fredag den 17. maj 2013

“Strange as it may seem, I still hope for the best, even though the best, like an interesting piece of mail, so rarely arrives, and even when it does it can be lost so easily.”

Jeg venter ofte utålmodigt på ham; sidder i stuens vindueskarm og holder nøje udkig over fortovet på den anden side af gaden, hvor jeg ved, han parkerer sin gule bil. Tiden står nærmest stille i min lille lejlighed, selvom bilerne og cyklisterne vrimler forbi udenfor i et stressende og hektisk tempo - lige indtil han pludselig også er der, ud af det blå.
Sommetider kigger han op i vindueskarmen, fanger min øjenkontakt og gestikulerer hen til en stor papkasse; som om han udmærket godt ved, hvor længselsfuldt jeg venter, og hvor længe jeg har siddet dér på min udkigspost. Sommetider bliver jeg flov over min egen forudsigelighed, men oftest overskygger papkassens fryd enhver bekymring.
Dørtelefonen giver mig altid et chok, når den ringer med dens alt for høje, alt for skingre toner, og det er som om, den vækker mig fra enhver dagdrøm. Jeg løber nærmest altid hen til den for at få dens skrigende jammer til at stoppe. Og så høres hans skridt på trappeopgangen, jeg åbner døren, han lægger pakken i favnen på mig, og mumler altid en fjollet bemærkning. "Vi kan ikke blive ved med at mødes på denne måde," sagde han i forgårs. På daværende tidspunkt havde han været forbi 5 gange på halvanden uge. Jeg tror, han har regnet mig og min bogmani ud.

I nedenstående video, kan I se og høre lidt om, hvad postmanden har bragt mig de seneste par uger.

20 kommentarer:

 1. I forhold til det du siger om "Neverwhere" har jeg også oplevet før; at jeg bestille en bestemt udgave og så modtager en anden. Jeg bestilte hos Amazon og skrev til dem, mest af princip for det gjorde egentlig ikke så meget, men så sendte de mig den udgave som jeg oprindelig bestilte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Var det også på Amazon Marketplace? Det er jo private sælgere, jeg ved ikke helt, hvor meget Amazon har at sige dér. Men jeg tror, jeg vil prøve. For jer er ærligtalt en smule irriteret over det.

   Slet
  2. Jeg kan ikke huske om det var en privat sælger eller Amazon. Jeg ved bare, at jeg før har købt hos Marketplace. I hvert fald kan du gøre dem opmærksom på, at de forgiver at sælge en udgave, som de tydeligvis ikke gør, og at det derfor er misledende. Måske retter de op på fejlen.

   Slet
 2. Ja, synes han er ret sjov, men kunne forestille mig der er mange der finder ham belastende.

  Ih, Emma er fin!

  SvarSlet
  Svar
  1. Sikkert nok! Humor er utrolig subjektivt ;)

   Og ja, det synes jeg også! Så gennemført og detaljeret. Åh, jeg må eje flere fra den fine serie.

   Slet
 3. Din beskrivelse af posten er bare så sød! Rikke du kan virkelig skrive! :) Din videoblog er også god. Jeg tror jeg skal kigge nærmere på Neil Gaiman nu!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Det er en anelse komisk med den postmand; han kommer her pinligt ofte efterhånden ;)

   Og jeg kan varmt anbefale Neil Gaiman. Jeg glæder mig meget til at bevæge mig dybere ind i hans forfatterskab.

   Slet
 4. Tror jeg skal til at stoppe med at kigge forbi her. Mit dankort kan ikke tåle al den inspiration!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, altså. Internettet vrimler med fristelser; og jeg er SÅ dårlig til at stå imod. Det er farligt at kigge på bøger online!

   Slet
 5. Hej søde Rikke.

  Din blog er altså en af mine yndlings!

  Nu når du læser litteraturvidenskab kunne det være super inspirerende, hvis du kunne lave en slags guide til hvilke klassikere man skal læse hvis man aldrig har læst nogen før? Du læser så mange spændende bøger, men jeg tør ikke rigtig begynde på dem, er lidt bange for at det er for svært for mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var sødt sagt, mange tak! :)

   Jeg kan godt udarbejde en slags 'mini-guide', men det er jo lidt et svært emne at bevæge sig ind på. Jeg er dog ellevild med klassikere, så det burde være muligt at skrabe lidt anbefalinger sammen.
   Hvordan tænker du det - en inspirationsguide eller mere en begynderguide til de lidt 'lettere' klassikere?

   Slet
  2. Jeg tillader mig lige at svare her også .. Jeg havde nemlig lidt tænkt at spørge om det samme som C :P Jeg har egentlig altid gerne ville læse klassikere, men det er aldrig rigtig blevet til så meget andet en Shakespeare - og det var egentlig kun fordi det var pensum, hvorefter jeg opdagede at jeg virkelig kunne lide det.
   Men altså, jeg er også lidt bange for at de måske er for svære eller for tunge for mig - så sådan en slags begynderguide ville være helt vildt fedt! Sådan lidt alá nogen man kan læse, som ikke slår en helt ihjel eller tager modet helt fra en.

