onsdag den 1. maj 2013

Goodreads i bogformat

Da Heidi for et stykke tid siden fremviste sin nykøbte Reading Journal, gik der ikke langt fra tanke til handling, og jeg klikkede den hurtigt hjem fra Amazon. Siden november har den således været min trofaste følgesvend og en uundværlig guide i den kaotiske verden af bøger, jeg konstant færdiglæser og påbegynder. 
Den lille herlighed er proppet til randen med inspiration og organisering, og indeholder alt fra enkle sider til bedømmelse og notering af de bøger, man har læst, til sjove spørgeskemaer om yndlingsforfattere og favoritbøger, og talrige læselister - både med oversigter over Nobelpris-vindende bøger og titlerne fra Oprahs bogklub. Selv har jeg taget udfordringen op, og læst næsten alle 100 bøger på BBC's liste (og opgivet nogle få). Jeg drømmer ligeledes om en dag at læse alle vindere af Man Bookerprisen. 
Naturligvis kan denne rødlige Reading Journal ikke mere, end Goodreads tilbyder; men der er dog alligevel noget fint ved at nedskrive tankerne i hånden i stedet. Ligeledes er udfyldningen af de adskillige spørgeskemaer skønt tidsfordriv. Jeg er også blot en håbløs elsker af notesbøger og listeskrivning, og nyder at tage blyanten i hånden til en afveksling fra tastaturets trommen.

Bogen hedder som sagt "Reading Journal" og er fra serien Potter Style, som også udgiver andre dagbøger og notesbøger, herunder den famøse "Q&A a Day". 

8 kommentarer:

 1. Jeg må altså virkelig eje den her! Den virker jo helt perfekt og rigtig hyggelig. Jeg tror i hvert fald, at jeg vil kunne få en del inspiration og hygge ud af den :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er nemlig enormt hyggelig og fin! Jeg er især ellevild over listerne omme bagi, det er skøn inspiration!

   Slet
 2. Moleskine har en lign. der faktisk hedder præcis det samme tror - den har jeg tit overvejet, men jeg tror bare ikke jeg ville få den brugt - hader nemlig at skrive lange ting i hånden :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den har jeg faktisk godt set; min veninde købte den for nylig. Den er altså virkelig også fin, og jeg elsker Moleskine's enkle og tidsløse design. Såkaldte læsedagbøger er en enorm god idé, men det kræver selvfølgelig også, at man kan lide at skrive lidt i hånden. Ellers er Goodreads måske bare det mest optimale :)

   Slet
 3. Neeeej, hvor er den fin! Og SÅ Rikke ;) <3

  SvarSlet
 4. Den er virkelig yndig! Tror næsten det er mere mig end goodreads :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne godt tænkes! Der er noget mere klassisk og privat over at kunne holde sine bogtanker i en bog.

   Slet