lørdag den 3. august 2013

Tre danske bogbloggere

Den danske bogbloggerverden er som et tætvævet lille samfund; indeholdende både små perler og store skatte. Med en fin lethed bevæger vi os alle rundt i bøgernes univers - anbefaler læseoplevelser til hinanden og deler indsigtsfulde pointer. 
Det er dog også et lidt lukket samfund - i den forstand at mange bogbloggere sjældent opdages af udefrakommende. Og det er lidt en skam; for der er så meget finhed at dele, og så mange eventyr at finde. 
Fra tid til anden vil jeg derfor fremhæve og anbefale danske bogbloggere, som jeg selv følger med stor fornøjelse. 

Litteraturlistig. Med humoristiske toner, relevante spørgsmålstegn og en uendelig portion af bogkærlighed, har Mai skrevet sin vej ind i mit hjerte. Hendes blog byder både på boganmeldelser, interessante observationer og hyggelige øjeblikke  - altsammen skrevet med et lunt glimt i øjet. Jeg føler mig altid hjemme, når jeg klikker forbi. Hendes blogunivers er så rart - og helt hendes eget.


Sort tale. Michella er en Harry Potter-besat bogsamler, og ejer et væld af franske, engelske og danske udgaver af hendes yndlingsbøger. Derudover er hun en ivrig fantasy-læser, en kyndig vejleder i det store booktube-univers og en velformuleret skribent. Jeg holder meget af at læse hendes indlæg og beundre hendes billeder; stirre på bogstakke og fortabe mig i anmeldelser af bøger, jeg aldrig selv har nået at læse. 


Bøgernes univers. Mette er en af mine veninder fra litteraturvidenskab; hun er en dedikeret elsker og beundrer af den klassiske litteratur, og er desuden velbevandret i engelske selvbiografier og dramaer. Hendes blog er et virvar af smukt slidte bøger opsporet i loppemarkeders kroge, stilfærdige læseopdateringer og yderst velskrevne boganmeldelser. Jeg finder stor glæde i hendes skriverier, hvor gamle og nye bøger mødes - og hvor klassisk og moderne litteratur forenes. 

13 kommentarer:

 1. Tak for anbefalingerne - det lyder spændende, og jeg glæder mig til at følge dine links. Sikke nogle lækre billedcollager!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh det er skam mig der takker, for din søde kommentar. Jeg håber, du kunne bruge linkene til noget - jeg holder meget af disse tre blogge :)

   Slet
 2. Åh, Rikke ... Hvor er du bare en dejlig sjæl. Ordene varmer så gevaldigt, at jeg slet ikke kan sætte ord derpå. Tusind mange tak for de pæne ord og det søde shoutout, hvor er du sød!

  Og du har helt ret mht. Litteraturlistig og Bøgernes univers; det er virkelig nogle fantastiske blogs!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er jeg glad for at kunne glæde dig! Du og din blog fortjener det virkelig :)

   Slet
 3. Svar
  1. Mange tak! Der er så mange gode bogbloggere, så jeg tænker, jeg vil tage det hele af flere omgange (så alle også får den opmærksomhed, de fortjener). Din kommer afgjort også på engang, men jeg tænkte, jeg ville fokusere på dem med under 50 følgere til at starte med :)

   Slet
  2. Jaja, for mange på én gang bliver også helt uoverskueligt! Og der er jo mange - men er helt, helt enig i at de tre du har valgt er skide dejlige :)!
   Måske du på et tidspunkt kunne tænke dig at lave nogle anbefalinger til ikke-bogblogs, som du kan lide? :)

   Slet
 4. Åh sødeste Rikke, mange tak for den fine anbefaling <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Anytime my dear. Det er velfortjent <3

   Slet
 5. Hvor er det virkelig en god idé fra tid til anden at vise nogle af alle bogbloggerne frem. For ja, det er lidt et lukket samfund. Jeg synes i hvert fald ofte, det er de samme personer, man ser gå igen på de fleste bogblogs. De tre du har udvalgt denne gang, er jeg helt enig i. Det er i hvert fald tre, som jeg virkelig også nyder at læse med hos :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er glad for, du er enig i mine valg - og godt kan lide idéen. For jeg har længe tænkt over, det er en skam, at det oftest kun er bogbloggere der læser bogblogs. Det handler simpelthen nok bare om, at de lige skal 'opdages' først. Og det vil jeg meget gerne bidrage til.

   Jeg holder også meget af disse tre blogs. Så fine, så hyggelige på læselisten :)

   Slet
 6. Ih, hvor er du sød sådan at nævne mig! Blev helt glad, da jeg læste dit indlæg. Tusind tak for de fornemme ord! <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var skam det mindste! Din blog bringer mig meget glæde og underholdning; betragt dette som min tak for god læsning :')

   Slet