torsdag den 18. juni 2015

“Her home is the burrow of a bibliophile hobbit -– low-ceilinged, close-walled, and brimming over with books.”

Mit hjem er et rod. I stuen ligger opslagsværker med neonfarvede post-its strøet ud over gulve og borde. Notatblokke, kuglepenne og biblioteksbøger fylder hver eneste bordoverflade, og hvad der engang var et ryddeligt hjem med hvide overflader, er nu et hjem for tunge bøger, lange bøger, smalle bøger, høje bøger og ulæste bøger. Hvis en besøgende træder ind i stuen og sætter sig ned, er der en stor chance for, at vedkommende ender med at sætte sig ovenpå en bog. De er overalt.
Bag stuebordet står tre vakkelvorne bogstakke stablet ved siden af hinanden med over femten bøger i hver stak. Det er bøger, der er på vej væk; på vej tilbage på biblioteket, på vej til opbevaring hos min mor, på vej til en heldig konkurrencevinder, og i den anden ende af stuen står en bogstak, der er på vej ind i min lejlighed, ind i min bogreol og ind i mit hjerte. Nico og jeg lever en evig flyttedag.
Det er selvfølgelig besværligt altid at skulle flytte rundt, omorganisere og gøre plads. Bøger kommer og går, som var lejligheden et strandhotel, hvor de kunne overnatte eller indlogere sig til luksuriøs dovenskab, men de efterlader også så smukke minder, at jeg blot læner mig magteløst tilbage og lader dem indtage vores hjem. Efterhånden har jeg indset, at mine bøger ikke kun er elementer i et hjem. De er derimod det, der får mig til at føle mig hjemme.

I videoen nedenfor fremviser jeg de bøger, jeg har købt på det seneste. Hvad med jer? Har I købt nogle bøger til den kommende sommerlæsning? I så fald hvilke?

24 kommentarer:

 1. Uha, uendeligt mange og jeg har endnu ikke helt besluttet mig, hvad der skal læses og i hvilken rækkefølge. Blandt mine nyindkøb er også en Adichie-roman, men Americanah i stedet. Så er der lidt Knausgård, lidt Irving, non-fiction om vandring, noget Flannery O'Connor, et par Phillipp Meyer osv. osv. Jeg er langt fra færdig, så det er skønt med inspiration som dette. Næste måneds bogbudget ligger jo snart og venter. Jeg har læst et par Atwood, men man kunne jo måske prøve en mere.
  Og bogrodet kender jeg alt for godt. Jeg er pt. ved at sætte ny bøger på plads - mine står i alfabetisk orden, så det er et større projekt hver gang og finder kun sted når jeg har mindst 1 meter nye bøger at sætte på plads. Men det betyder også, at der er stabler rundt omkring i stuen, der venter på et sted at stå. Men er det ikke skønt?

  SvarSlet
  Svar
  1. Glæd dig til 'Americanah'. Den er vitterligt enestående. Og så medrivende. Jeg var så glad for, at jeg læste den sidste år.

   Og, åh – det bogrod altså! Det er et evigt roderi, men det er smukt rod på den måde, at det er fyldt med muligheder. Eventyr. Smukke øjeblikke.

   Slet
 2. Uh nogle smukke bøger - jeg ender altid med at blive ruineret når jeg ser dine bookhauls, for jeg må jo have dem alle sammen .. men det er det hele værd ;-)
  .. Hvem handler du egentlig med på abebooks? Altså er det en bestemt sælger? Jeg tænker også på det Peter Plys sæt fra Folio Society som du, så vidt jeg husker, også købte igennem abebooks. Eller hvordan vurderer du så om sælgerne er pålidelige?

  God læsning af alle de smukke bøger :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, altså. Jeg er ked af at lede dig i fordærv, men det er nu altid dejligt at kunne inspirere :')

   Nej, jeg handler ikke med en bestemt sælger på AbeBooks. Jeg søger bare ting ud, og så finder jeg bøger i den stand og ide udgaver, jeg drømmer om :) Der er et stjernesystem derinde, og hvis der er nok, der har givet fulde stjerner, så er jeg tryg :)

   Slet
 3. Jeg har også lige fået The Gracekeepers indenfor døren og den er så gorgeous! Så den skal helt sikkert snart læses.
  Derudover har jeg et par trilogier stående på mine hylder som jeg tænker sommeren skal gå med, nu hvor jeg har tid til at læse uden afbrydelser som hverdagen kan byde med. Fx His Fair Assasin serien af Robin LaFevers glæder jeg mig især til at få læst.

  SvarSlet
  Svar
  1. 'Gracekeepers' er simpelthen et bogligt mesterværk. Hvis bare den er halvt så smuk indeni som udenpå, så har den vundet mit hjerte!

   Og det lyder så spændende. Det er altid rart med lidt tid til fordybelse og serielæsning :)

   Slet
 4. Jeg har sådan glædet mig til du skulle læse Ishigurus seneste, for den er lige dig! Den er så skøn, og jeg glæder mig til at høre, hvad du synes!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder fantastisk. Jeg glæder mig meget til at læse den :)

   Slet
 5. En halv gul sol af Adichie har jeg læst for år tilbage - den er god, Americanah har jeg stadig tilgode. Min sommerlæsning kommer til at bestå af I Capture the Castle - og helt sikkert mange flere bøger, men jeg kan godt lide ikke at have for mange fastlagte læseplaner. Der er en liste i mit hoved, hvor de potientielle bøger rykker op og ned alt efter, hvad jeg har lyst til ;-)

  Dejlig sommerlæsning til dig...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder dejligt. Jeg glæder mig meget til at læse mere Adichie, jeg elskede jo 'Americanah'.

