søndag den 3. august 2014

Currently reading #12: Nedpakkede rejsebøger

Min kuffert er pakket. Den er fyldt med hvide og blomstrede kjoler, hårbånd og solcreme, notesbøger og skønlitteratur. Mit kamera er opladet, mit pas er fundet frem og min telefon befinder sig på bunden af min rygsæk. Jeg tager på ferie om lidt og sætter mig ind i et fly for at kigge på tykke og dansende candyfloss-skyer. Jeg tager til Spanien, og jeg glæder mig.
Ironisk nok får jeg sjældent læst specielt meget, når jeg er på ferie. Selvom jeg altid hører folk tale om, hvordan daseferie er en form for læseferie; hvordan den ene bog tager den anden og forsvinder i en sløret hvirvelvind af ord og af sol, er det ikke tilfældet for mig. Tværtimod læser jeg langt mindre på min ferie end i hverdagen. At udvælge min ferielæsning er derfor altid lidt en besværlig affære; jeg ender ofte med at overvurdere mig selv og slæbe flere bøger med end nødvendigt. Omvendt er det måske også langt bedre at overdrive end at underdrive, så man ikke løber tør for flere ord at smage på i den bagende sommerhede.
I år er mine fire medbragte bøger resultatet af grundige overvejelser og tankevirksomhed. Med disse fire litterære skatte burde jeg være forberedt – på hvad som helst; 
 • "The White Queen" af Philippa Gregory. En bog som jeg i skrivende stund allerede er i gang med og allerede nyder. Historisk fiktion i en let spiselig og dramatiseret form. Prinser, prinsesser, kærlighed, intriger og krige er de perfekte ingredienser til at krydre enhver flyvetur.
 • "Smoke and Mirrors" af Neil Gaiman. Novellesamlinger er altid gode i travle perioder. Lige til at dykke ned i, dyppe tæerne i og efterlade igen. Perfekte til en hurtig historiebid og en kort distraktion. Og med Neil Gaimans kendetegnende magi kan det kun være vidunderlige novelleøjeblikke, der er i vente.
 • "NW" af Zadie Smith. En eksperimentel samtidsroman om det nordvestlige London, som jeg endnu ikke ved, hvad jeg skal forvente mig af. Det er en af den slags bøger, som jeg har valgt i blinde og med håb på det bedste. Jeg vil så gerne imponeres af Zadie Smith, og jeg håber, at det kan lade sig gøre. 
 • "Persuasion" af Jane Austen. Sandheden er, at jeg ikke føler mig hjemme uden denne lille bog i tasken. Grunden til at jeg i sin tid købte "Persuasion" i lomme-format,var netop, at jeg kunne bringe den med mig overalt. Så jeg altid kunne finde dens ord frem, når de faldt mig ind. Så jeg altid kunne bladre frem og tilbage i en bog, der føles som en del af mit hjerte og af mig selv.
Som en ekstra forsikring har jeg også pakket min e-bogslæser, som er fyldt med ventende læseoplevelser. Jeg overvejer endnu at tage tilløb til den tredje af George R. R. Martins berømte fantasy-bøger, men mit lille elektroniske bibliotek giver mig også mulighed for at læse Jules Verne, Kate Morton eller Ernest Hemingway. I det spinkle tilfælde at mine andre udvalgte bøger slår fejl, er det rart med den form for sikkerhed og valgfrihed.

Hvilke bøger ligger I jeres kuffert, strandtaske, håndtaske eller på jeres sengebord i skrivende stund? Hvad læser I, og bringer det jer glæde? 

(Og ps; kig endelig forbi bloggen de næste par dage. Jeg har planlagt massevis af indlæg, fjollerier og tanker til jer. Selvom jeg holder ferie, gør bloggen det ikke.)

32 kommentarer:

 1. Rigtig god ferie Rikke :) I skrivende stund ligger der "Becoming Jane Austen" af Jon Spence i min taske, drager nemlig en tur til Slagelse om lidt - og en bog bliver altid medbragt hvor end jeg befinder mig. Jeg er meget spændt på den - er endnu ikke nået så langt i den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! :') Og jeg håber, bogen var værd at læse :) Det lyder i hvert fald spændende.

