mandag den 20. april 2015

Konkurrence #27: Fransk forår

Denne konkurrence er venligst sponsoreret af LOVEBOOKS.

Jeg læste den engelske udgave af "Anna og det franske kys", da jeg var i Spanien sidste år. Ved et tilfælde fangede den lyserøde forside mit blik i en yndig og overfyldt spansk bogbutik, og jeg tog den med mig på stranden for at vende en side eller to. Nico og jeg havde aftalt at bygge et sandslot senere, og mens han svømmede i det lidt for kølige vand, befandt jeg mig veltilpas i en liggestol med Perkins' lyserøde bog om ungdommelig kærlighed. Tiden gik, og vi nåede aldrig at bygge et sandslot, for jeg kunne slet ikke slippe bogen. Jeg læste og læste, ramt af en feberhed kærlighed, og jeg blev nødt til at vide, om de to hovedpersoner fik hinanden. Dagen gik, og jeg forlod først liggestolen, da bogen var færdiglæst. 
Et par uger senere begyndte jeg i praktik hos Lindhardt og Ringhof, hvor LOVEBOOKS stadig var et teoretisk tiltag. Meget kontortid gik med at diskutere kærlighedsbøger og mulige udgivelser, og den lyserøde bog, som jeg havde læst under Spaniens sol, blev ved med at poppe op i mine tanker. Faktisk hjemsøgte den os alle, og da vi diskuterede mulige udgivelser, stod "Anna og det franske kys" øverst på alle vores lister. Det kan I læse meget mere om her.
Hvor gerne jeg end vil, kommer jeg ikke til at anmelde "Anna og det franske kys" her på bloggen. Efter at have diskuteret bogen i et halvt år er jeg milevidt fra objektivitet og tilbagelænet anmelderpolitik. Det ville virke fjollet at forsøge. Men jeg elsker bogen, og jeg elsker det faktum, at den rent faktisk er blevet en realitet, og jeg vil så gerne dele det med jer. Derfor er det også på sin plads med en lille konkurrence.

"Anna og det franske kys" af Stephanie Perkins er en stemningsfuld fortælling om forelskelse i lysenes og kærlighedens by – Paris. Den unge Annas ophold på den amerikanske kostskole i Paris er både sjovt, nostalgisk, magisk og romantisk. Det er den perfekte forårslæsning. I kan læse mere om bogen her, og I kan smuglæse de første fem kapitler i en læseprøve her. Desuden arrangerer LOVEBOOKS i denne måned fælleslæsning af bogen, som I kan deltage i eller kigge med på ved at bruge hashtagget #annaogdetfranskekys på Instagram. 

For at deltage i konkurrencen om et eksemplar af "Anna og det franske kys" skal I blot skrive en lille kommentar til dette indlæg. Fortæl mig evt. om I nogensinde har været i Paris? Husk også at skrive jeres e-mail, så jeg kan komme i kontakt med vinderen. I kan deltage i konkurrencen til og med d. 25/4, hvorefter jeg hurtigst muligt offentliggør den heldige vinder.

68 kommentarer:

  1. Jeg har aldrig været i Paris, og har faktisk heller aldrig sådan rigtigt haft lyst til det. Frankrig siger mig ikke som sådan noget, og jeg føler ingen speciel tilknytning til hverken Frankrig eller Paris - og har nok egentlig lidt følt, at det var en hypet by. Det var dog lige indtil, jeg læste "Anna og det franske kys". Den solgte nemlig virkelig Paris på sådan en fin måde, og nu håber jeg meget på, jeg en dag også får mulighed for at tage på besøg i kærlighedens by - også selvom det dog stadig ikke er den feriedestination, som står først på min liste :)

    funny94girl@hotmail.com

    SvarSlet
  2. Jeg har været i Paris én gang - eller det vil sige jeg har været i Disneyland Paris en gang. Vi blev kørt i bus fra Aarhus direkte til Paris (med overnatning i bussen), var i Disneyland en hel dag og så gik turen tilbage til Aarhus. Mest udmattende tur nogensinde!
    Jeg håber dog meget på at få muligheden for at besøge Paris rigtigt engang og jeg er sikker på at den skønne lyserøde bog ville overtale mig til at det skal være hurtigst muligt :P

