onsdag den 24. juli 2013

Boggaveprojektet

Irene igangsatte for nylig et smukt projekt i den hyggelige bogblogger-verden; et projekt der gik ud på at give gaver, anbefale bøger og glæde andre bogelskende bloggere. De tilmeldte fik hver især tilfældigt udtrukket en partner, som de skulle sende og modtage en boggave fra. 
Min partner blev Irene selv, og vores gaveudveksling har været intet mindre end en fornøjelig overraskelse. 

Bogen til Irene krævede en urimeligt lang overvejelsesproces, og jeg ombestemte mig flere gange, før jeg nåede til det endelige resultat. Jeg endte med at sende hende "Fahrenheit 451" af Ray Bradbury, som er en klassisk science-fiction fortælling om bøger og bøgers indiskutable vigtighed. I den lille bogpakke lagde jeg også "Extremely Loud and Incredibly Close" af Jonathan Safran Foer, som er en rørende og livsbekræftigende fortælling om traumatisering og sorg.
Beslutningen hvilede først og fremmest på Irenes egne præferencer; hendes nysgerrighed overfor science-fiction og hendes kærlighed til hjerteskærende og relevant nutidig fiktion. De to bøger er ligeledes bøger, der har glædet mig og rørt mig. Bøger jeg kan anbefale, og bøger jeg gerne vil dele. 

Jeg havde bedt Irene om at overraske mig - og det gjorde hun på den bedst tænkelige vis. Da jeg kom hjem fra Italiens varme, lå to bøger og ventede på mig: "My Best Friend's Girl" af Dorothy Koomson, og "Still Alice" af Lisa Genova - to bøger jeg end ikke havde hørt om før.
Jeg glæder mig særligt til at læse "Still Alice", som skulle være en tankevækkende fortælling om alzheimers og den gradvist tilhørende fortabelse. Med kærligt rosende anmeldelser og et lovende stjerne-gennemsnit på Goodreads, er jeg fyldt med håb og forventning til dens historiespindelvæv.
"My Best Friend's Girl" lyder til at være velskrevet chick-lit; perfekt til dovne regnvejrsdage tilbragt i nattøj med en stor kop te.

Begge er bøger, jeg aldrig selv ville have udvalgt eller overvejet - og det er netop det fineste ved Irenes boggaveprojekt. At få åbnet øjnene op for oversete muligheder og få udvidet sin horisont en anelse er en næsten magisk konsekvens.

16 kommentarer:

 1. "Still Alice" lyder virkelig god, den tror jeg måske, jeg skal have fat i!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes virkelig også, den lyder til at være dejlig anderledes og enormt tankevækkende! Jeg glæder mig sådan til at læse den :)

   Slet
 2. jeg er faktisk i gang med at læse Still alice!!! :-D indtil videre kan jeg anbefale den :-)

  og projektet lyder virkelig spændende!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder simpelthen skønt! Jeg glæder mig sådan til at læse den også :)

   Og det har virkelig også været hyggeligt. Boggaver er altid så fine både at give og modtage!

   Slet
 3. Jeg har heller aldrig hørt om Irenes valg til dig, men de lyder spændende :)
  Jeg vil simpelthen så gerne læse Fahrenheit, det var et genialt valg til Irene!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så rart at få udvidet sin horisont på den måde med helt uopdagede bøger. Virkelig fint :)

   Og 'Fahrenheit 451' er virkelig også en god bog! Let og interessant læsestof :)

   Slet
 4. Jeg må altså læse den der 'My best friend girl' en dag ;) Den virker til og være god ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tror jeg bestemt også, den er! :)

   Slet
 5. Lige en kommentar der ikke passer til emnet.. :D jeg så lige, at Jane Austen skal være på de nye britiske 10-pund sedler når de bliver trykt i 2016 :D tænkte straks på dig, da jeg læste det :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nøj hvor fint! :') den slags glæder virkelig mit Austen-elskende hjerte! Tak for tanken :)

   Slet
 6. Glæd dig til Still Alice - det er meget sjældent, at jeg græder, når jeg læser en bog, men der fældede jeg altså flere tårer undervejs. Smuk og tankevækkende bog :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh hvor lyder det dog fint og lovende! Jeg glæder mig sådan til at gå i gang - snart, forhåbentligt.

   Slet
 7. "Sill Alice" er virkelig en utrolig bog! Den er i sandhed tankeopvækkende og til tider meget rørende. Den kommer helt ind til benet på hovedperson med den forfærdelige sygdom, og man kan ikke undgå at føle stærkt med hende. Så ja, et glimrende valg fra Irenes side :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er virkelig spændt på at læse bogen med alle de pæne ord, den får med på vejen. Jeg elsker den slags bøger, der vækker tanker og fremkalder følelser. Det er så smukt.
   Jeg synes bestemt også, Irene har valgt virkelig godt :)

   Slet
 8. Sikke et hyggeligt koncept! Og Extremely Loud and Incredibly Close er en dejlig bog - er også glad for filmen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det synes jeg virkelig også! Boggaver er det bedste både at give og modtage! :)

   Jeg elsker den også af hele mit hjerte; filmen har også rørt mig til tårer.

   Slet