søndag den 20. oktober 2013

Harry Potter dage

Hvert år i efterårsferien afholder Odense Centralbibliotek en såkaldt 'Harry Potter festival', og Odenses midte bliver pludselig ramt af et drys af magi. Man støder ind i børneskikkelser med pinke parykker, flyvske kapper og spidse hatte. Telte popper op i gågadens indre, og en hektisk aktivitet præger de folk, der færdes der, alt imens små råb af "Expalliarmus!" og  giver genlyd overalt. Banegården bliver fyldt med bebrillede børn med ar i panden, som alle stiger ind i et lidt anderledes tog. Man er slet ikke i tvivl, når denne festival finder sted - magien sniger sig ind overalt i Odense og er umulig at overse.
I går mødtes Nikoline og jeg for sammen at udforske de troldsmandsbeklædte gader. Vi vekslede vores penge om til galleoner i Gringotts, drak karameliseret ingefærøl på Den Utætte Kedel, besøgte spådomskoner, greb en fjerpen og skrev et bidrag til Profettidende, mødte mørke troldmænd og klappede en enhjørning. Vi trådte ind i Dumbledores kontor, spottede Umbridge i gågaden, hørte Hagrid fortælle et eventyr, altimens de velkendte Harry Potter-temasange brølede ud fra højtalerne.
Vi var begge overraskede over, hvor mange kræfter der var lagt i det, og hvor meget der var gjort ud af det. Men det bedste var nu ikke at vandre rundt i de små telte og kigge på kunstfærdige opstillinger af dyr med mærkelige navne og velduftende eliksirer i varierende flakoner - det bedste var at betragte de mange kappeklædte børn, der hoppede rundt med så megen entusiasme og glæde, at det ikke kunne undgå at smitte.

Harry Potter-festivalen er en årlig begivenhed i Odense, og finder sted fra torsdag-søndag i efterårsferien. Du kan se programmet for i dag, og evt. læse mere lige her.

45 kommentarer:

 1. Det lyder til at have været en ganske magisk dag. Ærgerligt, at man ikke bor tættere på Odense, så man kunne have deltaget, men dejligt at få et glimt af dagen igennem dine fine billeder. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var virkelig en rigtig fin og sjov dag! Stemningen var helt fantastisk.

   Slet
 2. Det var en af de hyggeligste dage, jeg længe har haft.

  SvarSlet
 3. Nej, hvor lyder det dog fantastisk hyggeligt!
  Gid det var her i Aalborg, man kunne få lov at opleve et drys af Harry og co's fortryllende verden. Jeg ville stensikkert også møde op, og være en del af magi'en, hvis jeg boede på Fyn - og havde jeg vidst, at festivalen fandes, kunne jeg godt have på at planlagt et besøg forbi, for det lyder godt nok til, at være gennemført (:


  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes virkelig også, idéen er så fin - og den lidt yngre aldersgruppe nyder det så tydeligt meget. Jeg læste en bidrag i 'profettidende' (hæhæ), hvor en 12-årig skrev 'tak fordi i har gjort mine drømme til virkelighed' - og det synes jeg virkelig er sødt. Fantastisk nogen kan få den oplevelse!

   Slet
  2. Alene den kommentar, gør, at det er det hele værd - hvor er det bare sødt.

   - Anne

   Slet
 4. Fantastisk! Hvorfor har jeg aldrig hørt om det før?? Næste år planlægger jeg tur til Odense!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg veeeed det ikke! De har holdt det i et par år efterhånden (jeg har heller aldrig taget mig sammen til at kigge forbi, før nu). En tur til Odense er et must - jeg kan lege rundviser :D

   Slet
 5. Årh... jeg smuttede alt for tidligt fra Odense. Ville så gerne have været der til Harry Potter festivalen. Øv!
  Det ser nemlig vildt hyggeligt ud. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh det var en skam, du ikke havde mulighed for at komme forbi! Det var nemlig rigtig hyggeligt.

   Slet
 6. Nej hvor hyggeligt! Ville ønske, at der blev holdt noget lignende i Århus. Måske en tur til Odense næste år kunne være sagen. Jeg har i hvert fald en lillebror der helt sikkert har den rette aldersgruppe til det.

  Det ser ud til at have været en skøn dag i magiens selskab :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er virkelig så hyggeligt - særligt for de lidt mindre. Det lyder som en skøn idé at bringe lillebroderen med :)

   Slet
 7. Åh, hvor ser det fantastisk ud! Fellow Potterheads <3

  SvarSlet
 8. Åh, jeg havde ikke tid til at tage derind i år :( men det sér virkelig magisk ud! Og den enhjørning er intet mindre end fantastisk <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Enhjørningerne var virkelig det fineste af det hele. Åh altså <3 Og næste år må du komme forbi!

