lørdag den 17. oktober 2015

Read-a-Thon - En minutiøs opdatering (#6)

I dag er dagen for det halvårlige Dewey's Read-a-Thon, som hører til blandt mine yndlingsdage på hele året. Udsigten til 24 timers læsning i online-selskab med klodens største læseheste er en ting, der er værd at se frem til, synes jeg.
I dette indlæg vil jeg løbende tilføje opdateringer og tanker om mit læsedøgn. Tilføjelser af billeder og ord vil ske gradvist, og på den måde vi indlægget være under konstant opbygning. Alternativt kan I også følge med i dagens læseeventyr på Twitter og Instagram.
Jeg håber, at I alle får en vidunderlig lørdag – og hvis du også er en del af dagens læsefællesskab, ser jeg frem til også at følge dine læseeventyr. 

Kl. 13.47 – Jeg har ventet hele dagen. Hele ugen, faktisk. Og nu er der kun tretten minutter til, at årets læsedøgn begynder. Jeg har tilbragt en langsom morgen i sengen, vågnet op til gråvejrsudsigt, og jeg har trippet utålmodigt rundt i vores lille hjem for at skære frugt og anrette det perfekte læsehjørne. 
I mellemtiden er min Instagram-feed allerede begyndt at blive fyldt med billeder af ambitiøse bogstakke, Twitter giver genlyd af sidste-øjebliks snackovervejelser, og her på mit kontor sidder jeg med solbærte og en lille slikskål og venter på, at klokken slår to, og læsningen går i gang. Jeg glæder mig. 

Kl. 14.00 – Endelig slog klokken to, og læsedøgnet er officielt gået i gang. Over 1500 mennesker fra hele verden er lige nu ved at åbne en bog og forsvinde ind i en fiktiv verden de næste, mange timer. Og selvom læsningen foregår i enrum, er det i dag også noget, vi gør sammen. Og samtidig.
Den første bog på min læseliste er den illustrerede version af Neil Gaimans "Stardust". Bogen er blandt mine absolutte favoritter, og historien drypper af eventyrsmagi. Jeg glæder mig til at genlæse den med yndige illustrationer til. 
I skrivende stund sidder jeg i en komfortabel lænestol på mit lille kontor; jeg har slæbt dynen med mig, og med en kop dampende te vil jeg nu slå op på den første side i bogen, der ligger på mit skød. 

Kl. 15.29 – Jeg er halvvejs i Neil Gaimans historiespind, og jeg elsker det voksne eventyr akkurat lige så højt, som jeg altid har gjort. Illustrationerne er en yndig tilføjelse til historien, og jeg elsker Charles Vess' støvede farvepalet.
Tilfældigt ville, at Maja og Ida i dette øjeblik også læser "Stardust", og jeg holder små afbræk i min læsning for at vi kan diskutere navne og karakterer i forbifarten. Det er så hyggeligt. Så perfekt.

Kl. 16.53 – "Stardust" sluttede med et stjerneglimt, og mit hjerte bobler over af lykke. Af glæde. Af ægte ordkærlighed. Der er noget ved det simple vokseneventyr, der stjæler mit hjerte gang på gang. Nok mest af alt måden det er skrevet på. Ingen kan indfange stemninger og lave sproglige stjerneskud så godt som Gaiman.
Den næste bog i min læsestak er en lidt mere alvorlig en af slagsen, tror jeg. I selskab med Anne Nikoline skal jeg synkronlæse "The Remains of the Day" af Kazou Ishiguro, og jeg er meget spændt på, om bogen vil påvirke mig som meget, som den har påvirket andre. 

Kl. 18.21 – Mørket har sænket sig. Udenfor er gadelygterne tændt, og indenfor flakker stearinlysene. Duften af mad spreder sig i lejligheden, og Nico er i fuld gang i køkkenet. I virkeligheden havde vi aftalt at spise suppe, men i sidste øjeblik har han ombestemt sig og er nu i gang med at lave mørbradgryde i stedet. Jeg klager dog ikke. Slet ikke.
Der er gået halvanden time siden min sidste opdatering, og jeg bevæger mig stadig rundt i bogens overflade. "The Remains of the Day" er god, men god på en måde der kræver, at jeg holder mine tanker og øjne koncentreret på siden og reflekterer over hvert eneste ord. Bogen er stilfærdigt, humoristisk og meget britisk, og den tager lang tid at fordøje.

Kl. 20.12 – Det er sjovt, hvordan en bog sommetider kan bedrage en, ikke? I min forrige opdatering, kaldte jeg "The Remains of the Day" humoristisk, selv den i virkeligheden er dybt tragisk. Det er en historie om en mand, der gradvist nedbryder sine egne mure. En mand der gradvist indser, at hans liv har været forgæves. Og en mand der gradvist tillader spørgsmålstegn at kravle ind under hans hud.
Jeg mangler stadig 100 sider i Kazou Ishiguros roman. Men jeg er begyndt at forstå, hvorfor den er den langsomme læsetid værd. Og jeg blev næsten narret undervejs. 

Kl. 22.23 – Den sidste side i "The Remains of the Day" er blevet vendt, og en smule af romanens eftertænksomhed har smittet af på mig. Sikke en smuk og melankolsk fortælling om den fortrængninger og minder. Om forbipasserede tider og mennesker. Om at tro på det forkerte og om at tro på at tro. Jeg er imponeret.
Min næste bog er en betydeligt lettere af slagsen. "Den uendelige historie" venter nu på mig, som jeg har ventet på den i så lang tid. Jeg så filmen meget som barn, og jeg er spændt på, hvad bogen vil bringe. Men først skal jeg bare lave endnu en kop te.

