tirsdag den 11. juni 2013

Tema-tirsdag #8: Biblio....

Jeg er en håbløs bibliofil; en dedikeret samler, beundrer og elsker af bøger. Ikke alene er bøgerne kærkomne muligheder for behagelig eskapisme og drømmeudlevelse; de er, for mig, også æstetiske samleobjekter og en kunstnerisk udtryksform. Jeg bruger ligeså lang tid på at researche deres fysiske udformning som deres egentlige indhold; flere timer bliver tilbragt blandt boghandlernes hylder, på Amazons hjemmeside eller i antikvarernes støvede baglokaler, for at finde den smukkest mulige udgave. Naturligvis vil jeg aldrig købe en bog, som jeg ikke vil læse - men har en historie først fanget min opmærksomhed, starter en berusende jagt på endnu en bogskønhed til bogreolens proppede hylder. Min kærlighed til bøger omfatter både udtryk og indhold.
Jeg tilbeder bøger, jeg samler på bøger, og jeg læser bøger. Jeg finder livsvisdom blandt de mange sider, jeg opsamler citater og jeg genkender mig selv i fiktive karakterer. Jeg har årelange forhold og minder med opdigtede personligheder, og jeg kan føle nostalgi overfor ikke-eksisterende destinationer, som mine fødder kun har berørt via et udfoldet bogstavstæppe. Jeg er mere engageret i bøgernes problematikker end i nutidens politik; og mine største forbilleder er fortidens forfattere og ikke nutidens popidoler. Sommetider skrider mit virkelighedsgrundlag, og sommetider spekulerer jeg på, om mine tanker er mine egne eller blot noget, jeg engang har læst i en bog. Sommetider ved jeg ikke, om Hermione minder om mig - eller jeg om hende. Sommetider flyder tingene sammen. Virkelighed og bøger mødes, blandes og forvrænges i mit stille sind.

Bibliophile, bibliomanic, bibliobicule eller bibliosopher? Jeg ved det ikke. Hvad siger I? Hvilke biblio-betegnelser betegner jer? 

22 kommentarer:

 1. Reads to much? Sig mig, er det overhovedet en mulighed B-)
  Verden ville altså godt nok være et fattigt sted, uden alle de vidunderlige bøger, den indeholder, som den er nu. Og gudskelov, kommer der flere til, i en lind strøm <3

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg aner det ikke! Det virker paradoksalt for mig i hvert fald!
   Og du har så evigt ret. Bøger er vores samfunds byggesten <3

   Slet
 2. Perfekt beskrivelse, kan også sagtens se mig selv i den. Der er nok mange der vil mene at jeg er Bibliobibule, men man kan da aldrig læse for meget. ;0) Lige præcis fordi der ofte er så meget visdom at hente.
  Bibliophile <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Bibliobibule virker som en umulighed; man kan aldrig læse for meget! Jeg ville faktisk ønske, jeg kunne læse mere, end jeg gør! Der findes så mange skatte blandt de maskinskrevne sider.

   Og ja. Vi er vist udprægede bibliophiles!

   Slet
 3. Det er virkelig svært, at finde ud af hvad man egentlig er. For man er vel på mange måder en blanding af de forskellige biblio-betegnelser. Det tror jeg i hvert fald både du selv, og jeg er :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du helt ret i; de lapper over hinanden og roder rundt i et kludder af ubeslutsomhed.

   Slet
 4. Bibliomanic! Hahahahha hvor er det sjovt :D
  Hvornår er man kvalificeret som det? Man er jo helt tosset med bøger!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg aner det ikke! :'D Men betegnelsen er nu meget fin, synes jeg!

   Slet
 5. tror der er rigtig mange af punkterne der passer godt på mig, hehe :P

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja! Også jeg. Måske er man i virkeligheden bare en skør blanding.

   Slet
 6. Hahahaha bibliophage :D:D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ren skørhed på et helt nyt niveau! :'D

   Slet
 7. Fantastisk post! Gid jeg kunne slippe alt hvad jeg har i hænderne og løbe hjem og læse med det samme!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Jeg håber, du snart får lov til at løbe hjem til bøgerne ;)

   Slet
 8. Virkelig et fantastisk indlæg!! Så flot og velskrevet og så passende og præcis!!
  Elsker din blog og er en glad ny følger!!!

  Christina xx
  http://christinathorup.com/

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for al den ros! Velkommen til - jeg er glad for, du vil læse med!

   Slet
 9. Virkelig godt indlæg og pisse godt skrevet! Jeg synes du er så flot :-)

  xx,
  justanothersecretblogger.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh altså! Tak for de søde ord! Det varmer sådan :')

   Slet
 10. Har lige set din blog gennem emily Salomon og jeg er forelsket i dit smukke bogunivers! :) Tænk at eje så smukke bøger. Du må lige anbefale nogle hjemmesider på et tidspunkt (hvis du ikke allerede har gjort det) Derudover kender du vel nok foliosociety, som efter min mening laver virkelig smukke bøger! Glæder mig til at læse din blog færdig, og blive bog inspireret!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er jeg glad for dine søde ord :) Tusind, tusind tak!
   Foliosociety laver virkelig vidunderlige bøger, det har du fuldstændig ret i! Jeg kan bruge så lang tid inde på netop dén hjemmeside, for at sukke over de mange fine designs.
   Men faktisk køber jeg oftest bare mine bøger på Amazon.co.uk eller Bookdepository.co.uk .. Jeg har bare nogle bestemte serier, jeg samler på. "Barnes and Noble Leatherbound Classics" er en af dem, og hvis du taster det ind i søgefeltet vil du finde de smukkeste bøger! Derudover er jeg også rigtig vild med mange af Penguins udgivelser (Clothbound, Deluxe Classics, Drop Caps el. English Library), Word Cloud Classics og VMC Designer Collection! Der er så mange fine bøger at finde!
   Hvis du klikker på kategorien 'bogskønhed' ude i siden har jeg skrevet lidt mere om nogle af mine smukkeste bogserier; og jeg tilføjer et nyt indlæg om det på mandag :)

   Slet