lørdag den 25. april 2015

Read-a-Thon - En minutiøs opdatering (#5)

I dag er dagen for det halvårlige Dewey's Read-a-Thon, og jeg har glædet mig og talt ned til dagen som et barn med julelys i øjnene. Der er noget særligt ved tanken om at mennesker over hele verden åbner en bog kl. 14 i dag, og sammen forvilder sig ind i et univers af ord. Og selvom det kaldes et læsemarathon, er det i højere grad et læsefællesskab, hvor læseheste på kryds og tværs af internettet reserverer 24 timer til lykkelig læsefordybelse.
Det er nu femte gang, jeg deltager i dette læseevent. I dette indlæg vil jeg løbende tilføje opdateringer og tanker om mit læsedøgn. Tilføjelser af billeder og ord vil ske gradvist, og på den måde vi indlægget være under konstant opbygning. Alternativt kan I også følge med i dagens læseeventyr på Twitter, Instagram og Goodreads. Jeg håber, at I alle får en vidunderlig lørdag – hvad enten den tilbringes med en bog, en film eller højlydt musik.


Kl. 13.42 – Klokken nærmer sig to, og mine øjne kredser om min bogstak. Jeg har sovet længe og spist god morgenmad, grinet med Nico, skåret frugt og anrettet mit lille læsehjørne i stuen med computer, dyne, tekande og bogmærker. Jeg glæder mig til at vende den første side i den første bog, og jeg glæder mig til et døgn fyldt med læseglæde på samtlige sociale medier. Min Twitter-feed er langsomt ved at blive fyldt med forventning og læsebegejstring, og den afventende stemning ligger i luften. Det bliver så hyggeligt.

Kl. 14.00 – Starskuddet er lydt, klokken har slået to, og hele verden er lige nu ved at finde en bog frem. Det er en magisk tanke. Min første bog er "Mariana" af Monica Dickens, som jeg synkronlæser med Anne Nikoline. Jeg har høje forventninger til den, og jeg glæder mig til at diskutere den løbende i fællesskab.
Lige nu nyder jeg en kop dampende hindbærte, imens jeg sidder i sofaen, som vil være min læsestation de næste fireogtyve timer. Og når denne sætning er skrevet færdig, slår jeg op på den første side i dagens første bog.

Kl. 15.42 – Jeg er 140 sider inde i læsedagens første bog, og jeg elsker den. "Mariana" af Monica Dickens er ikke kun rørende i dens barndomsbetragtninger og bittersøde naivitet, den er også pinefuldt velskrevet. Jeg læser sætning efter sætning, der rammer mig lige i hjertet. Sætninger som denne: “It was with a shock of pitying surprise that she realized, in later years, that the grown-ups had missed the paradise which the children found so easily.” Det er så smukt og så fint.

Kl. 18.04 – Jeg har netop vendt den sidste side i "Mariana", der var alt, hvad jeg håbede på og mere til. På sin vis giver de mange sammenligninger med "I Capture the Castle" god mening, da bogen netop handler om at vokse op og miste forbindelsen til den barndomsverden, der virkede så fortryllende engang. Slutningen af bogen fik mit hjerte til at hamre hurtigt, og bogens sidste sætning var en øvelse i perfektion.
Det var en vidunderlig bog at starte dagens læsemarathon med, og nu kigger jeg allerede på den næste på listen. Jeg glæder mig så inderligt til at læse "A Tree Grows in Brooklyn", men først vil jeg lige bruge et par klik i blogverdenen og nyde duften af hjemmelavet pizza, som Nico er begyndt at sprede rundt i lejligheden.

Kl. 19.28 – Jeg har endnu ikke fået læst et eneste ord i "A Tree Grows in Brooklyn", men i stedet har jeg klikket rundt, spist hjemmelavet pizza og slæbt ekstra puder med mig ind i sofaen. Nu er det atter læsetid, fordybningstid, lykketid, og jeg glæder mig til at se, hvad Smiths roman vil bringe.