Kl. 22.55 – Sommetider ved man det bare. Sommetider skal der ikke mere end en sætning til, før man ved i ens inderste, at man sidder med noget helt særligt mellem hænderne. Jeg forundres i øjeblikket af Michael Endes ordkunst i "Den uendelige historie". 
Jeg er hjælpeløs overfor citater som dette: Jeg gad egentlig nok vide, hvad der foregår i en bog, så længe den er lukket. Naturligvis er der ikke andet i den end de bogstaver, der er trykt på papiret, men alligevel – et eller andet må der da foregå, for når jeg åbner den, så er der jo pludselig en hel historie. Der er personer, jeg endnu ikke kender, der forekommer eventyr, bedrifter og kampe – der raser vilde storme, eller man kommer til fremmede lande og byer. Det foregår jo alt sammen på en eller anden måde i bogen. Man må læse det, for at man kan opleve det, det er klart. Men det er jo i bogen i forvejen.

Kl. 02.14 – Ligesom Bastian forsvandt jeg ind i en bog og glemte alt om sted og sted omkring mig. Ligesom Bastian levede jeg i en stund i et papirunivers; red på ryggen af en lykkedrage og glemte min mad af ren begejstring. "Den uendelige historie" var akkurat så levende, som Bastian gjorde den til. Og jeg blev revet med. Jeg blev virkelig revet med.
Med Fantásia for mit indre blik vil jeg nu lukke øjnene og sove et par timer. Bogen er så fyldt med drømmesyn, som jeg håber, jeg kan låne. Blot for en nat.

Kl. 06.40 – Med en skål Cornflakes i den ene hånd og en bog i den anden, er jeg tilbage efter et par timers tiltrængt søvn. Mine øjne og mit hoved har det langt bedre nu, og jeg er i stand til at fokusere lidt igen.
Den næste bog i min læsestak er "The Sense of an Elephant" af Marco Missiroli. Jeg aner endnu intet om bogen, så jeg glæder mig til at blive klogere på den. Men inden da skal jeg på virtuel besøgstur hos mine medbloggere.

Kl. 07.16 – Der er te på kanden, en smule chokolade ved hånden og en åben bog i mit skød. Efter en smule klikkeri vender jeg nu tilbage til læsningen, og jeg er spændt på, hvad Marco Missilori byder på. 

Kl. 08.20 – Jeg vovede mig ud i den tidlige morgentåge, imens alt endnu var mørkt og vådt. En hurtig tur i Kvickly endte med bagerbrød og postafhentning, og nu er jeg tilbage i min lænestol efter de praktiske gøremål.

Kl. 08.50 – Det er sært, hvordan man kan have forventninger til noget, man slet ikke aner noget om. "The Sense of an Elephant" er en mærkværdig bog. Jeg troede, den ville være finurlig, men i stedet er den ... alvorlig? Missilori diskuterer faderroller, familie og omsorg i et meget forkludret sprog.

Kl. 09.36 – I skrivende stund står Nico i stuen med et forvirret ansigtsudtryk og søvnige øjne. Jeg tror, det er tid til fælles morgenmad efterfulgt af en læsemæssig slutspurt. Det er snart tid til tegneserielæsning og "V for Vendetta".

Kl. 09.59 – Tiden flyver. Traditionen tro har jeg sammenklippet en lille videoblog (se nedenfor) med lykkeglimt fra det seneste læsedøgn, og desuden har jeg også klikket en vidunderbog hjem til mig selv. Findes der en mere passende måde at fejre læsningen på? Jeg tvivler! 

Kl. 11.57 – Lige om lidt har jeg færdiglæst "V for Vendetta", og jeg er slet ikke sikker på, hvad jeg skal tænke om den. Historien er ildevarslende og tankevækkende, tempoet er højt, tegningerne er velkoordinerede – og alligevel er jeg ikke helt sikker på, at jeg er begejstret. Jeg tror, det er en historie, der lige skal bundfalde sig lidt. 

Kl. 13.02 – Der er nu kun en enkelt time tilbage af verdens hyggeligste læsedøgn. Jeg har netop vendt den sidste side i "V for Vendetta", som var en meget dramatisk dystopi med fart og feltet og talrige farver. Finalen var storslået.
Det er svært at finde nyt læsestof så tæt på målstregen, og af samme grund er mit valg faldet på en af Penguins bittesmå Black Classics. I den næste time skal jeg derfor læse to noveller af Elizabeth Gaskell, som jeg har fået anbefalet af Rikke, der selv startede sit readathon med dem. 

Kl. 14.00 – Tiden er gået, målstregen er nået, og klokken har slået to. I løbet af de sidste 24 timer har jeg læst drukket uendelige mængder te, sovet 4 timer, læst 6 bøger eller 1451 sider. Jeg har snakket med talrige bogbloggere, stirret mig blind på Instagram-billeder, snappet  hele natten og heppet og spist uafbrudt. Det er en del af læsemarathonnets magi.
Nu kommer en sød veninde snart på besøg til kaffe og snak, og dagen fortsætter med ikke-boglige gøremål. Men det har været en fornøjelse så længe, det varede. At rive en hel dag ud af kalenderen til læsehygge og bogsnak er altid en gave. 

162 kommentarer:

 1. Jubii, så blev det endelig tid! Glædeligt læsedøgn, sødeste du :*

  SvarSlet
  Svar
  1. Endelig, endelig, endelig <3 Og, åh, Stine – Gaiman vinder hver gang!

   Slet
  2. Det gør han virkelig - den skal genlæses snarest! Flere timer i døgnet, tak!

   Jeg er super spændt på at høre, hvad du siger til Remains - jeg læste den på uni og var ikke voldsomt imponeret. Men tror også dens langsomme og eftertænksomme tone er en, som man skal fange fra starten, ellers mister man nok lidt for meget føling med narrativet. Måske det burde være endnu en genlæsning? x'D

   Slet
  3. Ja, ikke? <3

   Jeg er ved at læse den nu, og du har helt ret med tempoet. Den er langsom, og jeg læser den langsomt. Det skal man næsten også, tænker jeg?

