånt en del gange, da jeg ikke selv ejer bogen. Men det kan været at jeg er så heldig at få lov til det nu.

  terese.k@live.dk

  SvarSlet
 94. Jeg har gentagne gange forsøgt at læse Hobitten. Jeg tror, det er det rette tidspunkt og den rette stemning, der har manglet, mere end det er skrivestilen, der er noget glat med for mig. Jeg har nydt at se alle filmene, og jeg tror, bogen skal have en chance igen her i vintertiden, hvor elementerne raser udenfor. Det passer vist meget godt :-)

  Mange juletanker
  Katrine

  SvarSlet
 95. Camilla Kristensen9. december 2013 kl. 14.08

  Jeg har ikke meget erfaring med Tolkien - hverken Ringenes Herre bøgerne eller filmene siger mig specielt meget, men jeg vil meget gerne prøve kræfter med Hobitten :-)

  millah@live.dk

  SvarSlet
 96. Jeg har altid elsker Ringenes Herre - læste dem gerne hver sommerferie, da jeg gik i folkeskole. Jeg læste Hobbiten en del år senere, men er vild med universet - den fantasi og arbejde der er lagt bag er fantakstisk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Reginamarie22@hotmail.com

   Slet
 97. Stor stor fan af LOTR g har læst alle tre bøger. Hobitten har jeg dog til gode, men har da set filmen og skal også se fortsættelsen på onsdag ; ) Jubiii
  KH Rikke
  rikke_bruunjensen@hotmail.com

  SvarSlet
 98. Dejlig præmie
  lki@lobe.dk

  SvarSlet
 99. Jeg er kæmpe fan af LOTR men nok mest af filmene. Har aldrig læst hobbitten og må indrømme at jeg ikke kan forstå hvordan den lille bog kan laves til 3 film, men skal nok have læst bogen før det giver mening :-)
  Kh Stine Bb, bjs_bis@hotmail.com

  SvarSlet
 100. Jeg har for nyligt læst Hobbitten, og den tog mig med storm. Jeg elsker det eventyrlige univers og J.R.R. Tolkiens måde at skrive den på. Det er uden tvivl en af mine store favoritter, og den står højt på min ønskeliste :)

  SvarSlet
 101. Selvfølgeligt er det blevet læst først. Der er få ting værre end at finde ud af at man har set en film, der er baseret på en bog jeg ikke har læst.

  Og den udgave af bogen er da bare så lækker, den ville passe godt ind herhjemme hvor den ville føle sig meget velkommen bland resten af bøgerne (:

  SvarSlet
 102. Jeg har ikke læst hverken Ringenes Herre eller Hobitten - jeg har simpelthen ikke fået mig taget sammen. Jeg har dog set alle filmene i biografen, og planlægger ligeledes at se Hobitten 2 inden alt for længe.
  Bogen måtte nu gerne flytte hjem til mig, da jeg egentlig gerne vil læse dem :)

  Du kan fange mig på lillemus.blog (a) gmail.com

  SvarSlet
 103. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 104. Jeg har ikke læst bøgerne, da jeg ikke mente at de var noget for mig. Men eftersom alle synes, at de er helt fantastiske, så vil jeg meget gerne give dem en chance, og jeg har da også gået her på det sidste og drømt om at få mulighed for at læse dem. Desuden så er det jo en ualmindelig flot bog, som meget gerne måtte stå og pynte i min bogreol :)
  Min mail er: sara.lindenskov@hotmail.com

  SvarSlet
 105. Jeg har endnu ikke læst nogle af bøgerne (shame on me), men har set de 3 første film. Har stadig Hobitten til gode og vil faktisk super gerne læse bogen inden :) så jeg kunne da super godt tænke mig at vinde, Rikke mus! Og hold. nu. OP hvor er den altså smuk <3

  sofievaupel@gmail.com

  SvarSlet
 106. Jeg har desværre ikke fået læst nogen af bøgerne, det er dog noget jeg snart gerne vil gøre. Har dog set filmen, og jeg elsker dem !!!

  SvarSlet
 107. Jeg har hverken læst eller set den, og folk kan ikke forstå det, så det må være på tide jeg i hvert fald får læst bogen :-)
  JulieM93@hotmail.com

  SvarSlet
 108. Jeg har prøvet, men det er ikke mig, men jeg vil godt give Hobitten en ny chance.
  ravnmann@gmail.com

  SvarSlet
 109. har læst dem alle flere gange og har såmænd også bøgerne. men har ikke denne udgave og synes billederne ser rigtig flotte ud. jeg krydser fingre :)
  sandravarn(a)gmail.com

  SvarSlet
 110. Hverken set eller læst..
  Fejl i opdragelsen.
  Natashanm1993@hotmail.com

  SvarSlet
 111. Jeg har læst Hobitten, men Ringenes Herre opgav jeg simpelthen efter at have læst en tredjedel af den første bog! Har dog set aaaalle filmene flere gange, og i morgen aften skal jeg ind til midnatspræmiere og se Hobitten med min kæreste :) emmatrs@gmail.com

  SvarSlet
 112. Jeg har set både ringenes herre og hobitten i biografen og flere gange bagefter. Det er nogle skønne fortællinger, når man er fan af alle de fantasi væsner der er med.
  Jeg ville blive rigtig glad hvis jeg vandt bogen, så jeg fik mulighed for at læse Hobitten.
  Du må have en dejlig jul.
  - Ditte Sørensen
  ditte.helbo@hotmail.dk

  SvarSlet
 113. Jeg ville SÅ gerne læse den! Forsøgte mig engang med den engelske version, men selvom jeg er ret ferm til engelsk, fik jeg alligevel ikke nok ud af bogen, da jeg skulle sidde med en ordbog ved siden af.

