søndag den 18. august 2013

Currently reading #5

Sommeren er blevet til sensommer, og vinden er begyndt at bære de første efterårstoner med sig. Min skoletaske står afventende i gangen, og jeg har købt blyanter og kuglepenne. Om et splitsekund begynder et nyt semesters rutiner med fagbøger, læselister og eksaminer. Lige om lidt bliver jeg vækket af en sommerdøs, der næsten har varet for evigt.
Indtil da forsøger jeg at presse den sidste flig ud af sommerens sødme. Jeg åbner vinduer, lytter til regn og vender sider i slidte bøger. Jeg tænker over sommeren, der er forbipasseret, og jeg smiler.
Jeg tilbringer disse dage i en tryghedsboble i Jylland, hjemme hos min mor. Huset er stille, men Rasmus og "My Best Friend's Girl" af Dorothy Koomson gør mig selskab. Bogen er en, jeg har fået af Irene, og jeg er endnu ikke sikker på, hvad den vil bringe mig. Jeg påbegyndte den med en forventning om typisk chick-lit underholdning, men jo længere jeg når ind i den, jo mere tror jeg, den har potentialet til at overraske mig. Den er i hvert fald rørende. 

Hvad med jer? Hvilken bog gør jer selskab i disse sensommerdage? 

30 kommentarer:

 1. Jeg sidder selv i varmen og hygger mig med "Wizards of Odd", som er en novellesamling fra halvfemserne, som har været ret svært at opstøve.. Nu er den endelig i mine små tykke hænder, og jeg er næsten bange for at læse for hurtigt :-)

  Den er efter sigende fyldt med fjollede og seriøse historier fra bl.a. Douglas Adams, Ray Bradbury, Terry Pratchett, Kurt Vonnegut, C.S. Lewis og H.G. Wells :-)

  Rigtig god søndag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder enormt spændende og interessant; du nævner i hvert fald mange skønne forfattere. Det er så fantastisk med novellesamlinger, når de blot er små bidder af de ting, man allerbedst kan lide. Det er lidt som, at få det hele på én gang.

   Slet
 2. Hey Rikke. Nu kom jeg jo lige til at se dine 'verdenslitteraturens perler' på hylden i videoen .. ved du hvor mange og hvilke der er i serien? Jeg googler og googler og synes ikke rigtig jeg kan finde noget om serien! :(

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved ikke helt, hvor mange der er. Jeg har selv omkring 10-12 stykker, mener jeg. Da jeg ikke har titlerne ved mig, kan jeg ikke huske dem alle - men bl.a. Jonathan Swifts "Gullivers Rejser", Francois Rabelais' "Gargantua", William Makepeace-Thackerays "Forfængelighedens marked", Charles Dickens' "Store forventninger" og Charlotte Brontës "Jane Eyre" er i hvert fald i blandt dem.

   Du bør nok være opmærksom på, at nogle af udgaverne er grumt forkortet og indimellem også delt op i to bind (?). Min søster påbegyndte "Store forventninger" for nylig for blot at opdage, den sluttede midtvejs. Ligeledes er udgaven af "Forfængelighedens marked" meget forkortet i forhold til den originale.

   Slet
  2. åååh, nyttigt tip!! (Og nedern pludselig at være færdig uden at være det :p)
   Men, gad vide om min Stolthed og fordom så også var forkortet??

   Slet
 3. Håber du også får tid til at læse andet end bøger til studierne de kommende måneder :-)

  Jeg er gået i gang med Pigerne fra Shanghai af Lisa See, som plejer at skrive fantastiske, rørende historier om livet som ung kinesisk kvinde i forskellige tidsaldre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tror jeg, bestemt jeg gør - det er en stor prioritering for mig :)

   Det lyder fantastisk. Min mor er også enormt begejstret for netop de bøger, så jeg har hørt alverdens ros om dem.

   Slet
 4. Jeg er lige i skrivende stund blevet færdig med The New York Trilogy af Paul Auster, så nu ved jeg faktisk ikke rigtig hvad jeg skal læse. Jeg har en bunke liggende af nyindkøbte og gamle bøger som venter, men hvad jeg skal gå igang med har jeg ikke bestemt mig for endnu. Det bliver nok enten 1984 eller The Wind in the Willows.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du nævner fantastiske bøger i din korte kommentar. '1984' er sublim, og 'The Wind in the Willows' er blandt mine evige favoritter. Den er så rørende, så god, så barndomsfin.