   Slet
  4. Så absolut. Og man skal nok også være en kende mere moden og livsklog end Stine, 19 år. Just saying :'P

   Slet
  5. Nyd din flyvetur med Bastian og den dertilhørende kop te :*

   Slet
  6. Hahaha! Oh well. Du var sikkert en genial 19-årig! I øvrigt kan jeg meddele, at bogen virkelig var god, da jeg først lige grejede den. Det der med upålidelige fortællere kræver lige liiidt mere analyseblik end normal weekendlæsning, men for pokker hvor er det interessant! Stakkels butler, altså!

   Slet
  7. Åååååh, fantastisk Ende-citat! Ren bogmagi <3 <3

   Slet
  8. Hvor jeg dog under dig, at du har fået læst Den Uendelige Historie til ende. Og nyd dine velfortjente timer under dynen! :*

   Slet
  9. Ægte bogmagi! <3 Og bogen er fyldt med det! Jeg er vild med det, Stine! Det er virkelig en smuk fortælling.

   Du er sej, at du læser videre. Nu skal jeg læst lidt om de elefanter der! :*

   Slet
  10. Yay, den længe ventede elefant-bog! Jeg endte ud i en Peter Pan'sk lappeløsning, så nu er jeg lidt knotten - uindfriede forventninger har det med at skabe frustrationer. Så nu hopper jeg tilbage i det hollandske riddereventyr, som minder rigtig meget om Vulgate-cyklen - lige fra munke, over riddere til de åh, så vigtige eremitter.
   Kan du mærke, hvor stolt Thorning er lige pt? xD (... Og hvor meget min humor lider under mangel på søvn? :'P)

   Slet
  11. Den var altså mærkværdig, Stine! Alvorlig og mærkværdig på samme tid. Jeg aner ikke, hvad jeg skal mene.Og hahaha, Vulgate-cyklen! Ja, hvorfor ikke? Jeg er VILD med det. Og det er Thorning også! :D

   Slet
  12. Ej, den lyder lidt... ehm.. mærkelig? Næste forkert? Gah - ikke lige det man forventer af en slutspurtsbog til readathon. :-/

   Slet
 2. Rigtig god læselyst - jeg glæder mig til at følge med :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. I lige måde, du søde! Jeg håber, det går godt i din læselejr også!

   Slet
  2. Åh, sikke et fint citat! Er bogen meget anderledes end filmen?

   Slet
  3. Og der er så mange flere af dem. Det er en ægte bog for bogelskere.

   Både ja og nej. Første halvdel af bogen følger filmen meget godt. Men da Bastian redder Den Barnlige Kejserinde, slutter bogen ikke. Den fortsætter og bliver mere kompliceret; Bastian får lov til at styre Fantásien lidt og det ender i store uheld og med, at han skal lære noget om sig selv.
   I filmen er Bastian entydigt en frelserfigur. I bogen er han også en af dem, der fejler. Det er meget interessant, synes jeg.

   Slet
  4. Det er ret interessant! Det kan være, at jeg kaster mig over den en dag :-) 'V for Vendetta' bliver jeg simpelthen nødt til at læse! Er det ikke den de læser i The Fault in our Stars? Eller husker jeg helt galt?

   Slet
  5. Det må du gøre – jeg er sikker på, du også ville elske den!

   Og jeg er faktisk ikke sikker? Er det? Så godt husker jeg det slet ikke :0

   Slet
 3. Rigtig god fornøjelse :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, hvor ser, og lyder, det til, at du har det skønt i bøgernes verden :-)

   Slet
  2. Det har jeg helt bestemt! Og nu skal jeg læse en rigtig bogelskerbog, så det glæder jeg mig til :'D Jeg håber også, at du har det læserart?

   Slet
  3. Jeg har aldrig læst Den uendelige historie, kun set filmen. Jeg har afsluttet 3 bøger nu, og når jeg er færdig med at tjekke opdateringer, vil jeg hoppe i seng. Fortsat god læselyst :-)

   Slet
  4. Filmen er virkelig også herlig. Jeg så den meget som barn.

   Og 3 bøger? Sejt! Du må sove rigtig godt :')

   Slet
 4. God læselyst! Jeg glæder mig til at følge med :-)

  /www.mitbogunivers.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. I lige måde! Jeg håber, dine første timer har været fantastiske. Og at du også finder lidt hygge i det sænkende mørke.

   Slet
  2. Hvor er det altså bare sejt, at du har formået at holde dig vågen så længe! :-D

   /www.mitbogunivers.blogspot.com

   Slet
  3. Åh ja – med et par timers søvn går det nemt, synes jeg ;D

   Slet
 5. Rigtig god læselyst! :D
  Det er en skøn stak bøger du har sammensat. Er næsten sikker på at du vil elske 'Den Uendelige Historie,' mens jeg er spændt på at høre om 'V for Vendetta,' som jeg gerne selv vil læse snart :)

  SvarSlet
  Svar
  1. I lige måde!

   Og ja, 'Den uendelige historie' glæder jeg mig meget til. Jeg håber, der er kærlighedsgaranti på den. Jeg så filmen meget som barn, og græd altid meget, når Atréju og hans hest kom i ulykke i sumpen! Åh, altså. Er den scene også med i bogen, ved du det?

   'V for Vendetta' glæder jeg mig også meget til. Den er så berømt, og jeg aner faktisk intet om den.

   Slet
  2. Åh nu skal jeg passe på, at jeg ikke blander dem sammen, for jeg så filmen umiddelbart efter jeg læste bogen i foråret, men jeg er ret sikker på at scenen med Atreyu og hesten i sumpen også er med i bogen - så husk kleenex!
   Jeg så også filmen meget som barn, som helt lille græd jeg af en eller anden grund altid når jeg så Falkor ;) han er nu så nuttet, men ser samtidig så sørgmodig ud!

   Slet
  3. Ah – jaok! Det kan sommetider være svært at skelne. Nu går jeg i gang med den, og jeg forbereder mig lige mentalt på Sørgmodighedens Sump i bogen også – puha, det knuste altså mit hjerte som barn.