   Slet
 9. Cool. Så fedt at de laver sådan noget i Odense. Gid de ville tage sådan et initiativ andre steder i landet også.

  SvarSlet
  Svar
  1. De har faktisk lavet det i et par år efterhånden - jeg er helt vild med idéen. Den kan helt sikkert også bruges i andre sammenhæng :)

   Slet
 10. Det ser godt nok helt fantastisk ud, og det lyder som om, at det var godt gennemtænkt. Der var Harry Potter og Flammernes Pokal i tv i går, og som sædvanligt sad jeg klistret til skærmen. Jeg elsker det univers - både i bøgerne og i filmene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det bestemt også. Rigtig hyggeligt!

   Og åh, hvor skønt med de elskelige film i fjernsynet. Man kan bare aldrig helt få nok af det univers.

   Slet
 11. Det lyder simpelthen så fantastisk magisk!

  Det SKAL jeg se næste år! :')

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja, det bliver du da nødt til :'D

   Slet
 12. Wow, hvor mega mega fedt! Er så misundelig - kunne virkelig godt finde på at et smutte en tur til Odense næste gang (:

  - Kit

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er virkelig sådan et fint initiativ!

   Slet
 13. Det lyder simpelthen så fantastisk og magisk. Desværre har jeg endnu ikke prøvet at være med, men jeg planlægger, at festivallen skal besøges næste år. Jeg har nemlig hverken haft tid eller råd denne gang - men jeg er jo højt sandsynligt også i Svendborg næste efterårsferie, og så skal der altså sættes tid af til det :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dette er faktisk også første gang, jeg har været med - jeg har længe tænkt, at jeg gerne ville kigge forbi, men efterårsferien er ofte lidt for travl. Det er dog bestemt et besøg værd - særligt hvis man er i området alligevel!

   Næste år tror jeg måske, jeg vil melde mig som frivillig. Det kunne da være enormt hyggeligt!

   Slet
 14. Lyder fantastisk! Må til Odense næste efterår :-)

  SvarSlet
 15. Haha, de går da all-in i Odense ;) Hvor er det fedt! Det lyder som en magisk måde at tilbringe til efterårsferie på. Når man ikke kan komme til det oprindelige Harry Potter-land, så må Harry Potter komme til en :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fuldstændig! Åh altså :'D Det balancerer så fint mellem at være skørt og at være sødt!

   Og det har du helt ret i! Man må klemme lidt magi ind, der hvor man kan.

   Slet
 16. Hvor ser det fortryllende ud! :) Og hvor fedt, at der bliver gjort så meget ud af - det kunne være så sjovt at deltage i :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var virkelig også en hyggelig dag! Jeg kan varmt anbefale det, hvis man kan lide lidt trylleri og fjolleri! :')

   Slet
 17. Jeg hørte først om det i år og delte det straks med en Harry Potter entusiast i venindekredsen. Det lyder genialt! Efter din lille fortælling kunne jeg da også selv være nysgerrig efter at opleve det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er virkelig fint, ja! Sådan en hyggelig dag :)

   Slet
 18. Det lyder som et spændende arrangement - måske en udflugt værd til næste år? Dejlige billeder :-)

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var i hvert fald hyggeligt at vandre rundt imellem alle de fine opstillinger! Og mange tak :)

   Slet
 19. Åh ja, så godt på instagram, I havde været derinde. Min familie var det også - min søster var en af de glade børn med Hufflepuff-kappe og tryllestav fra Warner Brothers studios. Det lyder som om, hun havde en fest, haha. Hun elskede at alle nørderne var samlet. ;) Ville også gerne selv have været der, men kunne ikke. Super ærgerligt! Næste år!

  Jeg elsker dit billede af enhjørningerne. Gud hvor er det kært.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej hvor fint! Det må altså være enormt sjovt at være barn til sådanne arrangemenenter! Sikke en indlevelse!

   Og enhjørningerne var virkelig kære!

   Slet
 20. Sikke et skønt arrangement - spændende at læse, Rikke!

  SvarSlet
 21. Hvor ser det bare helt fortryllende ud! Er altså ret vild med de der enhjørninger! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja, de enhjørning var også noget så fine! Og, og, hvem elsker dog ikke en snehvid enhjørning? ;)

   Slet
 22. Åh ja, Odense kan jo så mange ting. <3

  SvarSlet