    SvarSlet
  3. Jeg har desværre aldrig været i Paris, men byen står højt på min liste! Til gengæld ville bogen blive læst under Italiens varme sol til sommer, når dagene skal gå med ferielæsning, sightseeing og isspisning :-)

    SvarSlet
  4. Jeg har været i Paris én gang med min søde veninde. Dengang var jeg lige flyttet hjemmefra og ikke særlig selvstædig. Det var derfor min veninde der stod for alt. For at finde rundt, udvælge seværdigheder, finde spisesteder osv. Jeg kunne derfor godt tænke mig at tage revanche og invitere hende et sted hen, hvor hun kan slappe lidt mere af. Og åh, hvor vil jeg gerne læse flere lyserøde bøger. Tak for en dejlig blog.

    SvarSlet
  5. Hov, min mail er sofie.lillethorup@gmail.com

    SvarSlet
  6. Jeg har været i Paris flere gange. Arbejdede nemlig et år i Frankrig, efter jeg blev student. Og jeg elsker Frankrig og det franske sprog. Det er efterhånden 10 år siden, jeg boede der, men jeg har været tilbage nogle gange siden, og det har været skønt. Så håber, at "Anna og det franske kys" kan bringe mig tilbage til fantastiske Paris.

    SvarSlet
  7. Paris er stadig kun på listen over drømmedestinationer, men der hersker absolut ingen tvivl i mit hjerte om, at jeg skal besøge kærlighedens by en dag. Pengepungen skal bare lige være lidt større først ;)
    Ung kærlighed og lyserød romantik - det lyder jo altså bare perfekt til en yndig forårsdag!

    SvarSlet
  8. Jeg har hørt så mange skønne og fine ord om "Anna og det franske kys", og det er én bog jeg rigtig gerne vil læse, når jeg slapper af en dejlig solskinsdag i haven:0)
    Jeg har aldrig været i Paris, men drømmer om én dag, at tage flyveren til kærlighedens by:0)
    Min mail: crossingjourneys@hotmail.com

    SvarSlet
  9. Jeg var i Paris i sommeren 2014. Det var et kort visit, da vi boede i en anden fransk by, men op i Eiffeltårnet kom vi da - helt op! Selvom min kæreste ikke syntes elevatorturen til toppen var specielt behagelig, endte det med at blive en dejlig og halvromantisk tur alligevel :-).

    SvarSlet
  10. Jeg vil så gerne læse denne bog, inden Mark og jeg tager på tur til den romantiske by! Det er noget vi har lovet hinanden at gøre efter brylluppet til sommer :)

    SvarSlet
  11. Jeg har været i Paris. Vi var der i to uger, så vi havde god tid til at se en masse af byen, hvilket var super fedt. Det er en fantastisk by, og jeg er sikker på at det kunne være sjovt, at læse en bog der forgår i Paris.

    SvarSlet
  12. Uhh den bog var jeg så tæt på at købe igår. Jeg har været i Paris 3 gange bl.a. med min gamle folkeskole.

    SvarSlet
  13. Jeg har aldrig været i Paris, men drømmer om at komme dertil en dag - især efter at have set 'Midnight in Paris' og læst Hemingways 'Der er ingen ende på Paris' :)

    bjork.egholm@hotmail.com

    SvarSlet
  14. Jeg har aldrig været i Paris, men vil SÅ gerne! :-)

    Emmanielsen.94(a)gmail.com

    SvarSlet
  15. Jeg skal måske, for første gang, til Paris næste år! :D

    Reginetess@outlook.com

    SvarSlet
  16. Åh en fin bog, jeg glæder mig sådan til at læse den :)
    Jeg har boet i Paris, og glæder mig til at jeg skal der til igen. Virkelig en skøn by!

    malenenielsen1984@gmail.com

    SvarSlet
  17. Jeg har endnu ikke haft fornøjelsen af Paris, men det er klart en by, som står på min meget lange rejseliste :)

    saspigen2@live.dk

    SvarSlet
  18. jeg har aldrig været i Paris,men det er en af mine store drømme at komme til Paris engang, bogen lyder til at være meget spændende,den vil jeg meget gerne læse. :)
    piastulle@hotmail.com

    SvarSlet
  19. Jeg vil så gerne til Paris - igen! Det er virkelig en fantastisk, og romantisk, by.