   Og Falkor er nemlig supernuttet. Hvem der bare havde sin egen lykkedrage :'D

   Slet
  4. Sikke en fin stemningsvideo :D
   Og dejligt med et bogkøb også, man kan aldrig få for mange udgaver af 'Alice in Wonderland' :)

   Slet
  5. Tusind tak! Og nej, det kan man bestemt ikke! Jeg har virkelig også et svagt punkt for Puffin in Bloom-serien :')

   Slet
 6. Hello and happy readathon! I hope that you are having a great day.

  SvarSlet
 7. Ej, det lyder som et rigtig godt valg at starte med Stardust, den er så fin den historie. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fin er lige ordet. Faktisk er den bare smadderfin, og jeg er så glad for at genlæse den. Gaiman er et pletskud – og aprospros, skal du ikke læse 'Graveyard Book' for første gang? Den skal du også glæde dig til!

   Slet
  2. Jo, den ligge i hvert fald i min bunke, så må se om jeg ikke når til den på et eller andet tidspunkt.
   Det er godt nok også fra den ene boldbane til den anden du springer, fra lette og søde Stardust til mere tænkende Ishiguro.

   Slet
  3. Det håber jeg, du gør! Den er skøn!

   Og ja, helt bestemt. Tempoet er gået helt ned, og det er måske fint med lidt variation. Jeg er dog glad for, jeg læser den tidligt – for den kunne ikke holde mig vågen i nat. Dermed ikke sagt, at den ikke er god. Den skal bare læses på en helt anden måde.

   Slet
  4. Nu sætter jeg nok snart tempoet endnu mere ned, kan mærke øjnene begynder at blive tunge og søvnen trænger sig på.

   Kan se du er gået i gang med Den uendelige historie, den passer jo også bare perfekt til at sidde oppe og læse hele natten, præcis ligesom Bastian gjorde! :)

   Slet
  5. Jeg er også lige vendt tilbage fra et par timers søvn. Det gjorde altså godt.

   Og det er den nemlig! Bastian tog mig afsted til et fantastisk trylleland.

   Slet
  6. Fedt, det er herligt når man finder den slags bøger der kan holde en vågen hele natten.

   Men nu er jeg også tilbage efter en god portion søvn, og klar til at læse noget mere. :)

   Slet
  7. Helt bestemt. Det er det bedste!

   Og det lyder bare så herligt! :')

   Slet
  8. Sikke en fin video du har fået sat sammen, og endnu finere Alice bog du har bestilt hjem, den skal også hjem til min en dag.
   Jeg venter stadig på at Kæresten står op, han snorkbobler endnu, tsk.

   Slet
  9. Tusind tak! Og ja – den er smadderfin. Men jeg synes godt nok, TBD's priser er blevet pebrede efterhånden.

   Og hvor er det altså klassisk. Forhåbentligt sover han godt :b

   Slet
  10. Tak, det gjorde han (det kunne høres!) 😂

   Hmm, jeg har ikke lige tænkt over at TBDs priser skal være steget, jeg plejer altid bare at sammenligne dem med Saxos priser og ender næsten altid med at bestille fra TBD alligevel.

   Slet
  11. Hahaha! Herligt. Og knap så motiverende :p

   Nårh, ok! Jeg ved ikke, jeg synes bare sommetider, det bliver lidt halvpebret.

   Slet
 8. Igen i år følger jeg også med hos dig kære Rikke. Jeg glæder mig til at læse om, og se, dine læseoplevelser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, i lige måde, søde Louise. Jeg håber, at de første par timer har været ren nydelse for dig også.

   Slet
  2. Det har de, omend jeg har kunne mærke at jeg er mere træt end jeg plejer at være, hvilket nok skyldes arbejde tidligere i dag. Måske det kræver en hurtig morfar ;) Og igen igen er du bare hurtiglæser. :D

   Slet
  3. Helt sikkert! Arbejde kan gøre en så udmattet. Og en morfar hjælper altid. Jeg skal også selv have en senere, tror jeg.

   Og haha – faktisk synes jeg, jeg har læst lidt langsomt her til aften. Men bogen krævede og fortjente det, så det er helt ok :)

   Slet
 9. Hurra, så er vi endelig i gang! :) Og den udgave af "Stardust" ser så fin ud - jeg faldt over den på biblioteket den anden dag, så tror snart også jeg må have den med hjem.

  Åh, det bliver SÅ hyggeligt (som altid) at følge med dig ud på nye læseeventyr :) Glædelig readathon, kære Rikke!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hurra og jubelhip!

   Og ja – den er smadderfin. Nogle af tegningerne er en anelse for grafiske til min smag (ahem), men jeg kan virkelig godt lide Charles Vess og synes, han fanger stemningen på en prik. Så fint!

   Slet
  2. Er det rigtigt? Det havde jeg slet ikke forstillet mig, men nu jeg tænker over det, så sker der selvfølgelig nogle ting i historien, som måske virker lidt mere grafiske når man rent faktisk ser dem på papir fremfor bare i sin egen fantasi... :)

   Er virkelig spændt på din og Anne Nikolines mening om "Remains of the Day", da det vist efterhånden er en af de eneste Ishiguro bøger jeg ikke har læst - omend det er lidt mystisk - men jeg elsker de fleste andre jeg har læst af ham :)

   Selv hopper jeg lidt rundt og hepper inden jeg skal vælge den næste bog!

   Slet
  3. Ja, måske! Jeg tror bare, det er fordi, det er sådan en eventyrlig fortælling, og det er svært at overføre stemningen til papiret. Der er stor forskel på Gaimans beskrivelse af en kamp eller en sexscene og så den direkte afbildning af det. Men stadig – Charles Vess er den, der kan gøre det bedst, det er jeg helt sikker på.

   Jeg er kun i begyndelsen af "Remains of the Day", og jeg aner ikke, hvad jeg mener endnu. Det er meget mystisk. Bestemt også godt, men også meget stilfærdigt. En langsom bog, der også skal læses langsomt. Y'know?

