søndag den 25. oktober 2015

Currently reading #16: Søndagsstemning og oktobergys

Søndag er min yndlingsdag. Og denne søndag er noget helt særligt, for urene er stillet tilbage, og jeg har fået en ekstra time foræret. En ekstra time der føles som en luksuriøs gave, der gør, at dagen strækker sig i det uendelige foran mig. Jeg har i hvert fald masser af tid; læsetid, sofatid, hyggetid. Og det har jeg ikke haft meget af på det seneste.
Derfor nyder jeg at krybe sammen i sofaen med en gotisk efterårsroman, en kop varm kakao og hjemmebagte kagerester fra i går. Jeg er netop startet på en ny bog, og allerede nu er jeg sikker på, den er det helt rigtige valg. Jeg læser nemlig "Marina" af Carlos Ruiz Zafón, og den er som selvskrevet til efterårsfarverne udenfor. Zafón er sådan en stemningsmager, og allerede i bogens første kapitel er jeg stødt på en uhyggelig kat, et forladt hus og et stjålet ur der er holdt op med at tikke. Billederne er så genkendelige og stærke; ladet med metaforer og forvarsler. Det er en mørk historie, der allerede får mig til at gyse.
Bogen er i øvrigt en gave fra søde Camilla, der sendte mig den fineste overraskelsespakke med et par udvalgte yndlingsbøger, som hun mente, jeg ville kunne lide. Allerede nu kan jeg mærke, at hun har valgt helt rigtigt. Og det gør egentligt bare bogen endnu bedre.

På det seneste har jeg haft meget travlt. Med lejligheden, med jobbet, med at falde ind i en helt ny rytme. Det er mange nye ting på én gang, og jeg kan mærke, at jeg har mange indtryk, jeg hele tiden skal fordøje. Heldigvis er lejlighedspuslespillet endelig ved at falde på plads. Vi har endelig fået leveret en sofa, og den nye, store lejlighed er ikke længere så stor og tom, som den har været. Det føles mere og mere som et hjem. Og jeg er så lykkelig for at være hjemme. 
Senere i dag kommer læseklubben forbi til litteratursnak og tedrikkeri. Vi har læst en fantasy-roman om bøger, om drager og om eventyr, og jeg glæder mig til at diskutere den med de andre piger. Det gør læseoplevelsen større. 

Hvar læser du på denne søndag – og kan det anbefales? Er du også i humør til oktobergys og søndagshyggeri? 

14 kommentarer:

 1. I agree: Sunday is the best day of the week, and October sundays are even better. I just finished Karl Ove Knausgård's "Min kamp" and I have very mixed feelings about it. I definitely have to read something more comforting now.

  SvarSlet
  Svar
  1. Yes, Sunday is always beautiful! And oh, how amazing that you're reading Knausgård. I haven't read him yet, but I do want to!

   Slet
 2. Jeg læser "The Graveyard Book" af Neil Gaiman, og den virker til at være præcis dét, som jeg har brug for lige nu! <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, 'The Graveyard Book' <3 Gid jeg havde haft tid til at genlæse den også!

   Slet
 3. Søndage er bare tid til hygge og søde læsestunder! Jeg får bare ofte ikke udnyttet tiden til læsning, men til hygge med datteren og de mange huslige gøremål. Jeg læste "Marina" lige omkring sommerferiens start, og jeg syntes at den har en spændende, gotisk og magisk start, men desværre blev jeg mere og mere skuffet gennem romanen. Håber at du får en bedre læsning end jeg! God søndag og læser lyst:0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker virkelig også bare søndage! Og kvalitetstid med datteren lyder også himmelsk! :)

   Slet
 4. This is the only Zafón book I've read and it's safe to say it gave me nightmares. It was so compelling and chilly so I hope you really like it. My Saturday however has been filled with Uni reads but at least they weren't that bad :)

  SvarSlet
  Svar
  1. It really is lovely, but I think it's my least favorite of the Zafón books I've read so far :)

   Slet
 5. Åh, hvor lyder det hyggeligt! Elsker læse-søndage uden for mange planer.

  Nu hvor jeg er på barsel og venter på at skulle føde er næsten hver dag som en søndag - dog med det i baghovedet, at jeg hvert øjeblik kan blive kastet ud i mit livs største fysiske test :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også herligt!

   Og åh, hver dag en søndag? Det kan jeg kun drømme om. Men du har også ret – det er lige hardcore nok med en så stor udfordring om hjørnet. Men hvor er det spændende <3

   Slet
 6. Hvor skønt! Selvom det af og til føles som et lævn fra fortiden, så er læseklubber altså noget af det bedste der findes. Jeg er pt. i gang med at læse Go Set A Watchman sammen med min læseklub, og jeg glæder mig allerede helt vildt til at diskutere den med min læseklub på søndag :)

  // www.moonlitmadness.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Læseklubber er så herlige og anbefalelsesværdige! Og det lyder så skønt. Kunne du lide bogen?

   Slet
 7. Åh, hvor lyder det hyggeligt og tiltrængt med sådan en hygge-slappe-søndag uden andre planer end læsning :) Og jeg er så glad for, at du kan lide "Marina" - jeg håber den bliver ved med at leve op til forventningerne.

  Det er nemlig helt utroligt som sådanne dage uden nogen planer kan få uendelig stor betydning, når man har brugt meget tid på nye oplevelser og ikke mindst omvæltninger som flytning og nyt job. Faktisk kan jeg mærke, at jeg stadig har brug for, at der helst altid er mindst én dag i weekenden uden planer hvis det skal hænge sammen med arbejde og dagligdag. Man skal jo have tid til at forvilde sig ind i eventyrland :D

  Selv brugte jeg søndagen i selskab med min mor, da hun har været på besøg, og selvom det har været skønt at have hende her en hel uge, så glæder jeg mig nu også lidt til næste weekend uden planer (andet end selvfølgelig en masse hygge og læsning) ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så hyggeligt! "Marina" var skøn. Men dog mere forudsigelig, end jeg plejer at finde Zafóns bøger? Eller også er jeg bare blevet vant til ham?

   Og det giver jeg dig helt ret i. Jeg har stadig et enormt "hygge-behov", og det er så dejligt at rive en dag ud af kalenderen og være ego-afslappet for en stund.

   Slet