Kl. 21.17 – Jeg har ramt en guldåre og fået læsemæssigt jackpot. Med bogmærket liggende på side 150 er jeg overbevist om, at "A Tree Grows in Brooklyn" er et stjernevalg. Siderne glider så hurtigt forbi, og jeg lever i bogens sarte og dog så barske beskrivelser af et liv i et fattigdomsramt Brooklyn. Med denne bog får jeg ingen problemer med at holde mig vågen.

Kl. 00.08 – Det er midnatstid. Mørket har sænket sig samtidig med stilheden; Nico er gået i seng, og jeg sidder tilbage i stuen med stearinlys og en orange bog. Tiden flyver afsted, for jeg er midt i en bog, jeg ikke kan slippe. Med 100 sider tilbage af "A Tree Grows in Brooklyn" er mit hjerte allerede blevet knust og overvundet flere gange.

Kl. 01.12 – Sikke en bog. Det er pudsigt, for på en måde minder "A Tree Grows in Brooklyn" mig om den tidligere læste "Mariana". Selvom de ikke er plotmæssigt ens, handler de begge om en ung pige, der vokser op i en forvirrende verden. Og de behandler begge emnet så nænsomt, følsomt og fint.
Mine øjenlåg er begyndt at blive tunge, så før jeg begynder på den næste bog, vil jeg finde flere snacks frem; skylle jordbær og lave te. Udenfor larmer enkelte mågeskrig, og gennem den halvt lukkede soveværelsesdør, kan jeg høre Nicos stille vejrtrækning. Verden er et mærkeligt uvant sted for mig på denne tid af døgnet.

Kl. 03.37 – I dette komplette mørke har jeg netop færdiglæst "The Salmon Who Dared to Leap Higher" af Ahn Do-hyun. Det viste sig at være en filosofisk fabellignende fortælling, om mod, frihed, kærlighed, drømme og natur – og laks. Underfundig, lyrisk og på en eller anden måde slet ikke så lige til, som man skulle tro.
Nu er det blevet tid til eventyrslæsning, og jeg tror også, det er på tide, for mine øjenlåg truer hele tiden med at falde i og gøre en ende på mit læsedøgn. Jeg satser dog på at bekæmpe trætheden med Carol Ann Duffy og en kop varm chokolade.

Kl. 06.38 – Carol Ann Duffys "Faery Tales" er en sær blanding af eventyr, der virker direkte kopieret ud af Grimm's velkendte eventyrsamlinger med enkelte moderniserede udtryk undervejs, og et par originale eventyr i en gammel tone skrevet af Duffy selv.
Jeg er en smule skuffet over, at så mange af eventyrerne er så velkendte for mig uden så meget som et gran af overraskelse, men jeg har til gengæld nydt de enkelte, der var Duffys egne. Det har været en lidt ambivalent læseoplevelse.

Kl. 07.55 – Jeg er gået i gang med udvalgte eventyr fra "1001 Nats Eventyr", og jeg nyder hver eneste side. Smukke, sensuelle og mærkværdige eventyr fra en eventyrstradition, jeg slet ikke kender så godt. Det er endeløst fascinerende.

Kl. 09.02 – Da klokken slog otte, gik jeg en tur for at handle morgenbrød og ekstrahygge, og da jeg kom hjem var Nico stået op. Sammen spiste vi en kanelsnegl, holdte en lille pause og satte os foran TV'et, da Anne Nikoline tonede frem på skærmen for at tale om John Green. Hun var umådeligt sej, og det var den bedste læsepause, jeg overhovedet kunne forestille mig. Nu vender jeg atter tilbage til min bog for at vende ekstra sider, inden slutspurten for alvor starter.

Kl. 11.56 – Overspringshandlinger. Jeg har klikket rundt i læseverdenens internetrum, kommenteret, liket og snakket; jeg har sammenklippet en lille video om mit læsedøgn, ryddet op i køkkenet, købt en yndig børnebog og bestilt en togbillet til morgendagens arbejdsdag i København. 
Jeg har nu læst en tredjedel af de forunderlige eventyr fra 1001 Nat, og selvom jeg nyder dem, er det som om, bogstaverne flyder lidt ud for mine øjne. Jeg er træt, og jeg overvejer et spontant bogskifte inden den sidste læsetime sætter ind. 