   Slet
  4. Jeg er helt med på hvad du mener med en langsom bog, der også skal læses langsomt - de kan tit næsten frustrere, specielt i starten, men erfaringen er, at den slags bøger også ofte ender med at krybe helt ind under huden næsten uden man lægger mærke til det. Ud fra din seneste opdatering kunne det godt se sådan ud med "Remains of the Day" :)

   Selv har jeg haft en lidt rastløs periode, men jeg tror at jeg om lidt vil tage hul på en ny bog, og lade internet være internet et par timer, og forhåbentlig forsvinde helt ind i historien.

   Slet
  5. Helt bestemt. 'The Remains of the Day' har lidt stream-of-consciousness over sig, og det hyler mig altid lidt ud af den. Det er meget svært at håndtere og en meget anderledes måde at læse på – men for pokker, når det virker, virker det så fint. Jeg kunne virkelig godt lide 'The Remains of the Day' – mest af alt fordi, Ishiguro sporter en virkelig upålidelig fortæller, som man lige skal aflure først. Genialt!

   Og jeg håber, du er kommet tilbage i læserytmen igen? Det er jo social læsning, men sommetider skal man lige træde lidt væk fra internettet også.

   Slet
  6. Uh, det lyder godt! Jeg må vist hellere se at få læst "Remains.." snart så - den står jo endda allerede på hylden herhjemme :)

   Jeg er kommet godt igen, og har læst endnu en bog, selvom jeg ikke var helt så begejstret, så var den fin. Nu tror jeg så, at jeg skal til at have påbegyndt min uhyggelige bog til at komme igennem natten på ;)
   Jeg kan se, at du er glad for "Den Uendelige Historie" - den er så vidunderlig! Jeg har ikke læst den siden jeg var barn, men jeg burde virkelig snart gøre det - jeg har egentlig altid sat Ende på en meget høj piedestal, fordi han formår noget som meget få andre: at fortælle historier med god handling, dybe tanker og til alle aldre på samme tid. Det er ret unikt - lidt ligesom Gaiman og Milne formår det :)

   Slet
  7. Gør den? Så må du snart gribe fat! Den er altså smadderfin. Den kræver som sagt bare tiden.

   Åh, jeg håber, at din næste bog var bedre end den anden. Det har man lidt brug for sent på natten, ikke? Hvor er det i øvrigt sejt, du stadig er vågen!

   At sætte Ende i kategori med Gaiman og Milne er stort. Men jeg synes faktisk også, det giver mening. For hvor er han dygtig med sine ord. Han bygger stemninger, og 'Den uendelige historie' kan virkelig læses på mange niveauer. Det er det bedste ved den slags børnebøger. Hvem der forstår hvad hvordan. Har du læst mere og andet af Ende? Hvad kan anbefales?

   Slet
  8. Ih, som altid de hyggeligste stemningsvideoer! Jeg overvejer stærkt at forsøge at stjæle din idé til næste readathon ;)

   Ja, det er store ord at sætte Ende, Gaiman og Milne i samme kategori, men for mig var det faktisk sådan, at Gaiman kom i kategori med Ende, da jeg har elsket ham siden jeg var barn, og ikke følte der fandtes hans lige indtil jeg stødte på Gaiman :)

   Jeg kan SÅ varmt anbefale "Momo", som er hans andet mest kendte værk, og så har han også en sød og lidt fjollet "jule"-historie til yngre læsere, som jeg ikke lige kan huske navnet på, men "Momo" er helt vidunderlig!

   Det er sjovt med sådanne helt ukendte bøger, de kan nemlig så nemt "snyde", og handle om noget helt andet end man regnede med, men ofte kan det også være en positiv oplevelse - jeg kan ikke helt gennemskue om du synes det med "Sense of an Elephant"?

   Slet
  9. Tusind tak! Og du stjæler bare alt du vil med arme og ben – jeg gad godt se en videodokumentation af dit readathon også!

   Ej, hvor fint. Jeg bliver næsten helt misundelig; tænk at have læst "Den uendelige historie" som barn. Det må have været himmelfryd uden lige!

   Jeg har faktisk hørt om "Momo" før, og nu du siger det, vil jeg straks tage anbefalingen med mig. Jeg er i hvert fald sulten efter mere.

   Jeg kan heller ikke helt gennemskue, om det er det, jeg mener om "The Sense of an Elephant". Det er sådan en bog, som jeg nok ender med at bedømme til 3/5 – ganske fin, men også kludret og mærkelig på den knap så vidunderlige måde. Det er sært.

   Slet
 10. Glædeligt readathon søde Rikke! Jeg glæder mig til at følge med :D

  SvarSlet
  Svar
  1. I lige måde, søde Xenia! Jeg håber, din start har været god. Er det også ved at være mørkt hos dig?

   Slet
 11. God læselyst! Jeg er så spændt på at følge med i dit læsedøgn og se billeder af dine læseøjeblikke! <3

  SvarSlet
  Svar
  1. I lige måde, du fine <3

   Slet
  2. Mange tak! <3

   Åhhh, jeg elsker altså dine billeder! De er så hyggelige og himmelfine! Og hvor er det godt at høre at den udgave, som vi begge købte af 'Stardust' er fantastisk :D Nu glæder jeg mig endnu mere til at genlæse historien i det format!

   Slet
  3. Åh, tusind tak :'D Hvor er det fint sagt!

   Og ja – det er altså et godt køb, vi gjorde os der. Så yndig og så anderledes at sidde med!

   Slet
  4. Det var skam så lidt!

   Det lyder godt - Jeg er så spændt på, hvad du synes om 'Den Uendelige Historie'. Den er simpelthen SÅ skøn!

   Slet
  5. Den er virkelig SKØN! Åh. Jeg elsker Falkor. Jeg elsker Månebarnet. Jeg elsker Atréju. Og jeg elsker også Bastian, selvom han gør det lidt svært for sig selv til tider.

   Sikke en bog. Så fin!

   Slet
  6. Hvor dejligt at høre!

   Nu er jeg spændt på, hvad du synes om den lille sorte klassiker ;)

   Og hvor er det en skøn og stemningsfyldt en video <3 Tak for et herligt læsedøgn!