   Slet
  3. Åh, okay! Det kan jeg sagtens bikse sammen, nu når der er interesse for det. Jeg planlægger et tema-indlæg til d. 28., og så forsøger jeg at grave lidt anbefalelsesværdige klassikere frem fra gemmerne! :) Tak for responsen, det er rart med input og forslag!

   Slet
 6. Det her er altså en af de fineste blogs, jeg er stødt på! Du skriver så svimlende smukt og dejligt, at jeg altid bliver helt glad, når der dukker et nyt indlæg op herinde. Og når det denne gang er med en tilhørende book haul, kan man da ikke blive andet end begejstret!
  Det med at vente længselsfuldt på postbuddet kender jeg kun alt for godt. Jeg plejer selv at gå fra vindue til vindue og vente på, at buddet skal ankomme med min pakke. Det er helt skørt nogle gange, hvor glad jeg kan blive af at se en af de postgule biler standse ude foran mit hjem. Det må være et dejligt arbejde at være postbud; de må gøre mange mennesker glade i løbet af en dag!
  Det ser ud til at være en god bunke bøger, du har fået leveret, men det er da en smule ærgerligt med "Neverwhere". Måske du skulle skrive til dem, der har sendt den? Det kan jo aldrig skade.
  Har du egentlig et specielt antal bøger, du ”må” købe hver måned? Jeg prøver slev på ikke at købe mere end 10 bøger hver måned, for ellers bliver min lille IKEA-reol hurtig fyldt! :P

  Til sidst tænkte jeg på, om du måske en dag gider skrive et lille indlæg om andre bloggere, du mener, er værd at følge? Det kan jo være, der er nogle gode blogs, jeg endnu ikke er stødt på :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh. Jeg har svært ved at svare på din søde kommentar, uden at lyde helt fjollet og rørstrømsk. Tusind, tusind, tusind tak for din søde kommentar. Den har virkelig fået mig til at smile og glædes. Læsere som dig, gør det, det hele værd. Virkelig.

   Jeg er glad for, jeg ikke er den eneste, der er en smule besat af mine bogpakker og det ventende postbud. Jeg tror afgjort postbudet kan ane de glimtende julelys i mine øjne, når han overbringer mig en Amazon pakke. Du har ret i, at det er ægte glæde.
   Ang. "Neverwhere" så har jeg netop skrevet til dem. Om det vil hjælpe, aner jeg ikke. Det er dog en smule irriterende at spilde sin penge på den måde.
   Jeg har ingen regler om bogkøb; for jeg ved, jeg ikke kan overholde dem! ;) Jeg køber ganske enkelt bøger, når jeg føler, jeg har samlet nok ønsker sammen, og har fået læst nok af dem, jeg har i forvejen. Suk. De bøger, der ikke bliver plads til er min mor så sød at opbevare for mig. Det er ikke optimalt, men det er den eneste måde, jeg ligesom kan gøre det på ;) Jeg duer ikke til grænser - slet ikke, når det kommer til bøger!

   Og det kan du skam tro, jeg vil! I næste uge skriver jeg et indlæg om mine yndlings videobloggere på Youtube, og det vil jeg gerne opfølge med et indlæg om alm. blogs bagefter. Der gemmes så mange skatte ude i blogjunglen, som er værd at fremhæve! :)

   Slet
  2. Jeg er rigtig glad for, at du synes om beskeden! Når man lægger meget arbejde i noget, som du gør i din blog, så skal man også have feedback. Du gør det rigtig godt med bloggen, og den er simpelthen så hyggelig at besøge, så den kan du sagtens være stolt af at have!
   Jeg vil se frem til de kommende indlæg :)

   Slet
 7. Du skriver altså virkelig godt! Dine beskrivelser er så fængende, også selvom det blot er postbudets anskomst, der er emnet for din kreativitet. Og super hyggeligt med dine videoanmeldelser!
  SV: Mange Tak :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er du dog bare sød. Tusind tak for al den ros, det sætter jeg uendelig stor pris på!

   Og det var skam så lidt :)

   Slet
 8. Ååååh, Rikke, du inspirerer mig sådan til at komme i gang med at læse igen! Siden jeg startede med at læse engelsk har jeg meget sjældent haft overskud til at få læst andet end pensum (der nu også indeholder nogle klassikere og nogle fede ting ind i mellem). Det kan være jeg laver et sommerferieprojekt med tilhørende blog i år. ;)

  Hvordan dælen får du i øvrigt penge til alle de bøger, frøken? :p

  SvarSlet
 9. Hej søde Rikke..

  Jeg bemærkede bogen om Pelle Haleløs, den husker jeg at jeg havde som lille og elskede den bog meget højt, men den blev til min store fortrydelse væk engang vi flyttede, og jeg er nu ude efter at finde den igen..

  Er det muligt at du kan skrive ISBN-nummeret ned til mig ? Det gør det lidt nemmere at lede efter den, når nu jeg vil have det skal være den helt rigtige udgave :)

  SvarSlet