Kl. 12.29 – Jeg elsker at læse eventyr. Eventyr er sælsomme, smukke og historiske overleveringer fra en tid, hvor mundtlighed blev vægtede højt, og historiefortælling var alt det, som ordet indikerede. Men efter at have læst talrige eventyr i træk, er jeg ved at blive ør og træt; mine øjne kan ikke fokusere på tætskrevne tekstblokke og gentagende symbolik.
Derfor har jeg fundet tegneserierne frem og vil bruge den allersidste tid af dagens læsemarathon på at læse Neil Gaimans "Sandman"-serie, som er fyldt med mystik og gaimansk humor. Det er lige, hvad jeg er i humør til. 

Kl. 14.02 – Finaleklokken bimler og bamler, og sandkornene i timeglasset er løbet ud. Dewey's Read-a-Thon er officielt slut for denne gang, og min seng kalder lokkende på mig. 24 timer er gået, 4 bøger er blevet læst til ende, 2 bøger er blevet delvist læst i, og 1548 prosasider er blevet læst foruden 300 sides tegneserie. Jeg har drukket uendelige kopper af te, og jeg har fundet en ny hjertebog i form af Betty Smiths orange roman om pigen Francis, der voksede op i Brooklyn. I løbet af det seneste døgn har jeg læst om laks, om prinsessekvaler, fattigdom, opvækst og drømmescenarier. Og bedst af alt; jeg har haft nogle at dele min læsning med.
Det har været en fryd at følge med på danske bogblogs, klikke tilfældigt rundt på internationale hashtags og diskutere søvnighed i en privat Facebook-gruppe. Der har været så meget at snakke om og så mange at snakke med – og det har været vidunderligt at være en del af et så stor læsefællesskab for en stund. Til alle der har læst, snakket og kigget med, vil jeg sige tak for i dag – og godnat. 


122 kommentarer:

 1. Rigtig god fornøjelse. :0) Så smuk bog i øvrigt: Faery tales - den må jeg have klikket mig hjem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Og i lige måde! :')

   Ja, den er virkelig flot. Og så glimter den endda lidt – slet ikke til at stå for! Jeg glæder mig til at se, om indholdet er ligeså smukt.

   Slet
  2. Hvor er du altså bare sej. Jeg ville ønske jeg kunne sidde op og læse hele natten, der er næsten noget helt nødvendigt over det når det er en bog. Historier der ikke vil slippe sit tag i en. Jeg formår det bare ikke. Selvom jeg læste den bedste bog, så vil min hjerne køre i de samme linjer igen og igen og næste indtil jeg giver fortabt. :0)

   Slet
  3. Åh, det er også sommetider lidt svært. Især for et A-menneske som jeg! I virkeligheden burde jeg nok også sove, men jeg hygger mig bare :D Det håber jeg også, at du gør :)

   Slet
  4. Det har jeg! :0) Det har været hyggeligt at følge med!

   Slet
 2. Rigtig god læselyst, Rikke! Jeg glæder mig til at følge med herinde :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak & i lige måde! :') Det er sådan et hyggeligt døgn, vi går i møde!

   Slet
 3. Åh, jeg glæder mig! Det bliver sådan et dejligt døgn <3
  Jeg er så spændt på at høre om Laksebogen - den har altså bare den fedeste titel :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør det helt sikkert min kære! Ren læsehygge <3

   Laksebogen! :D jeg er vild med det! Og ja, titlen var noget af det, der fik mig til at falde for den øjeblikkeligt. Og så selvfølgelig også den glimtende forside. Hvem kan modstå en glimtende forside? Ikke jeg.

   Slet
  2. Ih, Mariana lyder interessant! Hmm, den skal vist lige med i overvejelserne, næste gang der skal klikkes hjem.. Hvor lyder den eftertænksom og skarp!