   Slet
 2. Kære Rikke!
  Rigtig god ferie til dig - jeg elsker Spanien. Skal du afsted med Nico eller din familie? :)
  Jeg har to spørgsmål til dig:
  1) Hvor mange sider læser du sådan cirka i timen i en bog som fx the white ueen? Jeg har lige læst

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Jeg var afsted både med Nico og min familie - min mor inviterede på ferie for at fejre sin 50års fødselsdag. Det var skønt! :)

   Mht. 'The White Queen' er det faktisk svært at sige, for jeg lagde ikke rigtig mærke til det, da jeg læste den. Jeg vil skyde på 100 sider i timen, som er ganske standard for mig med engelske bøger, som ikke er klassikere. Den var meget letlæst og god, synes jeg! :)

   Nej, det har jeg desværre ikke! :( Jeg leder også selv. Jeg elsker den bog, men den er kun lavet i paperback nærmest, og det er sådan en skam. Jeg ville give alt for en dekorativ hardback-udgave :/

   Slet
 3. Hov! Trykkede send for hurtigt.
  Jeg har lige læst den og er bare lidt nysgerrig :)
  2) er du tilfældigvis faldet over en smuk udgave af wwatership down? Jeg har ledt og ledt men finder kun uheldige paperbackudgaver :( Det er en af mine absolut yndlingsbøger, så vil gerne eje den i en smuk udgave

  SvarSlet
 4. Wauw, dér kom det første rigtigt gode argument jeg har hørt, for at læse e-bøger: en nødløsning på rejser! Men så igen, tror næppe jeg ville få brug for det. Pakker altid en overflod af bøger når jeg skal af sted. 'Jeg skulle jo nødig løbe tør!' Og når jeg kommer hjem har jeg sjældent læst halvdelen haha xD

  Jeg har for tiden overgivet mig 100 % til magiens verden. Jeg har endnu en gang kastet mig over Harry Potter and The Order Of The Phoenix, og så er jeg endelig ved at stifte mit første bekendtskab med Through The Looking Glass, som længe har ventet på et øjeblik med uskyldigt barnesind (:

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis! Jeg bruger den sjældent, men til rejseformål er den altså fuldstændig genial. Det må selv jeg indrømme. Jeg fik den dog slet ikke brugt, for da jeg løb tør for læsestof, fandt jeg den fineste bogbutik, og så købte jeg flere bøger med hjem i stedet. (Figures)

   Og fantastisk med så megen magi og forunderlighed! Jeg håber, du nød bøgerne <3.

   Slet
 5. Det lyder til, at det kun kan blive en god ferie! Fantastiske Spanien samt en håndfuld smukke og (forhåbentligt) gode bøger - det kan vel næsten ikke slå fejl?
  I den sidste tid er det "Hard-Boiled Wonderland and the End of the World" af Haruki Murakami, der har pladsen på mit sengebord. Jeg har haft en anelse travlt på det sidste og har derfor ikke haft tiden til virkelig at fordybe mig i den, og så læst den færdigt. Det glæder jeg mig ellers til, for den er virkelig allerede voldsomt spændende!
  Ellers står den de næste to dage på fødselsdag for familien og vennerne, så jeg håber meget på, at der kommer nogle boglige skatte indenbords, jeg kan fordybe mig i når jeg selv tager til Spanien d. 11 ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det slog nemlig slet ikke fejl! Åh, det var ren solskinslykke og daseri. Jeg nød hvert sekund, og det håber jeg også, du gør i skrivende stund! :')

   Spændende med Murakami! Jeg har slet ikke læst så meget af ham, som jeg gerne ville. Men hans bøger forvirrer mig også en anelse, og jeg ved slet ikke, om jeg er i stand til at nyde dem, for det de er..

   Og tillykke med fødselsdagen! Jeg håber, den har været vidunderlig!

   Slet
 6. Jeg får heller aldrig læst så meget på mine ferier mere. Mest af alt fordi jeg de sidste par år har været på den slags ferier hvor der ikke rigtigt er tid eller overskud til at læse, men også fordi jeg hellere vil tilbringe tiden sammen med dem jeg er afsted med.

  Lige nu læser jeg den tredje Harry Potter bog, og nyder at genopleve Harrys historie for første gang siden jeg læste dem første gang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis. Selv hvis jeg er på strand-ferie, kan jeg sjældent finde roen til at læse. I stedet bygger jeg sandslotte, og det er nu også rart.

   Fantastisk med genlæsning. Harry Potter er magisk hver gang, man læser serien.

