torsdag den 31. oktober 2013

“Of course anyone who truly loves books buys more of them than he or she can hope to read in one fleeting lifetime. A good book, resting unopened in its slot on a shelf, full of majestic potentiality, is the most comforting sort of intellectual wallpaper.”

En papkasse fyldt med nye bøger, er som en papkasse fyldt med nye drømme. Omhyggeligt pakket ind i farvestrålende smudsbind, og med mystisk sigende titler, ligger de der og skaber lokkende hentydninger om, hvad de vil indebære. Sommetider er de lette at bedømme og begribe; og andre gange åbner man dem, og bliver transporteret hen til en verden, man end ikke anede fandtes. Det er ikke altid logisk, og det er sjældent til at regne med.
Fra dét øjeblik papkassen og bogposten åbnes, begynder man at planlægge og rationalisere. Hvilken bog der skal læses først, hvilken bog der skal stilles hvor, og hvilken bog der skal vente lidt endnu. Man befinder sig i et levende kaos, og bliver hevet og slidt i fra alle sider; for sandheden er jo egentligt bare, man gerne vil læse alle bøgerne, øjeblikkeligt og samtidig. Intet kan vente, alting skal være nu.
Det værste ved at få nye bøger er, man sjældent har tid til at læse dem med det samme. Enten er man midt i en anden bog, eller også har man slet ikke tid til en bog. Det føles næsten som ren tortur at stirre på de helt nye og skinnende skabninger, og ikke kunne åbne dem op for alvor. Netop dén følelse har jeg siddet med den sidste uge - med uanede mængder af studie-projekter og arbejdsopgaver, har min nyligt oparbejdede bogstak nærmest følt som en uopnåelig sirenesang. 
Men nu er min farende og flyvske hverdag langsomt ved at indordne sig igen. Jeg har fundet et frirum, og jeg har fyldt det med bøger, bøger, bøger. Nykøbte bøger som jeg har glædet mig til at læse i en uendelighed. Det er nemlig det bedste ved at få nye bøger; når de endelig kan åbnes og nydes.

I videobloggen nedenfor fremviser jeg de bøger, jeg har ventet længselsfuldt på at komme i gang med, lige siden de dumpede ind af min brevsprække. Hvad med jer? Har I også købt et firkantet drømmeeksemplar for nylig?

28 kommentarer:

 1. Sikke en masse flotte bøger du har fået købt :o Hvor mange er du ved at have som du ikke har læst endnu? ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja! Jeg er bestemt også tilfreds og lykkelig med købene! Lige pt. har jeg nok omkring 40 bøger, jeg endnu ikke har fået læst, så der er rigeligt at gå i gang med! ;)

   Slet
 2. Flot citat, og det er jo bare så rigtigt, man kan jo aldrig nå at læse alle de bøger, som man gerne vil. Sikke fine bøger du har fået købt! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker virkelig også citatet! Så sigende og fint. Og ja; jeg svømmer nærmest i fine bøger! Det er rarhed på højt niveau <3

   Slet
 3. Helt enig, jeg kan slet ikke komme mig over den nye trailer. Jeg glæder mig selv som et lille barn.

  Jeg havde egentlig tænkt mig blot at læse Catching Fire selv, men så kunne jeg alligevel ikke lade være med at starte fra begyndelsen. Og mon ikke jeg så ender med at læse alle tre bøger, selv om det jo egentlig kun var toeren, jeg havde brug for at få opfrisket.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den ser virkelig også enestående ud.

   Jeg kender godt den problematik; man ender som regel med at blive revet helt med at læsningen. Og det er nu også rart nok.

   Slet
 4. Dine book hauls er altid så inspirerende! Jeg har ikke helt styr på. hvad jeg har købt/fået i oktober - det er vidst rimelig mange bøger ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Og åh, man ved, man har fundet meget godt, når man mister sit eget overblik ;)

   Slet
 5. Hvor er det bare en god film :)
  Helt vildt sjovt at høre / se dig..
  Har aldrig selv lavet en film, synes det er lidt grænseoverskridende :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak!