   Slet
  7. Den var god, var den! Tak for anbefaling <3

   Og tusind tak & selv tak! Det har været herligt.

   Slet
 12. Wee!! Jeg tror vi alle har set frem til i dag!! :D

  SvarSlet
 13. Århj, jeg er sådan en snegl! Kun 103 sider på to timer. Kom. Nu. Maja!

  (Men Stardust er herre go'!)

  SvarSlet
  Svar
  1. Aj! Selvom det er et læsemarathon er det nu mest bare læsehygge. Ingen hast - og 'Stardust' skal også nydes!

   Og den er nemlig herregod. Synes du ikke, han skriver fint? Og jeg er meget spændt på, hvad du vil mene om slutningen!

   Slet
  2. JAJAJAJAJAJAJ <3 Så fantastisk! Og så finurlig!

   Slet
 14. Ih, hvor må det være skønt at starte med Stardust! Så magisk en bog.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var helt perfekt. Jeg kommer mig aldrig over måden, den er skrevet på. Det er så fint, så sart og så eventyrligt.

   Har din første bog været ligeså god ved dig?

   Slet
  2. Uh, det lyder spændende med din anden bog. Jeg håber, den er til at komme igennem i nattetimerne?
   Jeg har holdt en længere pause med aftensmad hos mine forældre, så jeg går igang igen med Station 11 nu her. Den er overraskende spændende indtil videre!

   Slet
  3. Jeg kom igennem den – og jeg blev belønnet for min ihærdighed. Nøj, den var god.

   Og det lyder hyggeligt med forældrehygge. Det kan man aldrig få for meget af. Jeg gad altså virkelig godt læse 'Station Eleven' også. Fælleslæser du den med Louise?

   Slet
  4. Det er jeg glad for at høre! Jeg håber, der kommer en anmeldelse af den også, så jeg kan høre lidt mere om den. Det kan jo være, det er en man skal læse :-)

   Det var det bestemt også! Ja, vi er begge startet med at læse den. Den var fantastisk! Der er nogle virkelig smukke elementer i den, og så er jeg jo også altid glad for apokalyptiske romaner ;-) Den var hvertfald perfekt til et readathon, hvor det er rart med spænding, der næsten tvinger dig til at fortsætte.

   Den Uendelige Historie er så smuk. Jeg har den samme version, med rød og grøn tekst, og jeg har længe overvejet at genlæse den. Det er så mange år siden efterhånden. Jeg håber du nyder den!

   Slet
  5. Det kan du tro, der gør! Når jeg på et tidspunkt lige finder mine ord igen.

   Og det lyder altså herligt. Det er så hyggeligt at læse sammen, og især hvis bogen er god. Og spænding er bestemt væsentligt. På den måde var 'The Remains of the Day' ikke så velegnet, for den var plotløs. Men den var også god.

   Den er virkelig smuk – både indeni og udenpå, i dens udtryk og i de indtryk den efterlader. Så velskrevet. Så fin.

   Slet
  6. Det er heldigvis også altid rart med lidt forskelligt. Hvis alt var spænding, ville det nok også være lidt for meget af det gode ;-)
   Fantastisk! Hvor er det dejligt at høre, at du godt kunne lide den. Jeg synes altid, det er spændende med den slags bøger, som man selv har læst som barn, og som andre måske slet ikke finder ligeså magiske, når de først læser dem som voksne. Så det er dejligt at høre, at magien stadig er der!

   Slet
  7. Lige præcis. Jeg elsker hvor meget forskelligt, man kan nå at læse på sådan et døgn!

   Og det er det helt sikkert. Sommetider er det en skuffelse, og andre gange forstærker det bare oplevelsen. Jeg nød den bog. Fyldt med magi!

   Slet
 15. Det lyder nu ret hyggeligt med et re-read - kan være jeg skal overveje det til en readathon på et tidspunkt :-)


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan varmt anbefales – og det er nemlig SÅ hyggeligt.

   Slet
  2. Jeg elsker, når bøger får en til at reflektere over livet og i det hele taget griber en om hjertet. 'Den uendelige historie' er en af dem, der kan det :)

   Slet
  3. Helt sikkert. Den er virkelig god. Og fin. Og så velskrevet. Hvorfor i alverden har jeg ikke læst den før?

   Slet
  4. Haha, den følelse kender jeg godt! Dejlig video du har lavet. Det har været hyggeligt at følge med i din læsning :-)

   Slet
  5. Åh, tusind tak! Og i lige måde. Læsedagen er altid så hyggelig :)

   Slet
 16. Hvor er det herligt, at I er så mange, der læser Stardust! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Herligt er lige ordet! Og jeg glæder mig også til at følge dit Gaiman-læseri! 'Anansi Boys' er nemlig smadderskæg!

   Slet
 17. I didn't feel very fit for this autumn read-a-thon (Rome was amazing but besides unforgettable memories, I brought myself some kind of virosis too and I was sick for the last week and now I need a bit of rest). However, though I am not participating, I am going to do some reading now and then too ;) and I am going to follow the read-a-thon through my favourite bloggers and cheer them up :)
  Illustrated 'Stardust' seems like a wonderful start of the read-a-thon :) Enjoy these 24 hours! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Oh no, I'm so sorry to hear that you're sick! I hope you're enjoying your Saturday though!

   And it was such a wonderful start. 'Stardust' is such a firm favorite, and the illustrations only adds to the experience.

   Slet
  2. Go on, Rikke! You can make it through the "The Remains of the Day"! And I am pretty sure that you can make it through the remains of the night as well ;) Have a wonderful reading night! :)

   Slet
  3. Aw, thanks! I did make it through!

   Slet
  4. Your video is so tender and beautiful as usual :) <3 I also caught glimpse of your new bookcase :) Can't wait for your next bookshelf tour! I'm glad you enjoyed the read-a-thon :)

   Slet
  5. Thank you so much! I really look forward to showing my new bookshelves. It is not quite finished yet however :)

   Slet
 18. Hvor hyggeligt, at I er flere som læser Stardus:0) Glædelig Readathon til dig <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig så hyggeligt. Og bogen er fantastisk, som altid. Og lige over :)!