   Slet
  3. Den er virkelig så fin! Seriøst, jeg er så glad for, jeg fik den læst. Dannelseshistorie, når det er bedst <3

   Slet
  4. Jubiii! Dannelse, det kan vi li'! Den må jeg lige høre mere om en dag.
   Hvad skal du så i gang med nu? :D <3

   Slet
  5. Jeg skal i gang med 'A Tree Grows in Brooklyn' af Betty Smith, som er ... ENDNU EN DANNELSESROMAN. Haha. Den er i øvrigt OGSÅ blevet sammenlignet med 'I Capture the Castle' af Dodie Smith. Fornemmer du et tema? Kan du mærke det? :D

   Haha. Jeg er vild med det <3

   Slet
  6. JEG KAN GODT MÆRKE DET!! :D :D
   That's it, nu bliver jeg virkelig snart nødt til at læse om det slot, der bliver fanget, altså. It's all the rage! :P

   Slet
  7. VI KAN ALLE SAMMEN MÆRKE DET! :D <3

   Haha. Du er faktisk tvunget til det. Og du vil ikke fortryde det så meget som et sekund!

   Slet
  8. Hvad kan jeg gøre? Jeg bliver presset fra alle sider. Klik, klik, klik :D

   Slet
  9. Hahaha! It's meant to be <3

   Slet
 4. Rigtig god fornøjelse - jeg er SÅ klar :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige over! Åh, jeg glæder mig sådan til at høre mere om din Austen-læsning :D

   Slet
  2. Åh, hvor er jeg glad for, at du kunne lide Mariana - håbede sådan, at den var god!

   Slet
  3. Den er virkelig skøn og noget så fin! Kan varmt anbefales <3

   Slet
  4. A Tree Grows in Brooklyn - endnu en bog jeg rigtig gerne vil læse :-)

   Slet
  5. Den er SÅ god. Og hjerteknusende. Jeg har 100 sider tilbage, og jeg elsker den.

   Slet
 5. God læselyst! Hvor er det et smukt set-up, og jeg er specielt helt vild med din tekande og tilhørende krus. Hvor har du mon anskaffet dem?
  Jeg glæder mig til at følge dig i dag! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak og i lige måde. Nøj, hvor bliver det hyggeligt.

   Tekanden & kruset matcher egentligt ikke som sådan. Tekanden er nemlig fra Lisbeth Dahl, og kruset + bakken + skålen er fra Miss Étoile, som de forhandler i Magasin :) Jeg knuselsker det dog – så fint!

   Slet
 6. Rigtig god fornøjelse!

  Du har altså bare noget af det sødeste testel by the way. Jeg har også Duffys eventyr stående, så den ser jeg frem til at høre hvad du syntes om. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. I lige måde! :D

   Åh, tak! Jeg samler vist også bare på tekander og krus efterhånden. Kan ikke lade være, når jeg ser noget sødt!

   Og jeg glæder mig også meget til at læse den! Regner dog med at gemme den, til når mine øjne bliver tunge, og jeg trænger til variation :)

   Slet
  2. Ros at du har holdt dig vågen så længe - igen. Jeg blev nødt til lige at tage en dejlig lang lur, men nu er jeg tilbage! :)

   Slet
  3. Det er nu også dejligt med lur, men jeg synes, det er så hyggeligt at læse natten væk – disse to dage om året :p

   Slet
  4. Jeg ville også rigtig gerne, hvis bare jeg kunne holde til det. Men efter mange all-nighter på Uni kan jeg efterhånden mærke at det vil min krop ikke være med til længere.

   Men hey, de sidste to timer! Hep hey! :D

   Slet
 7. Happy Reading! The book stack looks beautiful!

  SvarSlet
  Svar
  1. Happy reading to you as well! I really look forward to diving further into my book stack!

   Slet
 8. Åh, så er vi endelig i gang! Jeg er allerede ret vild med min første bog, og jeg håber du også er dybt inde i "Mariana", og får drukket hindbærte og spist dejlige appelsiner :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er vi nemlig! :D Jeg er 140 sider inde i 'Mariana', og jeg elsker den så meget, at min hindbærte faktisk står og bliver kold. Jeg må snart lave mig en ny kop.

