torsdag den 22. august 2013

"The Ocean at the End of the Lane" Deluxe Signed Edition

Jeg så den, og jeg forsøgte straks at glemme den. Den var for dyr, og det var for fjollet. Jeg ejede jo allerede en fuldstændig fejlfri førsteudgave, som jeg havde læst, elsket og nydt hvert et ord af. Og selvom Neil Gaiman ikke havde personaliseret den med sin svungne håndskrift, havde jeg selv sat mine egne spor og mærker i den - hvilket måtte være mindst ligeså godt.
Men mine tanker kredsede om den alligevel. De nagede og gnavede, og jeg grublede. Jeg forsøgte at retfærdiggøre det, og sammenlignede med alle de dyre kjoler, fine sko og næsten ubrugte smykker, jeg har købt i sin tid. Jeg kom i tanke om alle de skøre og mærkværdige køb, jeg har modarbejdet fornuften i over årene. Det gik op for mig, at en bog var en langt bedre investering end alverdens tylkjoler; for en bog vokser man aldrig fra. En bog går aldrig af mode; og en bog behøver ingen anledning for at blive brugt. Så jeg gav efter. 
Officielt er bogen en gave til mig selv for en afsluttet BA-uddannelse; i virkeligheden er den juvelen i min samling. Jeg har gennembladret den et utal af gange, nydt de perfekt tilpassede illustrationer og ladet mine fingre glide henover Neil Gaimans røde tusch-streger. Jeg har lukket øjnene og nydt sidernes usammenlignelige duft af helt nytrykt bog. Jeg har genlæst den, jeg har knuget den ind til mig, og jeg har ladet den stå på bogreolens forreste række.
Dette er ikke kun en smuk udgave af en fantastisk bog; det er ikke kun et samlerobjekt i en bibliofils ustoppelige reolopbygning. Det er langt mere end dét. Det er en betydningsfuld bog for mig helt personligt, fyldt med ord der ramte mig mere, end jeg selv er i stand til at udtrykke. Dens bogskønhed findes både i form og i indhold. Og jeg elsker den. For evigt.

Dette er en såkaldt 'deluxe edition' af Neil Gaimans "The Ocean at the End of the Lane". Den er illustreret og signeret - og kun udgivet i 2000 eksemplarer på verdensplan. Jeg købte min på Amazon, men den er tilsyneladende allerede udsolgt derfra. Barnes & Noble har dog enkelte eksemplarer tilbage til de hurtige. 


24 kommentarer:

 1. Åh, det er dog den smukkeste bog, jeg længe har set. Den er simpelthen så fin, og jeg overvejer det så grumt, om jeg skulle købe mig et eksemplar.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er nemlig virkelig, virkelig, virkelig smuk. Jeg kan godt forstå, den frister; jeg kunne jo slet ikke modstå den selv.

   Slet
 2. Ham så jeg da lige holde en afsluttende tale for et kunsthold på http://upworthy.com/
  Han var sjov og rar, og havde en dejlig stemme :)
  Så googlede jeg ham lige. Og Coraline har jeg da set med mine børn. Nu er 2 af hans bøger reserverede til mig på biblioteket.

  Dejligt at blive inspireret :) Tak Rikke!

  -K

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh - var det 'Make Good Art'? Det er muligvis den mest inspirerende tale nogensinde holdt.

   Jeg synes også, han er sådan en skøn forfatter med så stor indlevelse i alt, hvad han foretager sig. Og hans stemme er så beroligende.

   Hvilke af hans bøger har du bestilt hjem? Jeg håber, du vil finde ligeså stor glæde i dem, som jeg har.

   Slet
 3. Jeg synes virkelig godt du kan forsvare at koebe den! Som du selv siger saa bruger man alt for mange penge paa alt muligt toej. Det ser rigtig flot ud! :)

  Tanja
  http://tanjamortensen.com/

  SvarSlet
  Svar
  1. My thoughts exactly! Det er bare som om, jeg har nemmere ved at bruge penge på tøj. Hvorfor, aner jeg ikke.

   Og tak!

