tirsdag den 15. september 2015

Tema-tirsdag #100: Hundrede tirsdagsskriverier

Jeg har en forkærlighed for pæne runde tal. Nye nuller er altid lig med fejring, konfetti og neglebiddende glæde i min verden – uanset om de dukker op på Bloglovin', Instagram, i blogindlæg eller i forbindelse med mit arbejde. Milepæle skal fejres, og jeg nyder altid at se tilbage med taknemmelighedssuk.
I dag tilhører det nyligt opståede nul mine tema-tirsdage, som er et skørt koncept, jeg startede for over hundrede tirsdage siden. Jeg tror, den oprindelige idé var, at jeg gerne ville have et ugentligt diskussionsindlæg (eller blot et tilbagevendende indlæg, som ikke var en boganmeldelse), og lige siden har de været mine foretrukne indlæg at skrive. Jeg kan godt lide spørgsmålstegn, og jeg kan godt lide at skrive mig frem til min egen holdning – som jeg sommetider slet ikke anede eksisterede, før jeg trykkede på 'udgiv'-knappen. Jeg har lært mit læsejeg bedre at kende på den måde – og gennem jeres kommentarer og diskussionsvillighed, har jeg også lært jer at kende på den måde. Og det har været det bedste af alt.


I løbet af de sidste 100 tirsdage har jeg bevæget mig vidt omkring. Jeg har indrømmet min skræk for at låne bøger ud, sukket over betoningen på læsehastighed i et samfund der i forvejen bevæger sig for hurtigt, erklæret min udødelige kærlighed til Goodreads, og jeg har inviteret til teselskab. Sommetider har jeg skrevet i et anfald af irritation, andre gange har jeg digtet videre på en drøm, og sommetider har jeg fået mig selv til at grine ved at sætte ord på ting, jeg gør helt automatisk. Jeg har delt barndomsminder, reflekteret over et helt læserliv, og jeg har skrevet ting, der forekom mig for personlige til at blive skrevet overhovedet. Jeg har skrevet febervilde hyldester til Jane Austen 1, 2, 3 gange, dedikeret adskillige indlæg til bogsamleri og forsøgt at formulere en konstruktiv holdning til litterære problematikker
Da jeg i sin tid startede mit tirsdagsskriveri, troede jeg slet ikke, der var så meget at fortælle eller diskutere. Men tiden har lært mig, at bøger og litterært verdensdrømmeri kan ses fra så mange vinkler, og at der altid er noget at fortælle. Noget at dele. Noget at tale om. Bøger bliver ofte krediteret som samtalestartere, og jeg har efterhånden indset, at de også har lagt mange ord i min mund. Og sikke en vidunderlig opdagelse.
Noget af det bedste ved bloggen er, at den tvinger mig til at reflektere. Over alt lige fra en bogs indbinding til et mandligt pseudonym. Anmeldelser sørger for, at det jeg læser bliver siddende i min hukommelse – men spørgsmålstegnene lærer mig, hvorfor det jeg læser har betydning, og hvad det betyder for mig. Blogging har så mange gevinster, og dette er en af de helt store for mig.

Jeg tror, jeg vil blive ved med mine tirsdagsskriverier, så længe jeg kan. Og jeg ved, at det er længe endnu. I dag ville jeg blot trykke på pauseknappen og evaluere og hylde den indlægsform, der har præget bloggen så meget undervejs. Hvis I har ønskeindlæg, jeg bør skrive på tirsdagslisten, er dette måske den rette mulighed til det. Og ellers følger tema-tirsdag 101 lige om lidt.


26 kommentarer:

 1. Åh, tillykke! Jeg tænkte da også på det, da jeg læste nummer 99, at det næsten burde fejres med de 100!
  Jeg holder så meget af dine tematirsdage og alle de spørgsmålstegn, du sætter, så jeg glæder mig til mange flere fremover :-)

  Ps. Det ser virkelig spændende ud med dine nye reoler på snapchat! Jeg håber, der kommer nogle billeder, når du engang har fået overblik over det hele.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, ikke? Det er næsten for oplagt til at lade være ;D ... Og tusind tak for dine søde ord, Ida.

   Det kan du tro, der gør! Jeg glæder mig så meget til at vise mit nyindrettede reolsjov frem, der går dog nok bare lige et par uger endnu :)

   Slet
  2. Kan man følge dig på snapchat? :-)

   Slet
 2. Gratulerer så mye! Jeg må si at jeg gleder meg til hver tirsdag på grunn av deg :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, hvor er det sødt sagt! Tusind tak for det :)

   Slet
 3. Tillykke! Tema-tirsdag er så hyggelig :) Hver dag tjekker jeg om du har skrevet et nyt indlæg - din blog er så vidunderlig!
  Ønskeindlæg: Julebøger/en liste med hyggelige bøger man kan læse i december måned. (^__^)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er jeg med på! Det kunne være et virkelig hyggeligt indlæg til tema-tirsdag :)

   Slet
  2. Tusind tak, Melika! Det er jeg så smilende lykkelig for at høre.