   (Hvis det ikke er rosende ord, så ved jeg ikke, hvad er.)

   Slet
 9. Rigtig god fornøjelse og læselyst!
  Det hele ser (endnu engang) så fint og hyggeligt ud ved dig. :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak og i lige måde! :D

   Hyggeligt er lige ordet! Åh, hvor er det rart at krybe sammen i sofaen med lidt fin læsning.

   Slet
  2. Tak!
   Det er det nemlig - readathon er netop bare indbegrebet af hygge.
   Jeg er stadig vildt overrasket over, hvor magisk og fantastisk det er at deltage i det!

   Slet
  3. Det er det nemlig! Ah. Så skønt med et ægte læsefællesskab <3

   Slet
 10. Yay! Readathon! :D
  Jeg glæder mig til at følge med i dit læsedøgn, og håber at din læsning bliver skøn!

  SvarSlet
  Svar
  1. I lige måde! Jeg håber, at du er godt i gang :D

   Slet
  2. Jeg prøver i hvert fald! :D
   Åh, hvor skønt at læse at "Mariana" var god! Jeg tror muligvis jeg ender med at klikke den hjem til min sommerlæsning!

   Slet
  3. Den er virkelig skøn! Så fin og så bittersød. <3 Jeg elsker en god dannelsesroman.

   Slet
  4. Åhh, jeg kan næsten ikke vente med at læse den nu jo! <3

   Slet
  5. Den er også værd at glæde sig til :'D

   Slet
  6. Tak for denne gang! Det var skønt at følge med i din læsning. Jeg håber at dit døgn har været magisk! :D

   Slet
 11. Jeg krydser fingre for, at din readathon bliver fyldt med mange gode læseoplevelser :-)

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, mange tak! Og i lige måde!

   Slet
  2. Skønt du har haft så gode læseoplevelser indtil videre! Min første bog var rigtig fed, den næste temmelig skuffende og den tredje lige, som jeg havde håbet på, så jeg er - alt i alt - godt tilfreds :-)

   Mvh.
   Den lille Bogblog

   Slet
  3. Det kan jeg godt forstå, du er! Åh det er så rart at tilbringe dagen med en stak gode, gode bøger <3

   Slet
 12. Det er så yndigt og skrøbeligt et citat du har fremhævet fra 'Mariana' - jeg elsker det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Den bog er ren kærlighed. Det var ret godt valgt! <3

   Slet
  2. Det må du nok sige. Generelt vælger og læser vi nogle skønne bøger sammen. <3

   Slet
  3. Helt sikkert! <3 Det er den smukkeste tradition.

   Slet
 13. Sikke en fin og varieret stak bøger :) Rigtig god læselyst :)

  Og jeg er totalt misundelig på din yndige tekande! :O

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! I lige måde!

   Og ja, jeg er også selv ret glad for den! Jeg fandt den til 50% i en Lisbeth Dahl butik tæt på mit arbejde. 1, 2, 3 – haps, sagde det!

   Slet
 14. Sikke et fint fint citat, og så sandt! Det lyder til at være en fantastisk fin bog.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er virkelig fantastisk og SÅ anbefalelsesværdig!

   Slet
  2. Det er rart med små pauser ind i mellem! Jeg skal til at i gang med næste bog, men mine øjenlåg er også ved at være tunge, så nu klikker jeg lidt rundt og læser med hos jer andre - det er så hyggeligt:0)

   Slet
  3. Helt sikkert! Man har brug for de pauser, netop når øjenlågene begynder at blive tunge!

   Slet
  4. Det var øv at "The Faery tales" ikke var så gode. Nu er jeg lige vågnet efter ca to timers søvn og vil stille starte læsningen op igen, og håber på at få lidt mere ud af "Wishing for Tomorrow". Hvor er du sej, Rikke - at du stadig er vågen og læser løs<3

   Slet
  5. Det er altid lidt en gambling med eventyr. Især når man har læst så mange af dem efterhånden – der er jo altid gentagelser! Men den var skam fin nok på sin vis.