   Slet
  2. "Den uendelig historie" lyder helt fantastisk! Er spændt på, at høre hvad du syntes om " The Sense of an Elephant" - Syntes at der ligger så meget bare i titlen;0)

   Slet
  3. Den er virkelig også fantastisk. Åh, så megen ord- og bogkærlighed. Man bliver helt lykkelig af det <3

   "The Sense of an Elephant" var fin. Men mærkelig. Og slet ikke hvad jeg havde troet. Jeg tror lige, den skal fordøjes lidt.

   Slet
 19. Jeg elsker "Stardust". Nu får jeg også helt lyst til at læse den igen :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Man kan heller ikke læse den for tit, kan man? :D

   Slet
 20. Åh, jeg vil virkelig også gerne læse "Stardust" som graphic novel. Den er SÅ fin :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er nemlig så himmelfin! Jeg er dog ikke sikker på, det er en 'rigtig' graphic novel – det er egentligt bare en meget illustreret roman. Giver det mening?

   Slet
 21. Jeg var selv tæt på at sætte den uendelige historie i min egen læsestak til read-a-thon, men valgte i stedet 'Dewey - bibliotekskatten, der ændrede verden'. En bog jeg også har glædet mig til at få læst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig til at høre om 'Dewey'. Den virker så fin – og hvem elsker ikke en sød kattehistorie?

   Slet
  2. 'Dewey' er virkelig en sød lille fortælling, der formår at varme ens hjerte i den kolde efterårstid.

   Slet
 22. Åh.. ja Stardust og Gaiman generelt er bare magisk. <3 Jeg skal helt klart have fingre i den som graphic novel! :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt bestemt. Det er kærlighedsgaranti <3 Og faktisk er det ikke en traditionel graphic novel med talebobler og paneler. Det er mere en *meget* illustreret roman i stedet.

   Slet
  2. Det er jo nærmest endnu bedre!! :0) Illustrationerne virker i hvert fald fortryllende.

   Slet
  3. Det er de bestemt også! Jeg er vild med de støvede farver og fine snirkler :')

   Slet
 23. Det er som altid fornøjeligt at læse med dig, søde Rikke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ishiguro er en rigtig snydepels. Jeg læste også bogen for dens begyndende humor og britiske træk, men den er så meget mere der og langt fra humoristisk.

   Slet
  2. Det er han virkelig! Jeg havde slet ikke set alt det selvbedrag, før det blev smækket i sylten på mig. Genialt.

   Slet
  3. Det er skønt, ikke sandt? :D
   Sov godt du søde. 'Den uendelige...' lyder billedeskøn. Den vil jeg glæde mig meget til at læse.

   Slet
  4. Den er virkelig uendelig god. Uendelig fin. Uendelig læsværdig. Du bliver nødt til at læse den snart!

   Slet
 24. Jeg er en anelse misundelig på din illustrerede 'Stardust' - jeg MÅ altså have fingrene i den. <3
  Rigtig god læselyst (bedre sent end aldrig, ikke?).

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er altså også smadderfin! Charles Vess er en vidundertegner!

   Og tusind tak! Læsedagen er jo ung endnu <3

   Slet
  2. Ja det kan jeg se. :')
   Åh, og 'Den uendelige historie' må jeg virkelig også have fat i.. Åha, alle de boglige fristelser readathon bringer med sig!

   Slet
  3. Åh, mine kommentar-funktioner driller idag, så halvdelen af kommentarene bliver ikke udgivet, øv!

   Jeg tror virkelig også, at jeg snart må have fat i 'Den uendelige historie' - den lyder så fin!

   Slet
  4. Gør de? Åh det er altså noget temperamentsfuld pjat. Og typisk at det lige strejker i dag.

   Og JA! Den er noget så fin. Du bliver nødt til at læse den engang. Mere yndighed skal man lede længe efter!

   Slet
  5. Nej, det gjorde de ikke - det var bare min trætte hjerne der glemmer, at nogle kommentarer skal godkendes før de kan ses.... ;) Så, ja, nej..

   Åha! Jeg tror vist nok, at den ryger på min ønskeseddel! :')

   Slet
  6. Haha! Du er vist også helt undskyldt, tror jeg. Sejt du er oppe igen!

   Klogt, klogt valg! Det vil du ikke fortryde!

   Slet
  7. Det tror jeg nemlig heller ikke! <3
   Tak for indblikket i dit læsedøgn, det har bare været så hyggeligt at følge med! Og sikke en skøn video at slutte af med - selv om sangen nu sidder fast i hjernen på mig... ;)

   Slet
  8. Åh, tusind tak! Jeg beklager den musiske hjernevask – det er bare sådan et fint og anderledes cover, der giver sangen en helt ny dimension. Det kan jeg meget godt lide.

   Slet
 25. Happy readathon from your cheering team. Your blog and photos are beautiful. Happy reading.

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you so much! :) How lovely of you to stop by. Happy reading to you as well.

   Slet
 26. Jeg har lige et (dumt?) spørgsmål, er der stor forskel på 'Stardust' romanen og filmen? Jeg husker nemlig at have set filmen engang for længe siden, men brød mig slet ikke om den og romanen har derfor ikke tiltalt mig, selvom alle ellers taler så varmt om den.

  Fortsat god læselyst! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er slet ikke dumt! Der er forholdsvis stor forskel – især på slutningen, som i filmen er meget mere Hollywood-agtig med action, som slet ikke er til stede i bogen. Bogens slutning er mere antiklimatisk på den bedst tænkelige måde. Og så gør Gaimans skrivestil og underliggende humor også noget ved historien, som filmen slet ikke bragte frem.

   I lige måde!

   Slet
  2. Ah. Så må jeg da se at få givet den en chance, og forhåbentlig blive positivt overrasket. :)

   Hvor er det i øvrigt en skøn video du har fået klippet sammen. Den viser det, jeg selv forbinder med Read-a-Thon på så fin en måde.