   Slet
 7. Læser "Mod til succes" af Soulaima Gourani. Sej kvinde der har været meget igennem personligt og som opfordre til 'Bryd ud af din komfortzone!' ... En god rusketur :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder bestemt spændende og tankevækkende!

   Slet
 8. God ferie.
  Jeg får altid læst mere i min ferie selvom det som regel er en aktiv en af slagsen. Men jeg har det også med at vælge bøger der er hurtig til at blive læst og "nemme" at slippe. Jeg er altid på ferie med min datter så det er ikke sådan lige at kunne falde helt væk som er det mest smarte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Og det lyder bestemt også smart :) Det er godt nok at kunne rive sig løs igen, engang imellem :)

   Slet
 9. Jeg leger i øjeblikket at jeg er i sommerhus (passer svigerforældrenes hus), og for ikke at slæbe alt for mange bøger med har jeg begrænset mig til 3 tykke bøger; Grimm's Complete Fairy tales, Morton's The House at Riverton og Sofies Verden. Jeg håber ikke jeg når at løbe tør i løbet af den uge jeg er afsted.

  Jeg glæder mig til at høre hvad du synes om NW. Jeg har beundret den flotte forsiden mange gange på arbejdet, men jeg har endnu ikke læst bagsideteksten, så har ingen idé om hvad den handler om.

  SvarSlet
  Svar
  1. Fantastisk læsestof; tunge bøger er så rare at fordybe sig i. Jeg læste også hele Grimm for et par år siden, og det var ren eventyrsmagi.

   NW var god - bedre end 'Om skønhed', men stadig ikke så rammende, som jeg ville have ønsket. Ikke desto mindre er det en solid samtidsroman, og den er hurtigt læst :)

   Slet
 10. Mine feriebøger har været 'The Time Travellors Wife', 'Judging a Book by it's Lover' og 'The Jane Austen book club' :)

  Rigtig god ferie til jer min pige!

  Kys :*

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, kunne du lide dem mulle? ;*

   <3. I lige måde.

   Slet
 11. Åh hav en herlig, herlig ferie :)!
  Jeg har faktisk 'læst' 2 bøger i dag - har brugt hele dagen på at lave gave til kærestes fødselsdag, og det varede lige nøjagtig så lang tid at jeg både kunne nå at lytte mig igennem Theis Ørntofts Digte 2014 og McEwans Amsterdam! Smart, smart, smart - måske det der lydbogsnoget slet ikke er så ringe endda alligevel ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak!

   OG DU HAR LÆST AMSTERDAM!!!!!!! Jeg har virkelig ventet i så lang tid på, at nogen jeg kendte, ville læse den. Er den ikke utrolig velskrevet? Er den ikke fantastisk?

   Slet
 12. Jeg elsker at læse når jeg er på ferie. Jeg tager for det meste på byferie, som godt kan være lidt hektisk. Derfor har jeg en tradition med at 'holde fri' en time eller to om eftermiddagen med en bog og en kop kaffe på en cafe eller i en park.

  Jeg pakker altid de mindste paperbacks jeg kan finde, så de nemt kan være i tasken. Så sørger jeg bare for at have mange med, så jeg ikke løber tør (tør slet ikke tænke på hvor meget jeg ville gå i panik, hvis det skete :-/)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Og sikke en smuk tanke om at holde en hvilepause i en hektisk by med en bog. Det lyder som den sødeste form for afslapning :)

   Og smart nok at tænke på størrelse. I år løb jeg lidt tør for læsestof (fysiske bøger), så jeg endte med at købe et par stykker i stedet :p

   Slet
 13. God tuuuur søde Rikke!

  Jeg er gået igang med 'Coraline and Other Stories' af den kære Neil Gaiman. Jeg har færdiglæst Coraline og er spændt på de andre historier!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! <3 Og åh, hvor fantastisk! Jeg håber, du nød lidt Gaiman! 'Coraline' er sublim.

   Slet
 14. Rigtig god ferie!! Jeg står netop selv over for en interrail tur i Østeuropa og bøgerne er pakket. Har Peter Høeghs Effekten af Susan med, Undtagelsen af Christian Jungersen og bog 1 i Karl Ove Knausgårds serie Min Kamp.. glæder mig!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Jeg håber også, du har en vidunderlig serie. Og spændende med Knausgård - ham gad jeg også godt gå i gang med!

   Slet
 15. Hej Rikke
  Læser du også bøger på en e-bogsreader? Kan du anbefale dette? :-)
  Amalie

  SvarSlet