   Og i lige måde! Sådan et døgn kræver sin mand :D /kvinde

   Slet
  6. Sikke mange sider du har fået læst - sov godt;0)

   Slet
 15. God læselyst! Jeg glæder mig til at følge din læsning i dag og morgen. Holder du dig vågen hele natten for at læse? Jeg mindes at du gjorde det sidste gang, eller husker jeg forkert? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. I lige måde! Og det regner jeg bestemt med – det plejer jeg nemlig at gøre! Det bliver selvfølgelig lidt hårdt på mandag, men altså .. :p

   Regner du med at holde dig vågen i nat? :D

   Slet
  2. Haha den tid, den sorg ;)

   Neej alderen trykker for mit vedkommende (siger den 25 årige), så jeg kan ikke rigtig holde mig vågen en hel nat længere som jeg kunne dengang jeg var teenager. Jeg regner med 7-8 timers søvn, så jeg er frisk til at kunne læse videre fra i morgen tidlig :)

   Slet
  3. Det er jo det! :p

   Åh, det forstår jeg godt! Søvn er nu også en dejlig, dejlig, dejlig ting!

   Slet
 16. Åh, hvor dejligt, at din første bog var så god - den lyder virkelig vidunderlig!

  Jeg har selv en fin gammel læderindbundet udgave af "A Tree Grows in Brooklyn", som jeg dog aldrig har fået læst, så jeg glæder mig virkelig til at høre hvad du synes om den!

  SvarSlet
  Svar
  1. Den var vidunderlig – intet mindre! Jeg kan kun anbefale den af hele mit hjerte. <3

   Jeg har kun hørt gode ting om 'A Tree Grows in Brooklyn'. Og så skulle den handle om en bogelskende pige – det er altid en vinder for mit vedkommende :b

   Slet
 17. I have the same edition of 1,001 Tales! I hope every book you read today leads to many more!
  "One book led to another, doors kept opening wherever she turned and the days weren't long enough for the reading she wanted to do.” ― Alan Bennett

  SvarSlet
  Svar
  1. How lovely! It is quite beautiful, don't you agree?

   And what a lovely quote! It's from 'The Uncommon Reader', isn't it? I love that book!

   Slet
 18. Sikke en fin og varieret stak bøger :) Rigtig god læselyst :)

  Og jeg er totalt misundelig på din yndige tekande! :O

  SvarSlet
 19. Åååh cheesecake chokolade? Lykke!! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ultimativ lykke :D "It's so nice to sweet you" – jeg er vild med det!

   Slet
 20. Åh Rikke, Dickens var lige hvad der var brug for! Det var simpelthen det fineste og mest fjollede - jeg er sikker på, at du ville holde meget af de 2 små historier fyldt med forvirringer og Austen-agtige højere samfundslag :) Så hyggeligt!

  Og der er bare ikke noget som at bruge tid på at dele læseglæden mellem bøgerne - jeg endte selv med 1½ times hoppen rundt, og det er bare perfekt! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hov, glemte helt at spørge til hvordan det går med "A Tree..."?

   Slet
  2. Hvor er det skønt med en så begejstret anbefaling! Jeg skal helt sikkert læse dem –Dickens er altså herlig, og især når han begrænser sig selv lidt :p Åh!

   "A Tree ..." er fantastisk. Virkelig fantastisk. Jeg tror, den flyver væk for mig.

   Slet
 21. Det lyder til du hygger dig; ekstra puder og det hele, hvor rart.

  Fortsat god læselyst :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig smadderrart! Og hyggeligt! :)

   I lige måde :')

   Slet
 22. Having a break from time to time is a good thing - also homemade pizza is the best thing.

  Hope you are enjoying A Tree Grows in Brooklyn. It's one of my favourite books, I just can't resist bookish young ladies as main characters.

  Happy reading from #TeamSherlock!

  SvarSlet
  Svar
  1. It really is!

   Actually, I am loving it. What a beautiful and heartfelt tale. It feels like a five star read already.

   Happy reading to you as well!