   Du har helt ret, det kan godt være enormt afskrækkende og grænseoverskridende, men det er det nu ikke, når man først vænner sig til det :)

   Slet
 6. Det var spændende at læse og at se din video, Rikke - sikke mange skønne bøger, du har købt. Jeg køber så få som muligt, da vores hus er fuldstændig fyldt op med bøger, men jeg låner flittigt på biblioteket.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kunne virkelig også godt bruge mere hyldeplads! Åh, suk, de kære bøger fylder både i hjertet og i reolen!

   Slet
 7. Jeg elsker citatet! :) Og også de mange flotte bøger, du finder altid så mange spændende!

  Hvornår kommer indlægget om julebøger? Jeg står nemlig og mangler lidt inspiration til jul, og de skal jo snart findes frem :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg holder også meget af citatet! Det er enormt sigende. Og tak, jeg synes også, der er fundet nogle fine bøger frem! :')

   Jeg ved ikke helt, hvornår jeg vil skrive/vise julebøger. Men jeg skal nok overveje at gøre det i god tid :)

   Slet
 8. Apropos drømme, så kom jeg til at tænke på, da jeg så videoen, at du må ha nogle ret spændende drømme. Haha. Er det mærkeligt at tænke på? Jeg tror ikke selv jeg ville kunne holde styr på virkelighed, bøger og drømme, hvis jeg læste så meget :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, åh. Det ved jeg nu ikke. Mine drømme er ofte meget farverige, slørede og usammenhængende. De indeholder både brudstykker fra læsning og hverdag; tanker og minder. Et stort miskmask af indtryk, ligesom alle andre drømme, vil jeg tro :)

   Slet
 9. Skønt citat ja, og hvor er det dog rigtigt! Det er lige sådan jeg selv har det. Skønne, skønne bøger du har fået hjem. Jeg er også utrolig spændt på rags & bones.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig utrolig fint og sandt! Også for mig.

   Og ja, der er virkelig nogle fine nogle imellem. Jeg er meget spændt på at tage hul på 'Rags & Bones'!

   Slet
 10. Ej, Rikke! Hver gang du trak en ny bog op til kameraet tænkte jeg "jamen, det' jo den jeg også skal have!" :D Og "Rags & Bones" ser endnu finere ud i virkeligheden end jeg havde forestillet mig :) Og så sidder jeg og venter spændt på min egen kopi af sidste bog i Fairyland - håber meget jeg får den i morgen, så jeg kan bruge hele weekenden på at læse :)
  Og jeg er spændt på at høre hvad du synes om Essie Fox's anden bog, jeg har nemlig bestilt den første efter din anbefaling :)
  Og (!) du kan helt sikkert glæde dig til "Fragile Things", som jeg var meget glad for - jeg læste den lige da vi kom til Barcelona, og den minder mig sådan om den mærkelige blanding af eventyr og fortvivlelse, som jeg selv gennemlevede de første par uger hernede...

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh hvor fantastisk, vores læseinteresse kan deles så meget! :'D Der er simpelthen så mange af bøgerne i den her video, som jeg slet ikke kan vente med at få læst!
   'Rags & Bones' er simpelthen så fin i virkeligheden - jeg havde slet ikke overvejet, den skulle være noget særligt, men nu er jeg helt vild med dens design. Jeg er meget spændt på at læse den - det samme gælder Essie Fox, som jeg virkelig tror, kunne være et interessant forfatterbekendtskab at give mig i kast med (hun udgiver en ny bog igen d. 5. december, faktisk. Hvis 'Elijah's Mermaid' er god, så skal jeg afgjort også have den næste på forudbestilling!). 'Fragile Things' glæder jeg mig meget til; jeg er slet ikke så bekendt med Gaimans noveller, og det vil jeg virkelig gerne blive! Manden er jo genial; og hvor er det fint du på den måde har tilknyttet personlige minder til hans historier. Den slags er så fint.

