torsdag den 13. juni 2013

"More Weird Things Customers Say in Bookshops" af Jen Campbell

"More Weird Things Customers Say in Bookshops" af Jen Campbell, fra forlaget Constable, udgivet i 2013. 4/5 stjerner. 

Jen Campbells latterfremkaldende koncept om sære udtalelser, forespørgsler og samtaler overhørt i alverdens bogbutikker, er intet mindre end perfekt underholdning for enhver bogelsker. "More Weird Things Customers Say in Bookshops" er, ligesom forgængeren "Weird Things Customers Say in Bookshops", fyldt med tragikomiske citater og scenarier som både forårsager smil, latterkramper og undren. 

"Customer: "What is the first name of the author Anonymous?"

Da jeg læste denne lille bog, kunne jeg ikke undgå at fnise og udbryde i halvkvalte grineflip adskillige gange. Min kæreste kiggede sært på mig og blev så nysgerrig, at han også begyndte læse med - og pludselig rungede den lille lejlighed af vores fælles latter. Det var umuligt at lade være.
Jeg nød Campbells nyeste bog ligeså meget som den første; selvom den består af flere indsendte end opsamlede citater, er de udvalgt med en sådan omhu og symmetri, at det slet ikke gør spor. De akkompagnerende tegninger af 'the Brothers McLeod' indfanger ironien og absurditeten af citaterne helt perfekt, og er nærmest en kilde til adskildt beundring i sig selv. 
"More Weird Things Customers Say in Bookshops" indeholder flere episoder, der involverer børn; en forbavsende klarsynet sammenligning af Hitler og Voldemort, en forestilling om en drømme-pony med rulleskøjter og en lilla hale, samt højlydt undren over skabe, der ikke fører til Narnia. Børnenes naive kommentarer er afgjort blandt mine favoritter, for de tjener som fjollede og kærligt charmerende påmindelser om verdensanskuelsen gennem børneøjne.
Nogle af citaterne er naturligvis også tåkrummende pinlige, grænsende til kanten af direkte dumhed. Faktisk er der nogle af scenarierne, der virker næsten for ignorante til at være realistiske. Kan folk virkelig tro, at Herredet er en faktisk stedsbetegnelse? Eller at Shakespeare stadig er i live? Åbenbart - ifølge denne lille bog.
Jeg vil anbefale "More Weird Things Customers Say in Bookshops" til enhver bogelsker,  enhver beundrer af Jen Campbells første bog, og enhver læser på jagt efter et inderligt latterbrøl. 

18 kommentarer:

 1. Er det bare mig, men er det ikke 2. gang du anmelder denne blog herinde? :s

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har tidligere skrevet om 1'eren "Weird Things Customers Say in Bookshops" herinde, men aldrig denne.

   Slet
 2. Uh, den bog står på min to-buy liste og har gjort det længe efterhånden. Den ér nemlig rigtig spas - Især som boghandler. Haha.

  Har du læst "En kassedames genvordigheder?" Den er dælmne også sjov, men mere i romanform.

  SvarSlet
  Svar
  1. Som en boghandler må denne bog være helt perfekt læsning! Der er jo en ren overflod af skøre episoder og mærkværdige citater!

   Og nej, den har jeg faktisk aldrig læst. Men jeg vil bestemt undersøge sagen nærmere! :)

   Slet
  2. Ja, og lige pludselig er ens egne kunder slet ikke så mærkelige igen. Haha. I øvrigt fantastisk at der findes SÅ mange sjove episoder at man kan lave flere bøger. Jeg MÅ bare eje dem på et tidspunkt. :P

   Slet
 3. Nu kan jeg altså snart ikke modstå at købe dem længere. De lyder simpelthen så fantastisk sjove :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er de bestemt også! Så overvældende morsomme. De kan anbefales!

   Slet
 4. Årh jeg elsker sådan en slags bøger!
  Og denne her lyder virkelig morsom :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er virkelig godt tidsfordriv! Og det er så hurtigt læst :)

   Slet
 5. Ih, tusinde tak; du kan tro det var en vidunderlig dag! :) Min far blev også utrolig glad for gaven, og jeg holder generelt af at finde på gaveidéer, da reaktionerne ofte er det hele værd.

  SvarSlet
  Svar
  1. Gaver der rammer helt plet og skaber lys i modtagerens øjne er virkelig bare det bedste. Det er så stor en glæde at kunne give den helt perfekte gave!

   Slet
 6. De to bøger i den serie er fantastisk underholdende! Der er virkelig ingen grænser for, hvor mange sjove ting kunder kan sige :b

  Jeg faldt desuden over en bog i dag, der hedder "The Bone Season". Det er den første i en serie af syv bøger skrevet af Samantha Shannon, som eftersigende skulle være "den næste J.K. Rowling". Det har man jo hørt før, men bogen fangede alligevel min interesse, så derfor ville jeg lige dele nyheden her :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis! Sommetider har jeg næsten haft svært ved at tro på, at folk virkelig har udtalt så absurde ting!

   Det lyder bestemt spændende. Tak for tippet - jeg smutter straks ind på Goodreads og læser mere om bøgerne. Det ville nu være rart med en 'ny Rowling', omend frasen er en smule brugt.

   Slet
  2. Min nysgerrighed er i hvert fald vakt. Jeg tænker også, at forfatteren må have planlagt en eller anden spændende historie, når denne bog blot er den første ud af syv. Jeg håber bare ikke, jeg bliver alt for skuffet; det er trods alt noget af et pres at lægge på forfatteren, når hun er blevet udråbt til den næste Rowling.

   Slet
 7. Hvor er det skønt, at det ikke kun er boghandlerne, der klasker sig på lårene af grin over dem. Det er jo sindssygt genialt og desuden også nogle rigtig pæne bøger.

  SvarSlet
  Svar
  1. De er virkelig morsomme; jeg tror enhver bogelsker vil kunne få adskillige latterkramper ud af dem. Og de pryder bestemt også på bogreolen!

   Slet
 8. Jeg bliver simpelthen nødt til at eje disse her bøger når nu du har gjort mig opmærksom på dem, det er jo utroligt hvad folk spørger èn om når man er boghandler (tro mig jeg ved det, har været det i 17 år hehe). Har fået rørt mine lattermuskler i dag og det er jo skønt. Fandt forfatterens hjemmeside og hendes facebook side og har siddet og klukket af de eksempler hun har lagt op :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror virkelig, man må få nogle pudsige oplevelser som boghandler indimellem! Især hvis jeg skal dømme ud fra indholdet af denne bog ;) Der er jo næsten ingen grænser for al den morskab, de mange citater gemmer på.

   Hvor dejligt at det har fremkaldt et smil hos dig! :)

   Slet