   Slet
 23. Der er ikke noget bedre end at finde en helt perfekt bog :) Er også selv smadderforelsket i den jeg er i gang med (Cat out of hell)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er virkelig det bedste! Og åh, en kattebog! Hvor fantastisk :'D

   Slet
 24. Still hanging in there? It's past midnight! Keep it up, happy reading from #TeamSherlock

  SvarSlet
  Svar
  1. Yeah, I'm still awake! It's just so much fun reading the night away.

   Happy reading to you as well :)

   Slet
 25. Hvad er du i gang med at læse nu?

  Jeg kan slet ikke forestille mig hvor svært det må være for et så udpræget A-menneske som dig at være vågen så sent - og jeg synes det er så fantastisk, at du har formået at holde alle 24 timer :)

  Nu må vi se om jeg kan klare alle 24 timer denne gang, det er jo ikke lykkedes endnu, men jeg bliver stædigt ved ;) Jeg har en idé om, at hvis bare det lykkes én gang, så betyder det ikke så meget fremover. Virkelig fjollet, men altså...

  P.S. Jeg har helt glemt at høre om du har fundet rensdyrsbukserne frem igen? :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har netop afsluttet den søde 'lakse-bog', og nu skal jeg til at læse eventyr. Det tror jeg er meget fint, for jeg trænger til lidt variation og hurtigere historieskift. Hvad er du ved at læse?

   Men puha – jeg er godt nok også træt. Der er altid et krisetidspunkt fra 4-7, der er helt forfærdeligt, og nu nærmer vi os det med hastige skridt. Kommer jeg først over 7, går det altid bedre igen. Men timerne op til? De er hardcore.

   Og nej – ingen rensdyr denne gang! De ligger nemlig hjemme hos min mor (Ak, skræk og ve!). I stedet har jeg cremefarvede stjerne-natbukser på. De er også ret søde.

   Slet
  2. Ej, sikke en skam med rensdyrene! Selvom stjerner nu heller ikke lyder helt tosset ;-)

   Jeg så lige "lakse-bogen" den anden dag i butikken, og den var SÅ fin med den skinnende forside :-) Den lyder så interessant.

   Selv læser jeg The Bunker Diary, som er noget YA horror-agtigt, men ganske underholdende - jeg har grus i øjnene, men er dog stadig OK. For mig plejer det faktisk at være værst når først solen står op igen, og der stadig er mange timer igen :-)

   Slet
  3. Ja, ikke? Det er jo et TRADITIONSBRUD af den helt grumme slags.

   Jeg faldt også netop for laksebogens skinnende forside. Den er altså pæn, og titlen var så finurlig. Det er også en god bog og meget sød.

   Og dejligt med lidt YA. Jeg forestiller sig, at det actionsprægede plot gør sig godt til disse lidt trættende morgentimer? Måske?

   Slet
 26. Hi Rikke! How's your reading night? I didn't mean to read all night but here I am, still up reading The Pearl. It reminds me of Hemingway's The Old Man and the Sea so far somehow. Maybe because of the sea but there's some more to it, I am just not sure what exactly. However, I think that I am going to finish a chapter (and another chapter, and another one ;) and go to sleep. Ufff, first Read-a-thon and live blogging hours, a bit tiring. I have to practise more ;) Wish you happy reading! Keep on! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi! Oh, I'm really loving this readathon. To read the night away is quite a magnificent thing.

   I adore 'The Pearl'. It is such a perfect and short little book, and yet it is filled with meaning. I'm glad you're enjoying it too!

   These late hours are hard indeed – but so much fun, don't you think? :)

   Slet
  2. I fell asleep for 3 hours and now I am trying to catch up. Yes, my very first readathon and I am kind of trying to find my way through. There are so many things you can do besides reading that hours are running out so fast! I am trying tiny bits of everything in order to find out what would be the best set-up for the next readathon in October for me :) This is great adventure for me to be surrounded by cheering booklovers similar to me! :)

   Slet
 27. Er du der stadig? Er din second wind kommet endnu eller lader den vente på sig?

