søndag den 5. maj 2013

Currently reading #3

Jeg befinder mig i mit barndomshjem, og sidder atter på mit gamle værelse og læser. Værelset har dog undergået en bemærkelsesværdig forandring, siden jeg flyttede ud, og er nu min mors helt private bibliotek (som jeg nok skal vise jer, engang). Der er en fin symbolik over, at værelset der før rummede alle mine teenagedrømme og fremtidsforhåbninger, nu indeholder hundredevis af bøger. 
Jeg benytter den hjemlige ro til et lidt større læseprojekt; jeg har begivet mig ind i Lewis Carrolls obskure og surrealistiske hjernespind, og jeg har ikke tænkt mig at forlade det lige foreløbig. Denne gang vil jeg ikke læse den elskede historie om Alice, men i stedet koncentrere mig om hans digte, hans noveller og små fantasmer. Det er en del af mit ihærdige forsøg på at undersøge hans forfatterskab og skrivestil nærmere.
Alt imens jeg fornøjes over de underfundige fortællinger, holder Rasmus mig med selskab og forsikrer mig blidt om hendes tilstedeværelse med en vedvarig spinden. Jeg kunne ikke forestille mig et mere idyllisk læsescenarie end dette.

Hvilken bog gemmer I jer med i denne weekend? 

11 kommentarer:

 1. Jeg er pt godt begravet i Eragon bøgerne, som jeg synes er helt fantastiske - og indimellem bladrer jeg i de mange skønne bøger, i Det Lille Hus På Prærien-serien. Jeg læser ofte en ny bog, kombineret med en gennemlæst klassiker på sidelinjen (: Så kan man jo afveksle lidt.
  Alice i Eventyrland er så sød en fortælling, så den også på Disney DVD for nylig - både den og Tim Burtons version er blandt mine favorit film.

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har endnu ikke læst Eragon, men det lyder da bestemt lovende! Og åh, "Det Lille Hus På Prærien" er virkelig en af de bedste børnebogsserier nogensinde. Så yndige, fine og skønne. Jeg læste dem om og om og om igen, da jeg var lille. Evig fryd.
   Du har helt ret, historien om Alice er simpelthen så fantastisk og gennemført klassisk. Jeg er også vild med filmatiseringerne; begge to er helt sublime og vidunderligt underlige.

   Slet
 2. Ih ja, det var da en fin symbolik :-)
  Jeg læser Uglies af Scott Westerfeld, er næsten færdig. Derefter står den på Et eventyr af Jonas T Bengtson - tror jeg nok han hedder...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det synes jeg også - rigtig rar tanke :)
   Jeg vil så gerne læse "Et Eventyr". Jeg vil glæde mig til at høre din mening om den!

   Slet
 3. Er snart færdig med "pigen i cementblanderen"

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder skønt. Den fik jo også så gode anmeldelser :)

   Slet
 4. Jeg læste Slettet af Teri Terry færdig i fredags, og siden da har jeg læst videre i Harry Potter. Jeg er dog nået til nr. 5, så læsningen går desværre ikke så hurtigt. Jeg VIL læse den, men jeg modarbejder den ret meget. Jeg bliver desværre nok bare aldrig gode venner med den.. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ah, jeg synes alle har læst "Slettet" lige for tiden. Er den al omtalen værd? Det lyder fantastisk med Harry Potter læsning. Jeg tror også snart, jeg vil vende tilbage til Hogwarts' trygge mure. Jeg elsker det univers så højt. 5'eren er bestemt også den, jeg har sværest ved af bøgerne; den er hel anderledes i sin opbygning og spændingskurve, så jeg tror, den kræver en del tilvænning. Men den er jo, trods alt, vigtig for historien :)

   Slet
  2. Altså jeg synes, den er omtalen værd. Jeg var i hvert fald ret begejstret for den, og synes den var rigtig spændende at læse :)
   Og ja, med hensyn til HP 5, så er den jo ret vigtig for historien, og den bliver da også læst - dog nogle kapitler lidt hurtigere end andre. Desuden kan jeg jo tænke på, at jo hurtigere jeg er færdig med den, jo hurtigere kan jeg komme igang med Harry Potter og Halvblodsprinsen, og det er altså en dejlig ting! :)

   Slet
 5. Fine billeder - det ser hyggeligt ud. Det må være rart at have sit helt eget bibliotek, det gad jeg virkelig godt! ... Men det bliver desværre nok ikke lige foreløbigt - jeg tror min kæreste ville hade, hvis det ene af vores to små værelser skulle bruges på det.
  Jeg har netop taget hul på 1984 af George Orwell. Det er en af de der bøger, jeg længe gerne har ville læse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Ja, jeg er virkelig også betaget af min mors bibliotek. Tænk at have sit eget rum kun til bøger og læsning. Og sidde der, helt omgivet af sirlige stabler af bøger og fortællinger. Hvilken usigelig glæde. Jeg drømmer også om en dag at få mit eget bibliotek; men pladsen er desværre sparsom, så det må vente et par år endnu. Suk!

   "!984" er virkelig også en god og interessant bog. Jeg håber, du vil synes om den.

   Slet