    Ceniaguldstrand@live.dk

    SvarSlet
  20. Hvor lyder det som en god bog! Jeg har aldrig været i paris, men det er helt klart noget, som jeg gerne vil engang :)

    kathrinems96@gmail.com

    SvarSlet
  21. Jeg har været i Paris, men det er ved at være mange år siden. Jeg må faktisk indrømme, at jeg synes Barcelona er væsentlig mere romantisk - men det skyldes måske, at da jeg var i Paris som meget ung, jagtede jeg ihærdigt en lækker dreng, men han ville ikke have mig! Hvad er den af, haha??! :D Så jeg har desværre ikke de mest romantiske minder derfra. Og samtidig regnede det hele ferien... Hr. mand vil dog meget gerne afsted, og jeg er bestemt klar til at give det et nyt forsøg!

    carina.vinther@hotmail.com

    SvarSlet
  22. Jeg har været i Paris to gange, og det er absolut ikke sidste gang! Da jeg læste din kommentar, kom jeg til at tænke på, hvordan jeg som ung teenager slugte Danielle Steeles romaner;-) Min smag har (heldigvis) udviklet sig siden da, og jeg er godt gift, men det er sjovt at tænke tilbage på dengang:-)

    KH Anne W.
    anne_wegmann@yahoo.dk

    SvarSlet
  23. Jeg har aldrig været i Paris, men min kæreste og jeg overvejer, at tage en smuttur dertil til november og fejre femårsdag. (:

    SvarSlet
  24. Paris venter på os i sommerferien. Vi glæder os helt vildt. Har lige lagt bogen 'Paris' af Rutherford fra mig - så det ville være skønt med en lidt mere romantisk side af byen.
    Nyder din blog med en slet skjult misundelse over alle de bøger, du når at få læst.
    Kh Laila - vinkel203@live.dk

    SvarSlet
  25. Jeg har aldrig været i Paris, men det er (selvfølgelig) på min liste over byer jeg gerne vil opleve. Derfor vil jeg gerne drømme mig lidt til det franske indtil Paris bliver en realitet:0)
    Ida // idarasmussen4@hotmail.com

    SvarSlet
  26. Jeg har været i Paris to gange, dog kun en enkelt dag af gangen, så jeg vil virkelig gerne tilbage dertil med lidt bedre tid til at udforske :)

    karinalindxd@hotmail.com

    SvarSlet
  27. Jeg har aldrig været i Paris, og har faktisk heller ikke overvejet det endnu. Selvfølgelig vil jeg gerne til Paris en dag, og fik jeg tilbudet vil jeg ikke tvivle et sekund, men når jeg selv planlægger mine rejser, har andre eksotiske steder været mere tiltalende, fx drømmer jeg om at komme til Indonesien.

    SvarSlet
  28. Den ville jeg da gerne vinde :-)
    mettehavsager@gmail.com

    SvarSlet
  29. Ååårh, jeg forguder virkelig kærlighedshistorier!
    - Og vil SÅ gerne til Paris - har desværre ikke fået chancen for at rejse dertil endnu. Øv øv.
    Elsker din blog.
    Mange hilsner, Cagla.
    Cagla_Chilli_Aydin@hotmail.com

    SvarSlet
  30. Jeg har aldrig været i Frankrig, men det er helt bestemt et sted jeg skal se en dag. :)
    - louisefrederiksen529@gmail.com

    SvarSlet
  31. Jeg vil så gerne til Paris!

    benteskou(a)gmail.com

    SvarSlet
  32. Årh Paris!! :) Jeg har været der to gange, og det går lige op for mig at det er 10 år siden (!!).. Jeg husker det som helt fantastisk - og drømmer om at vende tilbage snart.. :)
    / Lotte
    Superlotte7@hotmail.com

    SvarSlet
  33. Har aldrig været der, men nøj hvor ville jeg gerne!

    astrid-nejlund@hotmail.com

    SvarSlet
  34. Jeg har kun oplevet Paris en gang. Det var ikke så romantisk som forventet, men Disneyworld var en dejlig oplevelse.
    Louihelenapedersen@gmail.com

    SvarSlet
  35. Jeg har været der to gange :)

