lørdag den 1. juni 2013

En boglig testund

Der er ingen tvivl om, at bøger og te udgør en harmonisk og upåklagelig kombination. De akkompagnerer hinanden som en slags indiskutabel selvfølgelighed; hvor der er bøger, bør der være te. Akkurat ligesom julen associeres med chokolade, associeres læsning med et dampende krus.
Forlaget Penguin er uden tvivl af samme mening, og har derfor skabt en fin linje af litterære tekrus. Jeg har længe luret og holdt nøje udkig med deres fristende onlineshop, og i sidste måned blev jeg således ejeren af et tekrus med et tryk af min yndlingsroman. For en håbløs bogelsker med en uovervindelig hang til te og en voksende samling af krus findes der næppe noget bedre.

I kan finde krusene lige her

19 kommentarer:

 1. Jeg har også sådan et; med Wuthering Heights. Havde bare håbet det havde den lyseblå farve (eller lyserøde), mit er nemlig også orange og det er de mindst pæne synes jeg :p Well, you can't have it all ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, Wuthering Heights! Hvor skønt!
   Orange er bestemt heller ikke min yndlingsfarve, men omvendt så er det bare sådan en ikonisk farve for Penguin, så det gør mig egentligt ikke så meget. Sammenhæng er meget fin, synes jeg. (Selvom lyserød nu heller ikke ville have været dårligt)

   Slet
 2. Jeg elsker også te - helst kamille - når man læser bøger. Men, jeg kan nu bedst lide det om vinteren! Om sommeren bliver det bare alt for varmt, synes jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kamillete er også bare klassisk; det fungerer altid. Og te er afgjort mere velegnet til de kølige regnvejrsdage, men eftersom jeg ofte står meget tidligt, er det en vane for mig at starte morgenen med et krus te og et lille kapitel i en bog ;)

   Slet
 3. The og bøger hænger sammen. Simpelthen. Og disse krus er da simpelthen for fine!
  Og om sommeren, hvis det er alt for varmt, er isthe altid en god substitut:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis. Det er indiskutabelt og fuldstændig selvfølgeligt. Og ja, jeg er også ellevild med de fine krus! De passer perfekt til en læsestund.

   Du har helt ret - iste er også fantastisk!

   Slet
 4. Jeg synes altid at jeg får lyst til at købe noget når jeg er inde på din blog. :0) Nu vil jeg da umuligt kunne leve uden et krus fra Penguin. Desværre ville jeg også ende med at skulle have et orange kan jeg se. Øv.. synes måske den mørkegrønne var pænere, men det er jo selvfølgelig deres farve.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er ked af, jeg sådan lokker dig i fordærv ;)
   Hvilket krus er det, du lurer på? Du har helt ret i, at den orange farve ikke nødvendigvis er den, man selv ville have valgt. Men omvendt er den jo også bare Penguins kendetegn, så på den måde giver det egentligt god mening.

   Slet
  2. Jeg ville helt klart købe Pride and Prejudice :0) Nu står den i hvert fald på min to buy liste.

   Slet
 5. Jeg er slet ikke te-drikker, men har det på helt samme måde med varm kakao ;-)
  Vil lige indskyde, at jeg endelig fik set din video med anmeldelser af klassiske bøger, og WAUW jeg åd den video råt. Som du dog kan fortælle så levende og gribende!
  Fik straks lyst til at løbe ned og låne ALLE bøgerne. Tak for al din inspiration :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Varm kakao er også vidunderligt; men det nok mest noget, jeg stordrikker om vinteren (eller når jeg bare har rigtig ondt af mig selv). Det er lige dén tand mere luksuriøst, på en eller anden måde..
   Og sikke søde ord! Tusind tak - jeg er så glad for, du kunne bruge mine forslag til noget. Det varmer!

   Slet
 6. Jeg nyder også gerne en god kop kaffe eller kakao, til læsningen - det er bare så hyggeligt, at have noget at småspise/drikke, i mens man lever sig ind i en anden verden. Særligt tusindvis af knækbrødsmadder og figenstænger plejer at være et hit hos mig, shvilket resulterer i at min seng altid er fyldt af krummer, knasede emballage og kakaostænk, når jeg står op. Tsktsk.

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis. Det er rart at sippe lidt af noget varmt, mens man kryber sammen med en god bog. Jeg spiser sjældent madder imens jeg læser - for jeg kan slet ikke håndtere det! Til gengæld er jeg en stor tilhænger af rosiner og æbler under læsningen. Himmelsk!

   Slet
 7. Hvor fint! Har du bestilt den gennem Penguins egen side eller gennem Amazon? (:

  SvarSlet
  Svar
  1. Enormt fint! Jeg bestilte via Penguins hjemmeside :)

   Slet
 8. Apropro Austen kender du så den serie der hedder 'Lost in Austen'? Den tror jeg du vil kunne lide :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den kender jeg! Den er så fin og sjov!

   Slet