   Slet
 4. Hvor er den smuk. Kan godt forstå at du endte med at købe den. :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er virkelig også dybt begejstret og forelsket i dén bog!

   Slet
 5. Ih hvor er det en flot udgave! Kan godt forstå den må være noget helt specielt, og hvor var det godt, at du købte den! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også helt i den syvende himmel over den! Sommetider må man bare give efter for sin bogkærlighed ;)

   Slet
 6. Hjertet strømmer over af kærlighed lige nu (og en lille smule misundelse) :)

  Har selv siddet med musen hoverende over "Buy" knappen, men har ikke kunnet forsvare det overfor månedens mad/huslejebudget... Som om man i virkeligheden har brug for den slags, hvis man kan eje sådan en smuk sag :)

  Jeg synes faktisk, det er passende at ønske tillykke med noget så fantastisk, så:
  Tillykke med den skønne nyerhvervelse som bliver evig elsket eje!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, jeg forstår godt din tøven og dine forbehold; jeg brugte også uendeligt lang tid på at gruble, om jeg skulle give efter eller ej. Fornuften røg ud af vinduet, jeg lukkede øjnene, og trykkede hurtigt på 'buy' knappen - og det er jeg lykkelig for!

   Mange tak søde Camilla. Det er nemlig et kært eje der fortjener alverdens hurlumhej. Jeg elsker den bog. Og jeg forguder denne udgave.

   Slet
 7. Virkelig fed blog du har!
  måske du vil tage et smut forbi min blog - jeg har en give away igang, deltag endelig ;)
  -Daniela Rolander
  www.danielarolander.blogspot.com

  SvarSlet
 8. Dejligt indlæg og super lækre billeder som altid!

  Huge hugs http://www.gittemary.com/
  https://www.facebook.com/ThePictureOfMary
  http://www.youtube.com/Gittemary

  SvarSlet
 9. Hej Rikke.

  Linket til den smukke bog du linker til her, fører til den amerikanske Amazon. Er det der du har købt din? Og betalte du så told?

  Tak for en fortryllende blog, som jeg nyder at læse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg købte min på den amerikanske Amazon - og jeg betalte told. Amazon har nemlig en smart funktion der gør, at den udregner tolden for en, og man kan betale den på forhånd - så man slipper for grimme overraskelser. Så det benyttede jeg mig bare af :)

   Og tusind tak. Jeg er glad for, du læser med.

   Slet
 10. Elsker Neil Gaiman! Denne bog er helt sikkert på min ønskeliste. Nogle gange behøver ens bogpassion ikke være logisk. Det er jo en passion :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker, elsker, elsker ham virkelig også. Han er mit helt nye og helt store forfatterfund.

   Og du har helt ret - passioner bør aldrig forklares eller forsvares :)

   Slet
 11. Smuk bog!

  Og tak for din søde kommentar n__n

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes virkelig også, den er yndig!

   Og det var da det mindste :)

   Slet
 12. Kære Rikke
  Engang kunne jeg ikke fordrage oliven, når jeg spiste dem snørede min mund sig helt sammen - men jeg havde en sød og meget smuk veninde der hver aften fik en skål med oliven, og hun spiste dem som slik. Når jeg så på hende fik jeg lyst til at spise oliven - så jeg har øvet mig og øvet mig og i dag spiser jeg jævnligt oliven og elsker den salte lidt skæve smag.
  - Jeg læser sjældent bøger, som i aldrig, fordi jeg har svært ved at sidde stille og fordybe mig - men når jeg læser dine fine sammensatte ord, ser dine eventyrlige billeder og mærker din passion og glæden når du har købt en ny og smuk bog, så får jeg lyst til igen at øve mig og øve mig og mærke den samme glæde og bogkærlighed som du.
  Tillykke med din fine nye bog - go aften til dig , kh mille

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var dog den sødeste og fineste formulerede kommentar nogensinde. Mange tak for al den ros, der ligger bag. Jeg håber, du finde frem til en lille læseglæde engang - for det er virkelig guldværd.

   Jeg håber også, du har en smuk aften.

   Slet