lørdag den 26. oktober 2013

Penguin Clothbound Classics

Tematiske mønstre trykt i klare farver på stofindbundne bøger. Små symboler og tegn pryder forsider, og fortæller samtidig en smule om indhold. Diskret, simpelt, minimalistisk - og fuldstændig elegant.
Coralie Bickford-Smith er designeren bag Penguin Clothbound Classics-serien, som er en bogserie bestående af et væld af klassiske forfattere, titler og storslåede værker. Når bøgerne står side om side i reolen, dannes der både mønstre og kontraster med de varierende farver og forskellige motiver. Snefnug danser på Dickens' "A Christmas Carol", portrætter males på George Eliots "Middlemarch", og perlekæden Fanny får overrakt af Edmund slynger sig rundt på Austens "Mansfield Park". På helt simple og jordnære måder fortælles bøgernes komplicerede historiespindelvæv således med ét enkelt motiv.
Bøgerne indeholder foruden et fint design med indbyggede bogmærkebånd også talrige noter, nyttige forord og en detaljeret redegørelse for ændringer og nyoversættelser i teksten i forhold til den originale udgivelse. Penguin brillerer altid med deres ekstensive note-sektion; og disse bøger er ingen undtagelse.
For mig er Penguin Clothbound Classics indbegrebet af yndighed og elegance - og når mit blik glider over den lille opstillede række i min bogreol frydes mit samlerhjerte så inderligt. Der er noget særligt delikat og en anelse sart over Coralie Bickford-Smiths fortolkninger af de klassiske værker.
Dog bør det tilføjes at bøgerne også er sarte i deres form; fordi motiverne og teksten er påtrykt stoffet, kan det hurtigt slides af og krakelere lidt. Det er bøger, man skal behandle uendeligt varsomt og for alt i verden ikke stille i for pressede reolrækker. Det er bøger, man skal værne kærligt om - og det er bøger, man ikke kan undgå at elske.

Penguin Clothbound Classics-serien kan alle ses her. Der kommer med jævne mellemrum nye titler i bogserien, og de forhandles bl.a. hos Penguin, Amazon, The Book Depository og SAXO

20 kommentarer:

 1. Åh, jeg elsker Clothbound Classics serien! Jeg har lavet en lang liste til familie og venner på Amazon, som jeg ønsker mig fra hver jul og fødselsdag - har dog indtil videre kun "Jane Eyre", men den er også SÅ fin :)

  Målet er selvfølgelig en dag at eje dem alle, men det kan nok ikke lade sig gøre... Specielt fordi jeg lige har opdaget, at "Crime and Punishment" og "Madam Bovary" blev udgivet i limited editions, og nu koster en hel månedsløn :( Men så må jeg nøjes med de ca. 40 andre ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er nemlig så uendeligt fin! Jeg kunne også sagtens købe mig helt fattig i de smukke bøger.

   Jeg anede slet ikke, de også udgav limited editions! Oh my, sikke et besvær :/

   Slet
 2. Tak for tippet! Sådan en kollektion må jeg eje! :-)
  Kh Shanice

  www.byshanice.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan virkelig varmt anbefales! Nøj, jeg elsker de bøger!

   Slet
 3. Versionen med A Christmas Carol leder altid mine tanker over på Royal Copenhagen porcelæn :p Måske det er den blå farve der minder så meget om deres, jeg tror det! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan faktisk godt lidt se det :'p Men fint er det nu!

   Slet
 4. Hvor er det dog smukt - jeg giver dig fuldstændig ret i, at det er bøger, man elsker at have i sin reol :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis - så yndige! Og lige til at blive hjælpeløst afhængig af ;)

   Slet
 5. Hvor er de bare fine, de stofindbundne bøger - selv ejer jeg vist ikke en eneste, tror jeg. Det er da næsten for dårligt - for de er vel nok søde (:

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. De er virkelig fine. Og de frembringer den største samlertrang!

   Slet
 6. De er så yndige de udgaver. Specielt "Middlemarch" er min favorit! Jeg har endnu ikke fået købt så mange, som du ejer - når der findes så mange smukke bøger derude, så er det svært kun at fokusere på en serie bøger.

  For at tale om noget helt andet så tænkte jeg på, om du en tema-tirsdag kunne skrive et indlæg om dine yndlings booktubers? Hvis du altså følger nogen :D

  SvarSlet
  Svar
  1. "Middlemarch" er faktisk også min favorit - og den første bog fra serien, jeg købte! Jeg elsker den både i indhold og udtryk. Den er så smuk.
   Og du har helt ret - der er så mange serier, jeg gerne vil samle. Som konsekvens får jeg nok aldrig færdiggjort en eneste ;)

   Det kan du tro! Jeg har faktisk haft et indlæg liggende om det i laaang tid efterhånden, men problemet er, jeg hele tiden udsætter det, fordi der er andet, jeg også lige skal have skrevet om. Det skal dog nok komme før eller siden, helt bestemt! :)

   Slet
 7. De er så smukke de her bøger! Har du ikke flere end dem du viser her? (:

  SvarSlet
  Svar
  1. De er nemlig meget smukke! Og udover de 6 bøger, jeg viser her, har jeg også "Mansfield Park" af Jane Austen, "Tess of the d'Urbervilles" af Thomas Hardy, "Bleak House" af Charles Dickens og "Les Misérables" af Victor Hugo :)

   Slet
 8. Det er virkelig smukt omslaget ;)

  SvarSlet
 9. Jeg elsker min Christmas carol udgave.. men hvor er Middelmarch dog skøn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja, 'A Christmas Carol' er simpelthen også så fin med de sarte snefnug. Men 'Middlemarch' er nok min yndlings; både af udseende og af indhold.

   Slet