   Læsning i juletiden kommer hermed på min tirsdags-to-do :)

   Slet
 4. Stort tillykke med den fine milepæl!
  Jeg er vild med dine tema-tirsdags indlæg, og jeg glæder mig til dem hver uge <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, søde Rikke!

   Og det er jeg bare så glad for at høre!

   Slet
 5. Tillykke med de 100!

  Det er helt sikkert også et af de indlæg, som altid får mig til at tænke. Får mig til at overveje ting, som jeg ellers tager for givet. Får mig til at stoppe op og føle efter. Og som ganske ofte sender mig på overarbejde for at forsøge at formulere en sammenhængende kommentar, om noget som jeg brænder så meget for, at det nemmere kan beskrives med lyde end med ord!

  Hurra for 100 tirsdagindlæg mere :)
  // www.moonlitmadness.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak!

   Og hvor er det rart at høre, du har det sådan med de små føljeton-indlæg. Det er jeg simpelthen noget så glad for at høre!

   Slet
 6. Tillykke med den fine milepæl :)
  Tema-tirsdags indlæggene er også nogle af dem jeg holder mest af at læse, så jeg er glad for at høre, at de fortsætter :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Jeg er rigtig glad for, at du læser med :)

   Slet
 7. Tillykke med milepælen!
  Dine tema-tirsdage er blandt mine ynglingsindlæg og bliver altid så imponeret over de forskellige vinkler og tilgange du har til læsning og det for også en til selv at tænke over tingene. Er glad for at høre at du har tænkt at forsætte med dem :D

  Evt forslag er måske nogle indlæg om hvordan bøger bliver til, baggrunden og det at arbejde for et forlag osv. altså skrive om hvad der er med til at skabe en bog, eller din holdning til alle de nye memoirs og biografier som i disse år er begyndt at udkomme og den trend der virker til at være rundt om at "kendte" laver bøger, og evt også at det er blevet mere accepteret eller "in" at læse. :)
  Uh og en opdateret liste over hvor man kan få de flotteste eksemplarer af bøger! Du har altid så fine bøger :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Christina! Jeg er smadderglad for, at tema-tirsdagene giver dig anledning til at tænke lidt over læseriet. Det samme gør jeg nemlig, og jeg synes simpelthen, det er så givende :)

   Og det lyder helt sikkert som noget, jeg skal få gjort! Mht. bogkøberiet har jeg desværre ikke så mange skinnende guldkorn at dele. Egentligt køber jeg bare bøger samme sted som alle andre, det handler bare om det, man taster ind i søgefeltet. Men det er selvfølgelig en helt anden sag :)

   Slet
 8. Åh, tillykke til tema-tirsdag med de nr. 100 indlæg :D
  Jeg nyder virkelig også altid meget disse indlæg - de giver for det meste en del at tænke over. Og selvom jeg ikke altid får lagt en kommentar om min holdning og/eller mine tanker, så går jeg rundt og tænker på emnerne en del tid efter, du har skrevet om dem :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Det er jeg rigtig glad for at høre :)

   Slet
 9. Tillykke med milepælen! :) Tema-tirsdag er også nogle af mine yndlingsindlæg af dine (- kun overgået af dine videoer.. nyt haul snart? hehe). Det er så fint når man lige får en stund til at reflektere over læsevaner/udgaver af bøger eller hvad det kan være. Og det er så sjovt, du skriver, at du tit ikke ved, hvad du mener om dette eller hint før du går igang med at skrive.. Sådan har jeg det så meget i fht samtale - at man ligesom taler sig frem til sin holdning :)

  Marie
  https://www.youtube.com/channel/UCfo9EnXJ_Yo2lrt24zIvV0Q

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, det er jeg så glad for at høre! Og du kan tro, der venter et book haul snart. Jeg tror, jeg smider et op i slutningen af måneden. Lidt er der jo sket siden sidst :b

   Og det er nemlig lige præcis sådan en sjov proces. Man sætter sig ned og skriver/taler, og pludselig får man formuleret en holdning, man slet ikke vidste, man havde. Skørt, men meget brugbart og givende, tror jeg også :)

   Slet
 10. Fantastisk! Jeg er vild med dine tirsdagsindlæg :) Og så synes jeg det er ret sejt, at du har holdt ved i 100 tirsdage - godt gået!

  SvarSlet
 11. Hvor vildt at du er nået op på 100 debatindlæg på den måde. Det er da noget af en bedrift alligevel. :)

  Det er altid spændende at se hvad du finder på at skrive om syntes jeg, selvom det ikke altid er alt der lige falder i min smag må jeg indrømme, men der er vi jo heldigvis alle så forskellige. ;)

  SvarSlet
 12. Tillykke med nullerne - de har været en fornøjelse at læse, og glæder mig til at læse flere :-)

  SvarSlet
 13. Where is that edition from Alice in Wonderland from? (in the first picture) Is so pretty!

  SvarSlet
 14. Sikke en milepæl! Det er utroligt hvor mange indlæg der flyver afsted, når man hygger sig!
  Jeg nyder i hvert fald, at følge med i dine tirsdags-indlæg. :')

  SvarSlet