   Slet
  3. Det håber jeg, du vil. Den er simpelthen så god!

   Og tusind tak. Det er jeg smadderglad for at høre :)

   Slet
 27. Åh, det uendelige historie. Det er altså en fin bog at have på programmet sådan en dag som i dag. Læste den sidste år og fandt den akkurat lige så tryllebindende som filmen var, da jeg var barn - har faktisk ikke set den siden. :)

  Fortsat god læselyst (åh, hvor er jeg håbløst sent på den med at rende rundt og kommentere! suk. Der skal jo være tid til det hele :) )

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er godt nok også længe siden, jeg sidst har set filmen. Lige nu har jeg læst de første 25 sider af bogen, og jeg elsker skrivestilen. Hvor er det bare yndigt og helt perfekt!

   I lige måde! Jeg håber, du læser en masse godt! :')

   Slet
  2. Jeg bliver nødt til at genlæse den snart, og se filmen. Ih, der er så mange bøger man opdager at man vil læse og/eller købe under readathon!

   Det har jeg. Er faktisk enormt overrasket over hvor glad jeg har været for alle de bøger, jeg har læst. Det er åbenbart lykkedes mig at sammensætte en rigtig god stak i år. Og meget bedre afpasset med tiden, som før har drillet mig lidt.

   Og hvor er jeg glad for at se, at jeg ikke er den eneste, der liiiige tilføjer noget nyt her til sidst. :P

   Slet
  3. Fuldstændig! Men det er også så herligt at blive inspireret undervejs.

   Og det er dejligt at du har fået læst så meget godt – og at du har nydt det :')

   Slet
 28. Jeg er virkelig spændt på, hvad du synes om Den uendelig historie. Personligt elsker jeg den virkelig, men det kommer bag på mange at filmen kun viser halvdelen af det, bogen rummer :) Men sådan er det jo ofte ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er lige nu 25 sider inde, og jeg elsker skrivestilen. Hvor er den fint og yndigt skrevet – det er en sand fryd at læse! Jeg glæder mig meget til at opdage, hvad filmen mangler, selvom jeg faktisk slet ikke husker filmen så godt længere. Jeg kan bare huske lykkedragen. Og Atréju. Og hesten i sumpen.

   Slet
 29. Ih, hvor har du dog fået læst nogle fine bøger! "The Remains of the Day" lyder helt fantastisk.

  Fortsat god læselyst :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er den virkelig også. Den kræver bare lige lidt tid – men sådan er det ofte! Den var al tiden værd.

   Og i lige måde!

   Slet
 30. Jeg tror lige præcis dét citat fra Michael Ende er sandheden for alt for mange læsere. Jeg har tit har ondt helt ind i hjertet over at måtte efterlade en karakter i en kritisk situation, for så sidder de jo fast der, indtil jeg har tid til at læse dem videre! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, ikke? Det er svært at slippe en bog, når karaktererne er i knibe. Man får helt dårlig samvittighed. Sådan havde jeg det især, da jeg var yngre!

   Slet
 31. I adore your coffee mug! Hope you're having a great readathon. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Aw, thanks! It reminds me a bit of Chip and Mr. Potts :')

   I hope you're enjoying yourself too!

   Slet
 32. Hello again from your cheerleading team :) I hope you're still enjoying the readathon! Happy reading.

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you so much! I really love this readathon. It is so much fun! Happy reading to you as well :)

   Slet
 33. Pyh, du er godt nok stået tidligt op. Det synes jeg er mega sejt. Jeg stod først op ved 08:00-tiden, da jeg tænkte at jeg godt kunne bruge de 6 timers søvn. Men lige om lidt vender jeg også tilbage til læsningen. Jeg håber det går fantastisk! Held og lykke med resten af læsningen <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej, det var faktisk slet ikke så galt. Jeg er også inkarneret A-menneske, så jeg ville sikkert ikke kunne sove længere alligevel. Men åh, hvor er det rart at få hvilet øjnene lidt.

   Hav en rigtig god slutspurt!

   Slet
 34. Åh, hvor er du sej at have fået læst så meget! Og det glæder mig sådan, at du var vild med The Remains.. Slutningen er jo simpelthen så hjerteskærende!
  Jeg fik bl.a. læst We Were Liars af E. Lockhart.. wow, den var dårlig. Har du læst den?? Heldigvis var der meget andet godt i minestak :) Jeg må indrømme også, jeg blev nødt til at sove i nat - dog ikke nok til, at jeg kunne undgå en lur i formiddags også haha.. Ikke så effektivt! Men hvor var det et skønt døgn! :) Glæder mig allerede til det næste!

  Min readathong vlog: https://www.youtube.com/watch?v=vVUZnlMVcis

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Og ja – slutningen rammer lige i hjertet. Pyha, sikke en roman.

   Jeg har ikke læst Lockhart, nej. Jeg har hele tiden haft på fornemmelsen, at det nok ikke helt var mig alligevel. Og det lader til, jeg havde helt ret :p

   Og ja, det er simpelthen sådan et herligt døgn. En ægte læsefest!

   Slet
 35. You did great! I wouldn't have been able to read 6 books in under 24 hours and I'm so so glad you enjoyed The Neverending Story; isn't it phenomenal and fantastical?

  SvarSlet
  Svar
  1. It really is wonderful. I had such a great time reading it – what a treasure!

   Slet
 36. Jeg bliver til stadighed imponeret over, at du både formår at læse så mange bøger OG redigere video, tage billeder samt følge med i diverse opdateringer fra resten af verden. Du er så sej, og det har været skønt at følge dit læsedøgn <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Du er så sød, kære Mai <3 Næste gang må du også være med :D!

   Slet
 37. Det har været så hyggeligt! Tusind tak for denne gang og for udvekslingerne undervejs!
  Jeg glæder mig allerede til næste gang :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak – det har været SÅ hyggeligt! Og næste gang bliver mindst lige så skøn ;D

   Slet