   Og åh – 'I Capture the Castle'! Den bog er så fantastisk. Så velskrevet. Så sød og så sommerlig. Jeg kunne ikke forestille mig et bedre læsevalg :)

   Slet
 6. Sikke en fin, fin "omgang" bøger, det er altid så hyggeligt at se dine køb og blive inspireret :)
  Du kan virkelig glæde dig til både "Inkheart" og "Prince of Mist", selvom jeg synes at de næste to bøger i Zafons Mist-trilogi er endnu bedre :)

  Selv har jeg (som sædvanligt) fået købt en masse forskellige bøger bl.a. "The Gracekeepers", "Moonheart" af Charles de Lint, som jeg har villet læse i årevis, "Night Film" som skulle være helt vidunderlig sær og mærkelig :), og så en nyere fantasyroman "A Darker Shade of Magic" af hvis forfatter jeg lige har læst en anden fantastisk bog :)
  Jeg har dog ingen faste planer for sommerlæsningen, men glæder mig over at kunne læse på græsset i solen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Og jeg er glad for at inspirere, kan du tro ;D
   Og det lyder så herligt! Jeg glæder mig helt vildt til at læse mere Zafón og så Inkheart, som alle altid taler om.

   Jeg har også i lang tid luret på Charles de Lint. Har du læst mere/andet af ham? Og ved du, hvor man skal starte?

   Slet
  2. Altså, jeg planlægger netop at starte med "Moonheart", da det lader til at være hans mest kendte/elskede stand-alone. Alternativt er der også "The Blue Girl", som jeg overvejede i stedet for Moonheart. Han er jo vist nok allermest kendt for sine "Newford"-historier, som skulle være noget small town urban fantasy inter-connected short stories, hvoraf "Dreams Underfoot" er den første bog.
   Min "plan" er at se hvad jeg synes om Moonheart, og så tage den derfra ;) Jeg skal nok melde tilbage :)

   Slet
  3. Ah, okay! Jeg glæder mig til at høre, hvad du synes om den :D

   Slet
 7. Wauw, Rikke. :') <3

  Sikke en fin bogstak! Jeg har for nyligt fået øjnene op for Margaret Atwoods skønne skriverier, og The Robber Bride står på min liste over bøger, jeg skal se at købe og læse i den nærmeste fremtid. Jeg glæder mig til at læse, hvad du synes om den. :) Jeg ville også ønske dig held og lykke med specialeskrivning og -aflevering -- jeg er sikker på, at det bliver et fantastisk speciale.

  Rigtig god sommerlæsning, fineste Rikke! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, du sødeste! Rart at se dig her i mit lille kommentarfelt. Nøj, jeg savner din blog.

   Og det lyder simpelthen herligt. Jeg har kun læst 'Handmaid's Tale' af Atwood, og jeg vil så gerne læse en hel masse mere. 'Robber Bride' er det første stop på turen :)

   Og tusind tak – jeg glæder mig sådan til at aflevere og sætte det sidste punktum.

   I lige måde sødeste Andra! <3

   Slet
 8. Jeg har fået købt "Anna og det franske kys" som blev læst lige med det samme. Den var så sød.Jeg elskede virkelig den bog. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er nemlig helt vildt sød! Det er 'Lola og naboens søn' i øvrigt også. Jeg fik ondt i kinderne af at smile, da jeg læste den :)

   Slet
 9. Efterhånden har jeg indset, at mine bøger ikke kun er elementer i et hjem. De er derimod det, der får mig til at føle mig hjemme.

  Så smukt sagt <3 Jeg har det på samme måde.

  SvarSlet
 10. Sikke en skøn stak bøger! Du kan godt glæde dig til The Buried Giant - jeg er ca 2/3 igennem den og den er virkelig god! Og sær ... The Robber Bride er også værd at se frem til. Triviel på overfladen men med lag efter lag under overfladen. Jeg læste den til et kursus på KU, hvor vi læste bøger der genfortalte gamle historier på en hel ny måde, og The Robber Bride var nok den mest interessante bog samt diskussion. Glæder mig til at høre, hvad du synes om den!

  SvarSlet
  Svar
  1. Skøn er lige ordet! Og åh, hvor dejligt med en anbefaling af den. Jeg har nemlig ikke hørt så meget (positivt) endnu, men jeg blev nødt til at eje den og læse den. Den virker fantastisk.

   Og det lyder så spændende. Det er altid så interessant at diskutere den slags bøger i forbindelse med uddannelse. Jeg glæder mig meget til at diskutere den med min læseklub :)

   Slet
 11. Sikke nogle smukke bøger! Jeg kender ikke rigtig nogen af dem, men det kunne da være, at jeg skulle kigge lidt nærmere på dem :)

  SvarSlet
  Svar
  1. De er nemlig skønne! Og mange af dem er sikkert helt viunderlige :)

   Slet