fredag den 8. maj 2015

Læsekroge og bogoaser #2: Politikens Boghal

I onsdags afsluttede jeg en smuk arbejdsdag i København med et hurtigt besøg i en af mine foretrukne bogbutikker. Det gør jeg ofte – denne gang havde jeg blot mit kamera med, så jeg kunne forevige nogle af butikkens fineste bogperler og invitere jer med på et kort besøg i den boghandel, som jeg er begyndt at holde så meget af. 

Politikens Boghal er oplagt. Et selvfølgeligt kryds på enhver bogelskers besøgsliste i København. Den er umulig at glemme og umulig at overse; de næsten neonlysende bogstaver på butikkens facade lokker besøgende til sig fra en lang afstand og dens strategiske placering på et hjørne af Rådhudspladsen, gør den til et naturligt stop for alle forbipasserende. Det er en stille bogoase midt i al storbyens travlhed. Det er et sted fyldt med atmosfære.
I modsætning til de store kæder af boghandlere, er der ingen kontorartikler eller kontorartikler, der optager plads på Boghallens to etager. Der er kun bøger, magasiner og bogrelaterede vidunderfund så langt øjet rækker. Muleposer med litterære slogans, orange og klassiske Penguin-krus, badges, bogmærker og t-shirts med bogforsider er spredt rundt i butikken mellem bøgerne, der indtager den naturlig æresplads. Og bogreolerne er en verden for sig selv.
Udvalget af engelske bøger er lige så imponerende som udvalget af danske. Hylderne bugner med bogskønhed; stofindbundne klassikere, finurlige digtsamlinger, skinnende fantasyromaner og farverige børnebøger. Første gang jeg besøgte Politikens Boghal, stødte jeg på fine paperbackudgaver af Neil Gaimans bøger, der ellers er udgåede og umulige at opspore alle andre steder. Og siden har jeg kun gjort flere lykkefund mellem de sirligt opstillede bøger, der har fået Boghallen til at indtage en stor plads i mit bibliofile hjerte.
Der er ofte mange mennesker, der færdes mellem reolerne i boghandlen. Men der er også meget plads; plads til at sidde og bladre, plads til at nyde en kop kaffe eller te, plads til at vandre frem og tilbage og overveje, hvilken bog der skal med en hjem. Kun om onsdagen, når Politikens Boghal inviterer til litterære arrangementer, er stedet proppet, summende og hektisk; men til gengæld står der fantastiske forfattere og fortæller imens. Med internationale forfattere som Siri Hustvedt og Anthony Doerr og danske forfattere som Knud Romer og Olga Ravn har Boghallen haft mange fine gæster på besøg. Desuden holdes der også ofte tema-aftener, hvor oversættere eller boganmeldere indbydes til en snak om forfatterskaber, genrer eller andet kulturelt. 
Mest af alt elsker jeg Politikens Boghal for dens atmosfære. Der findes så få steder med så megen boglig kærlighed; med vægt på smukke bøger såvel som sjove bøger, finurlige bøger, kunstneriske bøger og bestsellere. Det er vidunderligt at forvilde sig ind blandt bøgerne uden aldrig helt at vide, hvad man kan finde. Jeg er ofte blevet overrasket over bøger af japanske forfattere jeg aldrig har hørt om, digtsamlinger fra en smuk bogserie jeg aldrig før har set, eller nye bøger som jeg end ikke vidste var udkommet endnu. Politikens Boghal er en slags hjerteerklæring til læsningen; og til troen på, at der endnu er brug for butiksrum, der udelukkende er fyldt med bogkærlighed.

Politikens Boghal ligger i København på Rådhuspladsen 37. Boghandlen har åbent alle hverdage fra 9.00 - 19.00. Om onsdagen er åbningstiden forlænget til kl. 21.00, da boghandlen hver onsdag aften afholder litterære arrangementer. 

22 kommentarer:

 1. Ikke bare min ynglingsboghandler men mit ynglingssted. (Næsten).

  SvarSlet
  Svar
  1. Samme her! Åh, det er så rart at slendre rundt derinde.

   Slet
 2. Jeg har endnu ikke været der, hvilket jeg i bund og grund tror min pengepung er glad for, men hold nu op, hvor vil jeg gerne derind. Det lyder mildest talt som himmerige på jord! (:

  // www.moonlitmadness.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er virkelig en skønt sted og en bogbutik fyldt med så megen atmosfære og personlighed :)

   Slet
 3. Årh, jeg bor langt fra København, men har ville se stedet i så lang tid. Kan forestille mig, at det meget hurtigt, bliver meget farligt, når jeg skal i praktik i København, ih.

