søndag den 10. august 2014

En gavebog, en mindebog

Dette er et planlagt indlæg. Jeg er i feriehi og er derfor lidt langsommere om at udgive og besvare kommentarer. Men jeg skal nok få det gjort efterhånden.

Som tidligere skrevet, befinder jeg mig lige nu under Spaniens skarpe sol med lyden af bølgebrus i ørerne og en salig ro i hele kroppen. Jeg går lange ture med bare fødder i vandkanten, og ser på himlen når den males i solnedgangens lyserøde farver. Jeg fotograferer palmer, og jeg spiser paella. Jeg køber alt for mange luftige kjoler med blomstret mønster, og fylder mit hår med saltvand. Jeg er i Spanien, og jeg nyder hvert sekund. Men grunden til at jeg overhovedet er i Spanien er mere end blot simpel afslapning; jeg er her for at fejre min mor og hendes 50års fødselsdag.
En fødselsdag af den milepælsrunde slags, skaber altid panik i min familie. For hvad giver man, når det skal være noget helt særligt, dybt personligt og samtidig skal kunne transporteres rundt i en kuffert? I år har mine søskende og jeg valgt at give en håndfuld gode minder, pakket ind i en bog.
Efter kyndig vejledning fra Emily Salomons indlæg og en lang række spørgsmål til Gitte, satte min storesøster, lillebror og jeg os ned, og begyndte at lede efter feriebilleder til en feriemindebog. Udvælgelsesprocessen var lang, pinefuld og næsten umulig, og involverede  syv grynede billeder fra en tur til Disneyland Paris i 1997 samt en grovsortering i over tusind billeder fra en ferie i Florida i 2010. Fotobogen er således fyldt med billeder af variende kvalitet og størrelse; billeder af små piger med rottehaler, surmulende teenagere og en hele tiden voksende lillebror, der nu tårner op på alle billederne. Men mest af alt, er bogen fyldt med minder. Smukke minder, der er værd at bevare, indsamle og indbinde i en bog som denne. Jeg synes, det er noget nær den fineste gave, man overhovedet kan give. Efterhånden overvejer jeg også at skabe en til mig selv fyldt med de øjeblikke, som jeg gerne vil huske på.

Er I ligeså begejstrede for idéen om fotobøger, som jeg er? 

16 kommentarer:

 1. Jeg er begyndt at elske fotobøger. Førhen blev alle billeder som jeg tog fremkaldet og sat i bøger. Men efter jeg har fået digitale film har jeg ikke fået fremkaldt nogle og derved har jeg faldt fra hele det med fotobøger.
  Men jo ældre Cecilie er blevet, jo mere hvis jeg egentlig gerne have nogle fotobøger med hende.

  Jeg elsker ideen til en gave til din mor, det er en gave som vil give glæde i mange år fremad.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis. Det er en skam, at billederne bare ligger på computeren og så sjældent bliver vist frem. Især fordi de nu rent faktisk har kvaliteten til at være flotte i en fotobog!

   Slet
 2. Hvor hyggeligt! Jeg elsker selv den fotobog med billeder, udklip, stickers og all the works, min mor har lavet os hver, til vores konfirmation. Det er simpelthen så fine! Selv lavede vi derfor en til hendes 50 års fødselsdag med hele hendes liv illusteret, og den blev bare så velmodtaget - en tur down memory lane er så hyggelig.

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Sikke en smuk idé! Minder er virkelig noget af det smukkeste, man kan give. Intet varmer så meget eller er halvt så personligt som dét. <3

   Slet
 3. Jeg synes, det er en rigtig god idé - men de er desværre ret dyre at få fremstillet, så jeg har ikke fået brugt det så meget, som jeg gerne vil. Jeg prøvede dog at lave en kogebog vha. en fotobogs-hjemmeside ud fra en række opskrifter fra min madblog, www.piskeriset.dk, og det var ret sjovt og fungerede overraskende godt. Jeg håber på at få lavet en række fotobøger ud fra vores fotos fra flere af vores rejser :-)

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. De er netop meget dyre, især når man gerne vil have en 'tyk' bog. Den her er på 110 sider, og jeg tror i hvert fald, der skal 70-80 sider til for at lave en tyk, flot bog. Det er altså lidt en kostelig affære.
   Og åh hvor fint og hvor sjovt! :D Skøn idé!

   Slet
 4. Åh, hvor er det bare en fantastisk gave.
  Jeg lavede et fotoalbum for to år siden til min mor i julegave med en masse billeder fra ferie og sådan - især efter min lillebror er kommet til verden, da de ikke selv har været så gode til at få taget 'rigtige' billeder af ham :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sikke en fin idé! Det er virkelig noget helt andet at se billederne på papir - så de ikke ligger og bliver glemt i en mappe på computeren.

   Slet
 5. Jeg elsker fotobøger. Det er så skønt når billederne kommer ud og ikke bare ligger i mapper på computeren som man alligevel aldrig for set.

  SvarSlet
 6. Jeg har endnu til gode at lave sådan en gave, men den er i tankerne. Jeg synes den er en super skøn gave, som man da kun kan blive glad for som modtager :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis! Den er guld værd. Og nøj hvor er det bare en smuk samling minder, man kan få bundet ind :) Det er næsten helt rørende.

   Slet
 7. Eeeelsker fotobøger, det er de bedste gaver og minder i verden :)!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg deler din begejstring; så smukt, så fint!

   Slet
 8. Fantastisk gave! Jeg er selv ret vild med de der fotobøger, jeg har dog kun en enkelt af slagsen, nemlig fyldt med billeder fra studenterdagene. Det er sådan en fin måde at fremhæve billeder på og i stedet for et album fyldt med billeder i samme størrelse, så er det bare noget helt specielt, at finde billederne sat flot op i en bog. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er netop bare så fint at samle minderne på den måde - og også det der med at man så har udvalgt de bedste billeder i stedet for at klikke ind på en mappe i computeren hvor både gode og dårlige billeder bare ligger hulter til bulter :)

   Slet