    SvarSlet
  36. Jeg skal faktisk til Paris med arbejdet til juni, så det ville jo være perfekt at kunne tage den her med og læse dernede :D
    simone_jj@hotmail.com

    SvarSlet
  37. Jeg har været i Paris en enkelt gang. Det var i 1985, da jeg gik i 3. g. Så det er lææææænge siden, og jeg håber på at komme tilbage på et tidspunkt...snart :)

    //Helle Dannemand
    hdl1010@hotmail.com

    SvarSlet
  38. Jeg har aldrig været i Paris, og min viden om Frankrig kan vist sammenlignes ret godt med teksten på dit billede fra bogen... Men den bog (som jeg i øvrigt flere gange har sendt lange blikke efter alene på grund af den fine forside) lader til at kunne inspirere mig til at sætte mig lidt mere ind i byen! Og fik jeg nævnt, at den er pæææææn? :P

    mathilde_strandberg@hotmail.com

    SvarSlet
  39. Åh, om jeg har været i Paris. Udover de mange gange, jeg har været der på ferie, boede jeg der også i 7 måneder efter gymnasiet. jeg forudser, at jeg kommer derned mange gange endnu, eftersom jeg dels har familie der bor der og dels studerer fransk. Paris er bare aldrig til at komme udenom.
    laurabhansen @ hotmail . com

    SvarSlet
  40. Skøn beretning om bogen, men kan godt forstå, at du ikke kan anmelde den :o)

    Jeg har været i Paris et par gange som barn og senest i 2010, hvor jeg var dernede med min mand og mine forældre. Det er en helt vidunderlig by, som jeg vil glæde mig til en dag at komme til igen, for vi fik bestemt ikke set nok. Det var min mands første besøg, og han vil også gerne se den igen.

    camillamhj @ gmail.com

    SvarSlet
  41. Jeg er vild med Paris, så når jeg ikke lige har mulighed for at rejse derned, vil sådan en bog da være perfekt :)

    miekrumme(a)hotmail.com

    SvarSlet
  42. Jeg har aldrig været i Paris. Men min kærestes kusine kommer fra Paris, og vi har en aftale om at tage dertil, og besøge familien i løbet af det næste års tid!
    Hvordan kan man være forelsket i et sted man aldrig har været? Årh, pyt, kærlighed er vel kærlighed.

    caroline-os@hotmail.com

    SvarSlet
  43. Jeg kan kun drømme om Paris. Men hvem ved, måske en dag :-)
    fam.nyegaard@gmail.com

    SvarSlet
  44. Jeg har været i Paris en enkelt gang for et par år siden. Det var den smukkeste by. Jeg vil dog gerne opleve den om foråret, eventuelt med en forelskelse.
    Min mail er: melgaard.r@gmail.com og jeg krydser fingre. God tirsdag :-)

    SvarSlet
  45. jeg var i Paris da jeg var ung teenager med min familie men jeg drømmer da om at komme dertil igen på egne ben nu jeg er voksen :)

    maibritt // maibrittj_@hotmail.com

    SvarSlet
  46. Jeg har desværre aldrig været i Paris, men kunne rigtig godt tænke mig at besøge og opleve byen.
    Det vil være skønt at vinde noget nyt læsestof. :-)
    arenkild@hotmail.com

    SvarSlet
  47. Den ville jeg så gerne læse :) har aldrig været i Paris, men det er et must at se byen inden længe! :)
    Michellehjensen89@gmail.com

    SvarSlet
  48. Jeg vil så gerne til Paris :)
    lene_mondrup@yahoo.dk

    SvarSlet
  49. Den ville jeg gerne læse :)
    Jeg har været i Paris en enkelt gang: den sommer jeg blev student (2010) tog jeg afsted med fire veninder. Det er en fantastisk by, og håber på at komme afsted igen til sommer - denne gang med min kæreste :)
    annatnielsen@hotmail.com

    SvarSlet
  50. Min drømmedestination er Paris! Jeg drømmer om det hele tiden, og jeg plager min kæreste konstant. Jeg drømmer om forår i Paris. Midiskirts. Macaroons. Høje hæle. Store solbriller. Vin midt på dagen. Kærlighed. "Paris is always a good idea" <3
    simoneborup@hotmail.com