   Slet
  2. ja. Jeg har læst 1984 en del gange efterhånden så jeg er gået igang med the wind in the willows. Jeg har lige fået fat i hele tegneserien på dvd som jeg så som barn så nu vil jeg læse bøgen inden jeg går igang med dvd'erne :)

   Slet
 5. Åh, hvor jeg kender følelsen! Jeg er lige begyndt på "The Cuckoos Calling" af Robert Galbraith (aka. J.K. Rowling) - har du læst den?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har faktisk ikke læst den - og jeg ved ikke helt, om jeg vil. Jeg er generelt ikke ellevild med genren, og selvom det er Rowling er jeg ikke sikker på, jeg vil føle mig hjemme.

   Du må endelig vende tilbage, når den er færdiglæst og fortælle, om den har været læsningen værd :)

   Slet
 6. Smuk video. Jeg har rigtig mange bøger jeg meget snart vil i gang med, men det har været rigtig svært i den her måned. Men jeg får da læst lidt i Philippa Gregorys Skæbnehjulet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! :)

   Og skønt med Gregory. Hun er så fornøjelig.

   Slet
 7. Det er igen en fantastisk video, du er virkelig god til at fange stemninger Rikke. Jeg netop gået i gang med Paulo Coelhos "Veronika beslutter at dø", og jeg glæder mig bare til at fordybe mig i den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, mange, mange tak! Det var uendeligt sødt sagt.

   Og hvor fantastisk med endnu et Coelho-eventyr. Den mand er så gennemført fantastisk.

   Slet
 8. Hej Rikke,
  Faldt over dette - http://www.amazon.co.uk/gp/feature.html/ref=tsm_1_fb_s_uk_mrrvkl?docId=1000742693
  :-)

  SvarSlet
 9. Lige nu er jeg igang med Marilyn monroe's selvbiografi :)
  når jeg er færdig med den går jeg i gang med coco chanel :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor spændende! Jeg forestiller mig, Monroe er enormt interessant at læse om :)

   Slet
 10. Jeg er helt vild med dine vlogs!

  Jeg er ved at komme igennem The Ultimate Hitchhiker's Guide.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Det gør mig glad at høre.

   Og lyder fantastisk med Hitchhiker's Guide. Jeg kunne ikke engang selv kæmpe mig igennem den første i serien - desværre. De er ellers så højt elskede.

   Slet
 11. Ja ikke? Ej men killinger (Og alle katte for den sags skyld) Er simpelthen bare så nuttede! Mit hjerte smelter

  SvarSlet
  Svar
  1. Også mit. Der er intet så fantastisk som en spindende kat - stor eller lille.

   Slet
 12. Ih. Hvor er jeg dog misundelig på dit hjemme-bibliotek! Det er ser så vidunderligt ud! Glæder mig til jeg bliver færdig med mit studie, så jeg kan begynde at få råd til at udvide min egen samling.

  Lige for tiden er jeg på vej igennem Fifty Shades serien. Startede egentlig med, at jeg bare lige ville se hvad det var, men endte med af blive totalt fanget af bøgerne.

  // xoxo Sofie
  http://ladymcnerd.blogspot.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er desværre ikke mit hjemmebibliotek i videoen - det er min mors. Men jeg opbevarer et par af mine egne bøger derinde også. Det er så fint, så vidunderligt. Når jeg engang flytter i hus eller blot større lejlighed, vil jeg også forsøge at samle mine bøger så smukt.

   Det er da skønt, at bøgerne fanger dig. Der er jo også mange, der er enormt begejstrede for dem :)

   Slet
 13. Du læser så mange spændende bøger, jeg ikke har hørt om før. Jeg er ved at læse en bog, jeg fik anbefalet af en ven, 'Afhopperen' skrevet af Robert Dam - en ren thriller, der handler om Scientology. Men efter at have set Halvbroderen på tv i går, vil jeg kaste mig over Lars Saabye Christensens forfatterskab.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg havde faktisk ikke engang selv hørt om denne bog før - den blev anbefalet til mig af en anden blogger. Det er spændende sommetider at kaste sig ud i det helt 'uvisse', så at sige.
   Det lyder fantastisk med en spændende thriller; og et nyt forfatter-bekendtskab er altid rart.

   Slet
 14. Ih hvor hyggeligt :-D Jeg er igang med Sylvia Day bøgerne der minder om Fifty Shades <3

  Knus Mia
  www.blogaboutmia.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt med lidt afslappende læsning :)

   Slet