torsdag den 17. juli 2014

“A book is a door, you know. Always and forever. A book is a door into another place and another heart and another world.”

Det er er faktisk næsten det samme, som sker hvert eneste år. Min mor formaner mig om, at "min ønskeliste ikke kun behøver at bestå af bøger", og Nico sværger højlydt, at han "under ingen omstændigheder giver mig en bog". Når min fødselsdag så endelig oprinder, når Nico vækker mig med højlydt fødselsdagssang, når min familie ankommer til boller og varm kakao, og når det bliver tid til at gaveåbning, er de altid at finde alligevel. Bøgerne, altså.
For sagen er den, at jeg ikke tror, at folk kan lade være. Der er julelys i mine øjne og en boblende lykke i mit hjerte, når det raslende gavepapir og de sirlige sløjfer afslører en bog. Og ikke bare en hvilken som helst bog; en bog udvalgt med omtanke og kærlighed, givet med henblik på flere timers underholdning og en reolmæssig æresplads. Det er så bedårende.
Der er altid så megen fokus på at give personlige gaver, og jeg hører ofte folk gå helt i spåner, når en særlig veninde, en kæreste eller en bror har fødselsdag. For mig er bøger netop dybt personlige gaver – uanset om de er selvudvalgte eller kommer fra en ønskeliste. For de bliver boende på mine reoler i flere år, hvis ikke i hele mit liv, de bliver altid læst, og i de timer, dage eller uger jeg tilbringer i det pågældende historienet, sender jeg mange tanker afsted til den omsorgsfulde giver. Bøgerne står i min bogreol og pryder hylderne med kærlighed. Og med minder.

Til min fødselsdag i år var jeg så heldig at få en drømmestak af bøger. I videoen nedenfor fremviser jeg den første halvdel af de bøger, jeg er blevet foræret. Fortæl mig endelig også om I også har fået, givet, købt eller drømt om nogle skønne bøger på det seneste?


32 kommentarer:

 1. "Fairytales from around the world" har også stået på min ønskeliste siden den udkom, så jeg glæder mig rigtig meget til at høre hvad du synes om den! - Så vidt jeg har forstået, er det eventyr der er samlet fra alle de forskellig farvede fairybooks, eller hvordan?:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er virkelig også yndig! :) .. Det er netop Andrew Langs eventyr fra de farvede eventyrsbøger, men jeg ved dog ikke helt, om alle hans eventyr er samlet. I hvert fald er den meget omfattende :)

   Slet
 2. Årh, min søn fik de samlede Peter Kanin i dåbsgave for - gisp! - snart to år siden. Den bog er på alle punkter smuk!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er virkelig sådan en fin bog med sådan nogle fine historier i! Jeg glæder mig meget til at læse den! :)

   Slet
 3. Dét kender jeg godt!!

  Og by the way, Howards End er en fin og hyggelig klassiker :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder SÅ lovende! Jeg glæder mig meget til at læse den :)

   Slet
 4. Simpelthen så underskøn en video, smukke Rikke. Din entusiasme er så gribende, at man bliver helt revet med (og straks tilføjer samtlige bøger til sin egen ønskeliste). Glæder mig til at se, hvad du ellers har fået - og at få en anmeldelse på det hele selvfølgelig ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak sødeste Nanna! :D Jeg er så glad for at kunne inspirere lidt! Og jeg glæder mig også meget til at få læst (og anmeldt) de herlige bøger!

   Slet
 5. Åh din heldige rad! De fleste i min omgangskreds synes, det er kedeligt at give bøger! Jamen hvad ligner det!? :-O
  (prøver dog at overbevise min bedre halvdel om, at bøger er en af de bedste gaver, han kan give mig :-))

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh altså! Den holdning tror jeg også mange omkring mig har, men man skal jo bare huske, hvem man giver gaven til! Personligt synes jeg jo ikke, der er noget bedre - det kan alle bogelskere vel blive enig om! :D Jeg håber, din fremtid bringer dig lidt flere boggaver så ;)

   Slet
 6. Alice in Wonderland er så god! Hvis du har lyst skal du være velkommen til at kigge forbi min blog - har en giveaway kørende :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker virkelig også den fortælling :)

   Slet
 7. Sikke en dejlig og fin stak! Og hvor er det dejligt, at du har fået "opdraget" din familie og venner til at bøger ikke bare er en god gave, men den bedste gave ;-)
  Jeg er helt vild med de små non-fiction bøger - det var dog et skønt koncept! Og så er det jo altid fint at se dine nye tilføjelser til B&N-samlingen :-)
  Og Folio bøger er altid et kæmpe hit - jeg fandt for nylig et par ældre men meget fint i stand kopier i en af de mange 2nd hand boghandlere hernede. Det var skønt at kunne tilføje til hylderne :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg knuselsker også hver og en! Og du har helt ret, bøger er jo det bedste i verden, som kan pakkes ind :D Du har i øvrigt ret i, at Penguin Great Ideas-serien er yndig! Jeg kunne virkelig godt overveje at starte en lille samling på dem!