  Filmene er set... igen og igen og igen!

  SvarSlet
 114. Fed advents-konkurrence!!! :D
  Jeg har læst både Hobitten og Ringenes Herre triologien, og også set filmene er par gange eller tre. Men den der udgave er da simpelthen for skøn! Den ville passe så fint på min bogreol :D

  sarah.t.pedersen@hotmail.com

  SvarSlet
 115. Jeg har både læst bøgerne og set filmene, men tror det er ved at være tid til at læse bøgerne igen :)
  lene_mondrup@yahoo.dk

  SvarSlet
 116. Jeg har Ringenes herre stående i bogreolen er startet på dem, men de er ikke læst færdig. Til gengæld har jeg set FileMerge mange gange ;-)
  Juliejensen73@icloud.com

  SvarSlet
 117. Jeg har kun set filmene :-)

  daniellalind@live.dk

  SvarSlet
 118. Hej! Jeg har kun set filmene og de er jo fantastiske, så bøgerne kan kun være vidunderlige!!! RIGTIG GOD DECEMBER

  SvarSlet
 119. Ringenes Herre og Hobbitten har aldrig optaget mig særlig meget. Jeg har da prøvet at læse dem et par gange, men det er ikke gået så godt! Jeg har dog en veninde der elsker bøgerne, og hun ville blive så glad for denne bog her i julen :)

  ninabechmann@gmail.com

  SvarSlet
 120. Ringens Herre er efter min mening også lidt for dyster, men Hobitten lyder umiddelbart mere som en fortælling, der kunne finde vej til mit hjerte - og min families. Vi har nemlig tradition for at læse højt for hinanden i juledagene, og jeg tror, at Hobitten vil være en oplagt fortælling at glædes over sammen.
  Tak for en altid inspirerende blog, som har givet mange nye oplevelser i bøgernes verden!
  liv.egelskov@gmail.com

  SvarSlet
 121. Åh, jeg er så vild med den udgave. Den er simpelthen så fin! Jeg har endnu ikke læst Ringenes Herre og har også kun set den første film. Ruster mig til at blive blown away!

  ida.frost@hotmail.com

  SvarSlet
 122. Jeg elsker Hobbitten, jeg læste en meget smuk illustreret udgave på dansk, da jeg var yngre, og jeg var helt forgabt i den. Jeg har siden læst den en gang på engelsk. Denne ser også meget smuk ud, og jeg vil med glæde læse den igen. Ringenes Herre har jeg prøvet at læse, men det lykkedes mig ikke at komme igennem alle tre bind, de er for tunge. Måske jeg prøver igen engang?
  Tak for en skøn blog, både dine ord, billeder og videoer er så fine og yndige, jeg nyder at læse med og få inspiration :)
  Natasjaerbillor@gmail.com

  SvarSlet
 123. Jeg har læst både Hobbitten og Ringenes Herre (i en meget gammel udgave som jeg lånte af min far), og har elsket universet og fortællingen lige siden! Den meget flotte illustrerede udgave, som du udlover vil derfor være som et nyt eventyr ind i Tolkiens univers - og et kærkomment et af slagsen i eksamenstiden.

  I øvrigt, tak for en rigtig inspirerende blog!

  sv.eureco@gmail.com

  SvarSlet
 124. Ringenes Herre har altid været et KÆMPE hit hjemme hos mig..da de andre børn så disney film, så min lillebror og jeg Ringenes Herre og der skulle helst spoles frem til alle krigscenerne. Bøgerne fik vi læst højt, men jeg har faktisk aldrig fået læst Hobbitten. Jeg har dog planlagt at få den læst her i juleferien, hvor nr. 2 film også skal ses :)

  Camilleelena@msn.com

  SvarSlet
 125. Jeg har læst Ringenes Herre en gang før. Gik vidst i 6.klasse, så var måske ambitiøs nok. Den fangede mig hvert fald ikke. Men for nylig anbefalede en veninde mig Hobitten. Så måske er det her min mulighed for at prøve kræfter med Tolkien igen? Jeg krydser fingre.
  Pernille

  SvarSlet
 126. Jeg har hverken læst eller set Ringenes Herre og Hobitten. Ringenes Herre har aldrig fanget mig, men Hobitten (filmen) derimod har jeg kastede et lille blik på, den lyder super spændende. Jeg har dog ikke haft tid til at se den desværre. Jeg vil med glæde vinde den flotte bog, så jeg endelig kan få stiller mig nysgerrighed!

  Emily
  julien.emily98@gmail.com

  SvarSlet