  Håber du trods grusede øjne stadig hygger med en god bog :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan tro, jeg stadig er her! :D Going strong & al det der!

   Hvad med dig? Kører det? :D

   Slet
  2. Ah, "kører" var nu nok så meget sagt! Men det lykkes, og jeg er her endnu.

   Du er så vildt sej, at du har læst dig gennem hele natten, og nu er vi så småt klar til slutspurt - det har betydet så meget at kunne heppe på hinanden :)

   Slet
  3. Du er sej, er du! :D

   Og i lige måde! Det er altså hyggeligt at have en af 'holde ud' sammen med. På tværs af landegrænser, endda :)

   Slet
  4. Ja, så er verden pludselig ret lille :D

   Så lige du havde købt "The Twistrose Key", som jeg kiggede på for meget længe siden, og så kom væk fra (jeg er ikke helt sikker på hvorfor?), men den er bare så fin, så jeg vil glæde mig meget til at høre din mening om den :)

   Rigtig god slutspurt! :)

   Slet
 28. Hope you're having a great Readathon!

  SvarSlet
  Svar
  1. Thanks! I hope you're having a great readathon too! :)

   Slet
 29. Sidste time coming up! Det er så sejt, at du har læst hele natten <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også bare SÅ træt nu. Ah, søvn. Snart.

   Slet
  2. Du har virkelig også fortjent det! Sov godt, sødeste Rikke og tusind tak for et dejligt læsedøgn <3

   Slet
 30. Sov godt, kære Rikke! Endnu en gang tak for et vidunderligt døgn :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber også, du sov godt :D Åh, og selv tak. <3 Så hyggeligt!

   Slet
 31. Lyder til du fik læst en masse lækkert :) Syntes det er så sejt jer der kan holde jer i gang alle 24 timer - respekt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gjorde jeg helt bestemt. Og åh, hvor var det altså hyggeligt :)

   Slet
 32. Men hov! Jeg troede, du for længst havde læst A Tree Grows in Brooklyn. Der kan man bare se! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det havde jeg desværre ikke! Men nøj, hvor var den god! Burde have læst den for længe siden! <3

   Slet
 33. Så fint och så mysigt och härligt 💕 Jag Tog mig bara igenom en bok den här gången + ett seriealbum. Men jag skyller på att jag jobbade hela lördagen och blev på tok för trött på kvällen sen, så jag gick och la mig! När är nästa read-a-thon?? Jag längtar redan för då vill jag vara med på riktigt!! ❤️ Sov gott! 😘

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Og ja – det må have været svært at skulle få det til at passe med at arbejde også.

   Jeg tror, næste readathon er d. 17. oktober, og jeg glæder mig helt vildt :'D

   Slet
 34. Så fin og yndigt som altid her på Paperback Castles - og tak fordi jeg også fik lidt Read-a- Thon stemning, når jeg ikke selv havde mulighed for at være med i denne omgang!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, tusind tak for de søde ord :)

   Slet
 35. Hvor er du sej, at du fik læst så meget! Og kunne holde dig vågen - det misunder jeg dig godt nok! Håber du har haft et helt fantastisk læsedøgn <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, men hvor var jeg altså også bare træt – både søndag og i går på arbejdet. :p Men det var noget så hyggeligt. Tak for nogle skønne læsetimer :)

   Slet
 36. Sejt gået og sikke en fin video! Er vild med Skittles hjertet <3

  SvarSlet
 37. Sikke et fantastisk indblik i 24 timer fordybet i bøgernes verden, søde Rikke :-)
  Jeg er ikke sikker på, at jeg selv ville kunne holde mig vågen så længe med en bog i mit skød, men hvor er det imponerende, at du gør det igen og igen. De bøger du har kastet dig over i denne omgang, lyder jo virkelig også fine! Skøn video du har fået stykket sammen også :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Nanna :)

   Det er simpelthen så hyggeligt, især fordi man skriver med folk hele natten. Det føles som en slags udvidet sleepover – så hyggeligt altså!

   Slet
 38. Det var da også en del som du fik læst. Flot klaret!

  SvarSlet