  SvarSlet
  Svar
  1. Fedt med praktik i København! Hvor skal du være henne? :) Og ja, det er lidt farligt at komme forbi for tit ;D

   Slet
  2. Hos Carlsen! Jeg glæder mig umådeligt meget. Desværre er der bare uendelig lang tid til, og så er det kun for en uges tid. Men spændende bliver det ;)

   Slet
  3. Åh, hvor fantastisk! Det er i efteråret så, kan jeg næsten gætte? :)

   Jeg var selv i praktik hos Lindhardt og Ringhof sidste år, og nu arbejder jeg der én gang om ugen. L&R ligger jo i forlængelse af Carlsen, og det er simpelthen sådan et rart sted. Det skal du virkelig glæde dig til. Så god stemning, søde kollegaer og fine, sjove og kreative bøger. Et vidunderligt sted at færdes :)

   Slet
 4. Åh, ja! Det er sådan en dejlig bog-oase, og klart en af de bedste boghandlere i Danmark (hvis ikke dén bedste). Jeg elsker at komme derinde hver gang jeg er hjemme i København, og jeg bliver lige positivt "overrasket" over hvor godt et udvalg de har, og ikke mindst hvor konkurrencedygtige de ofte er på prisen.
  Og så er det så skønt, at de som nogle af de eneste har valgt at lade boghandel være boghandel i stedet for at proppe halvdelen af butikken med clips og ringbind :)

  Glæder mig til at høre om flere oaser ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis. Det er virkelig en helt særlig lille butik, der adskiller sig meget fra de kæder, man er vant til herhjemme. Jeg er vild med det, og jeg elsker, at det er bøgerne der er i fokus – ikke brætspil, ringbind og skoletasker, som fylder alt for meget andetsteds.

   Og ja! Jeg glæder mig til at dele flere :)

   Slet
 5. En dejlig boghandel, som jeg også altid besøger, når jeg er i København. De har altid nogle rigtig fine ting og et godt udvalg af bøger. Det eneste lille 'men' for mig er, at jeg synes, deres bøger er blevet dyrere :P Men en skøn boghandel er det bestemt! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er virkelig et herligt sted! Mht. priserne er jeg ikke helt sikker. Sommetider bliver jeg overvældet over, hvor billige nogle af bøgerne er, andre gange er de lidt pricy. Det kommer lidt an på, hvad man støder på :)

   Slet
 6. Åh, jeg håber sådan at jeg snart kan sidde fødderne i Politikens Boghandel..
  Alt hvad jeg har set og hørt derfra virker fantastisk og lige pludselig er det ikke så sjovt, at være placeret i den anden ende af landet.. Suk.
  Fint indlæg og skønne stemningsbilleder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er virkelig sådan et skønt sted! Selvfølgelig har de ikke _alt_, men de har alligevel det bedste udvalg, jeg nogensinde er stødt på i en dansk boghandel. Og så er der bare så hyggeligt at færdes.

   Og tusind tak :')

   Slet
 7. Glem ikke at besøge Tranquebar boghandel i Borgergade 14 ( København ) den er også helt speciel.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den kommer straks på min liste! Tak for tippet :)

   Slet
 8. I need to go to Copenhagen to visit that store-it looks beautiful :)

  SvarSlet
  Svar
  1. It really is beautiful! :) One of my favorite places.

   Slet
 9. Det er så hyggeligt et sted! Jeg har kun været der få gange, men det er bare et must-see-sted for en bogelsker, når man er i nærheden! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis :D Det er simpelthen så skønt at slentre rundt derinde!

   Slet
 10. Jeg var der lige i går, og havde lyst til at købe det hele! Jeg besluttede mig dog for at lade være, og så må,jeg købe de ting, jeg stadig tænker på om et par dage... Tror det bliver how to kilo a Mockingbird, On bullshit (husker ikke forfatter) og så Literary Listography :) og måske også en notesbog eller to... Og... Av, mit dankort..

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er virkelig et farligt sted at besøge! Men åh, det er så hyggeligt. Jeg har faktisk netop købt 'Literary Listography', og den er altså vidunderlig. Man bliver helt rolig af at sidde og udfylde den :)

   Slet