    SvarSlet
  51. Var i paris sidste år med min klasse - det er en fin by :)

    annaschoeningf@hotmail.com

    SvarSlet
  52. Jeg drømmer virkelig om at komme til Paris men har endnu ikke været der. Evajj.au@gmail.com

    SvarSlet
  53. Åh jeg gad så gerne have bogen i hænderen... Jeg har ikke mærket paris i den grad jeg ønsker men kun lige fået en lille smagsprøve ved at køre igennem for at komme til DisneyLand.. Det har jeg så både gjort i 2001 og 2003 ;)

    SvarSlet
  54. Har aldrig i mit liv været i paris, men kan da sagtens drømme mig derhen alligevel. Er sikker på bogen er lige tilpas "tøset" til mig :) lyder helt sikkert på noget som skal læse denne sommer ude på min nye fine terrasse.
    ditte. helbo @ hotmail. dk (selfølgelig uden mellemrum)

    SvarSlet
  55. Jeg var i Paris med min kæreste for snart 7 år siden - vores første besøg og vores første ferie sammen. Jeg var drønhamrende forelsket og blev det selvfølgelig også i den fantastiske by. Hvert år drømmer jeg om at vende tilbage.

    stinebay85 (at) gmail.com

    SvarSlet
  56. Sikke en skøn præmie :-) Jeg har været i Paris, men fik ingen franske kys.. så måske kunne jeg være heldig nu istedet ;-)
    linefugl09@gmail.com

    SvarSlet
  57. Har aldrig været i Paris men har tit drømt om at sidde på en cafe der:-)
    major-minx@sol.dk

    SvarSlet
  58. Jeg har aldrig været i Paris! Men jeg har en drøm om at komme dertil en dag :-) sofielilles@yahoo.dk

    SvarSlet
  59. Jeg elsker Paris og bruger byens stemning som inspiration, når jeg skriver eller tegner. Desværre er det noget tid siden jeg har været der sidst, så en tur dertil, står højt på ønskesedlen ;)
    Ha' en rigtig dejlig dag.
    jules.kuhn@gmail.com

    SvarSlet
  60. Jeg elsker Paris og får så meget inspiration fra byens stemning og gadebillede, når jeg skriver og tegner. Desværre er det noget tid siden jeg har været der sidst, så en tur dertil står højt på ønskesedlen... ;)
    jules.kuhn@gmail.com

    SvarSlet
  61. Den ville jeg gerne læse! Har været i Paris flere gange, og skal helt sikkert tilbage igen på et tidspunkt.
    Vh Monica (mgjensen@live.dk)

    SvarSlet
  62. har været i paris for mange år siden
    marianne.lykke@gmail.com

    SvarSlet
  63. Ja det var jeg som barn sammen med min familie :0) Drømmer om en kommende tur med min egen lille familie.

    De bedste hilsner Camilla
    Knudsen150@hotmail.com

    SvarSlet
  64. Jeg vil simpelthen så gerne læse den bog (: Jeg var i Paris med min familie sidste sommer - 4 dage. Desværre var vejret hamrende dårligt, og vi startede den første dag med at købe regnjakker til os alle sammen. Men uanset vejret, så blev jeg vild med byen - den er så dejlig og charmerende. Og jeg vil meget gerne tilbage engang og opleve byen i et strålende solskinsvejr! (:

    Julie Monberg
    kontakt@juliemonberg.dk

    SvarSlet
  65. Jeg har aldrig været i Paris. Dog drømmer jeg tit om at komme dertil og sidde på en hyggelig café og læse en god bog og kigge på mennesker. Måske denne bog skal med dertil.
    a.nielsen1989 (at) gmail.com

    SvarSlet
  66. Paris har aldrig rigtig fanget mig, desværre. Jeg hører ellers utroligt meget godt om Paris.

    Men jeg er meget mere interesseret i at besøge London, Marokko og Andalusien.

    Bogen lyder dog rigtig spændende :)

    hersom@mil.dk

    SvarSlet
  67. Jeg har aldrig været i Paris.. Håber jeg får se det en dag!
    Landstroem@hotmail.com

    SvarSlet
  68. Har været i Paris for mange år siden. Gad godt igen. Også i bogform. :)

    gitte.seloy@hotmail.com

    SvarSlet