lørdag den 9. november 2013

“People are like books, and the world is like a library.”

Oprindeligt var det slet ikke meningen, jeg skulle have været med til årets Bogforum. Mine planer løb ud i sandet, og jeg kunne ikke rigtig få puslespilsbrikkerne af tid og transport til at passe sammen. Så jeg sukkede, og indstillede mig på ikke at komme afsted. Men lykken ville, at SDU arrangerede en fredagstur, og Anne skaffede mig en billet. Så til sidst lykkedes det, og afsted gik det med Anne og Heidi under armen.
Da vi ankom vandrede vi lige ind i et enormt menneskemylder og en sand boghimmel. Dekorative stande fyldt med bøger og tilbud, forfattere, interviews og præsentationer i ét væk. Jeg havde lyst til at være over det hele på samme tid.
Vi startede således dagen ved at høre en Sune de Souza Schmidt-Madsen fortælle en smule om Karen Blixen og hans nyudgivne bog om hende, for derefter at læne os mageligt tilbage i opstillede stole og høre Jan Sonnergaard uddybe hans seneste udgivelse. Derfra vandrede vi bare rundt og opsugede den hektisk summende stemning af bogelskere, litteraturinteresserede og branchefolk. Så megen læselykke og bogkærlighed samlet på ét sted gjorde mig næsten helt svimmel og ør.
Frokosten blev indtaget i selskab af Katja og Sabrina, og senere stødte vi både på Mette, Gitte, Anna og Rikke; det var så hyggeligt at møde velkendte ansigter i menneskemængden snakke en smule om dagens oplevelser og fund.
Resten af dagen fortaber sig og sløres i mit indre i et virvar af ansigter og indtryk; tunge bæreposer med nykøbte bøger, små anekdoter om Poul Reichhardt fortalt så levende af hans søn på Gyldendals Tranescene, søde blog-læsere og korte "hej", people-watching og forbipasserende forfattere, trætte fødder, og en lang bustur hjem med lukkede øjne og læsning af Yahya Hassans digtsamling. Det var sådan en enestående fin dag, og jeg er så glad for, jeg kom afsted. Desværre har jeg ikke mulighed for at opleve de næste to dage på messen - men gid jeg havde, for så kunne jeg møde og lytte til den fantastiske David Nicholls.

I kan i øvrigt læse et lille mini-interview med mig her på People Press' nye blog.


Verdenen af opstillede bøger og tilbud var så lokkende og fristende, jeg slet ikke var i stand til at stå imod. Selvfølgelig røg der et par nykøbte bøger i min taske - og jeg knuselsker hver og en. Jeg bukkede under for hypen og nysgerrigheden, og anskaffede mig Yahya Hassans så omtalte digtsamling. Desuden inspirerede de brudstykker, jeg hørte af Sune de Souza Schmidt-Madsens interview mig til at købe "En lille bog om Blixen", som jeg glæder mig til at fordybe mig i. Blixen er nemlig, i mine øjne, en ligeså fascinerende personlighed som historiefortæller. 
Og naturligvis blev jeg også nødt til at eje bogen om virkelighedens Downton Abbey i det samme øjeblik, jeg så den. Min kærlighed for TV-serien, bogens yndige guldtryk og tiden den omhandler, blev en øjeblikkelig købefaktor.

Skal I/har I været på Bogforum i år? I så hvad - hvad har I på programmet? Hvilke foredrag og bøger er øverst på jeres skemaer og købelister i den anledning? 

14 kommentarer:

 1. Jeg elsker simpelthen den måde du skriver på, fordi man virkelig kan mærke din passion, fascination og kærlighed til litteraturen og bøgerne. Det lyder som om du havde en dejlig dag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh tusind tak, det er jeg så glad for at høre :') Og det havde jeg helt bestemt!

   Slet
 2. Hvor lyder det dejligt, hvad du har oplevet - bare det var mig. Jeg når desværre ikke at besøge Bogforum i år, men jeg har været med mange gange og har, da jeg arbejde på litteraturprogrammet Alfabet, haft meget med bogmessen at gøre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var nemlig enormt dejligt; jeg ville ønske, jeg kunne være der hele weekenden! Og interessant, du har været med så ofte! Sikkert mange gode oplevelser :)

   Slet
 3. Hej
  Jeg er ny på din blog og fandt frem til dig via Madames huskeblog. Blev straks inspireret af dine smukke bogbilleder og dine beskrivelser af bøger. Jeg har netop læst "Doppler" af Erlend Loe og det er første gang i mange år, at jeg har færdiglæst en bog. I mine teenageår kunne jeg sluge en masse bøger, men de sidste mange år har jeg bare ikke kunne holde fokus til at læse en bog til ende. Nu har jeg brudt en dårlig vane og glæder mig til at kaste mig over den næste bog. Tror det skal være "og den store flugt" af Andrea Hejlskov - den er netop indkøbt af min hustru.

  Glæder mig til at følge din blog og hente mere inspiration.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for din søde kommentar og velkommen hertil! :')

   Hvor er det dejligt, at du har genfundet tiden og læselysten. Det er virkelig skønt at kunne slappe af med en bog indimellem.

   Slet
 4. Bogen om Blixen er sød. Den har jeg også. Det lyder som om i hvde en god tur.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er nemlig enormt fin. Jeg glæder mig til at læse den! Og det havde vi helt bestemt :)

   Slet
 5. Jeg har også fået anskaffet mig bogen om det virkelige Downton Abbey og af fuldstændig de samme grunde. Elsker den serie. :0) Suk hvorfor er der ikke bogforum to gange om året.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den er virkelig fin - og helt uimodståelig for mit vedkommende også! :) Og ja, det er egentligt et godt spørgsmål!

   Slet
 6. Fine fine billeder! Det var så hyggeligt lige at mødes derude, og det lyder som om, du havde en rigtig god tur. Og så vil jeg lige slutte af med; Neeej jeg glemte af købe Downton bogen *dybt suk*

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak min kære!

   Det var bestemt en hyggelig tur - og så skønt at mødes derude! :) Og jeg kan ikke komme over, du glemte at købe den bog! Den er jo så meget dig! :0

   Slet
 7. Det lyder til at havde været rigtig hyggeligt, gid jeg selv kunne komme til sådan noget! :o

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var enormt hyggeligt! Det kan anbefales :)

   Slet