søndag den 9. marts 2014

Boggaveprojektet #2

For anden gang har jeg deltaget i Irenes utroligt fine boggaveprojekt. Idéen er af den fineste slags og indebærer, at bloggere udvælges i tilfældige par, der derefter skal udveksle boggaver med hinanden. Bøger er en vidunderlig ting både at give og modtage; og i mine øjne findes der intet hyggeligere end søde overraskelser, gemt i postkassen.
Denne gang blev Randi min partner, og vores bogudveksling har været en smilfremkaldende gaveleg.

Jeg havde egentligt allerede udvalgt og bestemt mig for Randis bog, da jeg tilfældigt faldt over en særlig gavemulighed, jeg blev nødt til at gribe. Da jeg så den sarte udgave af Austens "Sense and Sensibility", kunne jeg ikke lade være med at købe den. Historien den gemmer  på, står mit hjerte nær; og eftersom Randi udtrykte en nyopstået interesse i klassikere, virkede Austen som det oplagte (og utroligt forudsigelige) valg.
I bogpakken til Randi lagde jeg også "The Night Circus" af Erin Morgenstern, som er en umådeligt velskrevet fantasy-roman om kærlighed, magi og mystik. Jeg har aldrig læst noget så atmosfærisk som den, og jeg anbefaler den overalt, hvor jeg færdes. Da Randi skrev, hun elskede fantasy, var "The Night Circus" den første bog, jeg tænkte på. Det var nemlig den, der genoplivede min egen kærlighed til fantasy.

Randi sendte mig en særligt tung pakke, der indeholdt en guldtrykt udgave af Edgar Allan Poes samlede værker. Poes blanding af lyrik og mystik er en kilde til evig fascination, og hans forfatterskab har endnu ikke skuffet mig.
Jeg har aldrig læst Poe fra enden til anden; men nu hvor bogen ligger foran mig, drømmer jeg om at få det gjort. Den kunne udgøre den perfekte regnvejrslæsning på enhver gråvejrsdag. Jeg er dybt taknemmelig for, at Randi har givet mig en så smuk bog af en så dygtig forfatter.

13 kommentarer:

 1. Sikke en hyggelig ide! Jeg elsker også fantasy.
  Kan du fortælle lidt mere om Night circus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hun har skrevet en anmeldese af bogen lige her: http://paperbackcastles.blogspot.dk/2013/04/the-night-circus-af-erin-morgenstern.html - Den kan stærkt anbefales :-)

   Slet
  2. Som Michelle så fint siger, har jeg tidligere skrevet en lille anmeldelse :) Det er en virkelig god, fin og atmosfærisk bog.

   Slet
 2. Alle tre er bare nogle utrolig smukke bøger, det er de altså. Åh dog.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også ellevild med dem - både de givne og de modtagede. Ren bogskønhed i gaveform :)

   Slet
 3. Sikke en flot udgave af Sense and Sensibility! Bare coveret ville få mig til at løfte den af hylden for at hapse den med hjem. Jeg er sikker på, at så fin en gave nok skal falde i god jord :)

  I øvrigt fine bøger i det hele taget - og ikke nogen jeg tidligere har læst. Måske jeg skulle kigge nærmere på Jane Austen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også dybt forelsket i den! Jeg blev faktisk bare nødt til at købe den - og eftersom jeg allerede selv ejede en udgave, valgte jeg at købe den som gave. Jeg kunne slet ikke stå for den, så købes skulle den, på den ene eller anden måde :)

   Jeg kan anbefale alle tre bøger i dette indlæg! Austen er min yndlingsforfatter, så synes bestemt, hun er værd at afprøve! "Northanger Abbey" og "Pride and Prejudice" kunne være et yndigt sted at starte.

   Slet
 4. Hvor er det bare en god idé! Så hyggeligt :)

  SvarSlet
 5. Åh, det var dog den smukkeste udgave af Sense and Sensibility jeg nogensinde har set. Så ren og elegant. Smukt (:

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er virkelig yndig, ja! Havde jeg ikke ejet en anden udgave, havde jeg købt den til mig selv. Købe den blev jeg hvert fald nødt til!

   Slet
 6. Åh, det er sådan en dejlig idé! Og jeg har været så heldig selv at få hapset mig den samme udgave af Sense & Sensibility - den er bare så utrolig fin!

  Jeg sidder selv pt. og roder med mit boggaveindlæg, og har også været så heldig at få nogle virkelig fine og overraskende bøger :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er virkelig fin! Da jeg først havde købt den, havde jeg slet ikke lyst til at give den væk ;) Det gør det jo kun endnu bedre, at indholdet er ligeså fint som indpakningen!

   Og jeg glæder mig meget til at se resultatet af din boggaveleg også! Det er så hyggeligt :)

   Slet