   Og åh hvor fantastisk med Folio-fund. Jeg ville elske at støde på sådanne skatte i mit lokale antikvar! Hvilke var det, du fik opsamlet og købt med hjem? :)

   Slet
  2. Ja, jeg var også helt ekstatisk, da jeg så dem :-)
   Jeg fandt en smuk blå udgave af Grimms eventyr, og Persuasion - og tænkte naturligvis på dig det øjeblik jeg så den! :-) Det lader til at være en ældre udgave, og en efterladt del af et sæt med alle Austens romaner. De havde dog kun den, og den passer ikke til noget, men er virkelig fin med store blyantstegninger.

   Slet
  3. Åh hvor er du sød, sådan at sende mig en tanke! Men sikke da et fund! Og så lige 'Persuasion' af alle bøger i hele verden. Den er så vidunderlig, så enestående - og afgjort værd at eje i en smuk Folio-udgave! Jeg håber, du smider et lille billede eller to på bloggen måske :D

   Slet
 8. Så smukke bøger, søde Rikke :D Jeg vil gerne vide, hvor man køber Folio society bøger henne? :) Og ved du, om der er told på? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker også hver og en! Folio Society's bøger kan købes på den officielle Folio-hjemmeside: http://www.foliosociety.com .. De bliver sendt fra England, så der er ingen told på :)

   Slet
 9. Åh så mange smukke bøger! Vidunderfine boggaver <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Vidunderfint er lige ordet. Åh, jeg er så lykkelig for dem alle <3 Jeg har faktisk nærmest været nødt til at omrokere det hele! Den skønhed som du og Sofie gav mig, har også fået en æresplads på mine hylder.

   Slet
 10. Jeg er helt vild med den måde du viser bøgerne frem på! Jeg får helt lyst til at læse dem bare ved at kigge på billederne uden overhovedet at have læst teksten. Stor ros!

  Knus Line
  guldstjernen.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Sikke dog nogle søde ord! :') Tusind tak!

   Slet
 11. Peter Kanin bogen er jeg lige ved at gå i gulvet over, hver gang jeg ser den <3 Den er SÅ fin, og skal utvivlsomt have den en dag. Har du set filmen om Beatrice Potter med Renee Zelwegger i hovedrollen? Den er altså også sød, og området den er optaget i, er så fortryllende.

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker den virkelig også SÅ højt. Har kigget på den igen og igen, så et gavekort til Bog&Idé var den perfekte undskyldning for endelig at eje den! Og det er netop filmen 'Miss Potter', der har startet min interesse for den søde fortælling. Åh sådan en skøn film!

   Slet
 12. Det så jeg godt på din blog, og hvor er det dog herligt! :') Det er også sådan en yndig bog! Og jeg kender kun alt for godt det med den voksende ønskeliste - det stopper jo aldrig ;)

  SvarSlet
 13. Du laver de lækreste blogindlæg, Rikke! Her har vi egentlig lovet hinanden ikke at købe flere bøger, men vi kan jo ikke holde det, selv om der ikke er plads til flere :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for de søde ord! :) Og åh ja, det er så svært med pladsen indimellem!

   Slet
 14. Forsinket tillykke Rikke! Sikke nogle gode gaver og en fin video. 'The tale of Peter Rabbit' har været på min Wish List {på Amazon} i såååå langt tid - så jeg er lidt misundelig! ;-) Håber du havde en vidunderlig fødselsdag :-)

  SvarSlet
 15. Tusind tak! Dagen var helt enestående! Og jeg forstår dig udmærket godt, jeg har virkelig også sukket over den i uendeligt langt tid! Den er så vidunderfin :)

  SvarSlet
 16. Dejlig video! Du viser altid enormt interessante bøger frem, og min ønskeliste bliver kun længere og længere :D:D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Der er altid plads til lidt flere bøger på ønskelisten, jo :p

   Slet
 17. Åh Rikke altså! Hvor gør din infantile, nærmest berusende glæde over bøgerne mig i så godt humør. Hver gang jeg er på din blog, bliver min læseliste kilometervist længere, og jeg får helt dårlig samvittighed over hvor lidt tid, jeg kan dedikere til læsningen.
  Jeg har undret mig lidt over, hvordan er det egentlig at læse litteratur? Og hvad forventer du at benytte dine studier til i fremtiden?
  Og tillykke med dagen forresten!
  Kh Nasima

  SvarSlet