torsdag den 31. juli 2014

Månedlig opsummering: Bittersøde juli

Juli var: Bittersød. Fyldt med forventninger og sommerfugle, ting at se frem til og ting at gøre, som efterlod mig helt tom, når de så var forbi. Forventningens glæde er en smuk ting, men den bliver så hurtigt overhalet af nutiden.
Juli var fødselsdag og fødselsdagsfest; søde mennesker, skinnende balloner og dekorative guirlander som stadig hænger i mit vindue og vajer frem og tilbage, når vinden blæser. Juli var lange gåture, spontane møder ved is-butikken, forberedelse og planlægning, en udskudt eksamensopgave, massevis af danske jordbær, velduftende grillmad, Grøn Koncert og så mange solskinstimer, at jeg til sidst slet ikke anede, hvad jeg skulle stille op med dem.
Juli har efterladt fregner på min næsetip, en forbrændning på mit inderlår (som er et næsten pinligt præcist aftryk af mit krøllejern), en pakket kuffert i min stue og tilføjet et endnu et år til min alder. Mit største problem med juli er nok altid, at jeg gerne vil have mere end 31 dage. 
I juli læste jeg: 17 bøger, hvoraf to af dem var vidunderlige genlæsninger. Desuden har jeg afviget en smule fra min læse-liste og fået flettet et mindre Jane Austen-tema ind i månedens læsevalg. 
I juli købte jeg: Kun en enkelt bog. (Hvilket slet ikke er så imponerende, som det lyder. Jeg fik, trods alt, også 22 bøger i fødselsdagsgave). 
Julis store læseoplevelse: Det er altid enestående at genforenes med sin yndlingsbog, og jeg fristes således til at skrive "Persuasion" på som månedens mest funklende læseminde. Uanset hvor mange gange jeg læser den bog, tager den mig med storm, efterlader mig åndeløs, og med et hjerte der både knuses og heles, helt forfra igen. Jeg elsker den. Den er ikke kun julis store læseoplevelse, den er mit livs store læseoplevelse.
Julis mest skuffende læseoplevelse: "Death Comes to Pemberley" af P. D. James. Uden konkurrence og uden tvivl. Alene tanken får mine fingre til at hamre lidt hårdere på tastaturet. Jeg hadede den bog.
Julis lyrikvalg: Faktisk har jeg brudt skemaet og systemet, og færdiglæst hele to digtsamlinger i løbet af julis bagende hede. Jeg har læst "Faces of Love", som er en digtsamling bestående af udvalgte digte fra 1300tallets Persien. Det var en meget anderledes og mystisk oplevelse, som jeg endnu ikke er helt sikker på, hvad jeg synes om. Julis sidste dage brugte jeg på at læse "Poems That Make Grown Men Cry", som er en vidunderlig digtsamling, nøje udvalgt af interessante mænd.
På augusts læse-liste står der: "More Than This" af Patrick Ness, som Camilla så venligt har udvalgt til mig i en Goodreads-udfordring, fransk middelalderlitteratur om Kong Arthur som materiale til en snarlig eksamensopgave og muligvis en roman af Joyce Carol Oates, hvis forfatterskab jeg gerne vil bevæge mig nærmere ind på. 

Hvad med jer? Hvad fik I læst og oplevet i juli? Hvilke læseoplevelser var særligt smukke, og hvilke var skuffende?

18 kommentarer:

 1. Jeg elsker elsker elsker disse indlæg Rikke.
  Du er simpelthen så fin og dygtig, jeg kan ikke sige det nok.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, tusind tak. <3 Skønneste, fineste, mest varmende kommentar nogensinde :')

   Slet
 2. Haha, åh hvor måneden bogkøb dog fik mig til at grine! 22 bøger, det er alligevel også noget af en stak, men det skal der selvfølgelig til med det tempo du lægger for dagen (:
  Det er helt atypsik at høre dig bruge et udtryk som 'had'. Du fremstår ellers altid så fredelig, så den må virkelig have ramt et ubehageligt punkt!

  Fik endelig givet mig i kast med den kære Carl Mørcks eventyr i denne måned, og har bestemt været en oplevelse. Er overrasket over, hvor meget spænding der kan opbygges omkring karaktererne der omgiver hovedpersonen frem for ham selv (:

  SvarSlet
  Svar
  1. Hahah, ja lige præcis! :'p Jeg har rigeligt at gå i gang med! :') ..
   Og ja, 'had' er et meget alvorligt ord, men åh, jeg kunne slet ikke finde et andet. Nøj, den bog var helt utålelig!

   Det lyder super spændende! Det er altid interessant at se på spændings-skelettet :)

   Slet
 3. Hvor er det en dejlig og opfindsom måde at lave en måneds wrap up på. I slutningen af hver måned tænker jeg på at lave en form for opsamling, men indtil videre er det blevet ved tanken :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Jeg har også hygget mig med at lave det :) ..

   Slet
 4. 22 bøger er altså godt gået, og matcher jo næsten på året! Synes du skal skabe dig hysterisk, netop som Dudley, og fremadrettet kræve, at få en bog, for hvert år du fylder - se så skal nok blive rigtig skægt, at blive 100 år ;-)

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, egentligt :D Hahah! Så har jeg en masse at se frem til ;)

   Slet
 5. Hi! I just wanted to tell you how much I adore your blog and the unique universe you have created in here, and I'm so happy you want to share it with us all! Your videos are lovely as well! Have you ever considered making a YouTube channel and joining BookTube? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you so much for your kind words! I have considered joining BookTube, but I guess I'm a bit too self-conscious about my spoken English. But I do love BookTube and I might join in someday!

   Slet
 6. Vidunderlig, vidunderlig, vidunderlig video <3

  SvarSlet
 7. Jeg elsker seriøst dine fine videoer. De er så rare og hyggelige <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, tusind tak :'D Det gør mig så glad at høre!

   Slet
 8. Du har virkelig fået læst mange bøger; jeg ville ønske, at jeg bare havde haft overskuddet til at læse halvt så mange. Men så er august måned jo også en feriemåned. :D

  Jeg var selv lige ved at købe "Death Comes to Pemberly" under Arnold Buscks sidste kæmpeudsalg -- jeg er glad for, at jeg undlod at gøre det. Altid ærgerligt med sådan nogle skuffende læseoplevelser. :(

  Og endnu engang har du formået at sammenstøbe en smuk, smuk video. <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Det sjove er, at jeg faktisk har haft to hele uger, hvor jeg nærmest ingenting har fået læst! Men når jeg så har læst, har jeg fordybet mig, og så forsvinder siderne så meget hurtigere :'D Jeg har dog ikke rigtig ferie i august (begynder i praktik d. 15.) så mit læsemønster vil snart ændre sig igen!

   Jeg købte også netop 'Death Comes to Pemberley' til deres udsalg, og jeg er glad for, at den var så billig, for nøj hvor havde det været ærgerligt at betale mere for den! Æv altså!

   Og tusind tak, du sødeste <3.

   Slet
 9. Hvor er det bare en smuk video, min pige <3

  SvarSlet