lørdag den 11. april 2015

En bog for bogelskere

For seks måneder siden købte jeg en bog. For fem måneder siden købte jeg den igen, pakkede den ind og gav den væk. Og for få dage siden købte jeg den igen, pakkede den atter ind og gav den atter væk. "The Bookshop Book" af Jen Campbell er lige for tiden min foretrukne boggave til bogelskende væsener.
"The Bookshop Book" er sådan en bog, der vækker en øjeblikkelig rejsetrang. Med ord og billeder af verdens mest finurlige boghandler starter den en kildrende fornemmelse af ventende eventyr og timevis af udforskning; lysten til at gå på opdagelse i støvede kroge af stille bogbutikker og larmende indkøbscentre, en ventende vidunderverden af bøger og ord.
Jen Campbell er forfatteren til de to håbløst latterfremkaldende citatsamlinger mellem boghandlere og deres kunder, "Weird Things Customers Say in Bookshops" og "More Weird Things Customers Say in Bookshops", og hun er også selv ejeren af en boghandel. Hun lever et liv omgivet af bøger, og "The Bookshop Book" er en hyldest til alle de steder, hvor bøger bliver solgt, og læseeventyrene starter. Det er en bog om boghandler.
Bogen gennemgår boghandler i Europa, USA, Asien og Afrika med alt fra transportable bogbutikker til sejlende biblioteker, lader og lagerrum fyldt med bøger, antikvariatiske bogbutikker med ringlende dørklokker og underjordiske parkeringspladser der er forvandlet til underjordiske boghandler. Med drømmelignende billeder, små pudseløjerlige boglige facts om alting og ingenting, interviews med boghandlere, personlige anekdoter og udførlige beskrivelser, er bogen enhver bogelskers drømmerejseguide – og man kan rent faktisk bruge den som rejseguide, og opdage yndige bogbutikker til det næste storbysbesøg. Der skal kun en hurtig gennembladring til, før man forsvinder ind i et bogligt paradis. Det er den bedste inspiration, jeg længe har set.

"The Bookshop Book" er skrevet af Jen Campbell og udgivet af Constable i 2014. Den kan bl.a. købes her.

14 kommentarer:

 1. Åh, den ser fin ud og sikke et skønt citat på det første billede. <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker også den dedikation! Så fin og så rammende!

   Slet
 2. Woa! Den måste jag ha! Tack för tipset! Älskar bokaffärer

  SvarSlet
 3. Jeg må altså virkelig snart få købt den hjem. Den ser jo så fin ud, og som du selv skriver, så er det (eller sådan virker det i hvert fald) virkelig en bog for bogelskere :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er nemlig så fin – både at se på og bladre i! Kan klart anbefales til enhver bogelsker.

   Slet
 4. Det er så fedt, når man virkelig kan mærke at nogen inderligt brænder for bøger. Det er blandt andet det der gør, at din blog er så god, og det er bestemt også det, der får denne bog til at lyde fantastisk! Kunne til gengæld også godt forestille mig en masse timer i selskab med "Weids Things Customers Say in Bookshops" - det lyder jo uendeligt morsomt! (:

  // www.moonlitmadness.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, det var så sødt sagt! Tak for det!

   Og helt sikkert – bogen er afgjort skrevet med passion. 'Weird Things ...' er også helt fantastisk. SÅ morsom!

   Slet
 5. Sikke en smuk bog! Den lyder virkelig som den perfekte gave til en bogelsker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er nemlig så fin! Jeg elsker den.

   Slet
 6. Det lyder som en smuk og skøn oplevelses bog :-)
  Jeg synes du er så god til at beskrive og til at tage billeder og præsentere dine bøger.
  Gid jeg havde tiden til at fordybe mig i dine spændende bøger, men det bliver til studie og fagbøger her.
  Ønsker dig en dejlig søndag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det lige præcis også!

   Og tusind tak for de søde ord :')

   Slet
 7. Ej hvor sjovt den købte jeg i torsdags og det er den næste bog jeg vil gå i gang med! Jeg kunne simpelthen ikke stå for den!

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er også helt uimodståelig! Jeg er sikker på, du vil elske den :)

   Slet