   Jeg håber, din udgave af Fairyland-seriens tredje kapitel nåede at ankomme til weekenden! Den er akkurat så fin, som jeg havde forestillet mig! Og jeg glæder mig meget til at høre, hvad du vil synes om Essie Fox!

   Slet
 11. Du har altså en evne til at give mig lyst til at læse ALLE de bøger, du snakker om ;-) Hehe
  Der er i hvert fald et par stykker skrevet på listen nu!
  Og forresten har jeg tilføjet mig inde på Goodreads.. Kan ikke helt finde ud af det. Jeg hedder vist 'NannaLR' derinde :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sikke en evne! Det er jeg glad for at høre! :'D

   Fantastisk med Goodreads! Det er sådan et skønt værktøj, hvis man lige vænner sig til at bruge det. Jeg har tilføjet dig derinde (tror jeg nok) :)

   Slet
 12. Jeg elsker at se book haul-videoer - faktisk lytter jeg til en gammel video, mens jeg taster dette :-D

  Så sent som i dag har jeg fået en bog med posten. Jeg havde egentlig planlagt at vente, indtil jeg skal købe en større portion i slutningen af denne måned, men Amazon fører åbenbart ikke længere denne bog, så jeg skyndte mig at bestille den via Bookdepository.

  Ups.

  De bøger, du venter med at fortælle om... er det tilfældigvis bøger med juletema? :-) *nysgerrig*

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er simpelthen også så hyggeligt at høre om andres køb! :')

   Fantastisk med en lille bogforsendelse. Det fineste ved Book Depository er, man næsten altid bliver overrasket når man modtager bogen; man aner jo ikke, hvornår den egentligt kommer!

   Og ja, det er nemlig bøger med julehistorier og sådan! Jeg glæder mig til at vise dem frem, men det må vente lidt endnu :D

   Slet
 13. Kære Rikke, jeg må holde op med at kigge på dine skønne book hauls, for mit bookaholic-gen holder ikke til det; der er altid mindst tre værker eller hele serier, der ryger på min wish list på Amazon, og som enhver ved, er wish lists farlige, fordi man i svage øjeblikke forveksler 'wish' med 'must-have', og så går det helt galt. Denne gang kom "Angela Carter's Book of Fairy Tales", "Rags and Bones" og hele "Fairyland"-serien på min wish list.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er jeg glad for, du kan finde inspiration og læseopdagelser ud fra mine køb! Det er altså rart at kunne dele de bøger, man er spændt på, på den måde! Jeg kender dog alt for godt den voksende ønskeliste på Amazon, der ind imellem resulterer i et klik og en bestilling! Det er enormt farligt - men også enormt rart indimellem at falde i!

   Og jeg er også selv meget spændt på 'Angela Carter's Book of Fairy Tales'! Jeg har virkelig store forventninger om et dystert eventyrsunivers med makabre fortællinger. Jeg ser frem til at finde ud af, om den kan leve op til det! Og fantastisk, du gerne vil læse Fairyland-serien. Jeg elsker den. Så højt. Den er fyldt med ord, ord, ord og massevis af fantasi. Så vidunderlig en bog i et vidunderligt sprog.

   Slet
 14. Jeg elsker dine book hauls - fordi du altid vælger så enormt flotte bøger! Jeg kan ikke holde til det, Rikke. Men jeg må se mere. Glæder mig til din jule-book haul og at se resten af dine skatte fra genbrugsbutikken! Århhh.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Jeg tror også, svagheden for smukke bøger er farlig. Og fristende. Og dyr i længden. Men ååh, det er så svært at lade være! Faktisk er det næsten umuligt. Det er en form for afhængighed, er det ikke?

   Og jeg glæder mig også til at fremvise flere bøger! Altid!

   Slet