tirsdag den 3. juni 2014

Spørgerunde #4: Bogskønhed, bog-filmatiseringer og en bog fra min ønskeliste

Spørgerundens sidste indlæg handler om bøger; om klassikeranbefalinger, smukke forsider, bog-filmatiseringer, årlige læseplaner og om den bog, der står allerhøjest på min ønskeliste i dette øjeblik.
For afvekslingens skyld har jeg valgt at besvare spørgsmålene i en lille videoblog, og at filme den har været et hyggeligt afbræk midt i min langtrukne eksamensperiode. Jeg er heldigvis snart ved vejs ende, og i morgen klokken 12 når de sidste ord er skrevet og afleveret, vil en stor lettelse brede sig i min krop. Indtil da befinder jeg mig i en mærkelig slutspurt med alverdens røde streger, der skal fjernes fra mit forvirrede Word-dokument.
I den forbindelse vil jeg meget gerne takke jer alle for at bakke så godt op om mit lille spørgeprojekt; jeg har nydt at besvare jeres spørgsmålstegn og i den forbindelse at reflektere en smule over læsning og bloggeri.


Ps, klassiker-indlægget, som jeg henviser til i videoen, kan findes lige her.

17 kommentarer:

 1. Guess this time I'll be left without knowing what you say, because the video cannot be translated. Hope you are doing well!

  SvarSlet
  Svar
  1. Aw, I'm sorry! And I'm doing very well, thank you. I have been a bit stressed out over exams recently, but thankfully that's over now. Hope you're doing well too!

   Slet
 2. Åh Rikke! Dine videoer er jo evigt yndige :D
  Det glæder mig at du nævner 'I Capture the Castle' som en af de klassikere folk kunne starte med.
  Den har virkelig vundet en speciel plads i mit hjerte efter at jeg fik den introduceret af dig første gang - og jeg synes ALLE skal læse den!!! (haha)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :'D

   Det er virkelig også sådan en god bog; så sød og så smuk. Jeg forbinder den virkelig med midsommerstemning og ungdomsdrømme :)

   Slet
 3. Dejlig video som altid :)

  Åh altså, jeg skal også snart have læst "North and South". Den står bare og venter på mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Og ja! Jeg er sikker på, at du vil elske den bog :)

   Slet
 4. Jeg er SÅ misundelig på din udgave af To Kill A Mockingbird, men ak! Den kan kun købes for dyre penge

  SvarSlet
 5. Jeg elsker at klikke ind på din blog, og få inspiration til nye bøger !!
  Narnia bogens udgave er vældig fin. Jeg har prøvet at lede efter den på nettet, men har ikke rigtig kunne finde den. Hvor har du købt din udgave henne?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for de søde ord! :)

   Jeg elsker virkelig også udgaven af Narnia. Jeg bestilte i sin tid fra Barnes and Nobles amerikanske hjemmeside. Jeg tror dog, den er blevet udsolgt nu, for den koster en mindre formue at få fat i. http://www.barnesandnoble.com/w/barnes-noble-leatherbound-classics-the-chronicles-of-narnia-c-s-lewis/1106658813?ean=9781435117150

   Jeg vil varmt anbefale dig at prøve at spore den op på eBay i stedet til en mere rimelig pris :)

   Slet
 6. Hvor har du købt din Narnia? Den er jeg da blevet mega forelsket i, og vil da rigtig gerne ha den hjem på hylden :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er virkelig også smuk :) Som jeg har skrevet ovenfor, så har jeg købt den på B&N's amerikanske hjemmeside. Jeg tror, den er officielt udsolgt nu, for den koster en formue at bestille hjem. http://www.barnesandnoble.com/w/barnes-noble-leatherbound-classics-the-chronicles-of-narnia-c-s-lewis/1106658813?ean=9781435117150

   Ellers kan jeg varmt anbefale dig at søge efter den på eBay, der kan man ofte være heldig med de fine udgaver :)

   Slet
  2. Jeg går på jagt :) Tak for svar. Og tak fordi jeg lige fandt ud af at de der Disney bøger eksistere. Anede jeg ikke. De er skrevet på min ønskeliste :) Specielt om Skønheden og Udyret og Askepot, som bl.a. er mine yndlings inde for Disney

   Slet
  3. Det var skam så lidt! Og ja, de Disney-bøger er så vidunderlige, hvis man er vild med filmene, og nysgerrig for at vide mere. Jeg kan blive så fascineret af de tidlige skitser osv. :)

   Slet
 7. Dejlig video - som altid :-)
  (men lidt ondt at fremvise Narniabogen ;-) - den har jeg nemlig sukket meget over, men jeg nægter altså at betale over 700 kr + porto for den, da den kun kan skaffes på brugt-bog-markedet nu. Hm... gad vide, om de kan overtales til at trykke et nyt oplag?).

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak!
   Og åh ja, den er så smuk, men prisen er da bare helt umulig. Er den heller ikke at opstøve på eBay? Det er altså skørt.

   Slet
  2. Jeg har set den enkelte steder i brugt udgave - til min. 100 dollars + porto, og der bliver jeg altså lidt nærig :-D

   Slet